Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ



«Σήμερα δυστυχώς, μπήκε η ευρωπαϊκή ευγένεια και πάνε να δείξουν τον καλό. Θέλουν να δείξουν ανωτερότητα και τελικά πάνε να προσκυνήσουν τον διάβολο με τα δύο κέρατα. Ήρθαν και σε μένα μερικοί και μου είπαν: 

«Όσοι πιστεύουμε στο Χριστό να κάνουμε μια θρησκεία». 

Τώρα είναι σαν να μου λέτε, τους είπα, χρυσό και μπακίρι, χρυσό τόσα καράτια και τόσο μπακίρι που τα ξεχώρισαν, να τα μαζέψουμε πάλι και να τα κάνουμε ένα. Είναι σωστό να τα ανακατέψουμε πάλι; Ρωτήστε έναν χρυσοχόο. Κάνει να ανακατέψουμε την σαβούρα με τον χρυσό; Έγινε τόσος αγώνας, για να λαμπικάρει το δόγμα. 

Οι Άγιοι Πατέρες κάτι ήξεραν και απαγόρευσαν τις σχέσεις με αιρετικό. Σήμερα λένε: όχι μόνο με αιρετικό άλλα και με Βουδιστή και με πυρολάτρη και με δαιμονολάτρη να συμπροσευχηθούμε. Πρέπει να βρίσκονται στις συμπροσευχές τους και στα συνέδρια και οι Ορθόδοξοι. Είναι μια παρουσία. Τι παρουσία; Τα λύνουν όλα με την λογική και δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα.

Το ευρωπαϊκό πνεύμα νομίζει ότι και τα πνευματικά θέματα μπορούν να μπούν στην Κοινή Αγορά. Μερικοί από τους Ορθόδοξους που έχουν ελαφρότητα και θέλουν να κάνουν προβολή, «Ιεραποστολή», συγκαλούν συνέδρια με ετεροδόξους, για να γίνεται ντόρος και νομίζουν ότι θα προβάλουν έτσι την Ορθοδοξία, με το να γίνουν δηλαδή ταραμοσαλάτα με τους κακοδόξους. 

Αρχίζουν μετά οι υπερ-ζηλωτές και πιάνουν το άλλο άκρο. Λένε και βλασφημίες για τα Μυστήρια των Νεοημερολογιτών κ.λ.π. και κατασκανδαλίζουν ψυχές που έχουν ευλάβεια και ορθόδοξη ευαισθησία. Οι ετερόδοξοι από την άλλη έρχονται στα συνέδρια, κάνουν τον δάσκαλο, παίρνουν ότι καλό υλικό πνευματικό βρίσκουν στους Ορθόδοξους, το περνάνε από το δικό τους εργαστήρι, βάζουν δικό τους χρώμα και φίρμα και το παρουσιάζουν σαν πρωτότυπο. Και ο παράξενος σημερινός κόσμος από κάτι τέτοια παράξενα συγκινείται, και
καταστρέφεται πνευματικά. Ο Κύριος όμως, όταν πρέπει, θα παρουσιάσει τους Μάρκους τους Ευγενικούς και τους Γρηγορίους Παλαμάδες, που θα συγκεντρώσουν όλα τα κατασκανδαλισμένα αδέλφια μας, για να ομολογήσουν την ορθόδοξη πίστη και να στερεώσουν την παράδοση και να δώσουν χαρά μεγάλη στην Μητέρα μας Εκκλησία»...

1 σχόλιο:

  1. Θα μου επιτρέψετε να εκφράσω και την ταπεινή μου άποψη σχετικά με την άλωση της πόλης του φωτός Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με μελέτες και συγγράμματα που έχω διαβάσει η πραγματική άλωση έγινε το 1204 από τον πάπα και τους σταυροφόρους, από τότε δεν μπόρεσε ποτέ να ανακτήση την στρατιωτική και οικονομική ισχύ της, ήταν θέμα χρόνου η άλωση της πόλης. Δεν είναι τυχαίο, ακόμη υπάρχει αυτή η επιστολή που έστειλε ο πάπας στον Μωάμεθ αμέσως μετά την άλωση της Πόλης ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΙΣ ΘΕΡΜΕΣ ΤΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!
    ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΕΓΙΝΕ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΤΙΝΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΗΡΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙ ΤΗΣ. ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗ ΠΑΠΑ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ. Είναι λυπηρό και εξοργιστικό να ακούμε τον εκπρόσωπο της ορθοδοξίας να αποκαλεί τον ΠΑΠΑ (ΑΓΙΕ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!!), δεν μπορεί να υπάρχει το φως μαζί με το σκοτάδι, όπου υπάρχει φως το σκοτάδι διαλύεται αμέσως. ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΑΣΘΕ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ», ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ, ΟΤΑΝ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΥΠΕΦΕΡΕ…
    ΚΑΙ Ο ΝΥΝ ΠΑΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΗΣΟΥΙΤΗΣ???????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή