Σάββατο 18 Απριλίου 2015

πρόσφατο ζωντανό θαύμα στη Μονή Παντοκράτορος

... Λίγο πριν την χθεσινή αγρυπνία στην ιερά Μονή Παντοκράτορος μια αδελφή μας διηγήθηκε βαθιά συγκινημένη για ένα πολύ πρόσφατο ζωντανό θαύμα που εξελίχθηκε μπροστά στα μάτια όλης την αδελφότητας μέσα στην σαρακοστή.. 

Μια οικογένεια ρώσων ήρθαν για προσκυνηματική επίσκεψη στο Νταού Πεντέλης. Οι δύο γονείς μαζί με τον νεαρό τετραπληγικό γιο τους τον Δημήτρη.. Μαζί τους ήταν και ένας ξεναγός ώστε να τους βοηθάει όπου πήγαιναν αλλά και σε μετάφραση όταν χρειάζονταν ... 

Ο Δημήτρης γεννήθηκε τετραπληγικός ..Δεν είχε ποτέ περπατήσει,ποτέ δεν είχε σηκώσει το κεφάλι του ίσια..και τα χέρια του ήταν πάντα σε μόνιμη αναπηρία δίχως να μπορεί να κάνει κινήσεις και να αυτοεξυπηρετηθεί σε οτιδήποτε ... παρ'όλα αυτά σπούδαζε κάτι που απαιτεί χρόνο,καθαρό μυαλό και ταλέντο .. 

Οι γονείς με πολύ ευλάβεια προσκύνησαν τα άγια λείψανα των Πατέρων *
και προσεύχονταν με βαθιά πίστη και ελπίδα στον Κύριο..
Η ηγουμένη Στυλιανή ήταν στην μονή και κατέβασαν άλλα λείψανα αγίων από το επάνω εκκλησάκι και σταύρωνε στο κεφάλι τον Δημήτρη.. 

Όταν τον σταύρωνε του έλεγε '' Δημήτρη έχε πίστη!!!! Έχε πίστη .!!! ΕΧΕ ΠΙΣΤΗ.... Αν έχεις πίστη όσο το κεφάλι μιας καρφίτσας θα σηκωθείς !!!  

O ξεναγός έκανε μετάφραση στον Δημήτρη όσα έλεγε η γερόντισσα*
Αφού τον σταύρωσε.. οι γονείς μπήκαν στην έκθεση της μονής να αγοράσουν δωράκια για ευλογία.. Ο Δημήτρης τότε .. άρχισε να κινείται και προσπαθούσε να σηκωθεί από το καροτσάκι που όλα του χρόνια ήταν καθηλωμένος.. το καροτσάκι όπου εκεί πάνω έμαθε να ζει .. ο πατέρας προσπάθησε συγκλονισμένος να τον βοηθήσει .. ο νεαρός Δημήτρης του είπε : ''Ασε με η γερόντισσα είπε να έχω πίστη.. αν έχω πίστη θα σηκωθώ'' !!!!!!!! 

Τότε ο Δημήτρης κατάφερε και σηκώθηκε από το καροτσάκι που όλα αυτά τα χρόνια ήταν τα πόδια του... σηκώθηκε και άρχισε να τρέχει μέσα στην μονή δεν κούτσαινε...ούτε τον κρατούσε κανείς Μάλλον ο Χριστός τελικά..... έτρεχε μόνος του και χαιρόταν σαν να βρίσκονταν στον παράδεισο .. !!!

Ο πατέρας σαστισμένος από το ολοζώντανο θαύμα και το τόσο γρήγορο μία έμπαινε στην έκθεση μία έβγαινε έξω.. 

Ολη η αδελφότητα ήταν σοκαρισμένη και ευλογούσε τον Πανάγαθο Θεό και τους Αγίους Πατέρες που έχουν τόση παρρησία στον καλό Θεό ... φώναξαν την γερόντισσα και ο Δημήτρης πήγε κοντά της περπατώντας.. όρθιος και υγιής της είπε πως όταν πάρει το πτυχίο του θα έρθει στην Ελλάδα να ευχαριστήσει τους Πατέρες ξανά και να δείξει το πτυχίο του στην ηγουμένη Στυλιανή .. !!!!


ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ !!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου