Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

σαρανταλείτουργο για αιρετικό

Μου έδωσαν ένα σαρανταλείτουργο για έναν Ρώσο μοναχό. Έκανα 7 λειτουργίες με πολύ μεγάλη δυσκολία και αφού είδα τον πεθαμένο μοναχό με πληγές στο πρόσωπο, γύρισα πίσω τα χρήματα και σταμάτησα το σαρανταλείτουργο.

Δεν ξέρω τι συνέβαινε αλλά δεν μπορούσα να συνεχίσω, δεν μπορούσα.

Έμαθα εκ των υστέρων ότι ανήκε στην αίρεση των ονοματολατρών και εξορίστηκε στον Καύκασο.

Εκεί έδειξε προσποιητή μετάνοια και γύρισε στο Άγιον όρος - Άγιος Εφραίμ ο Κατουνακιώτης.

Έτσι για να καταλάβουμε τι έχουμε να πάθουμε με τον οικουμενισμό.

μήπως δεν έχουμε την βεβαιότητα ότι η προσευχή μπορεί να εξάγει άνθρωπο από την κόλαση; Ο ίδιος ο άγιος (Εφραίμ κατουνακιώτης) το μαρτυρεί, το είδαμε και στον βίο του όσιος Παΐσιος ο μέγας

Κι ο άρειος δεν έδειξε προσποιητή μετάνοια; 

κι αφού θα μπορούσε ο άγ.Εφραίμ να τον εξάγει και καλυτερέψει την κατάσταση του ρώσου μοναχού, (του υποπεσόντος σε μια αίρεση) γιατί παραιτήθηκε; όχι σίγουρα από έλλειψη αγάπης και συμπόνοιας, την οποία απέδειξε ότι έχει περισσή.

Εκτιμώ ότι είναι λογικό και εκπαιδευτικό μνμ. Πόσο λογικό είναι να περιμένουμε να βρεθεί ένας άγιος να προσευχηθεί για εμάς (όσους αποδέχονται την ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ του οικουμενισμού, που είναι δυσώδης και κυριαρχείται από ακάθαρτα πνεύματα, όπως λέγει ο άγιος), αλλά ''εμείς'' να μην αποδιώξουμε αυτά και αποσχηματιστούμε* από τα σχήματα του κόσμου και του αιώνος τούτου, ενώ θα μπορούσαμε; 

ΔΕΝ είναι λίγα τα παραδείγματα απόρριψης εκ του ουρανού, και μεταξύ αυτών και 
ΟΙ ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΆΛΙΩΤΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ…

Κύριε προ τέλους, διόρθωσον και σώσον.

---

* 2 καὶ μὴ συσχηματίζεσθαι τῷ αἰῶνι τούτῳ, ἀλλὰ μεταμορφοῦσθαι τῇ ἀνακαινώσει τοῦ νοὸς ὑμῶν, εἰς τὸ δοκιμάζειν ὑμᾶς τί τὸ θέλημα τοῦ Θεοῦ, τὸ ἀγαθὸν καὶ εὐάρεστον καὶ τέλειον. (Ρωμ.ιβ')

άρθρα για οικουμενισμό 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου