Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

ΘΕΣΕΙΣ - ΑΡΧΕΣ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΟΣ


Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, ως νέος αυθόρμητος πολιτικός σχηματισμός στην Πατρίδα μας προερχόμενος από γνήσιες πατριωτικές και λαϊκές δυνάμεις, έχει στόχο να παρέμβει δημοκρατικά στην πολιτική ζωή της Χώρας μας, με σκοπό:
·         Να ανασύρει την Πατρίδα από το γενικευμένο τέλμα και την παρακμή που την οδήγησαν οι ανάξιες και καταστρεπτικές πολιτικές δυνάμεις στην διάρκεια της μεταπολιτευτικής περιόδου και να αναστηλώσει το ηθικό και την αξιοπρέπεια του λαού μας.
·         Να δημιουργήσει τις πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες ώστε ο Λαός μας να ξεπεράσει τα οπισθοδρομικά συμπλέγματα και γρήγορα να εισέλθει στο ανταγωνιστικό περιβάλλον του 21ο αιώνα.
Οι επιδιώξεις του Συνδέσμου, που στο σύνολό τους αποτελούν καθολικά αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας, είναι:
·         Η αναζήτηση και ο έλεγχος των υπευθύνων που άσκησαν την πολιτική εξουσία και οδήγησαν τον Ελληνικό Λαό στην υποδούλωση του μνημονίου. Δεν θα ανεχθούμε την ατιμωρησία. Δεν θα περάσουν ανεξέλεγκτοι και ατιμώρητοι αυτοί οι οποίοι φόρτωσαν τα υπέρογκα δάνεια στις πλάτες της Πατρίδος. Θα προκαλέσουμε τη ψήφιση ειδικών νόμων για τη διερεύνηση των αιτίων της εξαθλίωσης των δημοσιονομικών. Οι ένοχοι θα βρεθούν και θα πληρώσουν. Δεν θα κρυφτούν πίσω
από τις αισχρές παραγραφές. Δεν υπάρχει αύριο για τον Ελληνικό Λαό αν προηγουμένως δεν εκκαθαρίσει τους ανοικτούς λογαριασμούς του με τους υπευθύνους.
·         Η ακύρωση του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων που θίγουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Χώρας και τις εθνικές της επιλογές. Το δημόσιο χρέος θα ελεγχθεί. Θα πληρώσουμε ότι πραγματικά χρωστάμε. Δεν θα υποκύψουμε στις τοκογλυφικές ορέξεις όσων κερδοσκόπων ορέγονται τη δημόσια περιουσία και τον ιδρώτα του Λαού μας σε τιμή ευκαιρίας υπό το πρόσχημα του ανεξέλεγκτου δημόσιου χρέους και με τη συνδρομή των εγχώριων πολιτικών εντολοδόχων τους. Η Πατρίδα μας ανήκει γεωγραφικά, ιστορικά, πολιτιστικά και πολιτικά στην Ευρώπη. Η ίδια γέννησε τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, τις ιδέες της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Δεν υπάρχει άλλος προσανατολισμός για την Ελλάδα εκτός του ευρωπαϊκού και η θέση της είναι ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς λαούς. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρωπαϊκό νόμισμα. Θέση όμως ισότιμη και όχι θέση του παρία και του αιώνιου οφειλέτη, με απόλυτη προτεραιότητα στο εθνικό συμφέρον.
·         Αυστηρός έλεγχος στις κρατικές δαπάνες και τίμια διαχείριση του ιδρώτα του έλληνα φορολογούμενου. Με δίκαιο φορολογικό μηχανισμό η εθνική οικονομία θα μπορέσει να βρει την οδό της ανάκαμψης και της επιστροφής στην ανάπτυξη. Το πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι οικονομικό αλλά ηθικό. Διότι το δημόσιο χρήμα έπεσε στα χέρια των ασυνείδητων διαπλεκόμενων αετονύχηδων και των πολιτικών λήσταρχων.
·         Ψήφιση νέου Συντάγματος. Ο Λαός έχει ανάγκη νέου, πραγματικά δημοκρατικού, Συντάγματος που δεν θα ευνοεί την κομματοκρατία και τη βουλευτοκρατία ως κύρια μέσα εξουσίας.
·         Εκπόνηση και εφαρμογή εθνικού σχεδίου για την αναδιάρθρωση της παραγωγικής διαδικασίας, της καταπολέμησης της ανεργίας και της αντιμετώπισης της δημογραφικής γήρανσης. Σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες οικογενειών στις μεγαλουπόλεις αναζητούν τρόπο να επιστρέψουν στην ελληνική επαρχία. Το Κράτος θα τους βοηθήσει αποφασιστικά και έτσι θα ζωντανέψει η λαμπρή ελληνική επαρχία που χάρισε τον πολιτισμό μας. Θα ανανεωθεί η ελληνική ύπαιθρος με ανθρώπινο δυναμικό και με σεβασμό στο περιβάλλον που θα συντελέσει στη δημιουργία παραγωγικού και πνευματικού πλούτου. Θα σταματήσει η αστυφιλία και ο δημοσιοϋπαλληλισμός, κύρια χαρακτηριστικά του θηριώδους τριτογενούς τομέα της Ελληνικής οικονομίας.
·         Εμπέδωση της ασφάλειας, της περιουσίας και της ζωής των πολιτών. Σώματα Ασφαλείας με επαρκή και σύγχρονο εξοπλισμό στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου. Το προσωπικό τους θα απολαμβάνει της εμπιστοσύνης, του σεβασμού και της αγάπης του Ελληνικού Λαού. Δεν είναι δυνατόν να προσφέρουν υπηρεσίες χωρίς τη αληθινή στήριξη της κοινωνίας. Αντιμετώπιση της εγκληματικότητας που πλήττει τη Χώρα μας με διαστάσεις πλέον κοινωνικού φαινομένου. Προστασία της πληθυσμιακής σύνθεση της ελληνικής κοινωνίας που κινδυνεύει με τεράστιες εθνικές συνέπειες. Δεν υπάρχει άλλη λύση προστασίας μας παρά ο επαναπατρισμός των εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών που ζουν στην Πατρίδα μας κάτω από άθλιες συνθήκες και η αποφασιστική και δυναμική εξόντωση των διακινητών.
·         Αναβάθμιση της ελληνικής παιδείας με το ανοιχτό σχολείο. Το Σχολείο θα αποτελέσει διαρκή και ανοιχτή εστία παραγωγής ελληνικής και χριστιανικής αγωγής. Δεν θα απολέσουμε τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά της εθνικής, πολιτιστικής και θρησκευτικής μας παράδοσης, χάριν της αποχρωματισμένης παγκοσμιοποιήσεως. Θα σταματήσει η χρόνια παραπαιδεία που λυγίζει τον έλληνα οικογενειάρχη με τα υπέρογκα ποσά. Αναδιοργάνωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με συγχώνευση και κατάργηση ΑΕΙ και ΑΤΕΙ.
·         Δυναμική υπεράσπιση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων μας με την παρουσία ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων. Αιγαίο, Θράκη, Κύπρος, Μακεδονία, Ήπειρος, Κρήτη. Κανένας εφησυχασμός. Τίποτα δεν είναι δεδομένο ούτε υπάρχουν προστάτες της εθνικής μας κυριαρχίας έναντι των απειλών. Χρέος των ελληνικών κυβερνήσεων είναι η αναζήτηση και νέων συμμαχιών που θα στηρίξουν τα εθνικά συμφέροντα. Οι απειλές είναι διαρκείς και τα Βαλκάνια ιστορικά υπήρξαν πεδίο αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων των μεγάλων ξένων δυνάμεων. Καθορισμός της ΑΟΖ και άσκηση όλων των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο χωρίς συμβιβασμούς και εκπτώσεις.
·         Αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοικήσεως. Αξιολόγηση σε όλο το φάσμα του Δημοσίου. Το Κράτος και οι λειτουργοί του θα ξαναβρούν την αξιοπιστία και την υπόληψή τους. Έλεγχος και αυστηρή παρακολούθηση σε κάθε τομέα του δημοσίου. Καμία συναλλαγή με τα οργανωμένα συμφέροντα και τις συντεχνίες. Σύγχρονος, μικρότερος και ευέλικτος κρατικός μηχανισμού που θα τον διακρίνει το ήθος των λειτουργών και το ύφος της επικοινωνίας με τον συνάνθρωπο.
·         Αναδιοργάνωση του συστήματος απονομής δικαιοσύνης. Έλεγχος της πολυνομίας. Πραγματική ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Γιατί θα μπορούσε η Ελληνική Δικαιοσύνη να είχε αποτελέσει το ανυπέρβλητο εμπόδιο στη διαπλοκή και τη διαφθορά και να είχε αποβεί γρανιτώδης θεσμός προστασίας του Λαού και του Έθνους.
Πιστεύουμε ότι το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα εξουσίας οφείλει, μέσα στη γενικευμένη αποτυχία του και στα φοβερά αδιέξοδα που έφερε, να τερματίσει μόνο του το βίο του, με την αυτοκατάργηση και αυτοδιάλυση των πολιτικών κομμάτων. Θα είναι η έσχατη πατριωτική του πράξη και υπηρεσία του προς τον Ελληνικό Λαό ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ανάδειξη νέων πολιτικών δυνάμεων που τόσο έχει ανάγκη η Πατρίδα μας σήμερα. Αν δεν αντιληφθεί, βυθισμένο στην απολαβή των εξοργιστικών προνομίων του, την οργή που φουντώνει στα λαϊκά στρώματα και δεν το πράξει, θα υποστεί τις νομοτελειακές συνέπειες όταν έρθει η ώρα της κατάρρευσης. Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας αποτελεί τη νέα, σοβαρή, δημοκρατική και υπεύθυνη πολιτική δύναμη στον τόπο μας. Προσβλέποντας στην κοινωνική συνοχή, με νέο ήθος και ύφος είναι έτοιμος να αναλάβει το τιμόνι της Πατρίδος όταν ο Ελληνικός Λαός απαλλαγεί από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και δημοκρατικά του εμπιστευθεί τις τύχες του και των παιδιών του.
Ιδεολογική τοποθέτηση: Στις σύγχρονες κοινωνίες η πολιτική διαφθορά αποτελεί κοινωνικό φαινόμενο. Τα σοβαρά δημοκρατικά πολιτεύματα διαθέτουν όμως αξιόπιστους μηχανισμούς ελέγχου προς προστασία της Δημοκρατίας και του δημοσίου χρήματος. Στην Πατρίδα μας τα τελευταία 30 χρόνια η διαφθορά αποτέλεσε κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα του πολιτικού συστήματος εξουσίας. Διαφθορά η οποία όμως καλύφθηκε από την συστηματική ατιμωρησία. Όχι μόνο εξαιτίας της απροθυμίας των ηγετών και όλων των πολιτικών κομμάτων να αναζητήσουν και να ελέγξουν υπευθύνους, αλλά και της νομοθετημένης διαφθοράς και ατιμωρησίας. Η Ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να συνεχίσει το βίο της αν στο κράτος και στην πολιτική δεν καθιερωθεί ο έλεγχος και η εκτέλεση ποινών προς τους ενόχους.

Βασικές αρχές

·         Διαρκής έλεγχος υπευθύνων σε όλα τα επίπεδα των κυβερνητικών παραγόντων , της κρατικής λειτουργίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης και άσκηση διοικητικών και ποινικών κυρώσεων.
·         Προώθηση στη δικαιοσύνη, άσκηση δίωξης και επιβολή αυστηρών ποινών σε όσους καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα και σε όσους με ενέργειές τους έβλαψαν το δημόσιο ή το εθνικό συμφέρον.
·         Επιστροφή των χρημάτων που αποκτηθήκαν παράνομα.
·         Έλεγχος των μεγάλων συμβάσεων που σύναψε το Ελληνικό δημόσιο τα τελευταία έτη.

Προτάσεις

·         Άσκηση ποινικής δίωξης κατά των βουλευτών ως μελών του συλλογικού οργάνου της Ελληνικής Βουλής για το κακούργημα «κατάχρηση εξουσίας με κοινό δόλο» διότι παρέλειψαν να ασκήσουν εμπρόθεσμα το εισαγγελικό τους καθήκον, (άρθρο 86 Συντάγματος), με αποτέλεσμα να παραγραφούν αξιόποινες πράξεις πολιτικών που άσκησαν υπουργικά καθήκοντα.
·         Ψήφιση ειδικών νόμων για τον έλεγχο υπευθύνων της εξαθλίωσης των δημοσιονομικών της Πατρίδος.
·         Έλεγχος των αιτίων κάτω από τις οποίες το Ελληνικό Κράτος και ο Ελληνικός Λαός οδηγήθηκαν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
·         Εκμετάλλευση όλων των νομικών δυνατοτήτων που παρέχει το Σύνταγμα, το ελληνικό δίκαιο και η νομολογία των Ελληνικών Δικαστηρίων για τον έλεγχο των υπευθύνων, την αποκατάσταση της ηθικής τάξης και της δικαίωσης των Ελλήνων πολιτών από την σκανδαλώδη ατιμωρησία.

Ιδεολογική τοποθέτηση

Η παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό και αναφαίρετο δικαίωμα κάθε Έλληνα πολίτη. Το κράτος οφείλει να την παρέχει οργανωμένα και υπεύθυνα, μέσα στις εκάστοτε διαμορφούμενες δημοσιονομικές συνθήκες, με γνώμονα:
α. Την διατήρηση του Ελληνo-Χριστιανικού πολιτισμού και παραδόσεων. β. Τον σεβασμό προς την ελληνική πνευματική και ιστορική κληρονομιά.
Η παιδεία οφείλει να παρέχεται διαχρονικά από την οικογένεια, τα σχολεία όλων των βαθμίδων, τα κέντρα εκπαίδευσης διαμορφώνοντας χαρακτήρες και μορφώνοντας ή επιμορφώνοντας άτομα όλων των ηλικιών στις επιστήμες και τις τέχνες.
Εξάλειψη του φαινομένου της παραπαιδείας με εφαρμογή προγραμμάτων ολοήμερης επιπρόσθετης εκπαίδευσης στα σχολεία.

Βασικές αρχές

Θα παραμείνουμε σταθερά προσηλωμένοι στη διατύπωση και στην ουσία του άρθρου 16 παρ. 2 του Συντάγματος. «H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.»
Η εκπαίδευση αποτελεί μέρος της Ελληνικής παιδείας και προσφέρεται δωρεάν από το Ελληνικό κράτος σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο υποχρεωτικά σε όλους τους νόμιμους κατοίκους της χώρας.
Επανεξέταση της διδακτέας ύλης ώστε να παρέχεται ελληνική παιδεία με ιδιαίτερη έμφαση στη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας και του Ελληνικού πολιτισμού.
Η τριτοβάθμια εκπαίδευση παρέχεται δωρεάν σε όσους επιθυμούν και πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτουν το Υπουργείο Παιδείας και τα ΑΕΙ-ΑΤΕΙ.
Μεταπτυχιακές σπουδές και συμμετοχή των φοιτητών και των αποφοίτων σε ερευνητικά προγράμματα συγχρηματοδοτούμενων από το κράτος γίνεται με προγραμματισμό και έλεγχο από κεντρικό φορέα σύμφωνα με τις εθνικές και επιστημονικές ανάγκες.
Ίδρυση μη κερδοσκοπικών Ν.Π.Ι.Δ για παροχή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με αναθεώρηση του σχετικού άρθρου του Συντάγματος.
Ανάπτυξη και ενθάρρυνση πρωτοβουλιών των εκπαιδευτικών για δημιουργικές εκπαιδευτικές δράσεις στους χώρους των σχολείων, πέραν των εργασίμων ημερών και ωρών, με στόχο την πνευματική καλλιέργεια των μαθητών αλλά και των τοπικών κοινωνιών. Το Σχολείο θα αναδειχθεί σε διαρκή ανοιχτή εστία παραγωγής εθνικής, πολιτιστικής και χριστιανικής αγωγής.
Επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Ελληνικής παιδείας είναι ο Έλληνας δάσκαλος και καθηγητής. Το μεγάλο αυτό και πλούσιο πνευματικό εθνικό κεφάλαιο που η κομματοκρατία και η συντεχνιακή παραπλάνηση ακύρωσε και εξέθεσε στη συνείδηση του Λαού. Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί θα βρουν και πάλι τη θέση τους στην ελληνική κοινωνία με το σεβασμό και την εκτίμηση που τους αξίζει. Δεν μπορεί να νοηθεί ελληνική παιδεία χωρίς ενθουσιώδεις και πατριώτες εκπαιδευτικούς οι οποίοι τυγχάνουν συνεχούς επιμόρφωσης. Ο μαθητής είναι το αντικείμενο της παιδείας ενώ υποκείμενο είναι ο εκπαιδευτικός χωρίς τον οποίο κάθε προσπάθεια και ελπίδα είναι καταδικασμένη. Το λειτούργημα του εκπαιδευτικού δεν είναι επαγγελματική αποκατάσταση αλλά προσφορά προς το Λαό και το Έθνος.

Προτάσεις

Καθιέρωση κώδικα εκπαιδευτικών λειτουργών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με υποχρεώσεις και δικαιώματα. Θεσμοθέτηση διαδικασιών αξιολόγησης διδασκόντων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.
Δωρεάν παροχή βιβλίων και επιστροφή αυτών στο τέλος της εκπαιδευτικής περιόδου.
Δευτεροβάθμια προαιρετική δωρεάν εκπαίδευση ενιαίου ή τεχνικού ή ειδικού Λυκείου, (ναυτικών, γεωργικών κλπ Λυκείων) σε επιλεγμένες περιοχές της Πατρίδας μας.
Δωρεάν εκπαίδευση και μετεκπαίδευση σε τεχνικά κέντρα ειδικευμένης εκπαίδευσης σε όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτως ηλικίας για κάλυψη αναγκών της παραγωγικής διαδικασίας της χώρας και ειδική μέριμνα για τους ΑΜΕΑ.
Απαγόρευση κάθε δραστηριότητας παρεμπόδισης εκτέλεσης εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, εντός των δημοσίων κτιρίων, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
Προαιρετική ολοήμερη απασχόληση σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση για παροχή επιπρόσθετης εκπαίδευσης σε μαθητές, με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών του δημοσίου και με ίδια ελάχιστη οικονομική συνεισφορά των γονέων.
Όριο αλλοδαπών μαθητών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ανά τμήμα σχολικής τάξης.
Επανεξέταση του ρόλου των μαθητικών συμβουλίων.
Οργάνωση αυτοδιοικούμενων και αυτοσυντήρητων φοιτητικών εστιών σε όλα τα ΑΕΙ & ΑΤΕΙ.
Εξασφάλιση δωρεάν μεταφοράς μαθητών στα σχολεία ακριτικών περιοχών.
Απαγόρευση δραστηριότητας κομματικών οργανώσεων κάθε μορφής στους χώρους εκπαίδευσης.
Αναδιοργάνωση ΑΕΙ-ΑΤΕΙ με συγχώνευση – κατάργηση σχολών που δημιουργήθηκαν για λόγους τοπικής ψηφοθηρίας και δεν παράγουν εκπαιδευτικό έργο.
Καθιέρωση ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού συστήματος «εξ αποστάσεως» πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέσω διαδικτύου για την διατήρηση των σχέσεων του οικουμενικού ελληνισμού με την πατρίδα και την ελληνική παιδεία.
Ίδρυση Ινστιτούτου Ελληνικής Γλώσσας διεθνούς κύρους.

Ιδεολογική τοποθέτηση

Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και αναφαίρετο δικαίωμα κάθε κατοίκου ή επισκέπτη που βρίσκεται στη Χώρα μας.
Υπηρεσίες πρόληψης, υγιεινής, ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης υψηλού επιπέδου χωρίς διακρίσεις πρέπει να προσφέρονται ισότιμα σε όλους τους ασφαλισμένους με βασική κατεύθυνση τη προστασία του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας, την ποιότητα των υπηρεσιών, την πάταξη της διαφθοράς και της αλόγιστης σπατάλης.
Ανθρωπιστική ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη προσφέρεται υπό προϋποθέσεις σε μη ασφαλισμένους.

Βασικές αρχές

Την δημόσια υγεία την βασίζουμε στην παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου προς όλους τους πολίτες με:
α. Πρόληψη που καθίσταται υποχρεωτική για όλους τους ασφαλισμένους. β. Οργάνωση και παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης. γ. Διασφάλιση της λειτουργίας του ΕΣΥ.
Αντιμετώπιση φαινομένων χρηματισμού, συνδιαλλαγής και διαφθοράς με εξοντωτικές ποινές, καθόσον θεωρείται ιδιαιτέρως ειδεχθής η εκμετάλλευση ασθενών για ίδιο όφελος.
Εξάλειψη των κομματικών παρεμβάσεων στο χώρο της υγείας.

Προτάσεις

Καθιέρωση οικογενειακού γιατρού γειτονιάς.
Καθιέρωση κέντρου προληπτικής ιατρικής σε επίπεδο δήμου.
Οργάνωση – ανάπτυξη πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας του πληθυσμού για ανακούφιση του έργου των νοσοκομείων.
Καθιέρωση λίστας φαρμάκων μηδενικής εισφοράς & χρόνιων παθήσεων.
Καθιέρωση σε επίπεδο δήμων ψυχολογικής – ιατρικής υποστήριξης ειδικών ομάδων.
Εποχιακή ενίσχυση περιφερειακών υγειονομικών μονάδων για αντιμετώπιση αναγκών τουριστικής περιόδου.
Επανεξέταση της οργανωτικής δομής του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ με ορθολογική συγχώνευση υπηρεσιών και μονάδων με στόχο την βελτίωση των παροχών υγείας.
Κεντρικός έλεγχος προμηθειών- φαρμακευτικών δαπανών-ηλεκτρονική συνταγογράφηση από όλους τους ιατρούς και για όλους τους ασθενείς.
Εκσυγχρονισμός και αναδιοργάνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) και δημιουργία επιστημονικών παραρτημάτων του σε κάθε περιφέρεια.
Δημιουργία μητρώων παθήσεων (Registries) για εξαγωγή πολύτιμων στατιστικών και επιστημονικών στοιχείων.
Καθιέρωση κέντρου ιατρικής διάγνωσης με τηλεϊατρική εφαρμογή (διασύνδεση δορυφορική και ενσύρματη) σε επίπεδο δήμου – νήσου.
Δημιουργία όπου απαιτείται (επίπεδο νομαρχίας ή δήμων) ιατρικών μονάδων απεξάρτησης ουσιών.
Αυστηρός έλεγχος του επιπέδου ποιότητας των ιατρικών υπηρεσιών που παρέχονται από ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Ιδεολογική τοποθέτηση

Οι μετανάστες αποτελούν ένα σημαντικό τμήμα των δυτικών κοινωνιών και διακρίνονται στους νόμιμους (άδεια εισόδου, εργασίας, κλπ) και στους παράνομους (λαθρομετανάστες).
Για τους νόμιμους η παραμονή στη χώρα θεωρείται αποδεκτή, υπό προϋποθέσεις. Για τους παράνομους όμως επιβάλλεται η άμεση επιστροφή στη χώρα τους προς προστασία της πληθυσμιακής σύνθεσης της πατρίδας μας, έλεγχο της εγκληματικότητας, της ανεργίας, των ασθενειών και αποφυγή της οικονομικής επιβάρυνσης, (διαμονή – περίθαλψη, κλπ).

Βασικές αρχές

Το Ελληνικό Κράτος δεν ανέχεται παράνομους αλλοδαπούς και τους απελαύνει διεκδικώντας την οικονομική επιβάρυνση που υφίσταται.
Οι αλλοδαποί πού επιθυμούν να ζήσουν στην Ελληνική επικράτεια δεν μπορούν να επιβάλλουν στους Έλληνες πολίτες τους δικούς τους τρόπους ζωής, θρησκεία, κ.α.
Αντιθέτως, για να τους δοθεί η άδεια εισόδου και παραμονής είναι απαραίτητη προϋπόθεση η γραπτή τους δήλωση ότι σέβονται και αναγνωρίζουν την εθνική κυριαρχία της Ελλάδος, τους νόμους, τους θεσμούς, τα όργανα και τον πολιτισμό της και δεν θα προσπαθήσουν να πιέσουν την κοινωνία να τους αναγνωρίσει ως μειονότητα.

Προτάσεις

Άμεση επαναδιαπραγμάτευση της συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ» για κοινή Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία μαζικού επαναπατρισμού των λαθρομεταναστών και ανάληψη του κόστους διαμονής, περίθαλψης, απέλασης από την ΕΕ.
Κατάργηση της υφιστάμενης ευνοϊκής για τους λαθρομετανάστες νομοθεσίας και ψήφιση νόμου αντίστοιχου των λοιπών Ευρωπαϊκών χωρών.
Άμεση απέλαση όλων των παράνομων αλλοδαπών.
Άμεση απέλαση οποιουδήποτε έχει αποκτήσει εκουσίως την Ελληνική υπηκοότητα ή βρίσκεται σε καθεστώς νόμιμου μετανάστη αλλά έχει υποπέσει σε σοβαρά ποινικά αδικήματα ή αδικήματα που άπτονται της Εθνικής Ασφάλειας της χώρας.
Επαύξηση των μέσων και δυνατοτήτων επιτήρησης και φύλαξης των συνόρων.
Ειδική νομοθεσία με πρόβλεψη βαρύτατων ποινών σε διακινητές και εργοδότες παράνομων αλλοδαπών.
Λήψη μέτρων για αποφυγή γκετοποίησης περιοχών.

Ιδεολογική τοποθέτηση

Η ασφάλεια των πολιτών, ο σεβασμός και η τήρηση των νόμων από όλους όσους κατοικούν στην Ελλάδα, αποτελούν θεμελιώδεις υποχρεώσεις του Κράτους.
Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να ζουν στη χώρα τους ασφαλείς και ελεύθεροι, χωρίς να καταπατώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ελευθερίες τους χάριν κομματικών συμφερόντων και πολιτικού κόστους.
Η Δημόσια Ασφάλεια και η προστασία της ζωής και της περιούσιας των πολιτών δεν είναι διαπραγματεύσιμα ούτε αποτελούν αντικείμενο μικροπολιτικής και κομματικής εκμετάλλευσης, η τρόπο επιβολής κομματικής γραμμής.
Η Ελλάδα, με σεβασμό στην ιστορία της, στις διεθνείς συνθήκες και στον πολιτισμό της, πρέπει να γίνει και πάλι μία χώρα ασφαλής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.
Οικονομική ανάκαμψη δεν μπορεί να υπάρξει σε μη ασφαλές περιβάλλον.

Βασικές αρχές

Αξιοκρατία και διαφάνεια στα Σώματα Ασφαλείας με εκσυγχρονισμό και ορθή κατανομή του προσωπικού , ώστε οι ευσυνείδητες και άοκνες προσπάθειες της πλειονότητας των Ανδρών και γυναικών των Σ.Α να αποδώσουν επιτέλους τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.
Εντατικοποίηση του ελέγχου των εισερχομένων στη χώρα από ξηράς και θαλάσσης ώστε να μειωθεί δραστικά ο δείκτης εγκληματικότητας που οφείλεται σε αλλοδαπούς.
Εντατικοποίηση των περιπολιών. Δεν νοείται απουσία περιπολιών στις γειτονιές η στις ακτογραμμές, ενώ παρατηρούνται κατάμεστα επιτελικά η κομματικά γραφεία.
Θεσμοθέτηση αυστηρών διαδικασιών ελέγχου και σκληρών ποινών για το προσωπικό των Σ.Α. που εμπλέκεται σε κυκλώματα διαφθοράς, με αποτέλεσμα να έχει απολεσθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών αλλά και το ηθικό της μεγάλης πλειοψηφίας των πιστών στο καθήκον τους στελεχών.
Αξιοκρατικά και αντικειμενικά κριτήρια σε τοποθετήσεις, μεταθέσεις, προαγωγές και απαγόρευση δυνατοτήτων κομματικών η άλλων παρεμβάσεων.
Ο τρόπος εκπαίδευσης πρέπει να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των καιρών με θεωρητική αλλά και πρακτική κατάρτιση και όχι μια στείρα μαθητεία. Συνεχείς μετεκπαιδεύσεις καθ όσον η υφή της παραβατικότητας καθημερινά αλλάζει.
Το προσωπικό θα ασχολείται αποκλειστικά με τα καθήκοντα που απορρέουν από τους αντίστοιχους κανονισμούς, για την προστασία και αρωγή του συνόλου των πολιτών και όχι σε υπηρεσίες και μάλιστα μη αστυνομικού ενδιαφέροντος, υψηλόβαθμων πολιτικών, δημοσιογράφων κλπ κρατικών και μη παραγόντων.
Διάθεση των απαραίτητων κονδυλίων, ώστε τα Σ.Α. να μπορούν να λειτουργήσουν και πάλι σε υψηλό επίπεδο. Η όποια περικοπή κονδυλίων έχει σαν αποτέλεσμα την αποδυνάμωση των μηχανισμών πρόληψης και καταστολής της παραβατικότητας και της αρωγής του πολίτη.

Προτάσεις

Αναδιάρθρωση των υπηρεσιών των τριών σωμάτων με κατευθύνσεις, στρατηγική, στόχους, χρονικά στάδια υλοποίησης, ανακατανομή της Οργανικής Δύναμης των φορέων, με βάση τα νέα πληθυσμιακά, εγκληματολογικά και διοικητικά δεδομένα.
Επαναπροσδιορισμός της δράσης των υπηρεσιών, με εξορθολογισμό των προτεραιοτήτων και του τρόπου αξιολόγησης της αποδοτικότητας. Η αποδοτικότητα θα κρίνεται με αντικειμενικά αστυνομικά, πυροσβεστικά, λιμενικά κριτήρια και δεν θα αποτελεί μια γραφειοκρατική διαδικασία.
Βελτίωση του ισχύοντος συστήματος κρίσεων – προαγωγών, αποσπάσεων, μεταθέσεων, έτσι ώστε να πρυτανεύσει η αξιοκρατία και δι αυτών να εξυπηρετηθεί ο πολίτης και όχι το κόμμα η άλλο προσωπικό συμφέρον.
Θέσπιση κανόνων ομαλής εκροής ανωτάτων στελεχών και περιορισμού των αποστρατειών.
Ουσιαστική αναβάθμιση της εν γένει εκπαίδευσης, συντήρησης και μετεκπαίδευσης, προσαρμοσμένης στις σύγχρονες απαιτήσεις της κοινωνίας. Μελέτη για την δημιουργία Ακαδημίας Λ.Σ.
Ενίσχυση του αστυνομικού σώματος με προσωπικό ειδικών καθηκόντων (ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, κλπ) στις έδρες των Αστυνομικών Διευθύνσεων και στελέχωση των ομάδων Δ.Ι.Α.Σ. με κατάλληλο σε αριθμό και εκπαίδευση προσωπικό.
Αναδιάταξη, επιτελικός σχεδιασμός των Λιμενικών Περιφερειακών Διοικήσεων.

Ιδεολογική τοποθέτηση

Η οικονομία της χώρας καθορίζει το βιοτικό επίπεδο του λαού και αποτελεί το κυριότερο μέλημα των κυβερνήσεων αλλά και του στρατηγικού σχεδιασμού του κόμματος για την ανασυγκρότηση της χώρας και την έξοδο από την κρίση με ίδια μέσα και δυνάμεις.
Στην σημερινή ασφυκτική κατάσταση της εθνικής οικονομίας δεν υφίστανται εύκολες ή μαγικές λύσεις. Απαιτείται πολυμέτωπη προσπάθεια με στόχο την έξοδο της χώρας από την κρίση στα πλαίσια της ΕΕ και της ευρωζώνης.
Προτεραιότητά μας είναι:
·         Η οριστική διακοπή υπερχρέωσης των επόμενων γενεών με νέα ενυπόθηκα δάνεια και έναρξη διαδικασιών καταγγελίας των μνημονίων και αντιστοίχων συμβάσεων.
·         Ο έλεγχος για σαφή καθορισμό του πραγματικού χρέους, προσδιορισμό και διαγραφή του επονείδιστου εξωτερικού.
·         Η οριστική και ουσιαστική ρύθμιση, η οποία θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα και την προοπτική της οικονομίας μας.
Αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο για όλους τους Έλληνες.

Βασικές αρχές - στόχοι

Διεκδίκηση των οφειλομένων από ξένες χώρες.
Η ανάπτυξη της οικονομίας οφείλει να βασίζεται σε στρατηγικό σχέδιο που θα εξασφαλίζει σε βάθος χρόνου την σταδιακή αύξηση του εθνικού προϊόντος και την αντίστοιχη μείωση του ελλείμματος με ταυτόχρονη ομαλή αποπληρωμή των τελικά πληρωτέων δανειακών υποχρεώσεων της χώρας και πλήρη αξιοποίηση του εθνικού πλούτου.
Προέχει η στήριξη της νέας γενιάς και η παραμονή στη χώρα των νέων επιστημόνων που μεταναστεύουν.
Ανάπτυξη – Αύξηση του ΑΕΠ:
·         παραγωγικές επενδύσεις στο πλαίσιο εθνικού σχεδίου ανάπτυξης.
·         πολιτική και φορολογική σταθερότητα.
·         Υποστήριξη της πρωτογενούς παραγωγής.
Μείωση των δαπανών του κράτους:
·         κατάρτιση νέων οργανογραμμάτων με την λογική του ελάχιστου και ορθά κατανεμημένου προσωπικού.
·         Δίκαιο ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο για τον δημόσιο τομέα, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ.
·         Καταπολέμηση – εξάλειψη της γραφειοκρατίας με μηχανοργάνωση των υπηρεσιών του κράτους με έναν κεντρικό σχεδιασμό, κατάργηση όλων των μη παραγωγικών οργανισμών και συγχώνευση συναφών υπηρεσιών,
·         Συνεχή αξιολόγηση των κρατικών υπάλληλων και συνεχής επιμόρφωση αυτών.
·         Δραστική μείωση του διοικητικού κόστους με μείωση των μελών των διοικητικών συμβουλίων, των ειδικών συμβούλων, ενοικίων κλπ.
·         Κατάργηση όλων των καταχρηστικών συντεχνιακών προνομίων.
·         Κατάρτιση των προϋπολογισμών λειτουργικών εξόδων των δημοσίων υπηρεσιών από μηδενική βάση.
·         Παρακολούθηση των οικονομικών στοιχείων ανά τρίμηνο και καθιέρωση - ρεαλιστική άσκηση της ποινικής ευθύνης των διοικήσεων.
·         Κεντρικός Έλεγχος των Προμηθειών του Δημόσιου. Καθορισμός αυστηρών κριτηρίων στην χρηματοδότηση των ΜΚΟ με στόχο την ελαχιστοποίηση τους.
·         Επανέλεγχος της χρηματοδότησης που καταβάλλεται σε διεθνείς οργανισμούς ή σε τρίτες χώρες.
·         Επανεξέταση του συνόλου των αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων και των συντάξεων των αλλοδαπών.
Αύξηση των δημοσίων εσόδων:
·         Αναδιοργάνωση φορολογικών υπηρεσιών.
Μόνιμος υφυπουργός προερχόμενος από την υπαλληλική ιεραρχία.
·         Υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου και θεσμοθέτηση διαδικασιών για ταχύτατη απονομή δικαιοσύνης αλλά και για οριστική πάταξη της διαφθοράς.
·         Εξάλειψη της επαφής ελεγχόμενου και ελέγχοντος με τη μηχανογράφηση και τη χρήση του διαδικτύου.
·         Πάταξη της φοροδιαφυγής και σταδιακή μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών για παροχή κινήτρου ειλικρινούς δήλωσης εισοδημάτων και παράλληλα θέσπιση αυστηρών ποινών για τους και μετά την μείωση των συντελεστών εκ συστήματος φοροφυγάδες και λήψη κατάλληλων μέτρων για την πάταξη φοροδιαφυγής πολυεθνικών και υπεράκτιων εταιρειών.
·         Εκλογίκευση συντελεστών ΦΠΑ και εξάλειψη της μη απόδοσης του ΦΠΑ με διαδικασίες απευθείας είσπραξη του.
Αλλαγή διαδικασίας πόθεν έσχες. Καθιέρωση αποτελεσματικού συστήματος αντικειμενικών κριτηρίων. Επανεξέταση του συνόλου των φοροαπαλλαγών. Καθιέρωση ταχυτάτων διαδικασιών με μέγιστο όριο το ένα έτος επίλυσης φορολογικών διαφορών. Άμεση είσπραξη βεβαιωμένων οφειλών. Φορολόγηση των κερδών του παράνομου στοιχήματος-τζόγου μέσω τραπεζικών λογαριασμών ή πιστωτικών καρτών.
Έλεγχος της κινήσεως κεφαλαίων προς το εξωτερικό για απόδοση των οφειλομένων φόρων - τόκων και δικαιολόγηση της προέλευσης των κεφαλαίων αυτών. Εξάλειψη του παραεμπορίου - μαύρης εργασίας.
Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του κράτους με παροχή δικαιωμάτων εκμετάλλευσης των υπερκειμένων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και όχι πώληση των υποκειμένων.
Αποκρατικοποιήσεις χωρίς να απολεσθεί ο έλεγχος στρατηγικών τομέων της οικονομίας.
Πάγωμα και κατασχέσεις μη δηλωμένων καταθέσεων στο εξωτερικό πολιτικών και ανωτάτων δημοσίων υπαλλήλων.

Προτάσεις

Ακύρωση των μνημονίων και των αντιστοίχων συμβάσεων.
Επανέλεγχος του δημοσίου χρέους της χώρας για καθορισμό του επαχθούς χρέους και έναρξη νομικών διαδικασιών για τη διαγραφή του.
Αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων που προσφέρει το γεγονός ότι το 90% του εξωτερικού χρέους υπόκειται στο ελληνικό δίκαιο, προκειμένου να καταστεί διαχειρίσιμο.
Ανυποχώρητη διεκδίκηση εξόφλησης του αναγκαστικού κατοχικού δανείου από τη Γερμανία και των πολεμικών αποζημιώσεων στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου.
Κατάρτιση μακροπρόθεσμου εθνικού σχεδίου ανάπτυξης για συντονισμό έργων και δράσεων.
Δημιουργία κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας και κεφαλαιοποίησή της με τιτλοποίηση κρατικής περιουσίας.
Εξεύρεση κεφαλαίων από την κρατική αναπτυξιακή τράπεζα, η οποία θα αντλεί κεφάλαια απ' ευθείας από την ΕΚΤ με χαμηλό επιτόκιο και θα διοχετεύει ρευστότητα στην αγορά με μοναδικό στόχο νέες αναπτυξιακές επενδύσεις.
Απορρόφηση του συνόλου των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.
Άμεση προώθηση των δημοσίων επενδύσεων που είναι επιλέξιμες στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ (κυρίως έργα περιφερειακής ανάπτυξης).
Προώθηση των αυτοχρηματοδοτούμενων έργων.
Συμψηφισμός οφειλών από και προς το Δημόσιο.
Ανάπτυξη του Πρωτογενούς Τομέα. Κίνητρα για επιστροφή στις καλλιέργειες. Αναδιάρθρωση καλλιεργειών για να επιλεγούν προϊόντα στα οποία η χώρα έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα (υψηλή ποιότητα σε συμφέρουσες τιμές). Τυποποίηση και προώθηση στη διεθνή αγορά γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων έτοιμων για κατανάλωση (προϊόντα μάρκας).
Εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας που παραμένει ανεκμετάλλευτος.
Προώθηση των ανανεώσιμων και λοιπών πηγών παραγωγής ενέργειας, με ταυτόχρονη μείωση των καταβαλλομένων προστίμων (μόλυνσης του περιβάλλοντος με εφαρμογή των κατάλληλων μέτρων).
Άνοιγμα της ενεργειακής αγοράς, με όρους ευνοϊκούς για τον καταναλωτή.
Άμεσος Καθορισμός της Ελληνικής ΑΟΖ. Έναρξη διαδικασίας έρευνας και εκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων που βρίσκονται εντός της Ελληνικής ΑΟΖ.
Σταδιακή μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων. Σταδιακή μείωση φόρου στα καύσιμα.
Μέτρα για επανεκκίνηση της οικοδομικής δραστηριότητας. Κατάργηση του «πόθεν έσχες» για δύο χρόνια εξαιρουμένων των πολιτικών και των υψηλόβαθμων κρατικών υπαλλήλων. Επιδότηση επιτοκίου για αγορά πρώτης κατοικίας αυξανόμενης σε περίπτωση κατασκευής «πράσινων» κτιρίων με μικρή ενεργειακή κατανάλωση. Εξορθολογισμός των τιμών Ε.Κ.Κ.Ο.
Υποστήριξη των ναυπηγικών μονάδων της χώρας.
Βελτίωση των υποδομών και των υπηρεσιών συγκοινωνιών – επικοινωνιών της Περιφέρειας.
Ανάπτυξη του τουρισμού με βάση μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, επανιδρύοντας το υπουργείο τουρισμού ως επιτελικού οργάνου προώθησης του τουρισμού.
Επανίδρυση τουριστικής αστυνομίας με πλήρη τοπικό έλεγχο της τουριστικής διαθεσιμότητας της χώρας.
Εντατική προβολή της εικόνας των τουριστικών περιοχών τη χώρας, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς και την προσέλκυση τουριστών με υψηλά εισοδήματα.
Βελτίωση της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας των παρεχομένων τραπεζικών υπηρεσιών. Άμεση εξυγίανση του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος και συμμετοχή των Τραπεζών στην διοχέτευση ρευστού στην αγορά από τις ενισχύσεις ρευστότητας.
Εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού δικτύου για την ταχεία και οικονομική διακίνηση των αγαθών και ολοκλήρωση των οδικών αξόνων που είναι υπό κατασκευή.
Προώθηση της επιχειρηματικότητας των νέων και των γυναικών.
Ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων – ΕΟΜΜΕΧ.
Ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου με έμφαση στις εξαγωγές.
Μείωση των εργοδοτικών εισφορών και σύνδεση τους μέσω των on-line φορολογικών συνδέσεων στην δυνατότητα έκδοσης φορολογικών στοιχείων.
Κίνητρα (δημιουργία Βιοτεχνικών πάρκων, μείωση εργοδοτικών εισφορών για τρία έτη και της φορολογίας) για ίδρυση νέων βιομηχανικών μονάδων στην Ελληνική Επικράτεια με προϋπόθεση την πρόσληψη Ελλήνων ανέργων.
Αντικατάσταση του επιδόματος ανεργίας με επιδότηση της εργασίας με σκοπό τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ενίσχυση των επιχειρήσεων.
Επανεξέταση προνομίων συνδικαλιστικών φορέων.
Μόνιμος υφυπουργός αρμόδιος για τα δημόσια έσοδα, προερχόμενος από την υπαλληλική ιεραρχία.
Έλεγχος της κινήσεως κεφαλαίων πολιτικών και ανωτάτων δημοσίων υπαλλήλων και συγγενών Α΄ και Β΄ βαθμού, προς το εξωτερικό για απόδοση των οφειλομένων φόρων τόκων και δικαιολόγηση της προέλευσης των κεφαλαίων αυτών.
Αποκρατικοποιήσεις με σχέδιο και χωρίς να απολεσθεί ο έλεγχος στρατηγικών τομέων της οικονομίας.

Ιδεολογική θέση

Η Ελλάδα κατέχει ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα στον τομέα της ναυτιλίας, όπου διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλλά και της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας.
Η Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία είναι αντικειμενικά η πρώτη δύναμη στον παγκόσμιο χάρτη και οι Έλληνες εφοπλιστές έχουν δίκαια κατακτήσει έναν κυρίαρχο ρόλο σε διεθνές επίπεδο.
Είναι υποχρέωση της πολιτείας να εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματα που δίδει η Ελληνική ναυτιλία και το σύνολο του έμψυχου και άψυχου υλικού που την συνιστά και την υπηρετεί.

Βασικές αρχές

Η χώρα μας, ως πρώτη ναυτιλιακή δύναμη στην Ε.Ε. με μακρά ναυτική παράδοση οφείλει να είναι πρωταγωνιστής και ρυθμιστής της ευρωπαϊκής ναυτιλιακής πολιτικής.
Για την επίτευξη των παραπάνω, είναι επιτακτική η επανασύσταση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και η υπαγωγή σε αυτό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Δημιουργία νομοθετικού και φορολογικού πλαισίου, με στόχο την ενθάρρυνση της υπαγωγής όλου του ελληνόκτητου στόλου υπό ελληνική σημαία.
Αναβάθμιση της παρεχόμενης ναυτικής εκπαίδευσης.
Μέγιστη αξιοποίηση των λιμενικών υποδομών της χώρας.
Ελευθερία παροχής υπηρεσιών στις θαλάσσιες μεταφορές, με τήρηση όλων των Ευρωπαϊκών κανονισμών και ρυθμίσεων.

Προτάσεις

Δημιουργία διεθνούς εμβέλειας ναυτιλιακού-επιχειρηματικού Πάρκου για την προσέλκυση ναυτιλιακών κεφαλαίων.
Κίνητρα για τους εφοπλιστές, προκειμένου να μεταφέρουν στην Ελλάδα τις έδρες των Ναυτιλιακών τους εταιριών.
Επαναφορά κινήτρων προς τους έλληνες Ναυτικούς ώστε να αυξηθεί η Ελληνική συμμετοχή στην σύνθεση των πληρωμάτων και η συνεπαγόμενη αύξηση της ροής συναλλάγματος προς την χώρα.
Εξασφάλιση συνθηκών «εργασιακής ειρήνης» στους λιμένες και στις ναυπηγοεπισκευαστικές ζώνες της Χώρας μας.
Αρμόδιο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος να ελέγχει την ασφάλεια των ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών.
Να πραγματοποιείται σε Ελληνόκτητα πλοία η θαλάσσια υπηρεσία των δοκίμων των σχολών Ε.Ν. εφόσον τα υπό Ελληνική σημαία δεν επαρκούν (αριθμητικά ) για την εκπαίδευσή τους.
Επανέλεγχος των αδειών σκοπιμότητας των ακτοπλοϊκών γραμμών με υποχρεωτική κάλυψη αρχικά των λεγόμενων «άγονων» γραμμών και κατόπιν χορήγηση και άλλων πλέον κερδοφόρων.
Αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης των ναυτικών Σχολών και δημιουργία ναυτικών λυκείων.
Κοινή δραστηριοποίηση Υπουργείων Εμπορικής Ναυτιλίας και Ανάπτυξης για αποτελεσματικότερη συνεργασία των Εφοπλιστικών Εταιρειών με τις Ναυπηγοεπισκευαστικές Ζώνες αφενός και με τα Ναυπηγεία αφετέρου, ώστε να γίνονται οι επισκευές των πλοίων στην Ελλάδα.

Ιδεολογική θέση

Η γεωργική, κτηνοτροφική και αλιευτική παραγωγή συνιστούν βασικούς πυλώνες της Ελληνικής οικονομίας και του τρόπου ζωής των Ελλήνων.
Αυτάρκεια της χώρας από εγχώρια παραγωγή.
Υποστήριξη της αγροτικής οικογένειας, του μόχθου και του προϊόντος της.

Βασικές αρχές

Επιστροφή στην παραγωγή γεωργικών, κτηνοτροφικών κα αλιευτικών προϊόντων, με επανασχεδίαση, επενδύσεις και στήριξη πρωτοβουλιών υψηλής οικονομικής απόδοσης με υπευθυνότητα και όραμα.
Απορρόφηση του αγροτικού προϊόντος με μέριμνα των κράτους μέσα από τις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες. Επανατοποθέτηση εμπορικών ακολούθων στις πρεσβείες μας στο εξωτερικό.
Προώθηση ιχθυοκαλλιεργειών και ανάπτυξη της αλιείας σε όλες τις περιοχές της Ελληνικής ΑΟΖ.
Προώθηση των εξαγωγών με παράλληλη μείωση των εισαγωγών μετά από κατευθυνόμενη κατανάλωση εγχώριων προϊόντων.
Δημιουργία νέας γενιάς αγροτών και νοοτροπίας, αξιοποίηση της γης και απόκτηση της σχετικής τεχνογνωσίας για καλύτερη αξιοποίησή της με νέα προϊόντα και μεθόδους.
Αναδιάρθρωση καλλιεργειών ανά περιοχή και όχι ανά περιφέρεια σε προϊόντα στα οποία η χώρα έχει πλεονέκτημα λόγω θέσης και κλίματος, σύμφωνα με τις ανάγκες της και τους κανόνες ανταγωνισμού.
Έμφαση στην πρωτοτυπία, στην ανταγωνιστικότητα, στην τυποποίηση, στις βιολογικές καλλιέργειες, στην πιστοποίηση και στις παραγωγές προστατευόμενης ονομασίας και προέλευσης.
Ανάπτυξη και υποστήριξη ολοκληρωμένων γεωργο-κτηνοτροφικών μονάδων (τύπου φάρμας) αυτοτελούς διαχείρισης υλών παραγωγής και μεταποίησης.
Συνεργασία ολοκληρωμένων μονάδων με πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα για παραγωγές υψηλής οικονομικής απόδοσης.
Οργάνωση στις τοπικές κοινωνίες συλλογικών δράσεων μικρών παραγωγών, ώστε να καταστούν αυτάρκεις οικονομικά.

Προτάσεις

Κίνητρα για την δημιουργία βιομηχανικών και βιοτεχνικών μονάδων στην περιφέρεια, επεξεργασίας – μεταποίησης γεωργικών προϊόντων σε συσκευασμένα ή μεταποιημένα προϊόντα.
Οργάνωση περιφερειακών εμπορευματικών κέντρων και σύνδεση με μεταφορικούς κόμβους οδικούς, θαλάσσιους και αεροπορικούς.
Δημιουργία γεωργικών Λυκείων σε επιλεγμένες περιοχές της χώρας.
Δημιουργία και αξιοποίηση των ερευνητικών και τεχνολογικών κέντρων προσαρμοσμένες στις νέες τεχνολογικές ανάγκες, στην εξέλιξη νέων ανθεκτικών φυτωρίων και κτηνοτροφικών γενεών μεγαλύτερης απόδοσης.
Υποστήριξη αυτοδύναμων ενεργειακά γεωργικών - κτηνοτροφικών μονάδων.
Ανακύκλωση και εκμετάλλευση φυτικών αγροτικών και υπολοίπων ζωοτροφών σε μεταποίηση για λιπάσματα και ζωοτροφές.
Δημιουργία αγροτικού επιμελητήριου και συνεργασία του με τον Ο.Π.Ε.
Δημιουργία περιφερειακών δημοπρατηρίων αγροτικών προϊόντων.
Συστήματα παρακολούθησης μικροκλίματος καλλιεργειών και προστασίας των από χαλάζι.

Ιδεολογική θέση

Θεωρούμε οτι οι Ενοπλες Δυνάμεις (Ε.Δ.) είναι εργαλείο εξυπηρέτησης – υποστήριξης και προώθησης των εθνικών συμφερόντων. Οι Ε.Δ λειτουργούν κυρίως ως παράγων αποτροπής και προβολής εθνικής ισχύος.
Η Πολιτεία πρέπει να τιμά και φροντίζει όλο το στρατιωτικό προσωπικό, εν ενεργεία, εφέδρους και αποστράτους. Οι Ε.Δ πρέπει να παραμένουν ακομμάτιστες.
Η στρατιωτική υπηρεσία είναι ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα και υποχρέωση όλων των Ελλήνων πολιτών.
Απόδοση τιμής και σεβασμού σε όλους τους επιζώντες ή πεσόντες για την προάσπιση των ιδανικών του Έθνους. Σεβασμός, αναγνώριση, δικαίωση και ενίσχυση των ορφανικών οικογενειών.

Βασικές αρχές

Η Πολιτεία, στο υψηλότερο επίπεδο, θα πρέπει με σαφήνεια να περιγράφει την Πολιτική Εθνικής Άμυνας σε θεσμικό κείμενο και υποχρεούται δε να διαθέτει τους ανάλογους πόρους στις Ε.Δ.
Οι πολίτες πρέπει να ενημερώνονται και προετοιμάζονται κατάλληλα, ώστε να αντιλαμβάνονται πλήρως και να αποδέχονται τη συμμετοχή στις απαραίτητες θυσίες.
Η συμμετοχή της χώρας στους διεθνείς οργανισμούς οφείλει να επιδιώκει την εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων, την αύξηση του κύρους της χώρας μας και την υιοθέτηση σύγχρονων οργανωτικών, επιστημονικών και επιχειρησιακών τεχνικών από τις ΕΔ.
Επιβάλλεται ο Πολιτικός και όχι ο κομματικός έλεγχος των ΕΔ.
Η μακρά συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ αποτελεί ιστορική πραγματικότητα. Η συμμετοχή δυνάμεων στις δραστηριότητες των διεθνών οργανισμών είναι θέμα πολιτικό και πρέπει να εξετάζεται κατά περίπτωση, λαμβανομένων υπόψη των λοιπών Εθνικών υποχρεώσεων.
Εφαρμογή αξιοκρατικού συστήματος αξιολόγησης στελεχών μέσω θέσπισης επαγγελματικών κριτηρίων, σε κάθε βαθμό για την προαγωγή των στελεχών και την επιλογή τους σε θέσεις υψηλής ευθύνης.
Οι Έφεδροι αποτελούν το μεγάλο ποσοστό των ΕΔ και γι' αυτό πρέπει να παραμένουν ετοιμοπόλεμοι, εκπαιδευόμενοι διαρκώς με σύγχρονα και ρεαλιστικά προγράμματα επαναληπτικών προσκλήσεων και ασκήσεων.
Οι Εθνοφύλακες αποτελούν ουσιαστικό τμήμα των Ε.Δ με αξιόλογη προσφορά και δικαιούνται αναγνώρισης των υπηρεσιών τους.
Επιβάλλεται η μεταφορά τεχνογνωσίας στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία ώστε σταδιακά να επιτευχθεί η μικρότερη δυνατή εξάρτηση από πηγές του εξωτερικού.
Παροχή κινήτρων στην έρευνα και ανάπτυξη νέων αμυντικών τεχνολογιών και ενθάρρυνση συνεργασίας με ερευνητικά ιδρύματα και Πανεπιστήμια.

Προτάσεις

Ενίσχυση του ρόλου της Επιτροπής Εξωτερικών & Άμυνας (ΕεκΑ) της Βουλής.
Επιλογή Αρχηγού ΓΕΕΘΑ από το ΚΥΣΕΑ και δημόσια ακρόαση στη Βουλή.
Συμμετοχή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με δικαίωμα ψήφου στα Κυβερνητικά όργανα που λαμβάνουν αποφάσεις για τις Ε.Δ.
Έγκριση των μεγάλων Εξοπλιστικών Προγραμμάτων από το Κοινοβούλιο.
Καθορισμός της Οροφής του στρατιωτικού προσωπικού, του αναγκαίου κυρίου υλικού και της διάρκειας της στρατιωτικής θητείας από το Κοινοβούλιο.
Θεσμοθέτηση σταθερού νομικού πλαισίου, που θα αφορά στην κατάσταση όλων των στρατιωτικών, την εξέλιξή – σταδιοδρομία τους και τη διοίκηση των Ε.Δ.
Υποστήριξη και αξιοποίηση των Ενώσεων Εφέδρων, ως φορέων διατήρησης των ικανοτήτων τους και καλλιέργειας στρατιωτικού πνεύματος.
Απλοποίηση του διοικητικού σχήματος των Ε.Δ.
Μείωση του αριθμού των ετησίων αποστρατειών των στελεχών των Ε.Δ.
Η διάρκεια της θητείας πρέπει να καθορίζεται από το Κοινοβούλιο.
Στράτευση των Ελληνίδων με καθεστώς εθελοντικής θητείας.
Λήψη μέτρων ανακούφισης του κληρωτού και της οικογενείας του, από το οικονομικό βάρος της θητείας.
Οικονομική εξυγίανση των Μετοχικών Ταμείων, όπως έγινε στο παρελθόν και για άλλα ταμεία, σύμφωνα με αναλογιστικές μελέτες και αξιοποίηση των περιουσιακών των στοιχείων με ανταγωνιστικούς όρους.

Ιδεολογική τοποθέτηση

Η δημόσια διοίκηση αποτελεί τον μοχλό της εύρυθμης λειτουργίας της κρατικής μηχανής.
Η απαίτηση ολιγάριθμου και αποτελεσματικού κράτους προϋποθέτει υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και αυστηρό έλεγχο σε όλη την κλίμακα της κρατικής διοίκησης.
Σήμερα η δημόσια διοίκηση στην πατρίδα μας βρίσκεται σε αποσύνθεση εξ΄ αιτίας του αφόρητου κομματισμού και της αναξιοκρατίας που επικράτησε ως βασικό μέσο λειτουργίας της. Είναι καθολική απαίτηση του Ελληνικού λαού, ο οποίος υφίσταται τα οικονομικά βάρη της λειτουργίας του Κράτους, να υιοθετηθούν οι αρχές της αξιοκρατίας, της αμεροληψίας στη Δημόσια διοίκηση και η απεμπλοκή της από τον κομματισμό.

Βασικές αρχές

Το κομματικό κράτος χρησιμοποίησε τη δημόσια διοίκηση αντιπαραγωγικά και ψηφοθηρικά με κύριο μέσο τη συναλλαγή και οδήγησε το σύνολο σχεδόν του παραγωγικού δυναμικού της Χώρας προς το δημοσιοϋπαλληλισμό στερώντας πολύτιμο δυναμικό από την οικονομία ενώ χιλιάδες αξιόλογοι Έλληνες στη δημόσια διοίκηση παραμελήθηκαν αναξιοποίητοι.
Δεν «επανιδρύεται» το κράτος με πολιτικές εξαγγελίες που ουσιαστικά κρύβουν τη δειλία και την ατολμία αλλά με αληθινές πατριωτικές πρωτοβουλίες που δεν θέτουν ως πρώτιστη προτεραιότητα το κομματικό συμφέρον και το εφήμερο πολιτικό κόστος.
Το ελληνικό κράτος, στον 21ο αιώνα, εξακολουθεί να είναι γραφειοκρατικό, αναξιοκρατικό, αυταρχικό απέναντι στον πολίτη, κομματικό, σπάταλο, αναποτελεσματικό και πολυάριθμο.
Κατά συνέπεια ο κομματισμός πρέπει να εξαφανιστεί από τη δημόσια διοίκηση και να οδηγηθούμε σε ένα σύγχρονο, ευέλικτο, ολιγάριθμο, αποτελεσματικό, αξιοκρατικό, φιλικό προς τον πολίτη Ελληνικό κράτος.

Προτάσεις

Ηλεκτρονική διασύνδεση όλων των φορέων της κρατικής μηχανής.
Ανάδειξη και πάλι της υπαλληλικής ευθύνης, του αυστηρού ελέγχου και της υπαλληλικής ιεραρχίας που απαξιώθηκε σε όλο το δημόσιο.
Νέος δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας προσαρμοσμένος προς το συμφέρον του πολίτη και τις ανάγκες του κράτους και όχι κώδικας συναλλαγής.
Διαρκής αξιολόγηση του προσωπικού. Έλεγχος και αποχώρηση των ανικάνων.
Δραστική κατάργηση – συγχώνευση του τεράστιου αριθμού των ΝΠΔΔ και Οργανισμών που αποτέλεσαν πεδίο διαφθοράς, εξυπηρέτησης κομματικών συμφερόντων και κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος.
Αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου της συνδικαλιστικής δράσεως σε όλο το δημόσιο τομέα. Διεξαγωγή αρχαιρεσιών και λοιπών συνδικαλιστικών δράσεων σε μη εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Ενιαίο και αξιοπρεπές μισθολόγιο σε όλο το δημόσιο τομέα.
Αναδιοργάνωση δημοσίων υπηρεσιών και μετατάξεις υπαλλήλων με στόχο τη λειτουργία επιλεγμένων υπηρεσιών εξυπηρέτησης του πολίτη και κατά τις απογευματινές ώρες.

Ιδεολογική τοποθέτηση

Η Ελληνική ιστορία είναι διαχρονικά πλούσια σε αγώνες για την εδαφική ακεραιότητα, την εθνική ανεξαρτησία και την ελευθερία της πατρίδας.
Η σημερινή γενιά των ελλήνων οφείλει την ύπαρξή της στους αγώνες του έθνους και στη υπερήφανη στάση εθνικών ηγετών που δεν ενέδωσαν σε πιέσεις και παράλογες απαιτήσεις ξένων παραγόντων. Έτσι δικαιολογήθηκαν οι θυσίες και οι στερήσεις του λαού.
Το μέλλον της χώρας εξαρτάται από την στάση των νεοελλήνων στα εντός και εκτός της χώρας δρώμενα, που έχουν στόχο την μείωση της εθνικής κυριαρχίας, την κατάπτωση του φρονήματος του λαού και την αποδοχή τετελεσμένων γεγονότων.
Απαίτηση του Ελληνικού Λαού είναι η σθεναρή, άκαμπτη, αδιαπραγμάτευτη και ανιδιοτελής θέση των Ελληνικών Κυβερνήσεων στα εθνικά θέματα.

Βασικές Αρχές

Η τήρηση των αρχών του διεθνούς δικαίου και η εκμετάλλευση όλων των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτό, χωρίς επιλεκτικές υπαναχωρήσεις.
Διαφύλαξη των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων σε ξηρά, θάλασσα, αέρα και διάστημα.
Διεκδίκηση των καπηλευθέντων ιστορικών στοιχείων από τρίτους και υπεράσπιση των δίκαιων και ιστορικά αποδεικνυόμενων Ελληνικών θέσεων.

Προτάσεις

Η δυνατότητα από πλευράς του κρατιδίου τη FYROM χρήσης του ονόματος Μακεδονία» είναι παράνομη και καταχρηστική. Οποιαδήποτε ονομασία του κρατιδίου αυτού δεν θα περιέχει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγο αυτού, διότι η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική. Η στάση των ελληνικών κυβερνήσεων οφείλει να είναι διαχρονικά σθεναρή και αδιαπραγμάτευτη ανεξάρτητα με την θέση τρίτων.
Τα νησιά του Αιγαίου ανεξάρτητα του μεγέθους και της γεωγραφικής των θέσεως έχουν όλα υφαλοκρηπίδα, αιγιαλίτιδα ζώνη και εναέριο χώρο, στοιχεία που σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο ορίζουν σαφώς τα όρια της Ελληνικής επικράτειας, η οποία καθημερινώς παραβιάζεται και αμφισβητείται. Διαρκής επιτήρηση και δυναμική υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας.
Οι δραστηριότητες του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής οφείλουν να περιοριστούν στα καθαρά προξενικά καθήκοντα.
Άμεση άσκηση του κυριαρχικού δικαιώματος του καθορισμού των ΑΟΖ.
Διαρκής επαγρύπνηση και μέριμνα για την προστασία των Ελληνικών μειονοτήτων.
Σταθερή υποστήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, από το Ελληνικό κράτος, σε ότι αφορά την εφαρμογή των ψηφισμάτων και αποφάσεων του ΟΗΕ για την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής, την επανασύσταση ενιαίου και ανεξάρτητου Κυπριακού κράτους με απομάκρυνση των εποίκων, επαναφορά της πληθυσμιακής σύνθεσης ανάλογης του 1974 και καταβολή Τουρκικών αποζημιώσεων.

Ιδεολογική τοποθέτηση

Στο Δημοκρατικό Πολίτευμα μας η αποφασιστική συμμετοχή του κυρίαρχου Λαού, διαμέσου των αντιπροσώπων του, αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό της Δημοκρατίας.
Η ανόθευτη έκφραση της λαϊκής βουλήσεως είναι η εξασφάλιση της λαϊκής κυριαρχίας. Έκφραση που συστηματικά νοθεύτηκε από την εκλογική νομοθεσία της μεταπολιτευτικής περιόδου με στόχο την διαμόρφωση των πλειοψηφικών μονοκομματικών κυβερνήσεων, με αποτέλεσμα την εγκαθίδρυση της κομματοκρατίας στην Πατρίδα μας. Αίτιο της γενικευμένης παρακμής στην κοινωνία μας.
Κρίνεται αναγκαίο και επιτακτικό η ανοικοδόμηση της δημοκρατίας και της κοινωνίας να ξεκινήσει από τη θεμελίωση της λαϊκής βουλήσεως και της λαϊκής κυριαρχίας.

Βασικές αρχές

Διατήρηση της μορφής του πολιτεύματος της Ελλάδος. «Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία».
Περιορισμός της υπερέχουσας θέσεως του Πρωθυπουργού, ως αρχηγού της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, στη λειτουργία του πολιτεύματος. Ο Πρωθυπουργός, ως Πρόεδρος κομματικού σχηματισμού, μετέφερε στο Κράτος την κομματική διαφθορά.
Επαναφορά αποφασιστικών αρμοδιοτήτων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Διατήρηση της αρχής του ισχυρού κράτους και της ενίσχυσης του ΠτΔ στο σύστημα διακυβέρνησης.
Περιορισμός των καταχρηστικών δικαιωμάτων και προνομίων των βουλευτών.
Ενίσχυση της δυνατότητας παρέμβασης των πολιτών στην λειτουργία των θεσμών.
Απόλυτος και ουσιαστικός διαχωρισμός των τριών εξουσιών, δικαστικής, νομοθετικής, εκτελεστικής.

Προτάσεις

Επαναφορά των εξουσιών του ΠτΔ με σκοπό την θεμελίωση του ρυθμιστικού ρόλου στην ομαλή λειτουργία του Πολιτεύματος. Η συνταγματική αναθεώρηση του 1986 δημιούργησε συνθήκες πρωθυπουργικού κοινοβουλευτισμού και κυβερνητικού αυταρχισμού.
Διενέργεια δημοψηφισμάτων και με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας ή και με λαϊκή πρωτοβουλία με συγκέντρωση αριθμού υπογραφών ίσου με το 1/3 του αριθμού του εκλογικού σώματος όπως καταγράφεται στους σε ισχύ εκάστοτε εκλογικούς καταλόγους.
Καθιέρωση της ισχύος της Λαϊκής Αρνησικυρίας ήτοι στην αναπομπή στη Βουλή ψηφισθέντος με απλή πλειοψηφία νόμου, με την συγκέντρωση αριθμού υπογραφών ίσου με το 1/3 του αριθμού του εκλογικού σώματος, όπως καταγράφεται στους σε ισχύ εκάστοτε εκλογικούς καταλόγους, εξαιρουμένων των νόμων δημοσιονομικού περιεχομένου.
Ασυμβίβαστο του αξιώματος του Υπουργού με εκείνο του Βουλευτή.
Μέγιστη διάρκεια κοινοβουλευτικής θητείας η οκταετία.
Δύο θητείες η μέγιστη διάρκεια για τους λοιπούς αιρετούς, (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, κλπ).
Καθορισμός των βασικών αρχών του εκλογικού συστήματος στο Σύνταγμα και όχι με νόμο.
Κατάργηση του θεσμού των Βουλευτών Επικρατείας.
Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας. Η πρωτοπόρος αυτή διάταξη, που εξασφάλιζε την πολιτική ελευθερία κάθε βουλευτού, μετατράπηκε σε συντεχνιακό προνόμιο. Συλλήβδην όλες οι άνομες πράξεις των βουλευτών εξαφανίσθηκαν πίσω από τη διάταξη αυτή.
Κατάργηση των βουλευτικών προνομίων και περιορισμός των ατελειών του Βουλευτή.
Κατάργηση της σύνταξης των βουλευτών και λοιπών αιρετών οργάνων (περιφερειαρχών, δημάρχων) και προσμέτρηση του χρόνου θητείας στο ταμείο ασφάλισης εκάστου.
Μείωση στο 50% της οικονομικής ενίσχυσης των πολιτικών κομμάτων από το κράτος.
Τροποποίηση των εισαγγελικών αρμοδιοτήτων της Βουλής του άρθρου 86. Η Βουλή δεν θα έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη κατά των μελών της Κυβέρνησης για αξιόποινες πράξεις.
Πρόβλεψη για το "πόθεν έσχες" των πολιτικών προσώπων και για την ανάθεση του ελέγχου σε ειδική επιτροπή ανώτατων λειτουργών των Ανώτατων Δικαστηρίων της Χώρας.
Ενίσχυση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και περιορισμός της διακριτικής ευχέρειας της Εκτελεστικής Εξουσίας ως προς την επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης.
Παροχή ανώτατης εκπαιδεύσεως όχι μόνο σε Ν.Π.Δ.Δ. Σταθερή προσήλωση στη διατύπωση του άρθρου 16 του σκοπού της Παιδείας.

Ιδεολογική τοποθέτηση

Το δικαίωμα της ψήφου του πολίτη έχει κεφαλαιώδη σημασία για τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμά του είτε το ασκεί είτε όχι.
Η επιλογή του εκλογικού συστήματος καθορίζει το βαθμό της δημοκρατίας και τον αληθινό κοινοβουλευτισμό.
Το εκλογικό σύστημα της «ενισχυμένης αναλογικής», υπό το πρόσχημα των «σταθερών κυβερνήσεων», αλλοιώνει τη λαϊκή έκφραση και συνιστά αναίρεση της λαϊκής κυριαρχίας.
Η ανόθευτη έκφραση της λαϊκής βουλήσεως είναι η εξασφάλιση της λαϊκής κυριαρχίας. Έκφραση που συστηματικά νοθεύτηκε από την εκλογική νομοθεσία της μεταπολιτευτικής περιόδου με στόχο την διαμόρφωση των πλειοψηφικών μονοκομματικών κυβερνήσεων, με αποτέλεσμα την εγκαθίδρυση της κομματοκρατίας στην Πατρίδα μας. Αίτιο της γενικευμένης παρακμής στην κοινωνία μας.
Καθορισμός των βασικών αρχών του εκλογικού συστήματος στο Σύνταγμα και όχι στο νόμο.

Βασικές αρχές

Αρχή της καθολικής, άμεσης και μυστικής ψηφοφορίας.
Αρχή της ισότητας των ψήφων των πολιτών. Ισότητα όχι μόνο σε όσους πολίτες ασκούν το δικαίωμα αλλά και σε όσους δεν το ασκούν.
Δεν αναγνωρίζουμε την υποχρεωτικότητα της ψήφου των πολιτών. Στη σημερινή κοινωνία η άσκηση του δικαιώματος αυτού ανήκει στη διακριτική ευχέρεια του πολίτη. Οι πολίτες που ψηφίζουν έχουν ισότιμα πολιτική αντίληψη με αυτούς που δεν ασκούν το δικαίωμα αυτό. Η αποχή από την κάλπη αποτελεί ύψιστη πολιτική πράξη, υπό τις παρούσες εκφυλιστικές συνθήκες του πολιτικού συστήματος εξουσίας, για κάθε συνειδητοποιημένο πολίτη, παρά το γεγονός ότι σήμερα ευνοεί το φαύλο δικομματισμό.
Αναγνωρίζουμε παραγωγή πολιτικού αποτελέσματος, κατά τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών, όχι μόνο από τους ψηφίσαντες πολίτες, αλλά και από τους μη ψηφίσαντες.
Ο μη συνυπολογισμός της αποχής καθώς και της λευκής ψήφου στην παραγωγή του πολιτικού αποτελέσματος παραβιάζει την αρχή της ισότητας του άρθρου 4 του Συντάγματος και αναιρεί ανεπίτρεπτα την ουσία της Δημοκρατίας. Ο κάθε πολίτης έχει μία ψήφο και είναι νομικά ισοδύναμη είτε καταμετράται είτε όχι.
Δεν είναι δυνατό να απέχει το 50% του εκλογικού σώματος από τις εκλογές και να διανέμονται στους βουλευτές των πολιτικών κομμάτων 300 έδρανα του Κοινοβουλίου.
Σύνδεση του ποσοστού του εκλογικού σώματος που ψηφίζει και ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα με τον αριθμό των εισερχομένων βουλευτών στο Κοινοβούλιο.
Αν μέρος του Ελληνικού Λαού δεν προσέρχεται στις κάλπες σημαίνει ότι δεν επιθυμεί να εκπροσωπηθεί στο Κοινοβούλιο και πρέπει να γίνει σεβαστή η επιθυμία του. Δεν θα εισέρχεται ο αντίστοιχος αριθμός βουλευτών που αναλογεί στο ποσοστό της αποχής των Ελλήνων πολιτών και της λευκής ψήφου. Η αποχή θα έχει έμπρακτες και άμεσες συνέπειες για το πολιτικό σύστημα εξουσίας.
Ο αριθμός των βουλευτών που θα εισέρχονται στο Κοινοβούλιο, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, θα είναι κυμαινόμενος ανάλογα με το ποσοστό συμμετοχής του Ελληνικού Λαού και των καταμετρημένων λευκών ψήφων.
Η άκυρη ψήφος είναι άκυρη διότι αυτό επιθυμεί ο πολίτης.

Προτάσεις

Σύμφωνα με το άρθρο 51 του Συντάγματος ορίζεται ότι ο αριθμός των βουλευτών δεν μπορεί να είναι μικρότερος των 200 και μεγαλύτερος των 300. Αυτά θα αποτελέσουν τα όρια του κυμαινομένου αριθμού των βουλευτών.
Κάθε 1% ποσοστό του εκλογικού σώματος, σύμφωνα με τους σε ισχύ εκλογικούς καταλόγους, που απέχει συνυπολογιζόμενης και της λευκής ψήφου αναλογεί σε 1 έδρα.(π.χ. Ποσοστό 50% αποχής + λευκή ψήφος αντιστοιχεί σε 250 εισερχόμενους βουλευτές).
Καθιέρωση του αναλογικού εκλογικού συστήματος χωρίς καμία παραχώρηση εδρών στον εκλογικό σχηματισμό που πλειοψηφεί.
Διατήρηση του ποσοστού 3%, σε όλη την επικράτεια, ως βάση για τα εισερχόμενα πολιτικά κόμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου