Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

από τα 147 δελφικά παραγγέλματα στο ''άλ-φα'' που λείπει...


Όταν ξεκινάμε έναν κύκλο, καλό θάταν να τον ολοκληρώνουμε και να μην ‘’αναπαυόμαστε’’ ένα βηματάκι πριν την ολοκλήρωσή του... γιατί από εκείνην την μικρή ατέλεια, εισάγουμε σαν από κερκόπορτα, τον θάνατο. Δεν είναι κρίμα να θέλει κάποιος να μιμηθεί τον Αχιλλέα αλλά και μετά τόσα χρόνια γνώσης και σ+οφίας (περί ΦΩΣ-ΟΦΙΣ), να επιμένει να μην μεριμνά να ασφαλίσει την φτέρνα; ‘’μικρή’’ μεν, αλλά τρωτή και τελικά ολέθρια;

Καλό είναι το καλώς λίαν, αλλά το άριστα είναι άλλο επίπεδο. Καιρός να περάσουμε από το επίγειο, στο υπέργειο. Από φυσικό και λογικό, σε υπερφυσικό και υπέρλογο και από το ένα φως, στο άλλο!

Φιλοσοφικά όλα έχουν κοινή αρχή, κοινή αφετηρία. Μετά όμως την πρώτη θέση, η διάθεση και προδιάθεση του καθενός, διαφοροποιεί τις με ελεύθερη επιλογή, βιούμενες καταστάσεις και σε ποιον όροφο θα ζούμε…. Το κακό, δεν οφείλει την ‘’ύπαρξή’’ του στο Καλό και Αγαθό, αλλά στην αποστασιοποίησή του από αυτό.
Στην αποφυγή της παρουσίας του. Η σκιά και η άγνοια είναι η απουσία της γνώσης και του φωτός. ΔΕΝ είναι θέσεις, είναι αρνήσεις.  

Το ίδιο ισχύει και με το αν θα κλείσουμε τον κύκλο, με την ολοκλήρωση τύπωσής του ή παρότι μας παρουσιάστηκε η δυνατότητα να χαρακτηριστούμε ‘’σώοι’’ (εκ του ολοκληρωμένοι), επιλέξαμε να μείνουμε ελλειπείς, κρατώντας με εμμονή εκείνη την θέση, αντί με ένα βηματάκι ή ένα μικρό άλμα, να αλλάξουμε επίπεδο, μεταβαίνοντας στον υπερθετικό βαθμό. Στο κάλλιστο και άριστο.

Έχω έναν αδελφό, που είναι στο άλλο ημισφαίριο και επειδή η διαφορά σε ώρες, είναι 12, όποτε αυτός ‘’φωτίζεται’’ από τον έναν ήλιο, εγώ φωτίζομαι από την σελήνη και τα αστέρια. Και ανάποδα… Επειδή έχουμε διαφορά ‘’φωτισμού’’, είναι ικανός λόγος να ΜΗΝ τον αγαπώ και συγ-χωρώ;    

Αυτό ΜΑΣ έχει διδάξει το κοινό παιδαγωγικό, ελληνικό πνεύμα;
Κι η σελήνη, είναι ετερόφωτη, σε σχέση με τον αυτόφωτο ήλιο. Παρεμβάλλεται, φωτίζει εμμέσως τους κατοικούντες τη γη, και με το πολωμένο της φως, ‘’πολώνει’’ τους φωτιζόμενους από αυτήν… Κι η ελληνική ευλογημένη γλώσσα, ενδεικνύει σαφώς γιατί είναι προτιμότερο να φωτιζόμαστε από τον τρισήλιο φωστήρα με το ευθές του φως, παρά της σελήνης το πολωμένο που γέμει την ψυχή του ανθρώπου σκιές και ψυχρότητα.

Χωρίς πολλά λόγια και για όποιον θέλει να εμβαθύνει δια της ελληνικής γλώσσας στις έννοιες Ο ΘΕΟΣ = 354 (όσο και ο σεληνιακός κύκλος) και ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ = 999, ας ρίξει μια ματιά στο σχετικό δεσμό.  

Όσον αφορά τις προτάσεις των σοφών μας, περί Μονάδος εν Τριάδι και Τριάδος εν Μονάδι, αρκούν τα επόμενα δύο, που προτείνουν την συμφερότερη πίστη:


Αυτό είναι το ‘’άλφα’’ της πίστης μας. Το φως.

Και η Αγάπη και η Αλήθεια συγ-χωρούν, γιατί είναι τέλειο Φως. Πάνω όμως στην προσπάθεια να διατηρήσουν κάποιοι ‘’καθαρό’’ το πεδίο, η καρδιά τους σκληραίνει και χάνει αυτό το άλφα, χάνει το μεγαλείο της συγχώρεσης και φιλοξενίας που πάντα αναδείκνυε το γνήσιο ελληνικό πνεύμα.     

Αυτή η ασυγχωρεσιά με προβληματίζει και με στενοχωρεί.

Αυτό το στερητικό άλφα, που όταν διαγνωστεί σε άλλες λέξεις ως θέση αντί για άρνηση, κάνει θαύματα.

Και το κυριότερο κατά άτομο θαύμα, είναι να γίνει σώος, άρτιος.

Αφού λίγο πριν (φιλοσοφικά), είπαμε πως από το 1 ξεκινάμε και (μακάρι), πάλι σε αυτό το 1, να καταλήγουμε, κλείνοντας τον κύκλο, αν από την Κυριακή ξεκινάμε, ο κύκλος ΔΕΝ τελειώνει ώστε να ‘’αναπαυτούμε’’ στην 7η μέρα, δλδ το Σάββατο. Ένα δρασκέλισμα και φτάσαμε στο 8 και συγχρόνως 1. Κυριακή και Κύριο. Εκεί, μπορούμε να αναπαυτούμε με ασφάλεια.

Κατά δεν την σοφή Σίβυλλα, «Ήξει ουρανόθεν βασιλεύς αιώνων, μέλλων κρίναι πάσαν σάρκα, και κόσμο άπαντα»

«Θα έλθει ο Υιός του Θεού στην γη και θα φορέσει σάρκα ανθρώπινη, ομοιούμενος με τους θνητούς της γης. Θα φέρει το όνομα του τέσσερα φωνήεντα και δύο σύμφωνα, οκτώ μονά­δες, οκτώ δεκάδες και οκτώ εκατοντάδες, ήτοι τον αριθμό 888» (προέβλεψε δηλαδή το όνομα ΙΗΣΟΥΣ). ΙΗΣΟΥΣ = 888. (Ι=10, Η =8, Σ=200, Ο=70, Υ=400, Σ=200, στο σύνολό τους = 888).

Από εμάς εξαρτάται αν θα μείνουμε στο 7 ή θα περάσουμε στο 8 (και συγχρόνως 1).

Θα μείνουμε στους 7 σοφούς; Και στα 147 δελφικά παραγγέλματα;

Ή θα μεταποιήσουμε το 7 ---> 1 και το 147 ---> 1471;

Μπορείτε να διακρίνεται ότι 147 συστοιχείται με τον ΑΔΗ; (Α=1, Δ=4, Η είναι το 7ο γράμμα). Κι Ο Κύριος δια της Αναστάσεως Σάββατο βράδυ προς Κυριακή, ανοίγει το πέρασμα και εξάγει τον άνθρωπο από τον ΑΔΗ (και θάνατο).





ΤΙ μου προσφέρουν τα δελφικά παραγγέλματα αν από την ζωή μου λείπει αυτό το α, του Φωτός (αλ-φα) που ήθελαν ως οδοδείκτες να μου δείξουν; ΑΝ δεν μπορούν να εγκαταστήσουν την Αλήθεια στο νου και την Αγάπη στην καρδιά ώστε να εμπνεύσουν αδελφικά αισθήματα πόσο χαρούμενοι θάναι με τους νεοέλληνες ‘’πιστούς’’ τους που παρασύρθηκαν από το μίσος λόγω ‘’διαφορετικού φωτός; ‘’. Ο τονισμός στην λήγουσα ενδεικνύει σοφώς και σαφώς την κατάληξη. Καρδιά ανθρώπου που εμπνέεται από μίσος, θα καταλήξει μισός. Πλην όμως της καρδιάς, αξία έχει και ο νους.

Τι θα καταφέρει ο άνθρωπος που είναι λογικός και ενασχολείται με τα νομοτελειακά και συνειρμικά συμπεράσματα με το άρα, άρα… αλλά χωρίς Χριστό, λογική χωρίς Λόγο; Κι εδώ ‘’δείχνει’’ που θα καταλήξει αυτός ο, με καλές προδιαγραφές νους, με καλή και ορθή αφετηρία αλλά όχι αίσιο τέλος; ….άρα --->  αρά (κατάρα). Ένα κλικ ήθελε και θα γινόταν χαρά.


(κι αφού περάσαμε από την στάση στην ανόρθωση και ανάταση, ΑΞΙΖΕΙ να βιώσουμε και την Ανάσταση. Χείρα βοηθείας μας προτείνεται. Η ολκάς των θελόντων σωθήναι είναι έτοιμη να μας έλξει και δίνει εύσπλαγχνα λέξεις, αρκεί να αλλάξουμε κατάτι τις έξεις...). (περί λέξεων έξεων έλξεων...

Αλλά η σκληροκαρδία και ο σκοτισμός που επιφέρει η έπαρση και υψηλοφροσύνη απαγορεύουν το πέρασμα πρώτα σε θεωρία και μετά σε πράξη.




ΔΕΝ φαίνεται καθαρά, πως είμασταν μονάδες μέσα στην Μονάδα, λόγοι μέσα Στον Λόγο και από εκεί εκπέσαμε; (και κατά την θεογονία έργα και ημέραι του Ησιόδου). Από το Άναρχο και Αγάπη και Αλήθεια στην δολία δουλικότητα των δαιμόνων (1--->4). Από αυτήν την ζοφερότητα του θανάτου και παραλόγου, όπου ο Κρόνος (χρόνος) έτρωγε τα παιδιά του, ο Δίας ξέφυγε κι έγινε αιώνιος. Όλη η ελληνική παιδεία ήταν παιδεία ανόρθωσης (4--->7) από το παράλογο στο λογικό. Από το υπόγειο στο επίγειο.  

Κι η ερώτηση είναι υπαρξιακή. Επιλογή Ζωής ή θανάτου! Εκεί θα μείνουμε; Στο 147; Ξεκινήσαμε την Κυριακή. Στο Σάββατο θα αναπαυθούμε; Αυτό που κατακρίνουν οι ‘’καθαροί’’ Έλληνες τους βρωμοεβραίους, αυτό το ίδιο κάνουν;;; ΔΕΝ μας συνέτισε η τρωτότητα στην ‘’μικρή’’ φτέρνα του Αχιλλέα; Και της όλης μεγαλορρημονούσας φιλοσοφίας; Παρόμοια τρωτή φτέρνα είχε και ο Ησαύ, που παρότι εξήλθε πρώτος από την μήτρα, ο δεύτερος Ιακώβ, εξήλθε με επειλημμένην την χείρα, επί της πτέρνας του Ησαύ.

Αυτά τα δύο τρωτά ‘’σημεία’’ είναι το 7 των εβραίων (και φιλοδυνάμων) και 7 των αρχαίων Ελλήνων (και φιλοσόφων).

Ποιος σοφός δεν στηλίτευσε την υψηλοφροσύνη; Ποιος δεν κατέκρινε τα φθοροποιά πάθη; Αν εμείς χαϊδεύουμε και θεοποιούμε τα πάθη και δεν λέει να πέσει λίγο η μύτη μας, θάναι περήφανοι λέτε για μας που τάχα τους σεβόμαστε; (αλλά ούτε σε θεωρία, ούτε και σε πράξη τους ομοιάζουμε και τιμούμε;;; )…       
  
Κι αυτή η στάση ζωής, δεν είναι άλλη, από την προτεινόμενη ταπεινοφροσύνη, όπου η επηρμένη κεφαλή γλυκαίνει και κατεβαίνει όπως μεστώνει από καρπούς ο ομοιάζον τον ήλιο, ηλίανθος.
Κι αφού άνθρ-ωπος σημαίνει ο έχων την όψη του ανδρός, η αναλογία είναι ευκρινής και διδάσκουσα.   

7 --->1…

Άγιοι γίνετε ότι άγιος ειμί και ταπεινοί γίνετε, ότι ταπεινός ειμί…
Αυτό το ‘’ελληνορθόδοξο’’ μήνυμα κομίζω.
Μας αξίζει να περάσουμε από το Σάββατο και την υψηλοφροσύνη που ταλανίζεται η ψυχή μας δια της τρωτής φτέρνας… στην Κυριακή.  
Από 147 και ΑΔΗ, στην Ανάσταση (μετά την ανόρθωση) και 1471.
Από τα δελφικά, μαζί με το Α της Αγάπης και Αλήθειας με ένδειξη πρακτικής και θεωρητικής αρτιότητος, την συγ-χώρεση και έμπνευση από αισθήματα αδελφικά…

Και γιατί μας αξίζει; ΚΑΙ γιατί, Καλό είναι να υπάρχεις, αλλά είναι άλλο πράμα να ζεις! όπως έλεγε ο κυρΦώτης Κόντογλου (σε προσωπικό επίπεδο), αλλά ΚΑΙ γιατί συλλογικά ενωμένοι οι Έλληνες, μπορούμε να κάνουμε θαύματα.... 

---

κι επειδή, πλην της συμβολικής προσέγγισης, το πάνω μοιάζει με αυτό που είναι κάτω και αντίθετα, με σύμβολο το ''άλεφ'' (À) , η τρωτή φτέρνα ΚΑΙ της σοφίας (ελληνικής φιλοσοφικής προσέγγισης) ΚΑΙ της δυνάμεως και Νόμου (Ησαύ), έρχεται ο Ιακώβ (στον τύπο του Αγίου Πνεύματος) και καλύπτει αυτό το κενό. Εκ Λόγου, λόγοι ζωντανοί, οδοδείκτες που θα μπορούσαν να τιτλοφορήσουν το παρακάτω άρθρο, ως από το λεφ (μικρόκοσμος / μακρόκοσμος) και (την αναλογία που ενδεικνύει) το άλεφ, στο άλφα που (μας) λείπει... ώστε όλη η ζωή να είναι αγώνας φιλανθρωπίας και φιλοθεΐας : all star vs veteran all star 27 Δεκ 2015

---

άλλο, πάλι περί Δελφών και Σαμοθράκης ... σχόλια πάνω στο ελληνικό σύμβολο αρμονίας (του ΤΑΟ) ανήμερα του Αηγιαννιού

---

ανόρθωση, ανάταση από το 4 στο 7 και ανάσταση (δια ταπεινότητος και αγιασμού και μετοχής στο πυρ του Θεού ''σ'' δια της θείας μεταλήψεως κι όχι απλά θεωρητικά αλλά εκτός του Σώματός Του - Ορθοδόξου Εκκλησίας ισχυόντων μυστηρίων) από το 7 στο 1 ... όλα με χριστοφόρο νου (επί πώλου όνου*)



17 σχόλια:

  1. Καλημέρα. Πως πάνε τα κρύα; Ενδιαφέρουσα ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλά κρατούν τα κρύα :-) αρκεί να μην επεκτείνονται και στα ψυχικά... ήταν μια προσπάθεια ''ενεργοποίησης'' των αδελφικών αισθημάτων με ερέθισμα των δελφικών παραγγελμάτων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ‎...η εβραϊκή αλφαβήτα, έχει 22 γράμματα και παρότι ακουστικά ξεκινά με το ομόηχο άλεφ, σε σχέση με το άλφα και αλίφ... στην πραγματικότητα ο νόμος και η σκιά, είναι ελλειπή ως προς την Ουσία του Α, που ήλθε και συμπλήρωσε τα ελλειπή, ως εγώ ειμί το Α και το Ω. Στο σύνολό τους, χωρίς να καταργείται κάτι, έχουμε 22+2 (Α+Ω), την ευλογημένη 24γράμματη ελληνική αλφαβήτα. Το κενό γράμμα του Νόμου, πάντοτε στιγματιζόταν ως ''φαρισσαϊκό και υποκριτικό''. Σήμερα, Τελώνου και Φαρισσαίου, το γράμμα του Νόμου (22) αλλά και το γράμμα της Σοφίας, (147) μας ερεθίζουν το νου για να ακολουθήσει σώμα και όλη η ζωή, τι είναι αυτό που λείπει από τη ζωή και τις δραστηριότητες των ανθρώπων για να πληρωθούν/ολοκληρωθούν δια του βιώματος (της Αγάπης-Αλήθειας-αδελφοσύνης) που λείπει.... (Εκτιμώ πως, με το γάντι συνειρμικά ενδεικνύεται, ότι φαρισσαίοι και υποκριτές και απέχοντες από το Πνεύμα της Χάριτος, δεν είναι χαρακτηριστικό ΜΟΝΟ των εβραίων... αλλά και με την παραπάνω ανάρτηση δυστυχώς ΚΑΙ των α-δέλφων... Ελλήνων, που ελάτρεψαν τα 147 δελφικά παραγγέλματα, αλλά έχασαν το νόημα που ήθελαν να δώσουν οι αρχαίοι μας σοφοί πρόγονοι...).

    Ταπεινότητα και μετάνοια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο δρόμος για Αγάπη και Αλήθεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλειο σε συνάρτηση, κατανοητό με βαθειά νοήματα και οδοδείκτης θα έλεγα..Ξεδιαλύνει την ομίχλη του σκοταδισμού των στείρων δελφικών παραγγελμάτων..Ένας καθαρός νούς και μία καθαρή χωρίς εγωισμό καρδιά, φίλα προσκείμενος-νη στον παγανισμό, μελετώντας αυτό το κείμενο θα καταλάβει ότι βρίσκετε σε μεγάλη πλάνη και θα κάνει την παραπέρα έρευνα του με οδηγό τον Αλάνθαστο Λόγο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού Του Αυτόφωτου ήλιου του παντός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μακάρι Ο Κύριος να μας εξάγει όλους από τον ΑΔΗ ειδικά από αυτό που θεωρεί ο κόσμος (ειδικά ο ελληνικός) καλώς λίαν, γιατί αν συγκριθεί η άφατη δόξα μπροστά σε αυτό που ζούμε δεν διαφέρει από σκοτεινή μήτρα, όπως σκιαγραφεί την κατάστασή μας ο άγιος Μάξιμος ο ομολογητής. Και κατά πόσο αισθανόμαστε Τον Κύριο που εισήλθε στον κόσμο λόγω νηπιότητάς μας, εξαρτάται από το πόσο του πνεύμα του Ιωάννη έχουμε. Δλδ, πόση μετάνοια.

    Αμήν ο καλός Θεός να μας προσθέτει πίστη και αφορμάς μετανοίας να μας παράσχη. Καλή δύναμη, ευχαριστώ για τα καλά σου σχόλια Πατρίδα Ελλάδα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όπως πάντα πρώτη ο ορθοδοξία στην διαβολή εναντίον του ελληνισμού , στο παράδειγμα με το 147 ότι βγαίνει 1=α,4=δ,το 7= ζ αφού α-β-γ-δ-ε-στ-ζ-η , Ελληνική αριθμοσοφία βγαίνει πάντα με την αλφα βήτα των 27 γραμμάτων , για ρωτήστε τον εαυτό σας όταν πήγατε στην έκτη δημοτικού πώς λεγόταν ;; ζ΄ τάξη ή στ΄τάξη ;;;

    Ο Έλληνας από φωτεινός έχει γίνει σκοτεινός γιατί έτσι του μαθαίνουν ότι είναι το φώς σκοτεινό αλλά το φώς είναι ένα το Ελληνικό .

    ΕΛΛΗΝ ΖΩΗ
    http://ellhn-zwh.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μίλησα για το 7ο γράμμα (Η) κι όχι την (γνωστή) λεξαρίθμηση αυτών... στ=6 ... κατά τα άλλα, περί ΦΩΣ - ΟΦΙΣ ΟΨΙΣ σ+οφία... εδώ: http://hellasorthodoxy-kmyst.blogspot.gr/2011/08/blog-post_7461.html . Αν συνεχίζουμε να υποτιμώμεθα ως αγράμματοι και ''σκοτισμένοι'' , ο καθένας με την επιλογή του φωτός που τον φωτίζει. Κι υπάρχουν ΜΟΝΟ 2 φώτα. Το πλάνον και εκ διαχύσεως (έρπον - πρώτου εωσφόρου) αυτό που αν κάποιος το εμπιστευθεί τον οδηγεί στον αντικατοπτρισμό της όασης, και το ευθές (δευτέρου εωσφόρου ορθίου - ΦΩΣ εκ ΦΩΤΟΣ ΘΕΟΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ εκ ΘΕΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ) που οδηγεί τον άνθρωπο στην όαση... να το δούμε ΚΑΙ γεωμετρικά; http://hellasorthodoxy-kmyst.blogspot.gr/2011/08/blog-post_7338.html να δούμε και τι προτείνει το ελληνικό πνεύμα από πλευράς Αλήθειας και ΘΕΟΥ; http://hellasorthodoxy-kmyst.blogspot.gr/2011/08/vs.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οὕτω γὰρ ἠγάπησεν ὁ Θεὸς τὸν κόσμον, ὥστε τὸν υἱὸν αὐτοῦ τὸν μονογενῆ ἔδωκεν, ἵνα πᾶς ὁ πιστεύων εἰς αὐτὸν μὴ ἀπόληται ἀλλ’ ἔχῃ ζωὴν αἰώνιον
    www.fotobolostoxotis.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εφόσον η ιστορία περί Γενέσεως αναφέρεται στην ιστορια του βασιλιά των Χαλδαιων που έζησε χίλια χρόνια πριν πάρουν την ίδια ιστορία η εβραίοι καιαλλαξουν διάφορα στοιχεια,για ποια θρησκεία μιλάμε;Όταν η βάση της στηρίζεται σε διαστρεβλώσεις;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πάνω σε όλους τους αρχαίους ναούς έχουν κτιστεί χριστιανική, για ποια ορθοδοξία μιλάτε γι'αυτη που εξαφανίζε την ιστορία του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και προωθούσε μία ιστορία ποθ των χαλδαιων που έγραψαν για τον Βασιλεία τους κ εμείς την ανακυρηξαμε σε ιστορία του Μωυση;Χιλια χρόνια μετά.Ανατρεξτε στο μουσείο ιστορίας στην Αγγλια όπου υπάρχουν στα κοπτικά οι πρωτότυπες πλάκες με την ιστορία του βασιλια των χαλδαιων,1200 χρόνια πριν οι εβραίοι αλλάξουν διάφορα στοιχεια και την μετατρέψουν σε Γέννεση. Και για να μην μακρυγορουμε είμαστε απόγονοι των μεγάλων 7 σοφών που ζούσαν προ Χριστου και διέπρεψαν. Μητέρα όλων των γλωσωων είναι οι ελληνική(αρχαια).Είναι γνωστό πόσο βιβλία έκαψαν οι χριστιανοί καθολικοί και μη προκειμένου να εξαφανίσουν τη γνώση των πατέρων μας όμως όσο κι αν πολεμάτε τον αρχαίο ελληνικό κόσμο δεν θα πετύχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να διαβασετε την ιστορία των χαλδαιων κύριοι πάνω στην οποία βασίζεται η Γενεσης που οι εβραίοι οικειοποιηθηκαν 1200 χρόνια μετά και την μετέτρεψαν σε ιστορία τπυ Μωυση.Είτε σας αρέσει είτε όχι οι 7 σοφοί έζησαν πολύ πρίν τον Ιησου και εκείνοι συνέταξαν τα δελφίνια παραγγέλματα απ.όπου απορεουν οι 10 εντολές! Γεματες "ου" και όχι προτρεπεις προς το καλό. Αλλά απαγόρευσης.Ποια θρησκεια πασχιζει να εξαφανίσει την αρχαιοελληνική ιστορία με το να κτίζει ναούς πάνω σε αρχαία κτίσματα μκαι θα την δεχθούμε ως αυθεντία.!;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εφόσον η ιστορία περί Γενέσεως αναφέρεται στην ιστορια του βασιλιά των Χαλδαιων που έζησε χίλια χρόνια πριν πάρουν την ίδια ιστορία η εβραίοι καιαλλαξουν διάφορα στοιχεια,για ποια θρησκεία μιλάμε;Όταν η βάση της στηρίζεται σε διαστρεβλώσεις;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε κανεις λαθος! Ο Χριστος και οι Αγιοι του δεν κατεστρεψαν τον Αρχαιο Ελληνικο πολιτισμο! Αφαιρεσαν τη λατρεια του δωδεκαθεου και ολα τα παγανιστικα στοιχεια που εμπεριειχε! Οι δωδεκα θεοι ειναι ψευτοθεοι! Οι ιδιοι οι αρχαιοι Ελληνες φιλοσοφοι απερριψαν το δωδεκαθεο! Τον Σωκρατη τον σκοτωσαν οι ιδιοι οι Αθηναιοι γιατι διεδιδε καινα δαιμονια! Διαβασε ολους τους αρχαιους Ελληνες συγγραφεις! ο Ερμης ο Τρισμεγιστος που εζησε πολυ πριν τον Σωκρατη μιλησε για τον Τριαδικο Θεο στο βιβλιο ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ. Διαβασε να δεις τι λεει μεσα οτι Ο ΥΙΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΟΥΣΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΕΡΑ. Ο Ερμης ο τρισμεγιστος εζησε αιωνες πριν να γραφτει η Παλαια Διαθηκη. Ολοι οι Αρχαιοι Ελληνες φιλοσοφοι αναφερονταν στον Εναν Τριαδικο Θεο γιατι ειχαν τον σπερματικο λογο! Διαβασε τον αρχαιο σκοτεινο φιλοσοφο Ηρακλειτο να δεις τι λεει μεσα για τον Θεικο Λογο! Διαβασε τους Ελεατες και τους Προσωκρατικους φιλοσοφους που κανουν διαφοροποιηση αναμεσα στον Θεικο Λογο και τον ανθρωπινο λογο

      Διαγραφή
  14. [ΑΛ] ΦΑ. ΒΗ ΤΑ ΓΑ. ΑΜΑ ΔΕ [ΕΛ],ΤΑ ΕΨ ΙΛΩΝ ΣΤΗ,ΙΓΜΑ ΖΗ. ΤΑ ΗΘΗ ΤΑ ΠΑΛΑΔΑΝ ΚΑΤΑ ΤΑ ΗΩ ΜΗ ΝΥΞ Ο ΜΙΚΡΟΝ, ΠΥΡΟΣ ΙΓΜΑ ΤΑΦΗ,ΨΙΛΩΝ ΦΗ,[ΨΥΧΗ]Ω ΜΕΓΑ. ΜΕΤΑΦΡ' [ΗΛΙΕ] ΦΩΤΕΙΝΕ.ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΟΥ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΓΗ.ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΔΕ ΕΣΥ ΤΟ [ΦΩΣ]ΤΟΥ,ΚΑΝΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΗΘΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Ο ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.ΝΑ ΤΑΦΗ ΜΕΣΑ ΜΑΣ Η ΦΛΟΓΑ ΣΟΥ,ΩΣΤΕ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΤΡΩΣΗ Η [ΨΥΧΗ] ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ/ ΑΛ,ΕΛ,ΨΥΧΗ [ΥΠΟΨΙΑ ΤΡΙΑΔΙΚΟΤΗΤΑΣ?] ΗΛΙΟΣ=ΠΑΤΗΡ=3 ΑΚΤΙΣ ΗΛΙΟΥ=ΥΙΟΣ=5 ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ=8,ΨΥΧΗ=808 ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ 101ΕΤΗ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ,ΕΠΙΓΕΙΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗ ΟΜΟΙΑΖΟΥΣΑ ΨΥΧΗ? ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΑΝ ΟΙ ΕΛ ΛΗΝΕΣ ΠΡΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ Α-ΓΑΙΟΥ? ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΤΟΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΥ-Α? ΜΗΠΩΣ Ο ΑΣΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ? ΜΕΛΕΤΑΤΕ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ-ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ISIS-RA-EL KΡΥΒΕΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δημιουργία και αναδημιουργία https://www.mediafire.com/file/mpsqarntgqom4fe/%25CE%2594%25CE%25B7%25CE%25BC%25CE%25B9%25CE%25BF%25CF%2585%25CF%2581%25CE%25B3%25CE%25AF%25CE%25B1_%25CE%25BA%25CE%25B1%25CE%25B9_%25CE%25B1%25CE%25BD%25CE%25B1%25CE%25B4%25CE%25B7%25CE%25BC%25CE%25B9%25CE%25BF%25CF%2585%25CF%2581%25CE%25B3%25CE%25AF%25CE%25B1_%2528%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF%25CE%25BA%25CE%25B5%25CF%2586%25CE%25AC%25CE%25BB%25CE%25B1%25CE%25B9%25CE%25BF_%25CE%259A%25CE%25A0%25CE%259A%2529.pdf/file

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. το 1, 4 και 7 είναι ο άνθρωπος.... με τον κορμό του, την κεφαλή και τα οριζόντια πάθη.... μονάδες είμασταν μέσα στην Μονάδα. εκπέσαμε στον χωροχρόνο (4) και φθορά και θάνατο ... δια της υγιούς φιλοσοφίας, μπορεί ο ΔΙΑΣ να ξέφυγε του κρόνου υψώνων την κεφαλή και αποδεσμευόμενος με το πνεύμα του από την ύλη (7) αλλά ακόμη ''ανήκει'' στον ΑΔΗ (147) στο Σάββατο, (7η ημέρα) που κι ο νόμος κι η σοφία έχουν την τρωτή τους πτέρνα (Ησαύ - Αχιλλέας) ... για νάρθει Ο Κύριος να ζητήσει 2 πράματα.... ταπεινότητα κι όχι έπαρση (ιουδαϊκή και ελληνική, λόγω σοφίας και σημείων) κατεβάζοντας την κεφαλή και άγιοι γίνετε ότι άγιος ειμί ''πατώντας κυριαρχώντας τα πάθη υπό τους πόδας.... (σύνολο από 7 σε 1) από σάββατο στην Κυριακή, την 1η ημέρα και αιώνια ογδόη... Αμήν χάριτι, ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ βιωματική ΑΝΑΣΤΑΣΗ, εκτυπώτερον....

    ΑπάντησηΔιαγραφή