Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

επουράνιες δυνάμεις… γιατί γιορτάζονται 8 νοε

Ο άγιος Δημήτριος του Ροστώφ, αναφέρει πως η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει τοποθετήσει τη "σύναξη" των αγίων αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και όλων των "επουράνιων δυνάμεων" στις 8 Νοεμβρίου, για τον εξής λόγο:

Κατά το αρχαίο ρωμαϊκό ημερολόγιο, πρώτος μήνας του χρόνου ήταν ο Μάρτιος και ο Νοέμβριος ήταν ένατος (το λέει και τ" όνομά του, "ένατος" στα λατινικά). Επειδή οι άγγελοι διακρίνονται σε εννέα "τάγματα", η γιορτή τους τοποθετήθηκε τον ένατο μήνα.

Επειδή εξάλλου οι άγγελοι (όπως φαίνεται π.χ. στο Ματθ. κε’, 31, και σε όλη την έκταση της Αποκάλυψης) θα συνοδεύσουν τον Ιησού Χριστό κατά τη δευτέρα παρουσία Του και θα συνεργαστούν ποικιλότροπα στην υπόθεση της σωτηρίας των ανθρώπων κατά την ανατολή της αιώνιας ημέρας, της "Όγδοης Ημέρας της Δημιουργίας", η γιορτή τους τοποθετήθηκε την όγδοη ημέρα του ένατου μήνα.

---

μια μυστική σύμπραξη 8 και 9 vs του 6, μια συνεργασία Του υπέρλογου (Λόγου) με το λογικό vs του παραλόγου, της έκπτωσης, της φυγοκέντρου…. (1)

αρχάγγελοι

παρακλητικός κανόνας αρχαγγέλων Γαβριήλ και Μιχαήλ

παράκληση Μανταμάδος (ηχητικό) zip

παρακλητικός κανόνας στον Πανορμίτη

άρθρα για: άγγελοι

Οι άγγελοι είναι οι μεγάλοι μας αδελφοί...

αγγελικά τάγματα - αγ.Λουκά ιατρού

Ο ιερέας, ο άγγελος και το ...λάθος
....

αρχάγγελοι

αρχάγγελος Μιχαήλ

χερουβείμ και σεραφείμ

για το θεόσδοτο όνομα ΙΩΑΝΝΗΣ (και η’ αιώνα)

λαός - ναός, η η’ εβδομάδα από αναστάσεως (πεντηκοστή) και ο η’ αιών

...συνέπεσε 8/9 6 (ιουν) πριν χρόνια, νύχτα Κυριακή πεντηκοστής προς Δευτέρα Αγίου Πνεύματος να αποτυπώνεται η προσπάθεια του πλάνου να πείσει δια φαινομένων ότι η πίστη γενικώς και αορίστως στον θεό έχει την ίδια αξία με την πίστη στον Τριαδικό Θεό, ορθοδόξως. Η Αλήθεια, με την αληθοφάνεια (και φαντασία). (Ο ΘΕΟΣ vs ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ). Αυτή η ταυτότητα, κρινόμενη ακόμη και με τετράγωνη λογική, είναι άτοπη, αφού δεν μπορεί να συγκριθεί το ευθές φως του ηλίου από το πολωμένο της σελήνης ... 

''Σήμερα'' 8 / 9 νοε επιβεβαιώνεται δια ‘’σημείων’, άλλη μια φορά. Όπως το θείο Φως κουβαλά και χαρίζει την θεία γνώση και Αλήθεια που ελευθερώνει, το άλλο φως το εωσφορικό χειρίζεται (παθητικά ελέγχοντας και ενεργητικά επιβάλλοντας την θέλησή του) δεσμεύει τους πιστεύοντες σε αυτό.   

Είθε δι ευχών και ενεργείας των προστατών μας αγγέλων, να μην πλανηθούμε.... και μην πέσει η ψυχή μας στον σκιώδη χειρισμό αυτού του πλάνου φωτός, κύριο μέλημα του αντιδίκου.


Να κρατηθούμε γερά από Την ολκάδα των θελόντων σωθήναι ...Ἄσπιλε, ἀμόλυντε, ἄφθορε, ἄχραντε, ἁγνὴ Παρθένε, Θεόνυμφε Δέσποινα (τα πέντε άλφα και η πεντάλφα….) για να μην κατακρημνιστούμε στον αντίποδα από ΑΜΑΡΤΙΑ - ΑΠΙΣΤΙΑ - ΑΣΕΒΕΙΑ... όπως τα εξηγεί ο άγιος ότι αυτά τα ΤΡΙΑ (Α) είναι η πυρηνική γόμωση της πλανητικής καταστροφής και εμείς εμμένουμε σε αυτά και τα λιπαίνουμε με την πονηριά, την αδιαφορία και την καλοπέραση. (με αφορμή τα ΤΡΙΑ “A” του ΟΣΙΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ του Τσαλίκη ) 

Αμήν να μην δίνουμε δικαιώματα κάθελξης....  

Αμήν καρδίαν καθαρὰν κτίσον ἐν ἐμοί, ὁ Θεός, καὶ πνεῦμα εὐθὲς ἐγκαίνισον ἐν τοῖς ἐγκάτοις μου.



Γιατί Εσαρκώθη ο Χριστός μας - γερ.Εφραίμ




1 σχόλιο:

  1. «Οι άνθρωποι, παιδί μου, είναι τυφλοί και δεν βλέπουν τι γίνεται μέσα στο ναό στη Θεία Λειτουργία.
    Μια φορά λειτουργούσα και δε μπορούσα να κάνω Μεγάλη Είσοδο από αυτά που έβλεπα.
    Ο ψάλτης έλεγε και ξανάλεγε: «ως τον Βασιλέα των όλων υποδεξόμενοι», οπότε ξαφνικά νιώθω να με σπρώχνει κάποιος από τον ώμο και να με οδηγεί στην Αγία Πρόθεση.
    Νόμισα ότι ήταν ο ψάλτης και είπα: «Ο ευλογημένος! Τόση ασέβεια! Μπήκε από την Ωραία Πύλη και με σπρώχνει! Γυρίζω και τι να δω! μια τεράστια φτερούγα που την είχε περάσει ο Αρχάγγελος από τον ώμο μου και με οδηγούσε να κάνω τη Μεγάλη Είσοδο.
    Τι γίνεται στο ιερό την ώρα της λειτουργίας! Στο χερουβικό άγγελοι ανεβοκατεβαίνουν, κ. συχνά αισθάνομαι τις φτερούγες τους να χτυπούν στους ώμους μου..».
    Μερικές φορές δε μπορώ ν΄ αντέξω και κάθομαι στην καρέκλα, Τι φτερούγισμα, παιδί μου, οι Άγγελοι! Και μόλις ο ιερέας πει το «Δι’ ευχών», φεύγουν οι Ουράνιες Δυνάμεις. Τότε μέσα στο ναό απλώνεται απόλυτη ησυχία.

    Ο Άγιος Ιάκωβος τσαλίκης συλλειτουργός των Αγγέλων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή