Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

σύντομη αναφορά ιστορικού πρότασης αγίου Παϊσίου

ήταν παραμονές εθνικών εκλογών 18 Ιουν 1989, όταν επισκέφτηκε ο άγιος Παΐσιος ένα μοναστήρι της περιοχής μου. Πολύς κόσμος παρακολούθησε την ομιλία του στον ναό της μονής και αμέσως μετά κατευθυνθήκαμε στο αρχονταρίκι.

Βρήκα την ευκαιρία να ζητήσω την ευχή του και να του καταθέσω τον προβληματισμό μου, αν κάνω καλά που κατεβαίνω ως υποψήφιος στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Αφού συμφώνησε με την υποψηφιότητά μου, ανέφερε το όνομα του κόμματος που πρέπει να υπάρχει στην Ελλάδα και είναι : ‘’ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ’’.

Πέρασε καιρός και τελικά στις 9 Ιουλ 1999 κατοχύρωσα στον Άρειο Πάγο, την ονομασία του κόμματος, που μου πρότεινε ο άγιος ως ευλογία για την Ελλάδα.
Π.Δ.Π

---

(ΥΓ) Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε με την διαρκή ανάδειξη κομμάτων πατριωτικών που κομματιάζουν τον χώρο και που κακώς αντιμάχονται μεταξύ τους, χρειάζεται η ενότητα υπό την σκέπη του ονόματος που πρότεινε ο άγιος, νοούμενη ως θεόσδοτη λύση ονοματοδοσίας εν μέσω πολλών καλοδιάθετων εμπνεύσεων.

Εφόσον λοιπόν η ένωση του φιλόπατρι και φιλόχριστου λαού, είναι πλέον μονόδρομος, ιδού πεδίο, προς δόξαν Θεού και ανάσταση πατρίδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου