Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων ΚΕ της 8ης Ιουλίου


Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΕΕ συγκλήθηκε στις 8 Ιουλίου του 2012 στο ξενοδοχείο Porto Pallace της Θεσσαλονίκης. Ομιλητές ήταν τόσο στελέχη της ηγεσίας του κόμματος, όσο και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής με δικαίωμα ψήφου. Η συνεδρίαση διήρκεσε επτά ώρες και μίλησαν συνολικά 32 ομιλητές.

Η ημερήσια διάταξη περιελάμβανε την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της 17ης Ιουνίου, την παρουσίαση της στρατηγικής κόμματος, την προετοιμασία για μελλοντικές δράσεις, καθώς και ενημέρωση για τη στελέχωση των τμημάτων λειτουργικού σχεδιασμού. Επιπλέον συζητήθηκαν θέματα εσωκομματικής οργάνωσης και πειθαρχίας και έγινε ανοιχτός διάλογος με τον Πρόεδρο και τα

μέλη του ΑΠΣ.

Ο Πρόεδρος απηύθυνε χαιρετισμό και προέτρεψε τα μέλη της ΚΕ και του ΑΠΣ να διατυπώσουν ανοιχτά όλα τα ερωτήματα που τους απασχολούν και να καταθέσουν τις απόψεις τους για κάθε ζήτημα του κόμματος και της πορείας του. Επιπλέον, προέτρεψε σε εγρήγορση για την υλοποίηση των στόχων και του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί, έτσι ώστε το κόμμα να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις και να υλοποιήσει με επιτυχία την στρατηγική του. Επίσης κάλεσε όλους να επιδείξουν πνεύμα συνεργασίας έτσι ώστε να προληφθούν φαινόμενα δυσλειτουργίας του κόμματος στο μέλλον. Τόνισε ότι δεν είναι καιρός για ανώφελες αντιπαραθέσεις και ότι ο αντικειμενικός σκοπός είναι να υπηρετήσουμε την πατρίδα και τις ανάγκες της και εκεί πρέπει να εστιάσουμε τις προσπάθειες μας. Στόχος μας είναι η προστασία της πατρίδας μας από όλους εκείνους που την επιβουλεύονται και δε θα σταματήσουμε εάν δεν να παραδώσουμε την Ελλάδα στις επόμενες γενιές ακέραια και περήφανη.

Ο Α' Αντιπρόεδρος έκανε την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και επισήμανε την πτωτική τροχιά στην οποία έχουν εισέλθει τόσο τα μικρά όσο και τα μεγαλύτερα κόμματα. Η συνολική απαξίωση του καθιερωμένων πολιτικών κομμάτων και γενικότερα του πολιτικού συστήματος δημιουργεί συνθήκες ευνοϊκές για νέους πολιτικούς σχηματισμούς. Ωστόσο τα εξανεμισμένα ποσοστά των νέων κομμάτων καθώς και τα μεγάλα ποσοστά αποχής δημιουργούν τόσο ευκαιρίες όσο και προκλήσεις στις οποίες το κόμμα μας πρέπει να ανταποκριθεί.

Μέσα σε αυτό το ρευστό πολιτικό σκηνικό, ο ΣΕΕ έχει επιτύχει την πρώτη του μεγάλη νίκη: έχει καταφέρει να έχει σταθερή παρουσία στην πολιτική ζωή με αναλλοίωτους στόχους και πολιτική ταυτότητα όταν άλλα κόμματα σχηματίζονται και διαλύονται εντός μηνών, έχει δημιουργήσει ένα σωστό προφίλ μακριά από λαϊκισμούς και φανατισμό και το κυριότερο, έχει καταφέρει να θεωρείται σοβαρή και υπολογίσιμη δύναμη από τα άλλα πολιτικά κόμματα. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται από το πλήθος των προτάσεων για συνεργασία που δεχτήκαμε, τόσο ως κόμμα όσο και οι υποψήφιοι μας μεμονωμένα. Ο ΣΕΕ συνεισέφερε ώστε να επανέλθουν οι ένοπλες δυνάμεις και οι ανάγκες τους στο προσκήνιο, τα πολιτικά κόμματα αναζήτησαν στελέχη από το χώρο των ενόπλων δυνάμεων, ενώ οι ενώσεις αποστράτων κίνησαν το ενδιαφέρον των πολιτικών παρατάξεων για πρώτη φορά. Σε όλα αυτά ο Σύνδεσμος έχει συνεισφέρει και θα συνεχίσει να εργάζεται πιο συστηματικά.

Επίσης, ο Α' Αντιπρόεδρος ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου ήταν μεν ικανοποιητικό σε σχέση με αυτό των άλλων νέων κομμάτων, αλλά όχι το επιθυμητό ή προσδοκώμενο.

Σε ότι αφορά την πληρέστερη και αποτελεσματικότερη οργάνωση του κόμματος, ανακοινώθηκε από τον Β' Αντιπρόεδρο η στελέχωση του εκτελεστικού τομέα και η δημιουργία Γραμματείας Αποστράτων. Συστάθηκε και στελεχώθηκε το Γραφείου Τύπου και το Οικονομικό Τμήμα όπως προβλέπονται από το καταστατικό, ενώ ανακοινώθηκε και η σύσταση της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού. Επίσης συζητήθηκε η σύσταση τμήματος Νεολαίας και Γυναικών.

Η στρατηγική κατεύθυνση του κόμματος παρουσιάστηκε από το Γενικό Γραμματέα όπου περιγράφηκε ένα αναλυτικό σχέδιο προετοιμασίας του κόμματος για τις επόμενες εκλογές, εθνικές, δημοτικές και ευρωεκλογές, ενώ συζητήθηκαν θέματα στόχων ανά περιφέρεια, επιλογής υποψηφίων, χρηματοδότησης, επικοινωνιακής πολιτικής και προβολής.

Αναλυτικότερα, σε ότι αφορά τη στρατηγική του κόμματος συζητήθηκε το πως θα πρέπει να διαμορφωθεί σε σχέση με τα αποτελέσματα των εκλογών της 17ης Ιουνίου και την τρέχουσα πολιτική κατάσταση. H πρόσφατη εκλογική διαδικασία είχε καταλυτική επίδραση στα νέα κόμματα, τα ποσοστά των οποίων ουσιαστικά εξαερώθηκαν λόγω της πόλωσης που παρατηρήθηκε, ενώ και εκείνα που επέλεξαν οποιουδήποτε τύπου συνεργασίες και συμμαχίες είτε διαλύθηκαν είτε έπεισαν δραματικά μικρότερο αριθμό ψηφοφόρων. Το κόμμα μας δεν συμμετείχε στις εκλογές της 17ης Ιουνίου λόγω ελλιπών οικονομικών πόρων. Ωστόσο αποδείχτηκε, εκ του αποτελέσματος, ότι αυτή ήταν μια στρατηγικά ορθή κίνηση, αφού αυτό προστάτεψε το ΣΕΕ από τη φθορά που υπέστησαν τα υπόλοιπα κόμματα και πετύχαμε να διατηρήσουμε τη συνοχή μας. Αυτό μας δίνει σήμερα προβάδισμα έναντι των υπολοίπων νέων κομμάτων και παρά τις αποχωρήσεις κάποιων στελεχών, οι οποίες θεωρούνται υγιές και αναμενόμενο φαινόμενο στα πλαίσια του πολιτικού αγώνα, ο Σύνδεσμος εμφανίζεται σήμερα έτοιμος να ξαναξεκινήσει την προεκλογική προσπάθεια.

Αντικειμενική επιδίωξη του κόμματος παραμένει η είσοδος στη βουλή και η ενεργή συμμετοχή μας στις πολιτικές εξελίξεις. Οι στόχοι και το έργο που απαιτείται προς αυτή την κατεύθυνση προτάθηκε να επιμεριστούν ανά περιφέρεια και υποψήφιο, καθώς επίσης να επιμεριστεί και το κόστος της προεκλογικής εκστρατείας. Επισημάνθηκε ότι οι στόχοι αυτοί είναι απολύτως ρεαλιστικοί, λόγω της αλλαγής των συνθηκών και των εξελίξεων που αναμένονται. Διότι δεν είναι μόνο τα μικρά κόμματα που υπέστησαν τεράστιες απώλειες, είναι και τα μεγαλύτερα κόμματα των οποίων αναμένεται κατακόρυφη πτώση. Ειδικά τα κόμματα που συμμετέχουν στην τωρινή βουλή πρόκειται να γνωρίσουν πρωτοφανή μείωση της εκλογικής τους βάσης λόγω των ανυπόφορων και εχθρικών προς το λαό μέτρων που πρόκειται να εισηγηθούν στο επόμενο διάστημα. Κατά συνέπεια, ο ΣΕΕ κοιτώντας μπροστά, προσαρμόζει τη στρατηγική του πριν την εμφάνιση των φαινόμενων αυτών προκειμένου να υπάρχει επαρκής χρόνος προετοιμασίας.

Τονίστηκε ότι η διαμόρφωση της στρατηγικής μας σε αυτή τη χρονική συγκυρία είναι σαν κινούμενος στόχος λόγω της ρευστότητας του πολιτικού σκηνικού και των ραγδαίων εξελίξεων και κατά συνέπεια χρειάζεται διαρκή αναθεώρηση και επικαιροποίηση. Ωστόσο, οι σταθερές τις οποίες ο ΣΕΕ θα εφαρμόσει προκειμένου να φέρει εις πέρας το έργο του και να υλοποιήσει τους στόχους του είναι οι εξής: Πρώτον, σαφές, ενιαίο, συνεπές και σταθερό πολιτικό μήνυμα που θα εδραιώσει το ΣΕΕ ως μία αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση στο πολιτικό σκηνικό και θα αναδείξει την πολιτική ταυτότητα του κόμματος. Δεύτερον, επίλυση των ζητημάτων χρηματοδότησης και σχεδίαση μιας εκλογικής εκστρατείας που θα επιτρέπει βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων μας, τόσο σε ανθρώπινο κεφάλαιο, όσο και σε οικονομικό. Τρίτον, σχεδιασμός ανά εκλογική περιφέρεια και προετοιμασία ομάδας εθελοντών ανά νομό που θα στηρίξουν και θα υλοποιήσουν τις δράσεις του κόμματος και θα προβάλουν το μήνυμα μας στις τοπικές κοινωνίες.

Κατόπιν συζητήθηκαν θέματα εσωκομματικά που ανέκυψαν το τελευταίο διάστημα και που αφορούσαν τη στάση ορισμένων μελών σε σχέση με τις πολιτικές, τις ενέργειες, τις θέσεις και τις ανακοινώσεις του κόμματος. Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΑΠΣ απάντησαν σε όλα τα ερωτήματα και τα ζητήματα που τέθηκαν, παρουσίασαν στοιχεία που αφορούσαν προηγούμενες ενέργειες και αποφάσεις και προσκάλεσαν τους ομιλητές να διατυπώσουν τις όποιες ενστάσεις τους.

Ο Πρόεδρος της επιτροπής δεοντολογίας αναφέρθηκε στα πρόσφατα εσωκομματικά ζητήματα που προέκυψαν μέσω του διαδικτύου από κάποια μεμονωμένα μέλη και πρότεινε μέτρα για την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων. Υπογράμμισε ότι το έργο που έχουμε να υλοποιήσουμε είναι μεγάλο και επίσης μεγάλη είναι και η προσπάθεια που απαιτείται εκ μέρους όλων. Αναπόφευκτα, στην πορεία προς την πραγματοποίηση των στόχων μας όλοι κάναμε και θα κάνουμε λάθη από τον πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο 'εργάτη' αυτής της προσπάθειας. Διότι λάθη κάνουν και θα συνεχίσουν να κάνουν όλοι όσοι εργάζονται. Κατά συνέπεια, η στείρα και αβάσιμη κριτική δε βοηθάει σε τίποτα και αντίθετα υποσκάπτει οποιαδήποτε υγιή πρωτοβουλία. Επεσήμανε ιδιαίτερα την διαδικτυακή επικοινωνία των μελών και ανακοίνωσε αλλαγές οι οποίες θα εφαρμοστούν άμεσα. Στο εξής, όσες ιστοσελίδες, ομάδες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστότοποι φέρουν το σήμα και το όνομα του ΣΕΕ θα πρέπει να σέβονται τους κανόνες και τις αρχές δεοντολογίας του, καθώς επίσης θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες ευπρέπειας.

Η επόμενη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο στην Αθήνα.

Εκ του γραφείου τύπου

1 σχόλιο:

  1. h sewlida sas einai korifh parapolu omorfh ean epithymite rikte mian matia ki edo exoun endiaferon polu :)


    http://nea-ellas.blogspot.gr/2011/03/blog-post_3507.html





    http://elada-love-forever.blogspot.gr/




    http://foteinos-logos.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή