Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

υπερβατικό μήνυμα ....

Πριν λίγο καιρό ο σύζυγός μου επισκέφτηκε το Άγιον Όρος!

Εκεί ένας ηγούμενος του εξιστόρησε το παρακάτω συγκλονιστικό θαύμα:
Πριν περίπου 1 μήνα από τώρα, μια κυρία επισκέφτηκε τα Ιεροσόλυμα, παρόλο που είναι δύσκολη περίοδος τώρα, λόγω του πολέμου.
Ήθελε να πάει να προσκυνήσει και τον τάφο του Αγίου Γεωργίου στη Λήδα.
Ήταν έτοιμη να πάρει ταξί, αλλά την ενημέρωσαν ότι αυτό έχει γίνει πολύ επικίνδυνο διότι υπάρχει σπείρα κακοποιών που προσποιούνται τους οδηγούς ταξί, λοξοδρομούν, σε ναρκώνουν και σου παίρνουν τα όργανα!
Εκείνη είπε ότι θα το ρισκάρει γιατί θέλει πολύ να προσκυνήσει τον Άγιο!
Αφού απέρριψε κάποια ταξί, τελικά επέλεξε το 4ο ταξί, σταυροκοπήθηκε και ξεκίνησε.
Είχε ξαναπάει στον Άγιο Γεώργιο και μετά από περίπου 25 λεπτά δεν είχαν φτάσει ακόμα. Αυτό την έβαλε σε σκέψεις.
Μόλις όμως είδε το ταξί να λοξοδρομεί, της κόπηκαν τα πόδια...
Έβγαλε το κινητό της για να στείλει κάποιο μήνυμα, αλλά το κινητό ήταν σαν νεκρό!
Εκεί άρχισε τις προσευχές για να την ελεήσει ο Θεός και ο Άη Γιώργης ,ώστε να μην φύγει έτσι άδικα...
Εκεί που η αγωνία της είχε κορυφωθεί, ξαφνικά εμφανίζονται 2 περιπολικά και κλείνουν τον δρόμο στο ταξί, βγαίνουν με περίστροφα έξω κάμποσοι αστυνομικοί, και συλλαμβάνουν τον οδηγό του ταξί, βάζοντας του χειροπέδες!
Είπαν στην κυρία να μη φοβάται, και την ευχαρίστησαν γιατί έψαχναν αυτόν τον άνθρωπο καιρό, διότι είναι ο αρχηγός μιας σπείρας που εμπορεύεται ανθρώπινα όργανα!
Η κυρία, δόξασε τον Θεό που την έσωσε από βέβαιο και βασανιστικό θάνατο και οι αστυνομικοί την πήγαν στο ξενοδοχείο της.
Την επόμενη ημέρα, αποφάσισε να πάει στο αστυνομικό τμήμα για να ευχαριστήσει τους αστυνομικούς, που με την έγκαιρη επέμβασή τους, την έσωσαν!
Εκεί οι αστυνομικοί άρχισαν να την ευχαριστούν που βοήθησε τόσο πολυ, με τα γρήγορα αντανακλαστικά της, ώστε να πιάσουν τον αρχικακοποιό!
Η κυρία τους ρώτησε με ποιον τρόπο τους βοήθησε;
Οι αστυνομικοί της μίλησαν για το μήνυμα που τους έστειλε..
Η κυρία επέμενε ότι δεν ήταν δυνατόν να στείλει κανένα μήνυμα γιατί, όπως έμαθε, οι κακοποιοί είχαν εγκαταστήσει σύστημα απενεργοποίησης του σήματος των κινητών τηλεφώνων* στο ταξί!
Όμως εκείνοι της έδειξαν ένα μήνυμα που προερχόταν από το δικό της νούμερο!
Όταν τους ρώτησε τι έγραφε το μήνυμα, οι αστυνομικοί είπαν ότι έγραφε τα εξής:
"Είμαι σε κίνδυνο, σε ένα ταξί στην οδό.... και...." Υπογραφή: Τροπαιοφόρος!

---

* οι κακοποιοί είχαν εγκαταστήσει σύστημα απενεργοποίησης του σήματος των κινητών τηλεφώνων... που ''λογικά'' τπτ δεν θα μπορούσε να προσπεράσει την φραγή.

...με τεχνολογικό τρόπο, προσβάσιμο σε όποιον θέλει, το τηλεφωνικό δίκτυο απενεργοποιήθηκε (εν προκειμένω, για κακό σκοπό).

Ένα δίκτυο κακίας που σαν νέφος βαρύ, γίνεται ολοέν πιο πυκνό (σαν πλέγμα) που πολύ θα ήθελε να γίνει αδιαπέραστο και από πάνω προς τα κάτω (σαν άρνηση Θεού), ώστε ούτε μια ακτινούλα αυτού του Ήλιου να μην περάσει στον κόσμο που ολοέν σκοτεινιάζει, συγχρόνως προσπαθώντας να διακόψει την επικοινωνία από κάτω προς τα πάνω, από τους ανθρώπους προς τον αληθινό Θεό.

Τιτλοφόρησα το παρόν θαύμα του αγίου Γεωργίου έτσι, γιατί το μήνυμα, υπερέβη τους ''φυσικούς'' νόμους (που έφτιαξε ο άνθρωπος).

Ζητείται επειγόντως υπέρβαση** από τον δυσχερή αυτόν κόσμο (ελευθερία από την ιδιότυπη αυτή πνευματική και φυσική αιχμαλωσία από το κακό) και την λύση την δίνει πρακτικά ο αγ.Γεώργιος με το θαύμα του, ο δε αγ.Σιλουανός την περιγράφει στο... Για το δίκτυο του κόσμου : ...Ο πόλεμος ημών είναι πολύπονος, είναι μεγάλη και αδιάλειπτος επιστήμη. Απαιτείται και σοφία αλλά και απλότης. Εάν η ψυχή αγαπήση την ταπεινότητα τότε όλα τα δίκτυα των εχθρών διαλύονται και όλα τα οχυρά των κρημνίζονται. Ο πόλεμος είναι μεν πεισματώδης, αλλά μόνον δια τους υπερηφάνους. Δια δε τους ταπεινούς είναι εύκολος, διότι αυτοί έχουν αγαπήσει Τον Κύριον, και Αυτός δίδει εις αυτούς το ισχυρόν όπλον Του, την χάριν Του Αγίου Πνεύματος, την οποίαν φοβούνται οι εχθροί, διότι τους κατακαίει.

** αιχμαλώτων ελευθερωτής...

κι είναι ένδειξη ταπεινότητος η αίτηση θείας βοηθείας, σε σχέση με τον εγωιστή (στόχος σημερινής, χωρίς Χριστό παιδείας) που προσπαθεί να τα καταφέρει όλα μόνος του... εκεί το τείχος θα είναι αδιαπέραστο και φοβερό... έρμαιος της κακίας του ''ανθρώπου''... 
Είναι σαν το ταγκαλάκι που συνομιλούσε ο αγ.Παΐσιος και προσπαθούσε να του ''μάθει'' την ευχή: 
Κύριε (ο άγιος) Κύριε (το ταγκαλάκι)
Ιησού (ο άγιος) Ιησού (το ταγκαλάκι)
ελέησόν με (ο άγιος) ...τσιμουδιά (το ταγκαλάκι) κι ας ήξερε ότι με την αίτηση ελέους θα μεταστρεφόταν σε άγγελο Φωτός. Αλλά ο εγωισμός δεν τον άφηνε. 
Κύριε ελέησον... 

Ὁ χρόνος ὁ τῆς ζωῆς μου ὀλίγος καὶ πλήρης πόνων καὶ πονηρίας· ἀλλ᾿ ἐν μετανοίᾳ με παράλαβε καὶ ἐν ἐπιγνώσει ἀνακάλεσαι· μὴ γένωμαι κτῆμα, μὴ βρῶμα τοῦ ἀλλοτρίου· Σωτήρ, αὐτός με οἴκτειρον.

αμήν δι ευχών, να μας λεπτύνει Ο Κύριος τον νου, τον χου, την ζωή... να μην πιαστούμε ως ''παχυλοί'' στα δίχτυα του κοσμοκράτορος... διερχόμενοι δια της στενής... 


κι όπως πόρτες, παράθυρα, σώμα δεν γίνονται εμπόδια στην διέλευση του πνεύματος, έτσι και το όντως καλό δεν μπορεί να εμποδιστεί από καμμία εγκόσμια φραγή.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου