Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

12 μυστηριώδεις δίνες, αυτογνωσία, κοσμογνωσία και θεογνωσία



Πριν 40 περίπου και παραπάνω χρόνια, μετεφηβικά και σε νεαρά ηλικία ‘’λογικό’’ είναι, όπως όλοι, έτσι κι εγώ, στην προσπάθεια του ο καθένας να δομήσει το γνωστικό του οικοδόμημα, μελετά την φύση κι αν είναι λίγο πιο τολμηρός και τα μεταφυσικά και ανεξήγητα φαινόμενα.   

Το ''πρόβλημα'' φυσικά σε κείνες τις μελέτες ήταν, πως οι ενασχολούμενοι μετά της φύσης (γνωστό και άγνωστο διπλανό, μεταφυσικό δωμάτιο, που ολοέν και σμικρύνεται λόγω της επέκτασης της φυσικής γνώσης, με μεταίχμιο προσωπικό) ... εξαντλούν ακόμη και τώρα την μελέτη σε απρόσωπες ενέργειες ή και σε εξωγήινα, οπότε αφού υποτιμηθούν χάνουν το νόημά τους ή επειδή μπαίνει το πρόθεμα ''μυστήριο'' που αλωνίζουν οι παραψυχολογικές ερμηνείες που με καχυποψία, ας πούμε καλώς αποφεύγονται, σπρώχνονται στα αζήτητα και ανούσια... χάνοντας και το κρυμμένο ουσιαστικό μνμ της κατά Θεόν κοσμογνωσίας, κι αυτό γιατί σχεδόν ΠΟΤΕ οι μελέτες δεν προσπαθούσαν να εξαρτηθούν από Τον Δημιουργό των πάντων (ορατών και αοράτων) ... και αναχθούν Σε Αυτόν, σαν σε (πυραμιδοειδή) κορυφή.

Με αφορμή αυτές τις αναφερόμενες 12 μυστηριώδεις δίνες που ξανάπεσαν στην αντίληψή μου από ένα άρθρο, * επιτρέψτε μου να προσθέσω αν είναι δυνατόν μια ψηφίδα κοσμογνωσίας, αυτογνωσίας ως βάση για θεογνωσία.... όχι για
φιλολογική ενημέρωση, αλλά περί Ζωής και θανάτου. Τόσο σοβαρά.  

Σκοπός (και) του παρόντος, είναι η όλη διάσπαρτη γνώση να μην μείνει
ασύνδετη, αποκομμένη (δαιμονική) και άναρχη. Μια σύνδεση φυσικής και μεταφυσικής και όλου δώματος ‘’φυσικού’’ υπό την υπερφύση, πατώντας και τιθασσεύοντας την παραφύση, που δια πυλών όχι μόνο των αναφερομένων έξω ημών, αλλά ιδίως εντός, εκ του ομφαλού όπου εμφωλεύει ο δράκων, να μην ανεβεί στην καρδίαν μας και μας καθέλξει.  




Εκεί να τυπώσουμε βιωματικά (στην κοιλία – κάτω του ομφαλού) το θανάτω θάνατον πατήσας…

[Η δε ευλογία του γέροντά μου, του αγ.Παϊσίου, του γερ.Θεόκλητου διονυσάτη ήταν.... ότι τα πονήματα θα βοηθήσουν ειδικά αυτούς που φιλοσοφούν χωρίς Χριστό, να φιλοσοφήσουν ΜΕ Χριστό... αμήν λοιπόν, ωφέλιμα].  

Ο λόγος σύνταξης του παρόντος, φαινομενικά εκτός ‘’θρησκευτικής’’ ορθοδοξίας και μελετημάτων, στάθηκαν τα πρόσθετα ερεθίσματα του κορονοϊού, με το θανατικό του, οργανωμένο ή ατύχημα, οι δίνες (χοάνες) τα ηλεκτρομαγνητικά και η πρόσφατη πρόταση/ενημέρωση…. ότι οι άγιοι μας λένε: όσοι έχουν μετάνοια θα τους προσέχει η ίδια η Παναγία και ο Αρχάγγελος Μιχαήλ γιατί θα της είναι αναγκαίοι - πολύτιμοι όταν τελειώσουν τα πολεμικά και τα γεωφυσικά, θα τους χρησιμοποιήσει η εκκλησία για ιεραποστολή!! Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος!!

Στις 6/9 κάθε χρόνο μνήμη ποιούμεθα το θαύμα με τον αρχιστράτηγο Μιχαήλ που δίνει την λύση εν χώναις, που σαν χοάνη (6) ήθελε να καταπιεί τον άγιο….


Έτσι, οι εντοπισθείσες μέσα στην υδρόγειο 12 (κατά τους μελετητές του κόσμου τούτου) δίνες, αλλά μεταφυσικώς και θεολογικώς περισσότερες (16), ΔΕΝ δρουν μόνο εκεί, ώστε αποφεύγοντάς τες νάμαστε ‘’ασφαλείς’’ αλλά εντοπίζονται και πάνω από την κεφαλή μας έως καρδίας [(9) εγκαθιστώντας τον στρόβιλο (κυκλική κίνηση νοός) εν τη καρδία** προς Ζωήν] και κάτω από τους πόδες μας (6), προσπαθώντας να ‘’ρουφήξουν’’ ελικοειδώς [σαν δίνη καθελκτική (1)] την καρδιά μας (το πνευματικό κέντρο του ανθρώπου) προς απώλεια και αιώνιο θάνατο [με αυτήν την συμπύκνωση του μεγάλου, σχεδόν αχανούς κόσμου, στα όρια του μικροκόσμου μας, κατανοώντας βιωματικά την θέση των αγίων πατέρων εκφρασμένη στο σε αυτόν τον κόσμο είμαστε μόνον εγώ και ο Θεός (αββάς Αλώνιος), και εκ του ψαλμικού κατὰ μόνας εἰμὶ ἐγὼ ἕως ἂν παρέλθω 140 ... ότι δεν είναι τόσο ο τόπος, αλλά ο τρόπος βιωτής μας, με δύο μόνο επιλογές. Ή την Ζωή ή τον θάνατο κι είναι πιο εγγύς απόσο φανταζόμαστε και εκτιμάμε. Γιαυτό και προτείνετε ευστόχως αγιογραφικά ... 11 Καὶ τοῦτο, εἰδότες τὸν καιρόν, ὅτι ὥρα ἡμᾶς ἤδη ἐξ ὕπνου ἐγερθῆναι· νῦν γὰρ ἐγγύτερον ἡμῶν ἡ σωτηρία ἢ ὅτε ἐπιστεύσαμεν. 12 ἡ νὺξ προέκοψεν, ἡ δὲ ἡμέρα ἤγγικεν. ἀποθώμεθα οὖν τὰ ἔργα τοῦ σκότους καὶ ἐνδυσώμεθα τὰ ὅπλα τοῦ φωτός. 13 ὡς ἐν ἡμέρᾳ εὐσχημόνως περιπατήσωμεν, μὴ κώμοις καὶ μέθαις, μὴ κοίτας καὶ ἀσελγείαις, μὴ ἔριδι καὶ ζήλῳ, 14 ἀλλ᾿ ἐνδύσασθε τὸν Κύριον ᾿Ιησοῦν Χριστόν, καὶ τῆς σαρκὸς πρόνοιαν μὴ ποιεῖσθε εἰς ἐπιθυμίας. (Ρωμ.ιγ')]. 

Στον κάθετο πνευματικό κύκλο (οδοιπορικό σοφίας του ανθρώπου) και υποκεφάλαιο Δημιουργία και αναδημιουργία, αναλύω και για να μην πλατιάζω δεν επαναλαμβάνω αυτά τα 16 ‘’κέντρα’’ , που είναι ντυμένα με ένδυμα του κόσμου, αλλά γίνονται περάσματα σπειροειδώς προς τα άνω (Δημιουργό – ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ 999) ή προς τα κάτω αντίποδα και αντικατοπτρισμό της όασης (ΙΑΠΕΤΟΣ – 666).

Αυτό, που ξαναγράφηκε στο αληθινό θαύμα (λόγοι αγίων πατέρων) ότι : …. Ἡ αἰωνιότητα ὅπως καὶ ἡ ἱστορία δὲν εἶναι ἕνας κύκλος ἀλλὰ μία πορεία πρὸς τὰ πάνω. Δὲν εἶναι ἕνα γεωμετρικὸ σημεῖο ἀλλὰ μία ἑλικοειδὴς ἄνοδος … και αποδίδεται με ακρίβεια με αυτό το σχήμα, είναι γιατί, ενώ ο ‘’ήλιος’’ κινείται ευθέως προς τον τελειολογικό του σκοπό (κύκλος μέσα στο σύμπαν) εμείς ως ένοικοι της γης, σπουδάζοντες και μαθαίνοντας δικαιοσύνη, περιστρεφόμαστε σπειροειδώς γύρω από Αυτόν. Σταυροκεντρικά φιλοθέως (Ι) και φιλανθρώπως (-), ακινητούντες ως ΜΑΡΙΑ (Ι) και διακονούντες ως ΜΑΡΘΑ (-), σε θεωρία και πράξη και σε συνδυασμό ευθείας κίνησης νοός και κυκλικής, την ελικοειδή, όχι μόνο νοός αλλά και με συμπαρασυρόμενο τον χου, που ακολουθεί παρά πόδα….

Μας επισκέπτεται θανατικό και το επιτρέπει ο καλός Θεός για να μας ερεθίσει να εξαχθούμε εκ της νοητής αιγύπτου, δια της μεταστροφής μας (μετανοίας).

Η αναγραφόμενη στις στήλες της τζόρτζια ‘’μείωση του πληθυσμού’’ μέσω επιδημιών, πολέμων, διατροφής…. είναι εν εξελίξει (και σε έξαρση) και δεν είναι καθόλου μα καθόλου συνωμοσιολογικό.       

Μέσα στο επιτρέπεται, αναφέρεται η ίδια θέση περί μείωσης από Την ίδια Την Θεοτόκο…. και στο η εγνατία, ο Άγιος Κοσμάς και η Κωνσταντινούπολη.

Κι εμείς χαλαρά, αναφερόμενοι στα προφητευθέντα και των δύο όψεων (εκ Θεού, της πηγής της Ζωής αλλά και εκ των ‘’πεφωτισμένων’’ οργανωτών του θανατικού) πιστεύουμε πως θα εκδημήσουν εις Κύριον οι άλλοι. ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ... ίσως γυρνώντας πλευρό.   

Ισχύει το, Άγιος Λουκάς Κριμαίας: Κάποιος Άλλος αδερφέ κυβερνάει το σύμπαν , αλλά όσο η μπάλα είναι στο γήπεδό μας, αμήν καλοπροαίρετοι να προτείνουμε χείρα βοηθείας για να μας ανέλξει αναστάσιμα….

---

*(από το άρθρο) …. Υπάρχουν φέρεται σημεία σε όλο τον κόσμο που σηματοδοτούν, περιοχές όπου τα αεροπλάνα, τα πλοία, και οι άνθρωποι φαίνεται να εξαφανίζονται χωρίς ίχνος. Το πιο γνωστό είναι το Τρίγωνο των Βερμούδων, και η Θάλασσα του Διαβόλου κοντά στην Ιαπωνία .

Εδώ είναι ο πλήρης κατάλογος:
Mohenjo-Daro Hamakulia
τρίγωνο των Βερμούδων
Μεγαλιθικά της Αλγερίας
Θάλασσα του Διαβόλου
Ο Βόρειος Πόλος
Ζιμπάμπουε Μεγαλιθικά
Το νησί του Πάσχα
South Atlantic Anomaly
New Hebrides Trench
Wharton Basin
Ο Νότιος Πόλος

Ισχύει διορθωτικά… ότι όντως εντοπίζονται 12 τέτοια ‘’σημεία’’ (6 στο βόρειο ημισφαίριο, 6 στο νότιο) .... + 2 πόλοι που ''ελέγχουν'' τα προηγούμενα = 14, το 15ο κέντρο η αγκάρθα (κέντρο κοσμοκράτορα, που δέδοται μια κάποια κυριαρχία) και το 16ο κέντρο, τα Ιεροσόλυμα (κέντρο του παντοκράτορος) από το ίχνος έως την κορυφή... που είναι σταυρός ως πόδας αυτογνωσίας (πεμπτουσία) έως η καθ'ύψος, πάλι δια ΣΤΑΥΡΟΥ, θεογνωσία...  αμήν συνοδοιπόροι αίροντες αυτόν τον σωτήριο σταυρόν, ορθοδόξως, καθ’ημέραν…

Μια πορεία, όχι κατά μόνας, αλλά ενσωματωμένοι (σαν μέλη) στο Σώμα Χριστού (Ορθόδοξη Εκκλησία) το ΜΟΝΟ Σώμα που δια Σταυρού αναστήθηκε και πλέει επί των κάτω υδάτων, εισάγοντάς μας στα άνω. Σώμα, που τον άδη κατήργησε και τον διάβολο καταπάτησε [μαρμάρωσε - όπως αποτυπώθηκε θαυμαστά αχειροποιήτως επί νερά μαρμάρων κολώνας εκκλησίας στην αρκαδία, πλέουσα ως άλλη κιβωτός (ark) και παρουσιάζεται στην αγάπη σας μόνο αναλογικά στο οπισθόφυλλο της Μύησης και Ορθοδοξίας]... πρόταση αληθής για όποιον θέλει να διέλθει σωτήρια από την τρικυμία του παρόντος βίου... και μην καταποντιστεί από την παμφάγο δίνη...


ἐκκλησία, πύλαι ᾅδου οὐ κατισχύσουσιν αὐτῆς.. (Ματθ.ις'18)    

---
(1) Στο, ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ π. ΚΛΕΟΠΑ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ αναφέρει σχετικά με αυτήν την δίνη. Είναι ο ωρυόμενος λέων που ζητά ποίον πρώτον καταπίει, πρώτα εσωτερικά, ο κύριος σκοπός του, ενίοτε όμως και εμφανιζόμενος εξωτερικά για χάριν παιδαγωγίας μας .... Δίπλα στη σπηλιά μου ήταν μια βαθιά χαράδρα· μέσα σ’ αυτή πήγε κι έπεσε εκείνο το ακάθαρτο πνεύμα. Αλλά, πώς έπεσε; Όταν έφτασε εκεί στο χείλος της χαράδρας, μαζί με το φανταστικό τανκς, έκανε τρεις κύκλους γύρω από τον εαυτό του κι έπεσε στο κενό...

** κι η καρδιά μας, μεταξύ του ''αεί'' (κοιλίας) και χρόνου και ''νυν'' (κεφαλή) και αιωνίου παρόντος.... αποδεικνύοντας και αμήν ερεθίζοντας ψυχωφελώς το όλο άρθρο, πως το γνωστικό οικοδόμημα (και όποια φυσική και μεταφυσική γνώση που κάποιος μπορεί να καυχηθεί πως κατέχει), χωρίς Αλήθεια (Χριστό) και σύνεσι και παιδεία Κυρίου, είναι νους που δεν έχει φτάσει ακόμη στην καρδία... η ενέργεια που εδρεύει στον εγκέφαλο δεν έχει ενωθεί με την ουσία που εδράζεται στην καρδία (κατά τον αγ.Νικόδημο αγιορείτη και αγίους). Στα (άνω) ιεροσόλυμα, και ανάλογα του μεγέθους του μετεωρισμού και της εξωστρέφειας και αναζητήσεων έξω, αιχμάλωτος των βαβυλωνίων.... (ΑΝ έχει ξεκολλήσει έστω και λίγο από την αίγυπτο δια του χριστοφόρου νου και κατέχοντας λίγο λογικό εκ Λόγου θησαυρό, αγωνίζεται για τον μεγάλο Μαργαρίτη - κατάσταση που δυστυχώς δεν είναι δεδομένη, λόγω άρνησης Λόγου, παρά την τάχα αναζήτηση λόγων, που εσκεμμένα ΔΕΝ θέλει να ενώσει με την πηγή - ).   

…23 ἀλήθειαν κτῆσαι καὶ μὴ ἀπώσῃ σοφίαν καὶ παιδείαν καὶ σύνεσιν. 24 καλῶς ἐκτρέφει πατὴρ δίκαιος, ἐπὶ δὲ υἱῷ σοφῷ εὐφραίνεται ἡ ψυχὴ αὐτοῦ. 25 εὐφραινέσθω ὁ πατὴρ καὶ ἡ μήτηρ ἐπὶ σοί, καὶ χαιρέτω ἡ τεκοῦσά σε. 26 δός μοι, υἱέ, σὴν καρδίαν, οἱ δὲ σοὶ ὀφθαλμοὶ ἐμὰς ὁδοὺς τηρείτωσαν· 27 πίθος γὰρ τετρημένος ἐστὶν ἀλλότριος οἶκος, καὶ φρέαρ στενὸν ἀλλότριον· 28 οὗτος γὰρ συντόμως ἀπολεῖται, καὶ πᾶς παράνομος ἀναλωθήσεται. (Παροιμ.κγ΄)

1 σχόλιο:

  1. ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ (999) ο πανθορών οφθαλμός... ο οφθαλμός ο τα πάντα ορών και υπό ουδένα ορώμενος.... τα δε ΡΑΒΔΙΑ+ΚΩΝΙΑ = 999 (εργαλεία όρασης του οφθαλμού μας) επιζητούν ως οφθαλμός το Φως του. Τον οφθαλμό.... και Τον ευρίσκουν δια της αγάπης και αληθείας που αποδεικνύεται στην πράξη με την τήρηση των εντολών (ο αγαπών Με τας εμάς εντολάς τηρεί...) δια της Μίας Οδού.... με τον σκοπό και τον δρόμο για τον σκοπό, άγιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή