Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Καταργείται η διδασκαλία των ελληνικών στο εξωτερικό!


ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στουτγάρδη: Γράφει Ο Γιάννης Δελόγλου 16.06.2010

Αναστάτωση προκάλεσαν οι σχεδιασμοί του Υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης για την μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού, την συρρίκνωση των σχολικών μονάδων τάξεων Μητρικής Γλώσσας, την άρνηση ικανοποίησης των αιτήσεων παράτασης των αποσπασμένων εκπαιδευτικών πέραν της 3ετίας και την μη προκήρυξη θέσεων για τους ομογενείς εκπαιδευτικούς.

Και όλα αυτά τώρα που πλησιάζουμε στο τέλος της σχολικής περιόδου και που επιβεβαιώνεται από τη μη πραγματοποίηση του διαγωνισμού για την απόσπαση νέων εκπαιδευτικών στο εξωτερικό.

Κραυγές αγωνίας ακούγονται από όλες τις πλευρές στους κόλπους των φορέων, ενώ οι γονείς βρίσκονται σε απόγνωση. Αυτή η αιφνιδιαστική και αντιπαιδαγωγική ενέργεια δε βρίσκει σύμφωνους ούτε τους εκπροσώπους των Ελληνικών κομμάτων στη Βάδη Βυρτεμβέργη γιατί οι περισσότεροι πέρασαν από τα θρανία τέτοιων σχολείων.

Ξέρουν τους αγώνες που έζησαν, τις αγωνίες των γονέων τους όταν κάτω από αντίξοες συνθήκες έστηναν σχολεία στη Γερμανία.

Το ότι η Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βάδης Βυρτεμβέργης, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών "Ο Αριστοτέλης". Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) και ο Σϋλλογος Ομογενών Εκπαιδευτικών Βάδης Βυρτεμβέργης αποφασίζουν από κοινού τις επόμενες κινήσεις θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη από τα κέντρα αποφάσεων της Μητροπόλεως 15 στην Αθήνα.

Εκεί όπου τα πειράματα δεν έχουν ούτε αρχή, ούτε τέλος.

Εκεί όπου χρόνια τώρα αυτοσχεδιάζουν και εφαρμόζουν τακτικές που δεν απέδωσαν. Εκεί όπου όπως και σε άλλα υπουργεία, ο κάθε υπουργός τοποθετεί φιλικά του πρόσωπα, της συνηθισμένης πελατειακής πολιτικής. Εκεί όπου οι υποσχέσεις είναι ένα φαινόμενο καθημερινού λαϊκιστικού σήριαλ. Ως πότε όμως;

Το ξέσπασμα των Ελλήνων στη Βάδη Βυρτεμβέργη των 10 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων εκ των οποίων οι 85.000 είναι Έλληνες εκ του συνόλου των 298.000 όλης της Γερμανίας, ίσως είναι και το τελευταίο στάδιο απελπισίας και απογοήτευσης πριν την απαξίωση.

Και αυτό γιατί αγανακτισμένοι εκπαιδευτικοί ζήτησαν από τους κομματικούς ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στη Βάδη Βυρτεμβέργη να καταθέσουν τις κομματικές τους ταυτότητες σε περίπτωση που δεν εισακουστούν οι διαμαρτυρίες τους. Αλλά και η στήριξη των εκπροσώπων των δύο εναλλασσομένων οικογενειακών φορέων είναι ένα ακόμα θετικό στοιχείο για τους ξενιτεμένους Έλληνες.
Το ψήφισμα που εκδόθηκε με τη σύμφωνη γνώμη όλων στη σύσκεψη που έγινε στους χώρους του Ελληνικού Λυκείου Στουτγάρδης, ύστερα από πρόσκληση της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων παρόντων και πολλών συλλόγων έχει ως αποδέκτες:

Την Υπουργό Παιδείας, την Υφυπουργό Παιδείας, την Εδική Γραμματέα, τη ΔΙΠΟΔΕ, την ειδική επιτροπή για τη Διασπορά με κοινοποίηση: στο γραφείο του Πρωθυπουργού, τις τοπικές οργανώσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Βάδης Βυρτεμβέργης, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Εξωτερικού ΠΕ και ΔΕ και Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού Περιφέρεια Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου