Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

Άφθαρτο το ους και η χείρ του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.Η τίμια κάρα του αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου.

Κάποτε στην Κωνσταντινούπολη ένας άνδρας είχε κανονίσει μια συνάντηση με τον άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο Ο γραμματέας του αγίου, όταν πήγε να αναγγείλει την άφιξη του, τον βρήκε απασχολημένο με κάποιον άλλον
άνδρα, ο οποίος ήταν σκυμένος κοντά στο αυτί του αγίου και του υπαγόρευε κάτι, ενώ ο άγιος έγραφε σε χαρτί αυτά που άκουγε.

Ο γραμματέας δεν θέλησε να τους ενοχλήσει και είπε στον επισκέπτη να περιμένει. Κάθε φορά που πήγαινε, τους έβλεπε σε αυτή την εργασία.

Στο τέλος ο επισκέπτης αγανάκτησε και έφυγε. Όταν βρήκε τον άγιο μόνο, του ανέφερε για τον επισκέπτη που έφυγε.

Ο άγιος Ιωάννης τότε τον ρώτησε γιατί δεν τόν πέρασε αμέσως στο γραφείο και αυτός δικαιολογήθηκε ότι δεν ήθελε να τον ενοχλήσει στην 


εργασία που είχε με τον άλλον άνδρα. Ο Χρυσόστομος του αποκρίθηκε ότι δεν υπήρχε κανένας άλλος στο γραφείο του όλη αυτή την ώρα και ότι ήταν μόνος.


Λέγεται ότι ο άνδρας αυτός ήταν ο Απόστολος Παύλος που εκείνη την ώρα υπαγόρευε στον άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο την ερμηνεία των επιστολών του. 

Γι'αυτό το λόγο, σε ένδειξη σημείου και θαύματος αυτού του γεγονότος, το αυτί του αγίου Ιωάννου είναι μέχρι σήμερα άφθαρτο και βρίσκεται στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Όρους.

Το δεξί χέρι του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου το οποίο έχει σχήμα ευλογίας και παραμένει και εκείνο άφθορο (διακρίνονται το δέρμα και τα νεύρα) ευρίσκεται στη Ιερά Μονή Φιλόθεου του Αγίου Όρους και η κνήμη του Αγίου στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους...

1 σχόλιο:

  1. Πόσο μεγάλη αμαρτία η έκτρωση
    https://www.youtube.com/watch?v=J-s9NRkEecw&feature=plcp

    ΑπάντησηΔιαγραφή