Σελίδες

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

σταυροκεντρικό σημείο αναφοράς βυζαντινής δημοκρατίας


Η μία απλή ενέργεια του Σταυρού έχει δυο ανταποκρίσεις, ανάλογα με τον υποδοχέα.  

Είναι αγγέλων η δόξα ΚΑΙ δαιμόνων το τραύμα.

Έχουμε την κλίμακα (κάτι σαν κλιμακοστάσιο) και από μας εξαρτάται αν η βιωτή μας θα είναι στο υπόγειο ή χάριτι θα ανέλθει στο επίγειο και φυσικά, ακόμη και στο υπέργειο.

Τελευταία κι είναι κοινή διαπίστωση που την αντιλαμβάνεται και ο κοινός νους, οι θεσμοθετούμενοι νόμοι κατεβάζουν το επίπεδο ζωής στην αποδοχή και οικείωση της παραφύσης ως τάχα φυσικές επιλογές.

Η κραταίωση δια νόμων κρατικών του υφέρποντος σεξισμού μπολιάζει την φύση με δηλητήριο και θέλει να την πεθάνει πνευματικά.

Το 2020 διαιρούμενο δια του αριθμού του έρποντος αντιδίκου (666) , μας εξάγει το 3033 θέλοντας να στήσει αυτόν ως μονάδα αναφοράς, σημείο και άξονα της έκπτωτης ζωής μας. Εξού και ένα παληά σχετικό άρθρο, στο οποίο αναλύθηκαν τα δεδομένα περί 13033 σημείου αναφοράς και covid19. Η άλλη όψις, που συμπεριελήφθη το πόνημα Η έσω Ζωή - γ’ τόμος Παιδεία και νουθεσία Κυρίου.

Με την ελληνική βοήθεια στην ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ , βλέπουμε πως αυτά διαφέρουν στον προσανατολισμό του Λ προς τα άνω ΚΑ(Λ)Ο και προς τα αριστερά αδιέξοδα ως Κ ( | < ) του ΚΑ(Κ)ΟΥ…. με μας να
επιλέγουμε προσανατολισμό προσώπου και κίνηση προς.

Έδειξε και δείχνει τα δόντια του αυτός φέτος (2020) ως πρόβα τζενεράλε του τι θέλει το ΚΑΚΟ και 2 Κ, (2020). Λες και δεν το ξέρουμε. Κι Ο Θεός, από την άλλη όψη έχοντας διανοίξει τον δρόμο, θέλει τους πάντας σωθήναι και εις επίγνωσιν Αληθείας ελθείν. Θέλει την ανάστασή μας και αυτό γίνεται δια Σταυρού.

Αυτός είναι και ο κεντρικός άξονας και το ‘’σημείο αναφοράς’’ της βυζαντινής δημοκρατίας που έλαβε την σκυτάλη της προηγούμενης λαμπρής αυτοκρατορίας.  

Ανατέλλει μία ημέρα που θα ‘’δούμε’’ τους 42 θρασείς νέους, (υπάκουοι υπηρέτες ως άρχοντες του κόσμου τούτου) , υβριστές του Αγίου Πνεύματος, να τελειώνουν άδοξα την ζωή τους, όπως προτυπώθηκε* στην Αγία Γραφή με τον προφ.Ελισσαίο, γεγονότων στα προέσχατα, προ των εσχάτων και παρουσίας του προφ.Ηλία.

Απλώνονται δίκτυα και δεσμοί εκατέρωθεν των πηγών (9) και (6) εκ του πόδα και αντίποδα, που ανάλογα σε ποια θα προσδεθούμε και ακολουθήσουμε τον μίτο … ή θα μας καθέλξουν προς τον θάνατο, σκότος και απώλεια με συνέπεια τον συντραυματισμό μας μαζί με τους δαίμονες ή θα μας ανέλξει η χάρις προς συνδοξασμό με τους αγγέλους και ΦΩΣ.

Συγγραφούμενη η ιστορία ελικοειδώς, κατά το : Ἡ αἰωνιότητα ὅπως καὶ ἡ ἱστορία δὲν εἶναι ἕνας κύκλος ἀλλὰ μία πορεία πρὸς τὰ πάνω. Δὲν εἶναι ἕνα γεωμετρικὸ σημεῖο ἀλλὰ μία ἑλικοειδὴς ἄνοδος. … μας συμφέρει της Κυριακής των Βαΐων το δεσμεύων πρὸς ἄμπελον τὸν πῶλον αὐτοῦ, καὶ τῇ ἕλικι τὸν πῶλον τῆς ὄνου αὐτοῦ, πλυνεῖ ἐν οἴνῳ τὴν στολὴν αὐτοῦ, καὶ ἐν αἵματι σταφυλῆς τὴν περιβολὴν αὐτοῦ, χαροποιοὶ οἱ ὀφθαλμοὶ αὐτοῦ ἀπὸ οἴνου.... αφού έτσι πραγματώνεται η έξοδος και η νίκη κατά του θανάτου και η βιωματική ανάσταση…

Αφού επί πώλου όνου, νοούμενος ο χριστοφόρος νους (που εξέρχεται από αίγυπτο παράλογο --> λογικό /έξοδος πάσχα νομικού και Κυριακή Βαΐων ανέρχεται ως πάσχα ιερόν από το λογικό στο υπέρλογο δια της Ορθοδοξίας, ως ενσωμάτωση ...) αμήν ο καλός Θεός να δεσμεύει προς άμπελον τον πώλον αυτού και τη έλικι τον πώλον της όνου αυτού...

Πώλῳ καθίσας, ὁ λόγῳ τείνας πόλον,
Βροτοὺς ἐκζητεῖ λῦσαι τῆς ἀλογίας.

Τῇ ἀφάτῳ σου εὐσπλαγχνίᾳ, Χριστὲ ὁ Θεὸς ἡμῶν, νικητὰς ἡμᾶς τῶν παραλόγων παθῶν ποίησον, καὶ τὴν σὴν ἐναργῆ κατὰ θανάτου νίκην, τὴν φαιδράν σου καὶ ζωηφόρον Ἀνάστασιν ἰδεῖν καταξίωσον, καὶ ἐλέησον ἡμᾶς.

Διακρίνοντας πίσω από σχήματα πώλων όνων, τον νου και έλκοντά μας, Νου** με αγγέλους προς δόξαν.

Μια πορεία προς το άνω και Λ, του όντως ΚΑΛΟΥ και Λόγο, αντί του καθέλκοντός μας δια των παθών προς το Κ του αντικειμενικά ΚΑΚΟΥ.

Αμήν δια σταυρού, αυτού ως άξονος παιδείας και ζωής, ανάσταση προσωπική και συλλογική στην πατρίδα μας και στον καλοδιάθετο κόσμο. Για τους υπολοίπους πολεμίους Του, ο Σταυρός θα κανονίσει…

Τα δε σκέλη του σταυρού ενσχήματα και ουσιαστικά καθετούμενα μεταξύ τους είναι τα ζεύγη της καθημερινότητος που επιδέχονται βελτίωση και καθαρότητα κατά το πρότυπο Του Εσταυρωμένου… αγάπη (σαν τις τανυσμένες χείρες .. πάντα τα έθνη εις ενότητα εκάλεσεν..) και αλήθεια εις ύψος. Πίστη εξυψώνουσα και νόηση πλαταίνουσα. Πράξη (οριζόντια κίνηση και διακονία σαν την ΜΑΡΘΑ και το Θ της και την Λεία) και θεωρία (σαν το Ι της ΜΑΡΙΑΣ ακινησία και Ραχήλ). Φιλοθεΐα + φιλανθρωπία, προϋπόθεση σαν τον την φιλοξενία του αβραάμ να φυτευτεί και καρπίσει το τρίκλωνο εν ημίν δένδρο… Ελλάδα + Ορθοδοξία, φιλοκαλία+φιλοσοφία, βιολογικός και πνευματικός μεταβολισμός…. όλα στο σύνολο ζωή και ΖΩΗ.

με θέσπιση αυτού του υγιούς άξονα στην ζωή του, όστις θέλει….  δίνει την ευχέρεια στην ελληνορθόδοξη παιδεία που είναι η μόνη ικανή να επιστρέψει τις χαμένες και αλλοιωμένες αξίες των παραπάνω εννοιών, που τόσο πολεμήθηκαν τελευταία. Έννοιες, που όσο δεν ενώνονται με την πηγή και το τέρμα τους (Τον Λόγο Α+Ω) ως μερικές ή ακόμη χειρότερα αποκομμένες, θα υστερούν και θα αδυνατούν να δώσουν τροφή στην ψυχή που δι αυτών τρέφεται και τελειοποιείται...     

---













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου