Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

έκθεση για τους ''καλούς'' μας γείτονες....

Σε έκθεση που εξέδωσε το Φόρουμ Μελετών του ΟΗΕ τονίζεται απροκάλυπτα ότι ''η Τουρκία, μια χώρα - Βρυκόλακας, που έχει πιει το αίμα άλλων εθνών και φυλών επί 700 χρόνια, είναι μεταξύ των εκτός νόμου χωρών της υφηλίου που δεν πρέπει να υπάρχουν και πρέπει να εξαφανιστούν απ' το χάρτη της Υδρογείου''.

Συντάκτης της εκθέσεως είναι ο Τζώρτζ Τόμας Κούριαν, Πρόεδρος της ''Ιντερνάσιοναλ Ενσαϋκλοπήντια Σοσάϊετυ''. Στη παράγραφο για τη Τουρκία, ο κ. Κούριαν, ο οποίος έχει εκδώσει 19 εγκυκλοπαίδειες και περισσότερα από 20 εγχειρίδια, προβλέπει: ''Η Τουρκία θα διαμελιστεί. Η ανατολική Τουρκία θα δοθεί στην Αρμενία και στη νέα Δημοκρατία του Κουρδιστάν, η ευρωπαϊκή Τουρκία και η Ανατολία θα επιστραφούν στην Ελλάδα''.

Ο κ. Κούριαν υπογραμμίζει ακόμη: ''Κάθε εκατοστό του εδάφους της Τουρκίας έχει κλαπεί από άλλους. Στον κατάλογο των χωρών που έπεσαν θύματα των λεηλασιών και των φρικαλεοτήτων της περιλαμβάνονται: Αρμενία, Κουρδιστάν, Συρία, Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία, Μάλτα, Κύπρος, Ρουμανία, Σερβία, Βοσνία, Κρήτη, Γεωργία και Ουγγαρία, όλες χώρες ανώτερες πολιτιστικά από τους Τούρκους. Η πλειοψηφία των σημερινών Τούρκων είναι, άλλως τε, απόγονοι αυτών που προσηλυτίστηκαν με το ζόρι στο Ισλάμ από τους Οθωμανούς''.

Ο κ. Κούριαν υπενθυμίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων, ''των εκατομμυρίων Ελλήνων της Ανατολίας και των χιλιάδων Κυπρίων στη Κύπρο το 1974'' και αναφέρεται στο θεσμό των Γενίτσαρων, που ξεπέρασε κι αυτές ακόμη τις τακτικές του Χίτλερ''.

Στην έκθεση, η οποία συνοδεύεται από χάρτες των επί μέρους χωρών και περιοχών που θα συγκροτήσουν το νέο ''Ιδεώδη Χάρτη της Υδρογείου'', αναφέρεται για την Ελλάδα:

Το λίκνο της Δημοκρατίας και η Μητέρα του Δυτικού Πολιτισμού. Αυτοί οι τίτλοι δεν εξαντλούν τη μυθική διάσταση του αρχέτυπου των εθνών''.
Η Ανατολία ήταν ακόμη Ελληνική ως την ανάρρηση της Τουρκικής Δημοκρατίας το 1920 και οι σφαγές των Ελλήνων της Ανατολίας από τον στρατό του Ατατούρκ αποτελούν μια από τις σκοτεινότερες σελίδες της Ιστορίας.

Για τη Κύπρο, ο κ. Κούριαν, τονίζει ότι είναι ένας από τους αρχαιότερους νησιωτικούς πολιτισμούς του κόσμου, που υπέστη τα πάνδεινα λόγω της γειτνιάσεως με την Τουρκία. Αναφέρεται στην εισβολή του 1974, μια πράξη που μέχρι σήμερα έχει μείνει ατιμώρητη, επίσης, για το Τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος, ''που ανέδειξε ως πρόεδρο του ένα ''χασάπη''. Ωστόσο, η ελεύθερη Κύπρος ανθεί, τόσο στο πολιτικό πεδίο, όσο και στο οικονομικό''. Ο κ. Κούριαν προβλέπει ότι η Κύπρος θα ενωθεί με την Ελλάδα.
Νέα Υόρκη,(ΑΠΕ).

ΕΣΤΙΑ Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 1997

------

μερικά στοιχεία της γείτονος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου