Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Είναι αναγκαίο να διαβάζουμε τους Αγίους Πατέρες


Αγίου Ιγνατίου Μπριαντσιανίνοφ
Οι συναναστροφές και η κοινωνία έχουν μεγάλη επίδραση επάνω στους ανθρώπους. Το πλησίασμα και η σχέση με ένα διδάσκαλο φέρνει πολλή επιστήμη, η συναναστροφή με ένα ποιητή –φέρνει πολλές σκέψεις και υψηλά αισθήματα, ο συγχρωτισμός με ένα ταξιδιώτη φέρνει πολλές γνώσεις για τις ξένες χώρες, για τις συνήθειες και τα έθιμα άλλων λαών. Είναι φανερό ότι το πλησίασμα και η συναναστροφή με ένα άγιο φέρνει αγιοσύνη. «Μετά οσίου όσιος έση και μετά ανδρός αθώου αθώος έση, και μετά εκλεκτού εκλεκτός έση» (Ψς 17, 26-27).

Γνώρισε λοιπόν με τους αγίους ήδη από τώρα, κατά την περίοδο αυτής της επίγειας ζωής, περίοδο την οποία η Αγία Γραφή δεν την ονομάζει καν «ζωή», αλλά «περιπλάνηση»… Θέλεις στον ουρανό να συγκαταλεχθείς στην συνοδεία τους, θέλεις να συμμερίζεσαι την μακαριότητά τους; Γίνε τότε από τώρα συμμέτοχός τους. Και τότε, όταν θα βγεις από την οικία του σώματος σου, αυτοί θα σε υπαντήσουν ως κάποιο γνωστό, ως έναν φίλο (Λκ 16, 9).
Δεν υπάρχει στενότερη φιλία, δεν υπάρχει στενότερος σύνδεσμος από το σύνδεσμο της νοητικής ενώσεως, της των αισθημάτων ενώσεως, της ενώσεως των σκοπών (Α΄ Κορ. 1, 10).

ΠΗΓΗ και συνέχεια: http://www.pentapostagma.gr/2011/09/blog-post_4606.html#ixzz1XfMz1xVM

1 σχόλιο:

  1. Η πρώτη του μηνός Σεπτεμβρίου είναι η αρχή της Ινδίκτου. 1η Σεπτεμβρίου, σεβόμαστε, τιμούμε και δοξάζουμε και παρακαλούμε τον Ένα Τριαδικό Θεό. 11 Σεπ ορθώνεται 1 άλλη μονάδα δίπλα στον 1 και απαιτεί σέβας... τον ίδιο σεβασμό ζητούν και οι ''θεοί χωρίς Θεό''. Κι ο καλός Θεός, με τις προετοιμασμένες απ' αιώνων θέσεις, (κατά το κατ' εικόνα και καθ' ωμοίωσιν) όπου καλούνται οι λόγοι να εγγίσουν και οικειοποιηθούν Τον Λόγο, και συμμετέχουν βιωματικά Με Χριστό, διά της Θείας Κοινωνίας και το: όστις τρώγει μου την Σάρκα και πίνει μου το Αίμα, εν εμοί μένει καγώ εν αυτώ... ορίζει θεούς κατά χάριν... τους τιμώμενους αγίους.

    Δι ευχών των αγίων Κύριε και εξαιρέτως της Θεοτόκου, ελέησον και σώσον ημάς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή