Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Στις 17 Δεκεμβρίου η Ελλάδα παραδίδει τα σύνορα της…


Σύμφωνα με πληροφορίες στις 17 Δεκεμβρίου η Ελλάδα καλείται να παραιτηθεί άνευ όρων από τα κυριαρχικά της δικαιώματα σε ότι αφορά τη φύλαξη των συνόρων της!

Φαίνεται σαν μια «μίνι» Σύνοδος Κορυφής για την ενίσχυση της συνεργασίας με την Τουρκία στο θέμα του προσφυγικού και την ενδυνάμωση της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

Τη φύλαξη, εκ νέου, των (πρώην)εξωτερικών συνόρων της ΕΕ πρόκειται να αναλάβει ειδικό σώμα Ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής. 


Η ανάπτυξη αυτών των νέων σωμάτων που θα λειτουργούν παντελώς αυτόνομα από τα κράτη μέλη (δηλαδή την Ελλάδα) και θα υπακούν μόνο στις εντολές των Βρυξελλών, θα γίνει σε συνεργασία με τις αντιστοιχες δυνάμεις της Τουρκίας.

«Η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη, με αφορμή την προσφυγική ροή, να πάρει μια εντελώς νέα πορεία. Τα κράτη θα πρέπει σε αυτή την κατεύθυνση να παραχωρήσουν πλήρως ή τουλάχιστον εν μέρει τα κυριαρχικά τους δικαιώματα. Η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων υπό την ευθύνη των κρατών-μελών δεν λειτουργεί. Η Ελλάδα π.χ. δεν είναι θέση ούτε από άποψη logistics ούτε οικονομική να διαφυλάξει τα σύνορά της. Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει ριζικά,» ανέφερε ο Φόκνερ Κάουντερ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της Μέρκελ.

Σίγουρα τώρα αναρωτιέστε τι εννοεί όταν λέει ότι η Ελλάδα δεν διαθέτει τα logistics για την φύλαξη των συνόρων της…

Σημαίνει ότι δεν διαθέτει καν την απαραίτητη οργάνωση, άρα εμφανίζεται ανίκανη να διασφαλίσει και να προστατεύσει τα σύνορά της…

hellaspress-angel


---

από πότε βέβαια η τουρκία ''συνεργάζεται'' ως ίσο μέλος με την ΕΕ, για τη διαφύλαξη των συνόρων της... τη στιγμή που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ, (άλλωστε τι ζητάει το ασιατικό κράτος και μέρος της 95%, στην ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ) ένα θεός (άλλος) ξέρει... 

---




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου