Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

άγνοια Θεού

Αμάθεια, θλίψη, στεναχώρια, αυτά είναι σαν τριπλό μαστίγιο πάνω από το κεφάλι του καθενός που ξεχνάει και αρνιέται το Θεό και δημιουργό Του.

Όσο περισσότερο ο άνθρωπος συγκεντρώνει ασήμαντες γνώσεις, τόσο λιγότερο αισθάνεται πως ξέρει.

Και όσο περισσότερο μαζεύει πλούτη, τόσο πιο φτωχός αισθάνεται.

Όσο περισσότερο ο τέτοιου είδους άνθρωπος κυνηγά την τύχη, τόσο πιο βαθιά βυθίζεται στο σκοτάδι της απελπισίας.

Γνωρίζετε ποια είναι η μεγαλύτερη αμάθεια;

Αμαθείς είναι οι άνθρωποι, που δεν γνωρίζουν τον Θεό και τη δύναμή Του.

Είπε ο Κύριος στους Σαδδουκαίους: «Πλανάσθε επειδή δεν γνωρίζετε ούτε την Αγία Γραφή, ούτε τη δύναμη του Θεού!» (Ματθ. κβ' 29).

Οι Σαδδουκαίοι ήταν άνθρωποι που γνώριζαν τα πάντα, αλλά δεν πίστευαν στον Θεό και στην ανάσταση του Κυρίου.

Γνώριζαν τα πάντα, εκτός από τον Θεό και τη δύναμή Του.

Η μεγαλύτερη αμάθεια είναι να μη γνωρίζουμε τον Θεό!.

Αγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς

---


"Όταν ακούσεις ότι ο Χριστός κατέβηκε στον άδη και ελευθέρωσε όλες τις ψυχές που ήταν εκεί, μη νομίζεις ότι αυτό είναι μακριά από όσα γίνονται σήμερα.

Να θεωρείς δηλαδή ότι η καρδιά είναι ο τάφος και εκεί είναι θαμμένοι οι λογισμοί και ο νους, μέσα στο βαθύ σκοτάδι.

Έρχεται λοιπόν ο Κύριος στις ψυχές που Τον επικαλούνται* από τον άδη, δηλαδή στο βάθος της καρδιάς, και εκεί διατάζει τον θάνατο: "άφησε, του λέει, ελεύθερες τις φυλακισμένες ψυχές, οι οποίες ζητούν εμένα που μπορώ να τις σώσω".

Κατόπιν, αφού σηκώσει τη βαριά πέτρα που σκεπάζει την ψυχή, ανοίγει τον τάφο και ανασταίνει τον πράγματι νεκρό και ελευθερώνει τη φυλακισμένη ψυχή από τη σκοτεινή φυλακή". - άγιος Μακάριος ο Αιγύπτιος

* είναι ο ελεύθερος προσανατολισμός του προσώπου προς το πρόσωπο Του Κυρίου.... είναι οι 120 μοίρες του οπτικού πεδίου που ''κυνηγά'' την αγάπη του Θεού αντί τα αρχέγονα φυγόκεντρα δολώματα, γνώσεων (σοφίας) και δυνάμεων (σημείων) που ζητούν έλληνες και ιουδαίοι.... αυτούς φωτίζει (120) και ανασταίνει εκ νεκρών με την ανάστασή Του, πάλι τόσους (120) φωτίζει την πεντηκοστή (Πραξ.α'15) με το ομόπνοο ΦΩΣ γεννήσεως, αναστάσεως, αναλήψεως, πεντηκοστής...  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου