Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

το σύμπαν του Θεού και το μετασύμπαν του ανθρώπου….

με αφορμή το άρθρο : Γεγονός η νέα εποχή για το Facebook - Ο Μ. Ζούκερμπεργκ παρουσίασε το νέο λογότυπο του Meta που παρουσιάστηκε* την 28 Οκτ, ίδια μέρα που η Ελλάδα εορτάζει την επέτειο του ΟΧΙ... δυο συνειρμικές ελληνορθόδοξες σκέψεις….

Συγγράφεται η ιστορία σε δύο επίπεδα/όψεις, με τους ''ιστοριογράφους'' να ''παθαίνουν'' από τον ενιαίο σταυρό, ό,τι αναλογεί στον καθένα. Σταυρός.... η δόξα των αγγέλων και το τραύμα των δαιμόνων. Λέει ο ψαλμός: ἐνεπύρισαν ἐν πυρὶ τὸ ἁγιαστήριόν σου, εἰς τὴν γῆν ἐβεβήλωσαν τὸ σκήνωμα τοῦ ὀνόματός σου. εἶπαν ἐν τῇ καρδίᾳ αὐτῶν αἱ συγγένειαι αὐτῶν ἐπὶ τὸ αὐτό· δεῦτε καὶ καταπαύσωμεν πάσας τὰς ἑορτὰς τοῦ Θεοῦ ἀπὸ τῆς γῆς [ψαλμ.ογ’ (73)]. Μετά από αυτό, ο φιλόθεος νους όταν αντιληφθεί την χωρίς έπαρση ταυτότητα ότι η Ελλάς είναι μητέρα αγίων και ηρώων, η βεβήλωση του σκηνώματος αφορά την αποδέκτη της χάριτος, ρωμηοσύνη, που πάντα ήταν αγκάθι και εμπόδιο στα σχέδια του ''κόσμου'' (και τώρα παγκοσμιοποιητών) και ''πρέπει'' να εκμηδενιστεί. Έχουν βέβαια αυτοί τα σχέδιά τους έχει και ο καλός Θεός. Έχουν αυτοί εργάτες υλοποίησης των σχεδίων τους... μακάρι να αναδειχθούν κι οι εργάτες του θείου σχεδίου στην σημερινή ''δύσκολη εποχή''.

Στην προσπάθεια με επίγνωση ή εν αγνοία λόγω σαρκικού φρονήματος κατάπαυσης των εορτών του Θεού που προάγουν την Αλήθεια και Ελευθερία, έρχεται ‘’συμπτωματικά’’ η παρουσίαση στον κόσμο ‘’εορτής’’ που προάγει την φαντασία και ανελευθερία. Είναι οι δύο όψεις... το ορθόδοξο συναξάρι και οι παγκόσμιες ημέρες με μας να επιλέγουμε (ΑΝ θέλουμε) σε ποια από τις δύο όψεις θα συμμετέχουμε ως εργάτες. Με ποια φωτιά θα διώχνουμε  την άλλη....  Ή με Τον Κύριο και Αλήθεια και ανάσταση ή με τον ‘’άνθρωπο’’ τον κόσμο, την φαντασία και επανάσταση τεχνολογική που διαφημίζει ο Μ.Ζ…. την κατά πόδας όμοια επανάσταση κατά του Θεού, όπως τότε με το προπατορικό αμάρτημα που στρέφει τα νώτα του ο άνθρωπος στην Αγάπη και κυνηγά γνώσεις και δυνάμεις, το αυτοείδωλό του, να γίνει θεός χωρίς Θεό... (το αντίθετο της πεντηκοστής και φωτισμού, σκοτισμός).  

Η Ελλάδα του ΟΧΙ έγινε κυματοθραύστης στην αυτοκρατορία του γ’ ράιχ και αφού αυτό δεν ήταν μια φωτοβολίδα δόξας αλλά συνέχεια άλλων ομόπνοων αγώνων ενάντια σε άλλες αυτοκρατορίες, (περσική, ρωμαϊκή, οθωμανική…) συνέχεια

Φωτός, καλούμαστε ‘’σήμερα’’ αν θέλουμε να υπάρχει συνέχεια και μην σβήσει το εμπνέον φως των προγόνων μας, να γίνουμε φωτεινός κυματοθραύστης και της τελευταίας αυτοκρατορίας. Να μην σβήσει και με Αυτό ως οδηγό, αφού έτσι κι αλλιώς βαδίζουμε προς τον η' αιώνα, να συναντήσουμε και μεθέξουμε Αυτό.... λαός - ναός, η η’ εβδομάδα από αναστάσεως (πεντηκοστή) και ο η’ αιών

Αυτός είναι και ο πυρήνας της πρότασης του παρόντος, χωρίς να χρειάζεται κάτι παραπάνω. Αυτά που ακολουθούν, είναι απλά δικαιολογητικές σκέψεις και ίσως δευτερεύουσες, μακάρι όχι κουραστικές ή διαχυτικές, την στιγμή που σκοπός του παρόντος είναι το μάζεμα.

Μαζεμένοι οι τρεις σταυροί, για την αντίληψη, όχι περισσότερο προς τα έξω πως λειτουργούν (σαν εκτύπωμα βέβαια νομοτελειακό) αλλά προς τα μέσα και καρδία, πως ενεργούν, ο αγκυλωτός είναι ο παραφύσιν ‘’σταυρός’’ που συνθλίβει τα πρόσωπα αφαιρώντας ελευθερίες. Ο κατά φύσιν σταυρός, ισοσκελής και ειρηνικός αναδεικνύεται σε καρδιές πραγματικά φιλειρηνικές. Εξ αυτού σαν στάση ζωής σπείρεται από τον καλό Θεό ένας άλλος σπόρος, που ο καρπός του (αν δεν πνιγεί από ζιζάνια απανθρωπιάς) είναι η υπέρ νουν ειρήνη και Σταυρός Του Χριστού, ορθοδόξως τυπούμενος και βιούμενος… παρέχων ελευθερία και ανάδειξη του προσώπου εν Φωτί, από την προηγούμενη ισχύουσα σκιά θανάτου. Καρπός μετά τον νόμο, η χάρις. Όλα δε τα χαρίσματα από 0 έως 1, δια της κεντρομόλου Ι (Ιησού) και παντοδύναμο όνομα που κάμπτεται παν γόνυ επουράνιο, επίγειο καταχθόνιο. Αμήν Κύριε ελέησον και ΔΟΞΑ ΣΟΙ!!        

18 καρπὸς δὲ τῆς δικαιοσύνης ἐν εἰρήνῃ σπείρεται τοῖς ποιοῦσιν εἰρήνην. (Ιακ.γ’18) 

--- 

Πρέπει να διακριθούν από εμάς οι 3** σταυροί. Οι τρείς στάσεις ζωής (θελήματα), οι δύο τάσεις, κεντρομόλος και φυγόκεντρος που ανεβάζουν ή κατεβάζουν τον άνθρωπο από επίπεδο σε επίπεδο. Είναι Ο Σταυρός Του Χριστού και ο αγκυλωτός στα άκρα (άνω και κάτω ως υπερφύση και παραφύση) και στην μέση ο απρόσωπος φυσικός ισοσκελής ελληνικός. 

...και μετά την θεωρητική διάκριση, (μακάρι ακριβούς αυτογνωσίας) να αποφασίσουμε ποιανού σταυρού είμαστε σταυροφόροι, ποιον υπερασπιζόμαστε και ποιον αντιμαχόμαστε και με ποια εφόδια... μη πάντες απόστολοι; μη πάντες σταυροφόροι;

Η νέα (1) εποχή, (ΝΤΠ) με το παλαιό και πανάρχαιο ίδιο, αντίθεο πνεύμα, πιστό στις αρχές του, πάλι αποδεικνύει τα λεγόμενά του: … ο Θεός δεν τα έκανε καλά (σύμπαν, φύση, τροφή, φυτά, ζώα, άνθρωπο…) οπότε καλείται ο ‘’άνθρωπος’’ (του οποίου ο αριθμός στην αποκάλυψη είναι γνωστός) να τα κάνει καλύτερα με την ταμπέλα του υβριδίου και την τεχνολογία του μετανθρώπου…. Δυστυχώς στα καθ’ημάς, συνηγορεί και υποβοηθά σε αυτό το έργο, η μεταπατερική ‘’θεολογία’’…  

"Το βάδισμα της ανθρωπότητας διά μέσου της Ιστορίας είναι ένα μακρινό ταξίδι. Σ' αυτό το μακρινό ταξίδι, η ανθρωπότητα ''λερώνεται'' και ''σκονίζεται'' πάντα με την ίδια σκόνη και ''πλένεται'' πάντα με το ίδιο νερό. 

Η σκόνη είναι η αμαρτία και το νερό είναι η Μετάνοια. "όλη η ελπίδα μας βρίσκεται στον Κύριο και Θεό μας"… άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς († 5 Μαρτίου)… 

Για την ‘’σύμπτωση’’ της 28ης Οκτ, που προς τα πάνω και προς τα κάτω απλώνονται δύο όψεις, η άλλη όψι, η συνήθως δύσκολη σε εντοπισμό, παρουσιάστηκε κι άλλες φορές, όπως λιτά και επιγραμματικά μαζεύτηκαν εδώ για να συνθέσουν και δικαιολογήσουν την θεία επί γης, πρόταση.   

Καλό θα ήταν να εντοπίζεται η άλλη όψις διαρκώς… ώστε να τα βλέπουμε όπως θέλει ο Θεός κι όχι όπως σκιερώς τα ‘’θέλει’’ ο χωρίς Θεό και θεομάχος άνθρωπος…. με τον Θεό, να μας μιλά εμπράγματα μέσω της φύσης και θεωρητικά μέσω των Γραφών. 

Ήταν 23 απρ 2010 όταν ο γιωργάκης ανακοίνωνε το πρώτο μνημόνιο…. περνώντας στα αζήτητα το πνευματικό μήνυμα της άλλης οψης, προκαλώντας απλά θυμό και αγανάκτηση για τον κάτω εργάτη (υποχείριο της ντπ) αλλά χωρίς να δώσει καλά ερεθίσματα πνευματικής μας προόδου, αντιλαμβανόμενοι και την άλλη αθέατη αλλά λαμπρή όψη. Κι όμως… ο ένας Γεώργιος (ο άγιος, 23 απρ) είναι ο των αιχμαλώτων ελευθερωτής ενώ ο άλλος στον αντίποδα, είναι ο των ελευθέρων δεσμευτής… (επιβάλλον μνημόνιο).    

Στο … Για το δίκτυο του κόσμου σαν σχόλιο γράφει… Στις 6 Αυγούστου του 1991, εγκαινιάζεται ο πρώτος δικτυακός τόπος στην ιστορία του Διαδικτύου. Δημιουργός του είναι ο Άγγλος Τίμοθι Μπέρνερς Λι, που δημιούργησε και τον Παγκόσμιο Ιστό (www – World Wide Web). … για όποιον θέλει, μπορεί να δει τις δύο όψεις της μεταμορφώσεως. Την μία εκ Θεού που τον άνθρωπο τον μεταμορφώνει σε θεό κατά χάρι, ελεύθερο και την άλλη που τον μεταμορφώνει σε υπάνθρωπη, ελεγχόμενη ‘’μηχανή’’. Ξεκινά με τον βιοεντοπισμό των ζώων και περνά στον βιοεντοπισμό (πάλι) των ανθρώπων, που για ‘’καλό’’ τους (με όρους και δολώματα του κόσμου) ξεχνά ότι είναι ζώον θεούμενο…. παρέμβαση στο πλάσμα του Θεού, με αρχικό τον βιοεντοπισμό και συνέχεια με βιοσυντονισμό του dna και τέλος βιοσυγχρονισμό....   

[www= ςςς ... ένας ιστός. 6/ αυγ 6ος μήνας από Μάρτιο, (όπως Σεπ 7ος και Οκτ 8ος...) ο αντίποδας της Μεταμορφώσεως.. η της των πάντων ενώσεως δια Φωτός εν Φωτί... ως προσπάθεια ενώσεως στον κόσμο και ενότητα (παγκοσμιοποίηση και παναίρεση του οικουμενισμού) στην κενότητα. ]. 

Το πρώτο στάδιο της ‘’μεταμόρφωσης ήταν να δοθούν οι έξω διευθύνσεις και ενωθούν με το δίκτυο. Ήταν, μια πρώτη μεταμόρφωση βολική και κοινωνική. Η επέκταση στις έσω του ανθρώπου ip ανά νευρώνα εγκεφάλου και μέλους (για έλεγχο και διαχείρηση – με ηλεκτρονική παρέμβαση κατά το δοκούν) θέλει να καταφέρει την τελική παραμόρφωση (version 0.2) και είσοδο των πάντων στο δίκτυο του μετασύμπαντος. 

Με δόλωμα την ‘’άνεσή’’ μας και τον βολικό χειρισμό των μηχανών που είναι ενωμένες με το δίκτυο (πότε να ανάψουμε τα φώτα του σπιτιού μας, το πλυντήριο, το ψυγείο να ελέγχουμε με κάμερες το σπίτι και όχημα όταν είμαστε απομακρυσμένοι αυτών… περνάνε δόλια στον έλεγχο και χειρισμό του σώματος του ανθρώπου και δι αυτού, του εσωτερικού. Παρέμβαση και μόλυνση, ψυχή τε και σώματι. Μη γένοιτο, γιατί δίνοντας τέτοια δικαιώματα, επιτρέπουμε στο δικτυακό μετασύμπαν να εμπεριέχει τον υπόδουλο μετάνθρωπο (την στιγμή που για τον αγ.Μάξιμο ομολογητή, ο άνθρωπος είναι μεγαλύτερος από το σύμπαν γιατί κλήθηκε να το κυριαρχεί). Ήδη όμως την παραπάνω πρόθεση [σύμμειξης τεχνολογίας με σπέρμα ανθρώπου (Δαν.β’43)] και αποτέλεσμα, την γνωρίζουμε εξ αποκαλύψεως, ότι  όποιος θα αντιδρά θα αποβάλλεται. Δεν θα πουλά, δεν θα αγοράζει… Αξίζουν όλες  αυτές οι ‘’ελευθερίες’’ αν για χάριν των απεμπολίσουμε την θεία ελευθερία, εγκλωβισμένοι ενδοσυμπαντικά ενεργώντες εν φαντασία κι όχι εν αληθεία;   

https://www.youtube.com/watch?v=wCOuZ_er8-0 

(αφορά την πρόθεση σύνδεσης ip και νευρώνα στον εγκέφαλο του ανθρώπου) 

Κι αν από την άλλη παραδεχόμενοι το χους εις χουν και κάποιοι αποδεχτούν την παράσδοση του σώματος στα σχέδιά τους (εμβολιαζόμενοι με σκευάσματα γενετικής τροποποίησης) και τάχα μη δίνοντας την ψυχή, στην μυστική ορθόδοξη ένωση αυτών  των δύο, θησαυρός (ψυχή) και κιβωτός του θησαυρού (σώμα, εν δυνάμει  ναός του Πνεύματος) ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ Του Κυριου, δεν θα πρέπει να παραδοθεί στο αντίχριστο σχέδιο ‘’δικτύωσης’’ στο μετασύμπαν, ούτε κυτταράκι, ούτε τρίχα. Ακόμη και τις αριθμημένες τρίχες. Σαν δίνη (6άρι) θάθελε να ρουφήξει ψυχή και ζωή και κρατήσει αιχμαλωτο τον άνθρωπο στις εικόνες, είδωλα, φαντασία. Κι εμείς, αμήν βιωματικά και ειλικρινά, να αντιδράμε με το… πάσαν την ημών, XC τω Θεώ, (να) παραθώμεθα.  

Με την μία μεταμόρφωση με μυστικά και μυστηριακά ΟΡΘΟΔΟΞΑ εφόδια και ταπεινότητα, ενώ την άλλη, βασισμένη στον εγωισμό,  ΑΜΑΡΤΙΑ- ΑΠΙΣΤΙΑ- ΑΣΕΒΕΙΑ (εξηγώντας ο άγιος ότι) αυτά τα ΤΡΙΑ (Α) είναι η πυρηνική γόμωση της πλανητικής καταστροφής και εμείς εμμένουμε σε αυτά και τα λιπαίνουμε με την πονηριά, την αδιαφορία και την καλοπέραση... (2) δικαιώματα που δίνουμε για να προσφερθεί το  ασθενές έως θανατηφόρο, μετασύμπαν.   

Αυτήν την φορά, τιμητική έχει η 28η Οκτ…. Παρατηρούμε, πως ένας νέος αγκυλωτός ψηφιακός σταυρός γεννιέται.... για τον οποίον πάλι η ΕΛΛΑΣ (ως αιχμή του δόρατος, όπως έγινε κυματοθραύστης αυτοκρατοριών που θάθελαν να επιβάλλουν άλλη τάξη στην ιστορία του ανθρωπίνου γένους) και οι υγιείς δυνάμεις πρέπει (3) να πουν ΟΧΙ και να πολεμήσουν υπερασπίζοντας την επιλογή τους... της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. 

Κάνει επίδειξη η ντπ και φέρνει υψηλή προσκεκλημένη από την ‘’ελληνική’’ (ανθελληνική και εθνοκτόνα μετά πλείστων αποδείξεων) κυβέρνηση την μέρκελ, την συνεχίστρια των αγκυλωτών σταυρών της παγκοσμιοποιήσεως. Πότε; την 28η Οκτ ημέρα μνήμης του ΟΧΙ και των θυσιών των (ου μακράν) προγόνων μας. Κάνει τον ‘’σταυρό’’ του ο πρωθυπουργός στην κηδεία αρχηγού πολιτικού κινήματος (Φώφη Γεννηματά) αλλά!!! πολλοί το βλέπουν λίγοι το καταλαβαίνουν πως ο τυπούμενος από τον πρωθυπουργό σταυρός επάνω του, μοιάζει με ορθόδοξος, αλλά δεν είναι.  

Μοιάζει με ορθόδοξος και παραπλανά για άλλη μια φορά τους υπερασπιστές της ''πατριωτικής'' και ‘’θρησκευόμενης'' δεξιάς... κρίμα για τον σκοτισμό  και αδιακρισία. (ΔΕΝ φταίνε οι εντολοδόχοι και εργάτες εθνομηδενισμού, αλλά οι ψηφοφόροι και στηρικτές τους… Και Ο Θεός, θα συνεχίσει να δίνει άρχοντες κατά τας καρδίας μας…  ). 

Η απόσταση της οριζόντιας γραμμής από την κεφαλή ‘’πρέπει’’ να είναι μικρότερη σε σχέση την απόσταση από την κοιλία. Τότε είναι ορθός. ΑΝ τυπούται κάτω από το στήθος, τάχα ευλαβικά όπως κάνουν και μερικοί ιεράρχες … ο σταυρός είναι ανάποδα (αφού η απόσταση του οριζοντίου τμήματος) είναι πιο κοντά στην γαστέρα παρά στην κεφαλή…. ανάποδος όπως αυτόν που προσκυνά (και προωθεί) ο πάπας, με πρόφαση τον απ.Πέτρο… 

Τότε η σκέπη και βοηθός στην νίκη!! τώρα; στον νεοεμφανισθέντα ομόπνοο με τους παληούς αγώνα;   ΑΝ την επιζητούμε σε όλο της το βάθος επί του πρακτέου κι όχι μόνο θεωρητικά σαν χλιαροί πιστοί, είναι ΠΑΡΟΥΣΑ και βοηθός!! 

Θέλει Η ολκάς να μας ανυψώσει από την γη στον ουρανό ως γέφυρα και μας σώσει…. εμείς προτείνουμε χέρι και θέληση; 

Μόνο κάτω από αυτές τις συνθήκες η ρωμιοσύνη θα συνεχίσει να γράφει ένδοξες σελίδες, με μπροστάρη Την Θεοτόκο. Αλλιώς το μέλλον διαγράφεται δυσοίωνο και σκοτεινό. Πιο σκοτεινό από κάθε άλλη εποχή.   

Εκτιμώ στο βάθος κάθε έλληνα ενυπάρχει ως σπόρος (dna) το ΦΩΣ και η ΑΝΘΡΩΠΙΑ, εκτός αν έχει αλλοιωθεί τόσο, όσο το dna των διαχρονικά ισχυόντων σε πολιτικές θέσεις και όχι μόνο, εφιαλτών. Με αυτήν την ελπίδα ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ και άξιους για την ρωμηοσύνη αγώνες ΖΩΗΣ. Αμήν δι ευχών… 

--- 

(1) ΝΤΠ , ‘’νέα’’ πραγματικότητα και ‘’κανονικότητα’’, αντίθετη όμως από την αληθινή νέα…. Νέαν ἔδειξε κτίσιν, ἐμφανίσας ὁ Κτίστης… 

ελευθερία κατὰ την Ορθόδοξη Εκκλησία 

με κατά Θεόν υπέρ νουν ειρήνη, κι όχι ειρήνη του αμαλήκ με βαρείες τις χείρες του Μωϋσή… σαν το σύμβολο των χίπις… 

άρθρα για την ειρήνη (αγία Νίνα κλπ…)   

(2) με αφορμή τα ΤΡΙΑ “A” του ΟΣΙΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ του Τσαλίκη

Ἄσπιλε, ἀμόλυντε, ἄφθορε, ἄχραντε, ἁγνὴ Παρθένε, Θεόνυμφε Δέσποινα (τα πέντε άλφα και η πεντάλφα….)

(3) Area 51 και ντπ. Η τελευταία αυτοκρατορία

* (28/10) o Μαρκ Ζούκερμπεργκ παρουσίασε ένα νέο «επαναστατικό» κεφάλαιο για τον κόσμο των social media και το Facebook. Πρόκειται για το «Meta», το οποίο παραπέμπει στο metaverse, (universe... και μετασύμπαν)....  

Έχει ως σύμβολο το άπειρο ( ∞ ). Φαίνεται ως μια στάση ζωής και φιλοσοφίας, αφού βασίζεται στην φαντασία, κάθετα αντίθετης του 8... που προάγει την Αλήθεια (ειδικά αν δεν είναι και τόσο αθώο, αλλά συμβολίζει τον ουροβόρο όφι...) 

Με αφορμή τα παραπάνω σχήματα (είτε μαθηματικό είτε μαγικό) μαζί τα αρχικά του εμπνευστή ''πρωτεργάτη'' (Μ.Ζ).... φαίνεται πως δίνει ''χώρο'' για να απλώνονται ενδοσυμπαντικά οι ''ακόλουθοι'' του.  

Ο άξονας είναι οριζόντιος όπως έρπων είναι και ο όφις που πλανά σαν ''φως'' όφις με την σ+οφία του που προσθέτει όμως φαντασίες με την γνώμη Μ του για την Ζωή (με μικρά... βιολογικά και υπ-άρχω - υπό Τον ΑΡΧΩ). 

Εμείς με όλα τα παραπάνω ως καλή αφ-ορμή, μακάρι να βάλουμε αρχή για να καθετώσουμε και νικήσουμε την σάρκα, τον κόσμο, τον διάβολο (τριαξονικό κακό) δια της του Θεού Σοφίας (Μ-Σ) γενόμενοι Ναοί (Ζ-Ν), ... μαζί με τον ΑΡΧΩ... 

καταστάσεις που καταφέρνονται όσο ακολουθούμε τον όρθιο κρεμασθέντα χάλκινο όφι επί της ράβδου του Μωσέως, που είναι προτύπωση Του Εσταυρωμένου, με άλλο ΦΩΣ και άλλη σ+οφία. Πνεύμα ευθές που φωτίζει καθαρή καρδιά... (αμήν όπως εύχεται ο ψαλμωδός στον ν' ψαλμό και στο σύνολο το ψαλτήρι, όπως μας γνωρίζει ο αγ.Παΐσιος, ότι είναι για τον διάβολο, κεραυνός.... θυμίζοντάς μας τον κεραυνόμορφο κόππα ( ϟ ), 90ό που είναι ιδιαίτερα δυνατός... (η φύση και η ‘’λειτουργικότητα’’ του ψαλτηρίου…).      

** 3 σταυροί 3 θελήματα … 2 τάσεις 

ένδοξο παρελθόν και ελπιδοφόρο (υπό προϋποθέσεις) μέλλον 

12 μυστηριώδεις δίνες,αυτογνωσία, κοσμογνωσία και θεογνωσία ομόπνοο του ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ π. ΚΛΕΟΠΑΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ που το νέο μετασύμπαν, ως χοάνη και ρουφήχτρα θάθελε να καταπιεί όσους μπορέσει.... απομυζώντας όλην μας την ενέργεια, την ζωή, προσφέροντας φαντασίες αντί της αληθινής Ζωής... Κύριε ελέησον!! 

Εύχομαι, έστω και λιτά να καταγράφηκε και διανοίχτηκε μια χωροχρονική (+) διαδρομή από το προ και χωρίς Χριστό χάος και αταξία, στο με Χριστό (χρονικά) και χωρική μετάβαση από την φαντασία κάτω και πραγματικότητα ανάμεσα στα είδωλα, στην άνω (Μία) Αλήθεια... Κι επειδή τέλειος νους, νους αφάνταστος, ό,τι τεχνολογικό όπως το μετασύμπαν ή αναλογικό βάζει τον άνθρωπο στην φαντασία, καλό θα ήταν να αποφεύγεται... κι υπάρχει τρόπος. ΣΤΑΥΡΟΣ με τα ελληνορθόδοξα βιώματα που προσφέρει....


αιώνια πάλη, ΦΩΤΟΣ vs σκότους, όχι διαρχικά ίσα σαν να μην ξέρουμε τι θα νικήσει, αλλά με ποιο μέρος θα πάει  η δική μας συνείδηση, νους, καρδιά, ζωή... έχοντας μάλιστα Την Υπερμάχο Στρατηγό σε αυτόν τον πόλεμο αρχηγό και συμπαραστάτη.... τι πλέον θέλουμε; ΜΟΝΟ την χάρι Της!! [που για να ελχθεί, θέλει τις επιλογές μας.... ανδρεία, μη σαρκολατρεία, (4) ιδανικά, καθαρότητα, προσευχή – νηστεία, ακρόαση – τήρηση: σταυροαναστάσιμη ΠΑΙΔΕΙΑ] ... Ἄνωθεν ἐφαπλοῦσα, τὴν ἁγίαν σοῦ Σκέπην, Παρθένε Θεοτόκε Μαρία, σκέπεις καὶ σῴζεις τὸν σὸν λαόν, ...αμήν να αξιωθούμε να γίνουμε λαός Της (κι όχι μόνο κατ'όνομα) κι ο καθένας ναός της Αγίας Τριάδος...

Χαῖρε τοῦ κόσμου ἡ Σωτηρία

Χαῖρε Ἑλλάδος ἡ προστασία. 

(4) Σαρκοποίηση του πνεύματος ή πνευματικοποίηση της σάρκας

άρθρα για άλλη όψις (17)

---

κατά τον Άγιο Γαβριήλ τον δια Χριστόν Σαλό (♰ 2 Nοεμβρίου 1995)

- Πόσοι ουρανοί υπάρχουν; Εννέα! Εμείς βλέπουμε* το κομμάτι του σύμπαντος που είναι ορατό. Είναι το μέρος όπου έπεσαν τα πονηρά πνεύματα και τα οποία δεν μπορούν ν' ανέβουν πιό πάνω από τ' αστέρια....
δίνοντάς μας μια υποψία από την άκρη του παγόβουνου που βλέπουμε, την διαφορά του ενδοσυμπαντικά περιορισμένου ανθρώπου που θάθελε να δεσμεύσει ψυχές στο metaverse του Μ.Ζ. σε σχέση με την θαυμαστή ολότητα που είπε Ο Θεός και έγιναν οι ''ουρανοί'' και η γη....

* αυτός ο περιορισμός όρασης μπορεί να θεωρείται φυσιολογικός μετά την πτώση, αλλά όπως αναφέρει ο Άγιος Ιγνάτιος Μπριαντσιανίνωφ στο σωματική και πνευματική όραση οι δυνατότητες στον παράδεισο ήταν διαφορετικές.  

Πέφτουν οι ακτίνες στο βόθριο του οφθαλμού, σχηματίζονται αφενός είδωλα αλλά χάνονται ουσιώδεις αιτίες που εκτυπώνουν τις παραπάνω σκιές... Έτσι, όποιος επιθυμεί να μην μείνει δέσμιος μπροστά στα τοιχεία προβολής, σαν τον μύθο του πλάτωνα, αλλά να ελευθερωθεί και δει και ζήσει, ο δρόμος προς Τον Τριαδικό Θεό (999) περνά από τα ευλογημένα αισθητήρια της οράσεως ΡΑΒΔΙΑ+ΚΩΝΙΑ (999) και τον χαριτωμένο νου, τον οφθαλμό της ψυχής, που βάλθηκαν να τυφλώσουν και μας πεθάνουν ψυχή τε και σώματι. Ενώπιον αυτού του αγκυλωτού σταυρού που σαν μέγγενη θέλει να μας συνθλίψει, η Ελλάδα πρωτοπόρος και κάθε φιλόσοφος χριστοφόρος νους, ξαναλέει ΟΧΙ.

… περί ψυχής και ο ρόλος του οφθαλμού αυτής στην επίγνωση της Αληθείας

Περί όρασης…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου