Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

τα δίκτυα μέσα στον κόσμο….

με αφορμή το… Οι τσιμπημένοι και η νέα τράπεζα. (βίντεο) , δυο συνειρμικά σχόλια και παρατηρήσεις… 

…εισήχθη, ‘’εγκαινιάστηκε’’ στον κόσμο το βολικό  δίκτυο Η/Υ (www = ςςς) όχι τυχαία την 6 αυγ 1991* (σαν κάτω όψη της κατά κόσμον μεταμορφώσεως) και μηχανημάτων, όπως δικτυώνονται μέσω ‘’έξυπνων τηλεφώνων’’ και χρησιμοποιούνται εξ αποστάσεως, ψυγεία τηλεοράσεις άνοιγμα κλείσιμο φωτισμού, πλυντηρίου και άλλων ηλεκτρικών συσκευών .... με σκοπό να περάσουν στο δίκτυο σωμάτων…. Απαραίτητη προϋπόθεση, η ενσωμάτωση μέσα στα βιολογικά σώματα των ανθρώπων στοιχεία, πρώτα γεωντοπισμού, (gps, έμμεσα μέσω φερόμενων εξωτερικά τηλεφώνων ή ταυτότητος με τσιπάκι, και άμεσα ‘’καλύτερα’’ για αυτούς, εσωτερικά και χωρίς κενά ή ‘’λάθη’’, τελικό τσιπάρισμα / χάραγμα) μετά συντονισμού και τέλος συγχρονισμού, ελέγχου και επηρροής κατά το θέλημα τους. Το κατά πόσο είναι εφικτό εξαρτάται από το  κατά πόσο οικεία βουλήσει (εθελουσία πνευματοκατάληψη.... εθελούσια δαιμονοκατάληψη...) δικαιώματα τους δίνουμε.... Ο  απόλυτος έλεγχος, (η μηχανικοποίηση / ρομποτοποίηση, οπότε και μηδενισμό κάθε ελευθερίας του ανθρώπου) όπως και στα μηχανήματα θα συμβεί όταν αντιστοιχηθεί μοναδικό ip ανά νευρώνα… (βίντεο)


…ένα από τα εισαγόμενα στοιχεία, (μαζί με τα νανοστοιχεία), είναι  το γραφένιο που υπέχει θέση κεραίας.... (όπως φαίνεται στο σχήμα, στην θέση 4.)

Αυτό, ΔΕΝ εισάγεται ΜΟΝΟ με εμβολιασμό, αλλά και άλλα φάρμακα (όπως nurofen, μάσκες ''ποιότητος'' εξ αναπνοής... ) ή δυστυχώς μέσω τροφών... (με πρωτεργάτες nestle, coca cola...).

Την όλη μελέτη της δικτύωσης (nanonetwork) μπορεί κάποιος να την κατεβάσει, από τον δεσμό ....
 

Με αυτά τα δεδομένα και την δόλια και ύπουλη δράση, ο άνθρωπος είναι τόσο

εκτεθειμένος, βαλλόμενος από παντού, τόσο που η απελπισία μπορεί να χτυπήσει την πόρτα της ψυχής μας… για όποιον ενδιαφέρεται** για την ψυχή του. 

Δεν είναι όμως σκοπός η περιγραφή του κακού (με το θέλημά του) αλλά και η ενσπαρμένη στον κόσμο λύση. Το άλλο δίκτυο, αφού ο καλός Θεός ρίχνει και Αυτός δια των αποστόλων, δίκτυ αλίευσης ανθρώπων…. 

Ο Αγ. Σιλουανός ο Αθωνίτης (1866 – 1938) αναφέρει… : Ο πόλεμος ημών είναι πολύπονος, είναι μεγάλη και αδιάλειπτος επιστήμη. Απαιτείται και σοφία αλλά και απλότης. Εάν η ψυχή αγαπήση την ταπεινότητα τότε όλα τα δίκτυα των εχθρών διαλύονται και όλα τα οχυρά των κρημνίζονται. Ο πόλεμος είναι μεν πεισματώδης, αλλά μόνον δια τους υπερηφάνους. Δια δε τους ταπεινούς είναι εύκολος, διότι αυτοί έχουν αγαπήσει Τον Κύριον, και Αυτός δίδει εις αυτούς το ισχυρόν όπλον Του, την χάριν Του Αγίου Πνεύματος, την οποίαν φοβούνται οι εχθροί, διότι τους κατακαίει. (από το άρθρο Για το δίκτυο του κόσμου με δυο ακόμη συμπληρωματικές σκέψεις). 

είναι η ταπεινότητα κατά τον μέγα Αντώνιο που δι αυτής μπορεί κάποιος να ξεφύγει από τις παγίδες του εχθρού… Είναι το ομόπνοο αγιογραφικό στην επιστολή Ιακώβου (δ’6) και Α’Πέτρου ε’5… ὁ Θεὸς ὑπερηφάνοις ἀντιτάσσεται, ταπεινοῖς δὲ δίδωσι χάριν. 

εκεί η ελπίδα μας… και η σανίδα σωτηρίας σε αντίθεση με την υπερηφάνεια που είναι αιτία καταποντισμού και απομακρύνσεως, γενόμενοι θηριάλωτοι. 

εκεί το άνοιγμα της θύρας ή από κάτω για να έμβει (εμβάσει σαν εμ-βόλιο) στον ποταμό της  ζωής μας και καταλήξει αυτή στην νεκρά θάλασσα ή από πάνω για να έμβει**** Χριστός (άλλο εμ-βόλιο, φυσικοπνευματικό θείας κοινωνίας και προσευχής, εξού και τα 153 κεφάλαια του αγ.Νείλου που θα μνημονευθούν λίγο παρακάτω)… για να στραφούν τα ιορδάνεια ρείθρα στην πηγή (Α+Ω) και ζήσουμε… τρόπος σκέψης (νου) που ζητά να ακολουθήσει και ο χους… δομή σκέψης… που ή θα ενταχθεί στην σκέψη μας και ο νους θα γίνει χριστοφόρος για να εκτελέσει δυνάμει Του το θείο σχέδιο και θέλημα (που θέλει τους πάντας σωθήναι και εις επίγνωσιν Αληθείας ελθείν) ή που θα  παρεισφρήσει δόλια από αφύλακτες θυρίδες… (σαν θάνατος εκ των θυρίδων) στο ‘’μηχάνημά’’ μας ‘’ιός’’, κάτι σαν υιός απωλείας, για να εκτελέσει επάνω μας ψυχή τε και σώματι το σχέδιό του…. Είναι οι δύο όψεις ''αλιείας''. Αλωνίζει ο ένας μέσα στον κόσμο ποίον πρώτον καταπίει (με βάση τον εγωισμό) περιέρχεται και Ο πανταχού παρών με βάση την ταπεινότητα, ποίον πρώτον σώσει...  

Μπορεί και ο κοινός (λογικός) νους να επιτάσσει προσοχή, (και αν είναι δυνατόν άμυνα και λύση των προβλημάτων) που αναφύονται. Μπορεί να καταφέρει (με δυσκολία) να μην ‘’εμ-βολιαστεί’’ με στοιχεία που του αφαιρούν την ελευθερία,  αλλά χωρίς την όντως λύση (Χριστό) η προσοχή από μόνη της δεν καρποφορεί…. Ἐάν μὴ Κύριος οἰκοδομήσῃ οἶκον, εἰς μάτην ἐκοπίασαν οἱ οἰκοδομοῦντες· ἐὰν μὴ Κύριος φυλάξῃ πόλιν, εἰς μάτην ἠγρύπνησεν ὁ φυλάσσων. εἰς μάτην ὑμῖν ἐστι τὸ ὀρθρίζειν, (ψαλμ. ρκς’ 126)…

Ενδιαφέρον έχει το… Πῶς ὁ ἄνθρωπος καταντάει ὑπηρέτης τοῦ Ἀντίχριστου- Ἅγιος Ἰγνάτιος Μπριαντσιανίνωφ όπου ο άγιος σημειώνει… Εδώ ο Χριστός μας το λέει ξεκάθαρα, ότι αυτοί και αρνήθηκαν τον Χριστό και εδέχθηκαν τον αντίχριστο, παρ’ ότι συνήθως για τον αντίχριστο μιλάμε σαν για κάποιος που πρόκειται να έλθη. 

Γιατί όποιος λόγω δομής της σκέψης του αρνείται τον Χριστό, αυτός, ακριβώς λόγω της δομής της σκέψης του, είναι έτοιμος να δεχθή και θα δεχθή τον αντίχριστο. Γι’ αυτό, και τους κατέταξε σ’ εκείνους που εδέχθηκαν τον αντίχριστο, παρ’ ότι αυτοί εξεμέτρησαν το ζην πολλούς αιώνες, πριν έλθη ο αντίχριστος. Γιατί έκαναν το πιο μεγάλο έργο του αντιχρίστου: έγιναν θεοκτόνοι. Όταν θα έλθη ο ίδιος ο αντίχριστος δεν θα έχη να κάμη τόσο μεγάλο κακούργημα, το πνεύμα τους βρισκόταν σε τόσο εχθρική σχέση προς τον Χριστό, ώστε να έχη αυτόματα

απόλυτη συγγένεια με τον αντίχριστο, παρ’ ότι από αυτόν τους χώριζε ένα τόσο τεράστιο χρονικό διάστημα, που μέχρι τώρα έχει φθάσει στις περίπου δυο χιλιάδες χρόνια.  

Κάθε πνεύμα, λέγει ο Ιωάννης ο Θεολόγος, που δεν ομολογεί ότι ο Ιησούς Χριστός έγινε άνθρωπος, δεν είναι από τον Θεό. Είναι του αντιχρίστου.  

αντίστοιχα του…. Χριστόφιλος ἢ Χριστομάχος Τοῦ Ὁσίου Ἰουστίνου Πόποβιτς. Απόλυτα ελεύθερη επιλογή, με πρέπον να έχουμε εμείς την τόλμη αποδοχής των αποτελεσμάτων των επιλογών μας… ποιον αγαπήσαμε, ποιον ακολουθήσαμε, ποιον υπηρετήσαμε ποιανού σφραγίδα φέρουμε, σε ποιανού δίκτυα (μέσα στον κόσμο) σαν σε αγωνιστικό χώρο, πιαστήκαμε... σωτήρια ή ολέθρια (στον αιώνα).... 

στο… Νείλος ο Ασκητής Κεφάλαια περί Προσευχής ο άγιος στον πρόλογο, αναφέρεται στον αριθμό εκατόν πενήντα τρία (Ιωάν.κα΄ 11) : … 11 ἀνέβη Σίμων Πέτρος καὶ εἵλκυσε τὸ δίκτυον ἐπὶ τῆς γῆς, μεστὸν ἰχθύων μεγάλων ἑκατὸν πεντήκοντα τριῶν· καὶ τοσούτων ὄντων οὐκ ἐσχίσθη τὸ δίκτυον. εξηγώντας τον με κάποια γεωμετρικά σχήματα…  (τετράγωνο, σφαίρα, εξαγωνικό, τρίγωνο, τετρακτύ κλπ με αναγωγές από τα φυσικά στα θεολογικά). Εν τη πράξει, η υγιής ευθεία κίνηση του νοός που ανεβάζει αυτόν από τα δημιουργήματα στον Δημιουργό.   

Δομή σκέψης***, που ελκύεται από ένα από τα δύο δίκτυα που ενεργοποιούνται στον κόσμο…. τα δύο Ι που ενυπάρχουν στο ΕΙΝΑΙ μας… ή στα δίκτυα του αντιδίκου (δια υπερηφανείας, φυγοκέντρου ως ι τάγμα δαιμόνων) ή στο δίκτυο σωτηρίας και ανέλκυσης (Ι, Ιησού και κεντρομόλο, δια ταπεινότητος)…. και πως χρησιμοποιούνται οι διάσπαρτοι λόγοι. Προς ένωση με Τον Λόγο ή αποκομμένα από Αυτόν. Ασύνδετοι λόγοι από την πηγή τους και το πνευματικό νόημα που καθένας ‘’κουβαλά’’ ως οδοδείκτης. Αεί ο Θεός γεωμετρεί…. κι αν θέλει, κι ο άνθρωπος εισάγει στην φιλοσοφία (και ζωή του) τις θείες έννοιες του τετραγώνου και σφαίρας και τριγώνου και εξαγώνου… και πάλι αν όχι, εκεί θα μείνει στα κοσμικά, στα χοϊκά, με το δοθέν τάλαντο θαμμένο στην γη (σαν τον πονηρό δούλο που εξαντλεί τον θησαυρό και όλες του τις δυνάμεις στα γήινα)…. σχήματα που ενώ δόθηκαν και δίνονται για την ανάστασή μας, ως μη εκμεταλλευόμενα, παρέρχονται ως αστραπή…       

Μοιάζουν εναντία, η φιλοσοφία και η φιλοκαλία, αλλά μακάρι δι ευχών και ενεργείας Της Θεοτόκου, να ενωθούν (Η τα εναντία εις ταυτό αγαγούσα) … και συγχρόνως, Η της Τριάδος τους μύστας φωτίζουσα…. 

Αμήν αφορμάς μετανοίας να μας παράσχει και πρόσθεση (ορθοδόξου) πίστεως, που μαζί με τα θεραπευτικά μυστικά και μυστηριακά εφόδια εξυγιαίνουν και σώζουν… 

--- 

* στις 6 Αυγούστου του 1991, εγκαινιάζεται ο πρώτος δικτυακός τόπος στην ιστορία του Διαδικτύου. Δημιουργός του είναι ο Άγγλος Τίμοθι Μπέρνερς Λι, που δημιούργησε και τον Παγκόσμιο Ιστό (www – World Wide Web).

Ο Τιμ Μπέρνερς Λι γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 8 Ιουνίου 1955. Φοίτησε στο Queens College της Οξφόρδης. Εκεί κατασκεύασε τον πρώτο του υπολογιστή, με μόνα υλικά παλιά ηλεκτρονικά εξαρτήματα και ένα κολλητήρι.

Στο μεταξύ οι χρήστες της νέας υπηρεσίας, που ο ίδιος είχε ονομάσει Παγκόσμιο Ιστό, άρχισαν να αυξάνονται αλματωδώς, ενώ οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ήταν πολύ πιο εύκολο και εξυπηρετικό να «δημοσιεύουν» τις πληροφορίες τους σε μια ιστοσελίδα, αντί να απαντούν σε πολυάριθμα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η υπηρεσία του Παγκόσμιου Ιστού είναι σήμερα η δημοφιλέστερη στο Διαδίκτυο, με περισσότερες από 25 δισεκατομμύρια δημοσιευμένες σελίδες και περίπου 1,3 δις. χρήστες παγκοσμίως, αριθμός που αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

σχόλια… www και ςςς (στο ίδιο πλήκτρο) ... ένας ιστός. 6 αυγ (6ος μήνας από Μάρτιο, όπως Σεπτ 7ος και οκτ 8ος...) ο αντίποδας της Μεταμορφώσεως.. η της των πάντων ενώσεως δια Φωτός εν Φωτί... δια XC εν XC. Ως προσπάθεια ενώσεως στον κόσμο και ενότητα (παγκοσμιοποίηση και παναίρεση του οικουμενισμού) στην κενότητα. …και στο πληκτρολόγιο (καταλάθος) το @ ΠΑΝΩ από το 2.... η κοινωνικότητα κι ο κόσμος, πάνω από την αγάπη και Λόγο.... και κοινωνία Αυτού.... (όπως προσπαθεί να επιβληθεί η καθ'ημέραν ''παγκόσμια ημέρα'' πάνω από τον συναξαριστή....) το * (αστράκι εξάκτινο) πάνω από το 8 κοκ... 
 

Κι εμείς, όπως από τους πρόποδες του όρους Σινά, όπου προσκυνούνται τα είδωλα, έχουμε να ανεβούμε δια της Θεοτόκου στο θεοβάδιστο όρος, έτσι και από τους πρόποδες του όρους Θαβώρ όπου οι απόστολοι αδυνατούν να θεραπεύσουν τον σεληνιαζόμενο υιό, να ανεβούμε στην θέα και μετοχή θείου Φωτός… 

** εξαρτώμενα από το ενδιαφέρον και την θέληση που επιδεικνύει ο καθένας, πρακτικά και θεωρητικά…  για να ακούσουμε τον άγιο στο με αφορμή τα ΤΡΙΑ “A” του ΟΣΙΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ του Τσαλίκη να εντοπίζει τις αιτίες της πτώσης και έκπτωσης… ΑΜΑΡΤΙΑ- ΑΠΙΣΤΙΑ- ΑΣΕΒΕΙΑ (εξηγώντας ότι) αυτά τα ΤΡΙΑ (Α) είναι η πυρηνική γόμωση της πλανητικής καταστροφής και εμείς εμμένουμε σε αυτά και τα λιπαίνουμε με την πονηριά, την αδιαφορία και την καλοπέραση (άνεση). 

Έχουν οι αντίδικοι την ανάποδη πεντάλφα που καθέλκει τον κόσμο… έχουμε όμως κι εμείς Αυτήν που μας ανυψώνει … είναι τα πέντε ‘’α’’ στο Ἄσπιλε, ἀμόλυντε, ἄφθορε, ἄχραντε, ἁγνὴ Παρθένε, Θεόνυμφε Δέσποινα (τα πέντε άλφα και η πεντάλφα….) που, όσο προτείνουμε χέρι βοηθείας Στην ολκάδα των θελόντων σωθήναι… μας ανελκεί (9) προς Ζωή και Φως, αντί της νομοτελειακής χωρίς Χριστό και αδιαφορίας για την ψυχή μας, καθέλκυση (6), εξοστρακισμό και απώλεια.  

όλα, κατά τον … προσανατολισμός καρδιών 

*** «Ο τρόπος σκέψης του χριστιανού»…. Η ζωή μου, οι λογισμοί μου, η ύπαρξή μου, ο τρόπος της προσευχής μου οφείλουν να μην είναι ένα σακάτεμα του εαυτού μου, να μην είναι μια δυσκολία, ένα σφίξιμο, ένα στρίμωγμα, αλλά να είναι χαρά και τέρψη και πανηγύρι η ζωή μου. Γιατί; Διότι δυστυχισμένοι άνθρωποι δεν μπορούν να πάνε στον ουρανό. Αφού από εδώ είναι αποτυχημένοι, καταλαβαίνουμε ποιο θα είναι και το μέλλον τους. Όταν λέγει κάποιος, δεν μπορώ, πονάω, είμαι άρρωστος, δεν με αγαπούν, δεν με λυπούνται, όπως νοιώθει εδώ στη γη, έτσι θα συνεχίσει να νοιώθει και στον ουρανό. Αφού η Εκκλησία, δηλαδή ο Χριστός, δεν μπορεί να του δώσει χαρά εδώ, σε αυτή τη ζωή –διότι δεν θέλει την χαρά του Χριστού αλλά ζητάει άλλες χαρές- , ούτε εκεί πάνω θα έχει χαρά. - Γέρων Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης. 

**** λαμβάνοντας υπόψην, ότι η αναλογία του όλου μήκους του ποταμού από πηγή έως εκβολής, ως προς την ευθεία απόσταση, είναι συνήθως 3,14…. (σχηματίζοντας ημικύκλια και διαμέτρους, μαιάνδρους), οπότε, από το 2πρ (με 2ρ την διάμετρο) να εξάγεται στην πράξη το περιβόητο ‘’π’’. Ακριβώς αυτό πρέπει να εμβεί στην ζωή μας για να αλλάξει την κατάληξη. Το ‘’π’’ της ορθοδόξου πίστεως αφού…  ἵνα πᾶς ὁ πιστεύων εἰς αὐτὸν μὴ ἀπόληται, ἀλλ' ἔχῃ ζωὴν αἰώνιον (Ιωαν.γ’16) 

...ένας ποταμός που ενώ αφορά κάθετη διάσταση από την γη στον ουρανό, έχει εκτυπωθεί και οριζόντια στα όρια της Θράκης, με τα δικά τους μηνύματα...  Άνθρωπος θρησκεία Θράκη υπέρβαση από τα φαινόμενα στο Φως  

--- 

το σύμπαν του Θεού και το μετασύμπαν του ανθρώπου…. εντοπίζοντας τις δύο όψεις συμπτωματικά στις 28 οκτ, τότε που η ελλάδα αντιδρά με το ΟΧΙ, σαν μπούσουλας για το πνευματικό ΟΧΙ της μετάπτωσης από την Αλήθεια στην φαντασία και το κράτος της που θα ήθελε να μας ενσωματώσει και καταπίει..    

τι συμβαίνει στον σταυροειδή μεταβολισμό μας όταν εντάσσουμε στην ζωή μας την προσευχή και την νηστεία... 

…αναγωγικές κλείδες κατανόησης του μυστηρίου της Ζωής, υπό την οπτική του ελληνορθόδοξου πολιτισμού

ευθεία κίνηση νοός (13)

ελικοειδής κίνηση νοός (21)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου