Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Μυστικιστικά τάγματα


και η διαφορά τους από τα προσφερόμενα μυστικά και μυστηριακά εφόδια της Ορθοδοξίας

Δυο σκέψεις, με αφορμή αυτό: "Σκοτώνουμε μέσα μας ένα κόσμο με σκοπό να κτίσουμε έναν άλλο κόσμο, ανώτερο που θα φτάνει μέχρι τους Ουρανούς." Corneliu Zelea Codreanu: European Hero
Ηγέτης της Λεγεώνας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ*.

Πράγματι έτσι είναι. Εσχίσθη το καταπέτασμα του ναού... αλλά αυτός ο ‘’ανώτερος’’ ουρανοξύστης, δεν είναι δόμηση μιας ανθρώπινης κατασκευής εκτός, αλλά εντός και χάριτι, αφού η Βασιλεία του Θεού εντός ημών εστί κι η αναφορά της ανάστασης του ναού του Σολομώντα ενώ είναι ΕΝΑ οικοδόμημα εξωτερικό (Η ΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, το ΕΝΑ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟ ΣΩΜΑ, θεανθρώπινης ‘’κατασκευής’’) εσωτερικά είναι πολλά, όσες και πολλές εισίν αι μοναί εν τη οικία του Πατρός μου…


Το εσωτερικό βίωμα αγίων, μετεστράφη σε μαγικό εσωτερισμό**. Το μυστικό και μυστηριακό βίωμα της μοναδικής Ορθοδοξίας, σε σχισματική μυστικιστική κίνηση.... Ήταν εκείνη η εποχή που υπήρχε έξαρση δημιουργίας μυστικιστικών ταγμάτων με γνώμονα και δέλεαρ την μυστική γνώση. Την τελετουργία πέραν της Θείας Λειτουργίας. (μπλαβάτσκυ, θεοσοφιστές, καζαντζάκης, στροφές προς ανατολίστικες κοσμοθεωρίες*** …).  

Μπορεί αυτό που λέει παραπάνω να μην έχει άδικο, αλλά η αποκομμένη αλήθεια από την όλη Αλήθεια, θυμίζει τις ομοιάζουσες και ''αρμονικές'' σε σχέση με την κύρια συχνότητα εκ της οποίας ερανείζονται ναι μεν ορθές θέσεις αλλά αυτό γίνεται εκ του πονηρού, ως ''έκκληση'' και στρατολόγηση συνειδήσεων, εκτός της σώζουσας ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, αφού δεν συνάδουν με τον ορθόδοξο τρόπο...

Έχουν χαλαρούς ενδεικτικούς δεσμούς με το πρωτότυπο (999) ως θεωρία, αλλά είναι πολύ πιο δυνατοί οι δεσμοί και δέσμιοι τα μέλη τους, από τον ομοιάζοντα... στην πράξη (666).

Έτσι, κρινόμενη η ‘’κίνηση της λεγεώνας’’ στα δύο σκέλη, μυστικά και μυστηριακά, αν απέχουν από το δεύτερο (μάλλον μονομερώς, ίσως με Θεία Κοινωνία αλλά χωρίς βαθεία και ειλικρινή εξομολόγηση, ως ορθόδοξοι) έχουμε εμπαιγμό του Θεού του Ζώντος. Στο δε πρώτο σκέλος, παρά την γενναία προσπάθεια ομοίωσης, χάνουν και αυτό το μυστικό, αφού ''δένονται'' με όρους και συμβόλαια μυστικιστικά... και το τελικό αποτέλεσμα είναι να τους μένει μια επανάπαυση δράσης και μια μούφα / πλάνα πνευματικότητα. Κύριε ελέησον...

Πράγματι ισχύει ότι ‘’πρέπει’’ (καλό θα ήταν) να ''γκρεμίσουμε'' τον φαρισσαϊκό ναό, εκείνο το ''ν'' για να δομηθεί ο νέος Ναός εν ημίν... (όπως μας προτείνει το ''εσχίσθη το καταπέτασμα του ναού, στο παραπάνω άρθρο...) αλλά σε παρόμοιες περιπτώσεις, εντοπίζεται μια ιδιαίτερη έπαρση αυτών των ‘’μυστών’’ ως ανώτεροι των υπολοίπων. Φαρισσαίου φύγωμεν υψηγορίαν...  και ενώ υποτίθεται ότι ξεκινούν τον καλό αγώνα, πέφτουν στην ίδια και χειρότερη φαρισσαϊκή / εωσφορική πλάνη. Μετά, όστις δεν συνάζει μετ' Εμού, σκορπίζει...

Ο ορισμός του δαιμονικού, είναι το αποκομμένο... και μετά την κάρπωση αυτού του ‘’μήλου’’ αώρως, η υπόσχεση γίνεται πραγματικότητα. Εκπεσόντες, θεοί χωρίς Θεό. Το προπατορικό ολίσθημα.

Μία ορθή θέση, δεν εξαγιάζει το σύνολο της θεώρησης και των επιβαλλόμενων από αυτήν, με όρκο μάλιστα υπακοής, πράξεων. Άλλωστε, όλοι διεκδικούν την ολότητα της Αλήθειας, παρότι κατέχουν μέρος Αυτής.

…Διεμερίσαντο τά ἱμάτιά μου ἐαυτοῖς καί ἐπί τόν ἱματισμόν μου ἔβαλον κλῆρον.. (Ιωαν.ιθ’24).

Αν και μακάρι ‘’φτάσουμε’’ στην γυμνή Αλήθεια επί του Σταυρού (του ενός εστίν χρεία) μόνο τότε ‘’έργο’’ μας είναι η επιστροφή των διαμερισθέντων εκεί που ανήκουν. Κερδίζοντες το πρόσωπο συσταυρούμενοι, ο καλός Θεός μας χαρίζει και τα δεδοξασμένα αναστάσιμα ιμάτια. Αλλιώς, αυτός που ‘’κυνηγά’’ τα μέρη της αληθείας εκτός του Προσώπου, θα κάνει παρέα με τους 4 στρατιώτες που έκλεψαν τα ιμάτια… επαναπαυόμενοι στο προσωπείο αντί στο πρόσωπο. Στους δερμάτινους χιτώνες. Στη συκή. Εκεί όμως όχι τυχαία κρέμασε την ζωή του και ο Ιούδας. Μαθητής Του Κυρίου κι αυτός, αλλά προδότης L.

Για να επανενταχθούν οι των μυστικιστικών ταγμάτων (και μασώνων) ξανά στην Ορθοδοξία, τελείται από την αρχή το μυστήριον του Χρίσματος.

[άρθρο συγγραφέν αρχικά την 24 Φεβ 2015… Α' και Β' Εύρεση Τιμίας κεφαλής του Αγίου Προφήτου, προδρόμου και βαπτιστού Ιωάννη… αμήν και δι ευχών την σωτήρια μεταστροφή των εχόντων καλή διάθεση αλλά αστοχούντων αντί μυστικών και μυστηριακών σε μυστικιστικών… και, με έναν λόγο παραπάνω, όταν η λεγεώνα ιδρύθηκε την 24 Ιουνίου ημέρα γενεθλίου του αγ.Ιωάννου Προδρόμου, αμήν και πάλι δι ευχών, να υπερπηδηθεί η φωτιά του κόσμου (κλήδονες) δια της γενέσεως εν ημίν, της μετανοίας και εφεξής συνοδοιπορία, προσώπων προς Τον κηρρυτόμενο Νυμφίο και ορθοδόξως με ακρίβεια και ασφάλεια, βιούμενο…]

---

* Ενημερωτικά, «Η Λεγεώνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ ιδρύθηκε στις 24 Ιουνίου του 1927 από τον Κορνήλιο Κοντρεάνου (1899 – 1938) Ρουμάνο δικηγόρο στο Ιάσιο της Μολδαβίας. Το 1938 μετονομάστηκε σε Σιδηρά Φρουρά και η ιδεολογία της στηρίχτηκε στον εθνικισμό, την ορθοδοξία και τον αντισημιτισμό. Επρόκειτο για μια εθνικιστική οργάνωση με στρατιωτική δομή, η οποία ήταν βασισμένη στα πρότυπα της Εθνικοσοσιαλιστικής νεολαίας του Αδόλφου Χίτλερ. Ο Κοντρεάνου έθεσε την οργάνωση υπό την προστασία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ μετατρέποντας τους Λεγεωνάριους σε ένα είδος χριστιανού ασκητή στρατιώτη, κάτι παρόμοιο με τους Σταυροφόρους.»





σχόλια πάνω στο ελληνικό σύμβολο αρμονίας (του ΤΑΟ... ανήμερα του Αηγιαννιού 

3 σταυροί 3 θελήματα 2 τάσεις (με τον εξωστρεφή ιπποτισμό και πρόσχημα διόρθωσης κοινωνίας (των στοών) εκτός της Εκκλησίας, να ακολουθεί την άλλη τάση, την φυγόκεντρο και από σταυρούς, τον αγκυλωτό...) 

με αφορμή τις παγκόσμιες ημέρες ... και τα δικά τους events




1 σχόλιο:

  1. Ντροπή σας.Χρησιμοποιητε μια φράση για να κάνετε τη προπαγάνδα σας και τα συνωμοσιολογικα σας.Ο Κορνήλιος έχει αναγνωριστεί ΆΓΙΟΣ από την ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας καθώς και από την ελληνορθόδοξη εκκλησία της Ρουμανίας. Είναι νεομάρτυρας και αυτό δε μπορεί να το διαψεύσει κανείς.Και γιατί σας ενοχλεί η λέξη μυστικισμός και οχι τα μυστήρια; Το ίδιο πράγμα είναι έτσι κι αλλιώς. Η πίστη μας είτε μυστικισμό το πούμε είτε μυστήρια υπάρχουν κάποια γεγονότα όπως αυτό της θείας κοινωνίας που δεν εξηγούνται επιστημονικά.Αυτό είτε μυστήριο λέγεται είτε μυστικισμός είναι το ίδιο πράγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή