Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Πνευματική έποψη του κοροναϊού

Με αφορμή το: … ''Οι στεφανιαίες αρτηρίες διέρχονται από την επιφάνεια της καρδιάς και ενώνονται στο πίσω τμήμα της, σχηματίζοντας, έτσι, σχεδόν έναν κύκλο. Όταν οι αρχαίοι είχαν πρωτοπαρατηρήσει αυτή τους τη διάταξη, την είχαν περιγράψει σαν κορώνα και έτσι ονομάσθηκαν στα λατινικά (κορωνοειδείς) – ένας όρος που ισχύει και στις ημέρες μας. Κοροναϊός», «κορωναϊός» ή «κορονοϊός». Πώς γράφεται τέλος πάντως ο νέος ιός που απειλεί την υφήλιο;

Μήνυμα Γέροντα : ‘’ τον ιο αυτόν τον έχουν αφήσει ελεύθερο εσκεμμένα για να προκαλέσουν φόβο, και θανάτους…… τα εμβόλια είναι άχρηστα, το αποτέλεσμα του ιού είναι να φράξει η στεφανιαία αρτηρία ( κορονοειδεις ) και να επέλθει ο θάνατος ….

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ : ο ιός θεραπεύετε ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ που χρησιμοποιούν για την καρδία, επίσης με ΚΙΝΥΝΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΡΗ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ, ΜΕ ΦΥΛΛΑ ΚΙΝΟΑ, ΜΕ ΦΥΛΛΑ ΕΛΙΑΣ ( 1 ΠΟΤΗΡΙ ΦΥΛΛΑ ΕΛΙΑΣ 2 ποτήρια νερό, τα αναμιγνύουμε στο Μίξερ και τον χυμό τον πίνουμε, είναι πολύ πικρό αλλά θεραπεύει ) ένα κουτάλι 3 φορές την ημέρα.

Να τρώμε πολλά λεμόνια, πορτοκάλια, γκρέιπ φρουτ…….’’

... δυο συνειρμικές σκέψεις, αναγωγικές από την φυσική υγεία στην πνευματική, αφού κάθετι στον κόσμο, αφήνει ένα ίχνος. Αν δεν το πιάσουμε αυτό το ίχνος, αυτόν τον λόγο, για να ξετυλίξουμε το κουβάρι που απλώνεται από το εξωτερικό αποτέλεσμα στην αόρατη αιτία (και πρωταίτιο Λόγο), θα παραμείνουμε δεσμευμένοι εδώ στις σκιές και ''τυχαία'' συμβάντα, με πρόσωπο στραμμένο στα τοιχεία, όπου πίπτουν οι προβολές, κατάσταση πνευματική, που δεν μας συμφέρει, αφού το όλο σκηνικό μας θυμίζει τον μύθο του σπηλαίου του Πλάτωνα.   

Πάντα σκοπός του αντιδίκου ήταν να προκαλεί φόβο και θάνατο, σε σχέση με τον άγγελο που πάντα χαιρετά με το μη φοβού κι είναι αιτία ζωής και χαράς. Κι ο φυσικός θάνατος, δεν του αρκεί για να του σβήσει το μίσος, αλλά θέλει διαμπερώς, να ταράζει και ισχύει και στα πνευματικά. Εκεί ο στόχος. Κι η λογική αντίδραση στον πνευματικό (αιώνιο) θάνατο, οι οδηγίες δεν εξαντλούνται στην διασφάλιση της φυσικής υγείας, αλλά διαπιδώντας στο σπουδαιότερο, επιθυμούμε την κατάκτηση της ΑΙΩΝΙΟΥ ΖΩΗΣ. Αυτήν μην χάσουμε.  

Από πνευματικά βιβλία γνωρίζουμε πως …


...κι ενώ η βιολογική καρδία βρίσκεται ‘’σταθερά’’ στο στήθος, (ευτυχώς ή δυστυχώς) η πνευματική καρδία, (που είναι τελικά και η μόνη υπεύθυνη για την κατάταξη, αφού συμπαρασύρει τον όλο άνθρωπο, ούσα αυτή το κέντρον του,  αναλόγως της καθαρότητος, της κατά Θεόν αγάπης και μετοχής της στην Αλήθεια και ΦΩΣ), μπορεί να εντοπιστεί επί μιας ευθείας που ενώνει την γη με τον ουρανό. Από χαμηλά έως υψηλά (πραγματικά από βάθος δυσθεώρητο και αγγέλων οφθαλμοίς έως ύψος δυσανάβατον ανθρωπίνοις λογισμοίς. Η δε γέφυρα, Η γλυκυτάτη Θεοτόκος και Η πάντων ελπίς).

Αναφέρει ο ψαλμωδός… ψαλμ.κα' ... ἐγενήθη ἡ καρδία μου ὡσεὶ κηρὸς τηκόμενος ἐν μέσῳ τῆς κοιλίας μου· ἐξηράνθη ὡσεὶ ὄστρακον ἡ ἰσχύς μου, καὶ ἡ γλῶσσά μου κεκόλληται τῷ λάρυγγί μου, καὶ εἰς χοῦν θανάτου κατήγαγές με. ὅτι ἐκύκλωσάν με κύνες πολλοί, συναγωγὴ πονηρευομένων περιέσχον με, ὤρυξαν χεῖράς μου καὶ πόδας.

ἡ καρδία μου ὡσεὶ κηρὸς τηκόμενος ἐν μέσῳ τῆς κοιλίας μου...

κι επειδή η κοιλία είναι ο χώρος όπου τυπώνεται στο σημείο του σταυρού το ‘’αεί’’ δλδ ο χρόνος, καλούμαστε να ανεβούμε δι ευχών και χειραγωγία εξέλκουσα ημάς.... από την κοιλία (αεί) στο νυν (κεφαλή, αιώνιο παρόν  και άχρονο).

Την όλη διαδρομή καταγράφει ο αγ.Ιωάννης δαμασκηνός με το ….αυτός (ο σταυρός) μας δόθηκε σαν σημάδι πάνω στο μέτωπό μας, όπως στον Ισραήλ δόθηκε η περιτομή· περιτέμνοντας την αμαρτία.

Στόχος της προσκαίρου επιγείου ζωής είναι να ''ανέβει'' η καρδία η περισφιγγόμενη και περικυκλωμένη από τον δράκοντα από την κοιλία (πρώτη θέση, πεπτωκότος ΑΔΑΜ κατέναντι εν σκότει, σαν αιχμαλωσία στην αίγυπτο) στην ''λογική'' της θέση και Φως. Εν XC.

Ακούγοντας το, όπου ο θησαυρός εκεί και η καρδία, από τον καθένα μας εξαρτάται αυτή η θέση, αφού διαφοροποιούμαστε στο τι εννοεί ο καθένας ‘’θησαυρό’’.... [19 Μὴ θησαυρίζετε ὑμῖν θησαυροὺς ἐπὶ τῆς γῆς, ὅπου σὴς καὶ βρῶσις ἀφανίζει, καὶ ὅπου κλέπται διορύσσουσι καὶ κλέπτουσι· 20 θησαυρίζετε δὲ ὑμῖν θησαυροὺς ἐν οὐρανῷ, ὅπου οὔτε σὴς οὔτε βρῶσις ἀφανίζει, καὶ ὅπου κλέπται οὐ διορύσσουσιν οὐδὲ κλέπτουσιν· 21 ὅπου γάρ ἐστιν ὁ θησαυρὸς ὑμῶν, ἐκεῖ ἔσται καὶ ἡ καρδία ὑμῶν. (Ματθ.στ’)].

Γιαυτό και ζητάμε καθ’ εκάστην, το… τα σώματα άγνισον, τους λογισμούς διόρθωσον, τας εννοίας κάθαρον, …

Είναι δωρεά και θεία επίσκεψη και επέμβαση το να διέλθουμε αβρόχοις ποσί δια της ερυθράς, και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ένα παρελθόν ιστορικό γεγονός χωρίς σημασία για κάθε βαπτισμένο ορθόδοξο. Είναι η χάριτι με λίγο φιλότιμο αγώνα μας και καλή προαίρεση, η νίκη κατά των παθών.  

Έτσι περνάμε από τον ένα τρομάζοντά μας όφι, στον Άλλον που τρέμει όλη η (παραφύση) κτίσις....  Περί τρόμου … (και τρομοκρατίας) δλδ από το ένα έρποντα δηλητηριώδες ‘’φως’’ στο Άλλο. Το ευθές (Φως, όφις και σ+οφία)* . Από τον αντικατοπτρισμό της όασης (666), δουλεία και είδωλο, στην πραγματική όαση (999) ελευθερία και ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ, ορθοδόξως.

Επιπλέον, ‘’τυχαία’’ ΤΡΟΜΟΣ = ΟΦΙΣ = 780.... με εννοιοδότηση του όφεως διττή. Δύο όψεων. Αφενός του έρποντος δηλητηριώδους ΚΑΙ αφετέρου τον κρεμασθέντα χάλκινο επί της ράβδου του Μωσέως (αντίτυπο) Κυρίου....

Όχι θεωρητικά ως ξερή γνώση, αλλά βιωματικά ως μετοχή.... Ώστε όλες οι θλίψεις ακόμη κι αυτό το θανατικό, να γίνεται αφ-ορμή εξόδου και ανόδου μας, μια καλή ευκαιρία να ανεβάσουμε την καρδία μας στον Κύριο (άνω σχώμεν), αλλά και πειθόμενοι στο ''υιέ μου... δός μοι σην καρδίαν'' αυτή νάναι μέριμνα ζωής. 

Αιτούντες ''καρδίαν καθαράν κτίσον εν εμοί ο Θεός και πνεύμα ευθές εγκαίνισον εν τοις εγκάτοις μου...'' αμήν να την παραδώσουμε καθαρή, όπως την παραλάβαμε.  


---


σχετικά.... 


Δια των αγίων Σάββα και Νικολάου, 5/6 Δεκ, η επίγνωσις της αλφαβήτας της πίστεως και αυτογνωσία

...άλλος ένας λόγος να δούμε πνευματικά τον ιό κι όχι απλά ιατρικά, παρότι φαινομενικά ''συνωμοσιολογικά'' (αλλά πόσο πιο ξεκάθαρα για να σταματήσουμε να αψηφούμε τα εμφανώς πλέον χωρίς κάλυψη μνμτ όσων καυχώνται για την πρόβλεψη, σχεδιασμό και οργάνωση του εγκλήματος...) είναι το λογότυπο τοῦ Νταβός, (20 Ιαν 2020) όπου απεικονίζεται ὁ κορωναϊός (κορώνα) και το 666 


ένα καλό ερέθισμα για να προχωρήσουμε σοβαρότερα και υπεύθυνα στην ολική του και όχι μερική αντιμετώπιση. Στην διάσταση που είναι κι όχι στο φαινόμενο μικρό μέρος του παγόβουνου.... 

μια κουκίδα ο άνθρωπος (Σταυρός, Ζωή και θάνατος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου