Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Γεωργαντά: «Με φίμωναν υπουργός και Ραντεμάχερ»


Βέβαιη ότι σύντομα θα αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για το έλλειμμα του 2009 εμφανίζεται η κ. Ζωή Γεωργαντά, πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ. «Όλα θα βγουν πώς έγιναν. Και μάλιστα σύντομα. Ακριβώς και με αποδείξεις» τόνισε, σε επικοινωνία της με το newscode.gr.
Μάλιστα, η κ. Γεωργαντά προαναγγέλλει ότι θα καταθέσει νέα στοιχεία, τόσο στα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, που θα παραστεί αύριο, όσο και την προσεχή Δευτέρα, όπου έχει κληθεί από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Πόπη Παπανδρέου, που έχει αναλάβει την έρευνα για το ενδεχόμενο «φουσκώματος» του ελλείμματος του 2009.
«Να μη μιλάω για το καλό της χώρας»
Η κ. Γεωργαντά επανέλαβε τις καταγγελίες της, ότι το έλλειμμα του 2009
«φουσκώθηκε» με υποδείξεις από το εξωτερικό, κυρίως από τη Γερμανία.
«Έγινα δέκτης των παρεμβάσεων. Ο Βάλντερ Ραντερμάχερ (σ.σ. πρόεδρος της Eurostat) μου έλεγε ότι η χώρα σου είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση, συνεπώς μη μιλάτε», υποστηρίζει.
Ακριβώς την ίδια φράση εισέπραττε και από τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου. «Μου έλεγε να μη μιλάω για το καλό της χώρας», αναφέρει. Επίσης, η κ. Γεωργαντά διευκρινίζει ότι με τον κ. Παπακωνσταντίνου, τα μέλη της ΕΛΣΤΑΤ είχαν συναντηθεί πολλές φορές, σε αντίθεση με τον νυν υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, που είχε ζητήσει πολλές φορές να τον δει, αλλά ποτέ δεν της είχε απαντήσει.
«Δεχόμασταν πιέσεις»
Παράλληλα, η κ. Γεωργαντά καταγγέλλει έντονες πιέσεις που δεχόταν τόσο η ίδια όσο και τα άλλα μέλη που διαφωνούσαν με τον τρόπο υπολογισμού του ελλείμματος, προερχόμενες κυρίως από τον νυν πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.
«Ο Γεωργίου είχε δώσει εντολή στους εργαζόμενους να μην μας μιλάνε. Με μερικούς ανθρώπους μιλούσε στο καφενείο, απέναντι από την ΕΛΣΤΑΤ.
Είχε δώσει εντολή να μην μας μιλάει κανείς και να μην μας δίνουν στοιχεία. Το προσωπικό το είχε καταγγείλει ότι είχε εντολή να μην μιλάνε προς τα μέλη του ΔΣ, να μην μας δέχονται στα γραφεία τους. Τα είχαμε πει στον υπουργό. Τα ήξεραν και τα αγνοούσαν», υποστηρίζει.
«Να μας πουν πώς υπολόγιζαν το έλλειμμα»
Αναφερόμενη στη διαδικασία υπολογισμού του ελλείμματος, η κ. Γεωργαντά κάνει λόγο για ένα «κομφούζιο», που κανείς δεν ξέρει τι περιέχει. «Ούτε ξέρουν τι έχουν βάλει μέσα. Έχουν κυκλοφορήσει τόσες λίστες», αναφέρει.
Η ίδια πιστεύει ότι η αλήθεια θα βγει μέσα από δικαστική έρευνα και ζητά από όλους όσους μετείχαν στον υπολογισμό του ελλείμματος «να πουν πώς έβγαζαν το έλλειμμα στο 15,4%. Ποιους οργανισμούς έχουν βάλει μέσα, ποια κονδύλια και για ποιους λόγους».
πηγή: newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου