Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Προγραμματικές Θέσεις



ΟΡΑΜΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ 


Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, ως νέος αυθόρμητος πολιτικός σχηματισμός στην Πατρίδα μας προερχόμενος από γνήσιες πατριωτικές και λαϊκές δυνάμεις, έχει στόχο να παρέμβει δημοκρατικά στην πολιτική ζωή της Χώρας μας, με σκοπό:

• Να ανασύρει την Πατρίδα από το γενικευμένο τέλμα και την παρακμή που την οδήγησαν οι ανάξιες και καταστρεπτικές πολιτικές δυνάμεις στην διάρκεια της μεταπολιτευτικής περιόδου και να αναστηλώσει το ηθικό και την αξιοπρέπεια του λαού μας.

• Να δημιουργήσει τις πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες ώστε ο Λαός μας να ξεπεράσει τα οπισθοδρομικά συμπλέγματα και γρήγορα να εισέλθει στο ανταγωνιστικό περιβάλλον του 21ο αιώνα.

Οι επιδιώξεις του Συνδέσμου, που στο σύνολό τους αποτελούν καθολικά αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας, είναι:

• Η αναζήτηση και ο έλεγχος των υπευθύνων που άσκησαν την πολιτική εξουσία και οδήγησαν τον Ελληνικό Λαό στην υποδούλωση του μνημονίου. Δεν θα ανεχθούμε την ατιμωρησία. Δεν θα περάσουν ανεξέλεγκτοι και ατιμώρητοι αυτοί οι οποίοι φόρτωσαν τα υπέρογκα δάνεια στις πλάτες της Πατρίδος. Θα προκαλέσουμε τη ψήφιση ειδικών νόμων για τη διερεύνηση των αιτίων της εξαθλίωσης των δημοσιονομικών. Οι ένοχοι θα βρεθούν και θα πληρώσουν. Δεν θα κρυφτούν πίσω από τις αισχρές παραγραφές. Δεν υπάρχει αύριο για τον Ελληνικό Λαό αν προηγουμένως δεν εκκαθαρίσει τους ανοικτούς λογαριασμούς του με τους υπευθύνους.

• Η ακύρωση του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων που θίγουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Χώρας και τις εθνικές της επιλογές. Το δημόσιο χρέος θα ελεγχθεί. Θα πληρώσουμε ότι πραγματικά χρωστάμε. Δεν θα υποκύψουμε στις τοκογλυφικές ορέξεις όσων κερδοσκόπων ορέγονται τη δημόσια περιουσία και τον ιδρώτα του Λαού μας σε τιμή ευκαιρίας υπό το πρόσχημα του ανεξέλεγκτου δημόσιου χρέους και με τη συνδρομή των εγχώριων πολιτικών εντολοδόχων τους. Η Πατρίδα μας ανήκει γεωγραφικά, ιστορικά, πολιτιστικά και πολιτικά στην Ευρώπη. Η ίδια γέννησε τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, τις ιδέες της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Δεν υπάρχει άλλος προσανατολισμός για την Ελλάδα εκτός του ευρωπαϊκού και η θέση της είναι ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς λαούς. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρωπαϊκό νόμισμα. Θέση όμως ισότιμη και όχι θέση του παρία και του αιώνιου οφειλέτη, με απόλυτη προτεραιότητα στο εθνικό συμφέρον.

• Αυστηρός έλεγχος στις κρατικές δαπάνες και τίμια διαχείριση του ιδρώτα του έλληνα φορολογούμενου. Με δίκαιο φορολογικό μηχανισμό η εθνική οικονομία θα μπορέσει να βρει την οδό της ανάκαμψης και της επιστροφής στην ανάπτυξη. Το πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι οικονομικό αλλά ηθικό. Διότι το δημόσιο χρήμα έπεσε στα χέρια των ασυνείδητων διαπλεκόμενων αετονύχηδων και των πολιτικών λήσταρχων.

• Ψήφιση νέου Συντάγματος. Ο Λαός έχει ανάγκη νέου, πραγματικά δημοκρατικού, Συντάγματος που δεν θα ευνοεί την κομματοκρατία και τη βουλευτοκρατία ως κύρια μέσα εξουσίας.

• Εκπόνηση και εφαρμογή εθνικού σχεδίου για την αναδιάρθρωση της παραγωγικής διαδικασίας, της καταπολέμησης της ανεργίας και της αντιμετώπισης της δημογραφικής γήρανσης. Σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες οικογενειών στις μεγαλουπόλεις αναζητούν τρόπο να επιστρέψουν στην ελληνική επαρχία. Το Κράτος θα τους βοηθήσει αποφασιστικά και έτσι θα ζωντανέψει η λαμπρή ελληνική επαρχία που χάρισε τον πολιτισμό μας. Θα ανανεωθεί η ελληνική ύπαιθρος με ανθρώπινο δυναμικό και με σεβασμό στο περιβάλλον που θα συντελέσει στη δημιουργία παραγωγικού και πνευματικού πλούτου. Θα σταματήσει η αστυφιλία και ο δημοσιοϋπαλληλισμός, κύρια χαρακτηριστικά του θηριώδους τριτογενούς τομέα της Ελληνικής οικονομίας.

• Εμπέδωση της ασφάλειας, της περιουσίας και της ζωής των πολιτών. Σώματα Ασφαλείας με επαρκή και σύγχρονο εξοπλισμό στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου. Το προσωπικό τους θα απολαμβάνει της εμπιστοσύνης, του σεβασμού και της αγάπης του Ελληνικού Λαού. Δεν είναι δυνατόν να προσφέρουν υπηρεσίες χωρίς τη αληθινή στήριξη της κοινωνίας. Αντιμετώπιση της εγκληματικότητας που πλήττει τη Χώρα μας με διαστάσεις πλέον κοινωνικού φαινομένου. Προστασία της πληθυσμιακής σύνθεση της ελληνικής κοινωνίας που κινδυνεύει με τεράστιες εθνικές συνέπειες. Δεν υπάρχει άλλη λύση προστασίας μας παρά ο επαναπατρισμός των εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών που ζουν στην Πατρίδα μας κάτω από άθλιες συνθήκες και η αποφασιστική και δυναμική εξόντωση των διακινητών.

• Αναβάθμιση της ελληνικής παιδείας με το ανοιχτό σχολείο. Το Σχολείο θα αποτελέσει διαρκή και ανοιχτή εστία παραγωγής ελληνικής και χριστιανικής αγωγής. Δεν θα απολέσουμε τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά της εθνικής, πολιτιστικής και θρησκευτικής μας παράδοσης, χάριν της αποχρωματισμένης παγκοσμιοποιήσεως. Θα σταματήσει η χρόνια παραπαιδεία που λυγίζει τον έλληνα οικογενειάρχη με τα υπέρογκα ποσά. Αναδιοργάνωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με συγχώνευση και κατάργηση ΑΕΙ και ΑΤΕΙ.

• Δυναμική υπεράσπιση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων μας με την παρουσία ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων. Αιγαίο, Θράκη, Κύπρος, Μακεδονία, Ήπειρος, Κρήτη. Κανένας εφησυχασμός. Τίποτα δεν είναι δεδομένο ούτε υπάρχουν προστάτες της εθνικής μας κυριαρχίας έναντι των απειλών. Χρέος των ελληνικών κυβερνήσεων είναι η αναζήτηση και νέων συμμαχιών που θα στηρίξουν τα εθνικά συμφέροντα. Οι απειλές είναι διαρκείς και τα Βαλκάνια ιστορικά υπήρξαν πεδίο αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων των μεγάλων ξένων δυνάμεων. Καθορισμός της ΑΟΖ και άσκηση όλων των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο χωρίς συμβιβασμούς και εκπτώσεις.

• Αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοικήσεως. Αξιολόγηση σε όλο το φάσμα του Δημοσίου. Το Κράτος και οι λειτουργοί του θα ξαναβρούν την αξιοπιστία και την υπόληψή τους. Έλεγχος και αυστηρή παρακολούθηση σε κάθε τομέα του δημοσίου. Καμία συναλλαγή με τα οργανωμένα συμφέροντα και τις συντεχνίες. Σύγχρονος, μικρότερος και ευέλικτος κρατικός μηχανισμού που θα τον διακρίνει το ήθος των λειτουργών και το ύφος της επικοινωνίας με τον συνάνθρωπο.

• Αναδιοργάνωση του συστήματος απονομής δικαιοσύνης. Έλεγχος της πολυνομίας. Πραγματική ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Γιατί θα μπορούσε η Ελληνική Δικαιοσύνη να είχε αποτελέσει το ανυπέρβλητο εμπόδιο στη διαπλοκή και τη διαφθορά και να είχε αποβεί γρανιτώδης θεσμός προστασίας του Λαού και του Έθνους.

Πιστεύουμε ότι το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα εξουσίας οφείλει, μέσα στη γενικευμένη αποτυχία του και στα φοβερά αδιέξοδα που έφερε, να τερματίσει μόνο του το βίο του, με την αυτοκατάργηση και αυτοδιάλυση των πολιτικών κομμάτων. Θα είναι η έσχατη πατριωτική του πράξη και υπηρεσία του προς τον Ελληνικό Λαό ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ανάδειξη νέων πολιτικών δυνάμεων που τόσο έχει ανάγκη η Πατρίδα μας σήμερα. Αν δεν αντιληφθεί, βυθισμένο στην απολαβή των εξοργιστικών προνομίων του, την οργή που φουντώνει στα λαϊκά στρώματα και δεν το πράξει, θα υποστεί τις νομοτελειακές συνέπειες όταν έρθει η ώρα της κατάρρευσης.

Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας αποτελεί τη νέα, σοβαρή, δημοκρατική και υπεύθυνη πολιτική δύναμη στον τόπο μας. Προσβλέποντας στην κοινωνική συνοχή, με νέο ήθος και ύφος είναι έτοιμος να αναλάβει το τιμόνι της Πατρίδος όταν ο Ελληνικός Λαός απαλλαγεί από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και δημοκρατικά του εμπιστευθεί τις τύχες του και των παιδιών του.


πηγή

1 σχόλιο:

  1. ...147 (το γράμμα του νόμου, το κενό γράμμα της σοφίας... το όραμα, που θα μείνει έτσι, αν δεν προστεθεί και η αγάπη και η αλήθεια και η φιλόπατρις ψυχή, που θα προσδώσει την ποθούμενη ΑΝΑΤΑΣΗ και ΑΝΑΣΤΑΣΗ της Πατρίδος... Επιβλέποντος και ευλογούντος Του Κυρίου που είναι το Α και το Ω.

    Κι η στενοχώρια βρίσκεται, στο ΑΝ κάποιος ΔΕΝ ζητήσει βοήθεια από το Θεό να εξαχθεί εκ του παραλόγου στο λογικό (ανόρθωση-ανάταση) και εξ αυτού στο Υπέρλογο (ανάσταση), ΑΝ του παρασχεθεί μυστικά και φανερά αυτή η διέξοδος/έξοδος, θα ευχαριστήσει μετά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή