Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

η ''άλλη'' όψις...

οὗ δὲ ἐπλεόνασεν ἡ ἁμαρτία, ὑπερεπερίσσευσεν ἡ χάρις... (Ρωμ.ε')

από την μία πλευρά του παραπετάσματος προστίθεται Φως και από την άλλη (όψη), πολλαπλασιάζονται οι σκιές... (ποιοτικά και ποσοτικά). Η αναλογία, υπό την θεόσδοτη διάκριση και το διάφανο της φύσης, 


δι ευχών του προφ.Ηλία που μας χαρίζει την πνευματική γνώση των λόγων της φύσης (μαζί με το ισόρροπο και παράλληλο της πνευματικής γνώσης των λόγων των Γραφών από προφ.Μωυσή), νοηματοδοτεί τα προσπερνούμενα ευκόλως ως ''τυχαία'' ή αναγκάζοντας το νου μας ο αντίδικος να εμμένει στα σκιώδη, με επόμενες αντιδράσεις ανούσιες, άστοχες βλαβερές στην ψυχή μας.

Μέσα στα φαινόμενα του κόσμου με διάφορους λόγους δρα Ο Λόγος... πάντα προς σωτηρία και γνώση της Αλήθειας (αφού αυτό θέλει)


      
διακρίνουμε ...την Ελλάδα να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Μπορεί για τον κόσμο να είναι ένα ''πειραματόζωο'' (σχέδιο παγκοσμιοποίησης και εθνομηδενισμού) αλλά όσο το σχέδιο των (απ)ανθρώπων δεν εξαντλείται στα φαινόμενα, επιτρέψτε μου κάποιες σκέψεις για τα τρέχοντα... δια των ''φαινομένων'' στα πέραν αυτών...

Στις 23 Απρ 2010 ο ένας Γεώργιος ο άγιος είναι ο εν δυνάμει ελευθερωτής, ο δε άλλος Γεώργιος, ο σκιώδης, (ο μαθητεύσας εις αστάναν και εργαζόμενος για αυτήν) στον αντίποδα (και Καστελόριζο) ανακοινώνει και υλοποιεί τα δεσμά των Ελλήνων. 

εδώ, στο μπλογκ Στο μάτι του κυκλώνα η Ελλάδα, και το μάτι του κύκλωπα....

λίγα λόγια για την άλλη όψη

- συνέχεια περί καλού και κακού – (όχι τυχαία +27 Ιαν)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου