Φανταστείτε ένα τεράστιο σύννεφο "σκόνης", που όμως δεν αποτελείται απο κόκκους αφρικανικής άμμου (όπως σας λένε), αλλά από νανοαισθητήρες μεγέθους κάτω του 1mm, από μικροηλεκτρομηχανικά συστήματα (MEMS), γνωστά και ως motes.Είτε αυτό το γεγονός σας ενθουσιάζει, είτε σας προκαλεί φόβο, καλό είναι να γνωρίζετε περί τίνος πρόκειται.
Τα mems, επικοινωνούν μεταξύ τους ασύρματα, μπορούν και αιωρούνται στην ατμόσφαιρα λόγω του αμελητέου βάρους τους και το κυριότερο...μπορούν να εισπνευθούν, από τον γενικό πληθυσμό. Φανταστείτε, αντί να σας μπολιάζουν με πειραματικά m R n a, (προκειμένου να σας ελέγχουν), να εισπνέετε όλα αυτά τα mems και να είστε ήδη συνδεδεμένοι στο cloud του Ιnternet Of Things, χωρίς να το γνωρίζετε, χωρίς καν να έχετε δώσει τη συγκατάθεση σας. Φανταστείτε τώρα, όλα αυτά τα mems, να αλωνίζουν μέσα σας, στέλνοντας στους διαχειριστές του cloud, συνεχείς πληροφορίες για το που βρίσκεστε, τι κάνετε, από τι παθήσεις πάσχετε, ακόμη και τι όνειρα βλέπετε.
Βρίσκεστε στο νο8 της λίστας....σταματήστε να φαντάζεστε.
Το Smartdust [1] είναι ένα σύστημα πολλών μικροσκοπικών μικροηλεκτρομηχανικών συστημάτων (MEMS) όπως αισθητήρες, ρομπότ ή άλλες συσκευές, που μπορούν να ανιχνεύσουν, για παράδειγμα, φως , θερμοκρασία , κραδασμούς , μαγνητισμό ή χημικές ουσίες .
Συνήθως λειτουργούν σε ένα δίκτυο υπολογιστών ασύρματα και κατανέμονται σε κάποια περιοχή για να εκτελούν εργασίες, συνήθως ανιχνεύονται μέσω αναγνώρισης ραδιοσυχνοτήτων .
Χωρίς κεραία πολύ μεγαλύτερου μεγέθους, η εμβέλεια των μικροσκοπικών έξυπνων συσκευών επικοινωνίας σκόνης μετράται σε λίγα χιλιοστά και μπορεί να είναι ευάλωτες σε ηλεκτρομαγνητική απενεργοποίηση και καταστροφή από την έκθεση στα μικροκύματα.
Η Dust Networks ξεκίνησε ένα έργο εξερευνώντας την εφαρμογή του Smartdust, το οποίο περιλάμβανε:
Δίκτυα αισθητήρων που σχετίζονται με την άμυνα, όπως η επιτήρηση πεδίου μάχης, η παρακολούθηση των συνθηκών, η παρακολούθηση των μεταφορών και το κυνήγι σκάδου.
Εικονικοί αισθητήρες πληκτρολογίου: συνδέοντας μικροσκοπικά τηλεχειριστήρια σε κάθε νύχι, τα επιταχυνσιόμετρα θα μπορούσαν στη συνέχεια να ανιχνεύσουν τον προσανατολισμό και την κίνηση κάθε ακροδακτύλου και να επικοινωνήσουν αυτά τα δεδομένα σε έναν υπολογιστή σε ένα ρολόι χειρός.
Έλεγχος αποθέματος: τοποθετώντας μικροσκοπικούς αισθητήρες σε κάθε αντικείμενο του συστήματος απογραφής (πακέτο προϊόντος, χαρτοκιβώτιο, παλέτα, αποθήκη φορτηγών, internet), κάθε εξάρτημα θα μπορούσε να «μιλήσει» με το επόμενο στοιχείο του συστήματος.
Αυτό εξελίχθηκε στα σημερινά συστήματα ελέγχου αποθεμάτων RFID
Παρακολούθηση ποιότητας προϊόντων: παρακολούθηση θερμοκρασίας και υγρασίας ευπαθών προϊόντων όπως κρέας, προϊόντα και γαλακτοκομικά.
Παρακολούθηση κρούσεων, δονήσεων και θερμοκρασίας ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, για ανάλυση αστοχίας και διαγνωστικές πληροφορίες, π.χ. παρακολούθηση των κραδασμών των ρουλεμάν για την ανίχνευση υπογραφών συχνότητας που μπορεί να υποδηλώνουν επικείμενη βλάβη.
Η νευρική σκόνη είναι μια υποθετική κατηγορία συσκευών μεγέθους νανομέτρων που λειτουργούν ως που τροφοδοτούνται ασύρματα αισθητήρες νεύρων . είναι ένας τύπος διεπαφής εγκεφάλου-υπολογιστή .
Οι αισθητήρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μελέτη, την παρακολούθηση ή τον έλεγχο των νεύρων και των μυών και για την απομακρυσμένη παρακολούθηση της νευρικής δραστηριότητας.
Στην πράξη, μια ιατρική θεραπεία θα μπορούσε να εισάγει χιλιάδες συσκευές νευρικής σκόνης στον ανθρώπινο εγκέφαλο.
Ο όρος προέρχεται από την " έξυπνη σκόνη ", καθώς οι αισθητήρες που χρησιμοποιούνται ως νευρική σκόνη μπορούν επίσης να οριστούν από αυτήν την έννοια. [1]
Μεταφοράς δεδομένων και ενέργειας
Ενώ υπάρχουν πολλές μορφές BCI, η νευρική σκόνη ανήκει σε μια κατηγορία από μόνη της λόγω του μεγέθους της και της ασύρματης ικανότητάς της.
Ενώ τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα (όπως οι ραδιοσυχνότητες ) μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αλληλεπιδράσουν με τη νευρική σκόνη ή άλλους ασύρματους νευρικούς αισθητήρες, [3] [6] [7] [8] η χρήση υπερήχων προσφέρει μειωμένη εξασθένηση στον ιστό.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα υψηλότερα βάθη εμφύτευσης (και επομένως ευκολότερη επικοινωνία με τον υποκρανιακό επικοινωνιακό φορέα), καθώς και μείωση της ενέργειας που κατανέμεται στους ιστούς του σώματος λόγω διασποράς ή απορρόφησης. [4]
Αυτή η περίσσεια ενέργειας θα έπαιρνε τη μορφή θερμότητας, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβη στον περιβάλλοντα ιστό εάν οι θερμοκρασίες ανέβουν πολύ υψηλές.
Θεωρητικά, ο υπέρηχος θα επέτρεπε μικρότερους κόμβους αισθητήρων, επιτρέποντας μεγέθη μικρότερα από 100 μm, ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές πρακτικές προκλήσεις και προκλήσεις επεκτασιμότητας.
Ασύρματη Ακτινοβολία!
---
Η αναφορά έγινε όχι για την ''εύλογη'' * δημιουργία πανικού (που ο φόβος είναι το όχημά τους), αλλά για ενημέρωση των σχεδίων τους. (κι η επιλεγείσα φωτο, για τα συμβαίνοντα στην αίγυπτο και κόσμο...). Η ανάγκη εξόδου από αυτήν και η λύση.... οριζοντίως όπως ''δείχνει'' ο διάδρομος κατάβασης της πυραμίδας, προς την βηθλεέμ, καθέτως δε προς τα άνω, προς το άλλο Φως, το υπέρλογο και αν ακολουθηθεί το δικό Του ίχνος...
ΦΩΣ. Από το εξωτερικό ίχνος έως της εσωτερικής πληρότητος
... και θέλει ιδιαίτερη προσοχή, μην τύχει και δοθεί υπερβάλλουσα μέριμνα λόγω φόβου στην επίθεση κατά της ελευθερίας μας, με ψηφιακά μέσα και γίνουμε απρόσεκτοι στα αναλογικά, τα καθημερινά της ζωής, όταν αυτοπροαιρέτως γινόμαστε δούλοι παθών και μέσω αμαρτιών παραδίδουμε την ελευθερία μας στους αντιδίκους.... προσέχει ο άνθρωπος τους σκοπέλους της ηλεκτρονικής εποχής μας, αλλά του διαφεύγουν οι φοβεροί ύφαλοι της καθημερινότητος... εκεί που παρατηρείται η
μεγαλύτερη τραγωδία του αμαρτωλού (και) είναι ότι ασυνείδητα είναι σύμμαχος των ίδιων
των εχθρών του! με λύση, την πραγματική αγάπη**
...Ἔτσι δέν μποροῦμε νά ποῦμε πώς ὁ Μάξιμος ἔμαθε νά προσεύχεται παρά τήν ταραχή πού τόν κατεῖχε, ἀλλά ἀκριβῶς ἐξ αἰτίας τῆς ταραχῆς. Γιατί ἡ ταραχή του ἦταν ἕνας πραγματικός κίνδυνος. Ἄν μπορούσαμε νά ἀντιληφθοῦμε ὅτι καί μεῖς βρισκόμαστε σέ πολύ μεγάλη ταραχή, σέ κίνδυνο, ὅτι ὁ διάβολος παραφυλάει προσπαθῶντας νά μᾶς πιάσει καί νά μᾶς καταστρέψει, τότε θά προσευχόμαστε συνέχεια, ἀσταμάτητα.
* ''εύλογη'' ταραχή, μέχρις ενός σημείου. Γιαυτό και στο ... η βαθύτερη αιτία που ο θάνατος τρομάζει τον άνθρωπο και η θεραπεία του... σημειώνεται : ... «Η δειλία του θανάτου είναι φυσικό ιδίωμα του ανθρώπου, το οποίο οφείλεται στην παρακοή του Αδάμ. Ο τρόμος όμως του θανάτου αποδεικνύει ότι υπάρχουν αμαρτίες για τις οποίες δεν εδείχθηκε μετάνοια» (λόγ. στ΄, 3), με καίριο βήμα το πέρασμα από τον τρόμο (όπου ΤΡΟΜΟΣ = ΟΦΙΣ και κατάσταση που ισχύει στο κατέναντι και εν σκότει) στην βοηθητική μνήμη θανάτου...
** είναι η τελεία αγάπη που έξω βάλλει τον φόβο... (Α'Ιωαν.δ'18) κι αυτή γνωρίζεται εμπράγματα από δύο σκέλη (σταυροειδώς σαν θυσία) προς τον Θεό και προς τον άνθρωπο.... γιατί, ακριβώς παρακάτω (στο δ'20) ο μαθητής της αγάπης μας γνωρίζει... 20 ἐάν τις εἴπῃ ὅτι ἀγαπῶ τὸν Θεόν, καὶ τὸν ἀδελφὸν αὐτοῦ μισῇ, ψεύστης ἐστίν· ὁ γὰρ μὴ ἀγαπῶν τὸν ἀδελφὸν ὃν ἐώρακε, τὸν Θεόν ὃν οὐχ ἑώρακε πῶς δύναται ἀγαπᾶν; 21 καὶ ταύτην τὴν ἐντολὴν ἔχομεν ἀπ᾿ αὐτοῦ, ἵνα ὁ ἀγαπῶν τὸν Θεὸν ἀγαπᾷ καὶ τὸν ἀδελφὸν αὐτοῦ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου