Τρίτη, 5 Μαΐου 2015

ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ

Οι μήνες περνούσαν και η κατάστασή μου χειροτέρευε. Η πίστη μου όμως δε λύγιζε, δυνάμωνε ακόμα περισσότερο. Πλέον δε μ΄ ένοιαζε αν θα ζήσω ή θα πεθάνω παρά αν πεθάνω να με πάρει μαζί του, κοντά του, δίπλα του ή αν ζήσω να τον εξυμνώ όπου βρεθώ κι όπου σταθώ.
Είχε περάσει κοντά ένας χρόνος όταν μας ανακοίνωσαν ότι βρέθηκε συμβατός δότης από Αμερική. Ήταν Πέμπτη πρωί. Την Παρασκευή το πρωί θα έφευγε από το 401 για τον Ευαγγελισμό όπου τη Δευτέρα θα γινόταν η μεταμόσχευση. Πέμπτη στις 12 έπεσα σε κώμα Είχε γεμίσει υγρό το κεφάλι, οι πνεύμονες και η καρδιά. Μαζί με το κρεβάτι μου με κατέβασαν στην εντατική. Θα πρέπει να έμεινα αρκετές μέρες.
Κάποια στιγμή επανήλθα μη μπορώντας ν΄ ανοίξω τα μάτια, θυμάμαι άκουγα τις πιο γλυκές μελωδίες που έχω ακούσει ποτέ στη ζωή μου... γεμάτο γαλήνη και ηρεμία. Δεν ήξερα που βρισκόμουν, αλλά κατάλαβα ότι βρίσκομαι στην εντατική.

Πάνω απ΄ το κεφάλι μου ήταν ο γιατρός μου, ο οποίος έλεγε στον πατέρα μου και την κοπέλα μου, ότι ο Βασίλης ήταν πάρα πολύ γερός οργανισμός, αλλά με υγρό στο κεφάλι, στους πνεύμονες και την καρδιά, με μηδέν αιμοπετάλια και λευκά αιμοσφαίρια κανείς δεν έχει στην κατάσταση αυτή από την εντατική.

Ο πατέρας μου αρνήθηκε, λέγοντάς του... δεν το ξέρετε καλά τον Βασίλη, έχει υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις, δεν τα παρατάει. Ο γιατρός τον χτύπησε φιλικά στην πλάτη και του ΄πε μακάρι να ΄ταν έτσι, αλλά θα είναι θαύμα αν βγάλει και το αποψινό βράδυ. Βγήκαν έξω. Έμεινε η κοπέλα μου να μου χαϊδεύει το χέρι, κλαίγοντας. Ένοιωθα, αλλά δεν μπορούσα ν΄ αντιδράσω. Βγήκε κι αυτή έξω.

Ο χώρος κατακλείστηκε από απίστευτο φως, οι μελωδίες δυνάμωσαν. Δεν έβλεπα όνειρο, ήμουν ξύπνιος και είχα τις αισθήσεις μου. Πανύψηλος, Θεόρατος, Κατάμαυρος με μακριά γένια, τεράστιο καπέλο που άγγιζε σχεδόν το ταβάνι του θαλάμου μπήκε μέσα ο Άγιος Εφράιμ. Δεν πήρε τα μάτια του από πάνω μου, με πλησίασε και το χέρι του έπιασε ολόκληρο το κεφάλι μου.. τα δάχτυλά του ήταν τεράστια. Μου είπε, ΤΩΡΑ ΘΑ Σ΄ ΑΝΑΛΑΒΩ ΕΓΩ!, κι έφυγε όπως μπήκε αργά-αργά. 

Την επόμενη μέρα άνοιξα ξανά τα μάτια μου στην απομόνωση. Είχα βγει απ΄ την εντατική. Ήταν όλοι οι συγγενείς μου γύρω μου μαζεμένοι. Μόλις με είδαν να ξυπνάω, άρχισαν ν΄ αγκαλιάζονται και φωνάζανε... Φωνάξτε το γιατρό, φωνάξτε το γιατρό! Μπήκε μέσα και μου είπε, εγώ δεν πιστεύω σε θαύματα, ούτε σε Θεό, αλλά εσύ κάποιον Άγιο είχες χθες μαζί σου. Εκείνο το βράδυ εξαφανίστηκαν το υγρό και στους πνεύμονες και στο κεφάλι και στην καρδιά και ο μυελός πλέον παρήγαγε κανονικά όλες τις σειρές του αίματος, σα να μην είχε συμβεί ποτέ τίποτα.

Μία εβδομάδα μετά βγήκα απ΄ το νοσοκομείο και αυτή τη φορά πριν πάω σπίτι μου πήγα στο μοναστήρι του Αγίου μου. Στεκόμενος μπροστά στη λάρνακα, τρεις φορές χτύπησε δίπλα μου ένας εκκωφαντικός ήχος λες και ήταν από σκήπτρο ή από μπαστούνι. Είχα ανατριχιάσει ολόκληρος και κλαίγοντας τον ευγνομονούσα.

Σήμερα συνεχίζοντας να ζω τη ζωή μου σαν ένας κανονικός, υγιής άνθρωπος πηγαίνω στο μοναστήρι ανελλιπώς κάθε βδομάδα να βλέπω τον Πατέρα μου, να Τον τιμώ, να Τον δοξάζω και Τον ευχαριστώ και να Τον ευγνωμονώ όπου βρεθώ κι όπου σταθώ! Είναι άπειρες η φορές που μου δείχνεις την παρουσία Σου, όπως και απόψε που μετά απο μήνες αποφάσισα να Σου γράψω, αδικαιολογήτως που σε κάθε μου αναφορά στ΄ όνομά Σου τα γράμματα αρνιόντουσαν να γίνουν μικρά. 

Σ΄ ευχαριστώ πολύ... χάριζέ μου την υγεία μου, έχε με γερό και δυνατό και αν Εσύ το θες χάρισέ μου ένα παιδί να του χαρίσω τ΄ όνομά Σου!!! 

ΣΕ λατρεύω...

http://agiosefraimneasmakris.blogspot.gr/

---Ἐν ὄρει τῶν Ἀμώμων ὥσπερ ἥλιος ἔλαμψας, καί μαρτυρικῶς, θεοφόρε, πρός Θεόν ἐξεδήμησας, βαρβάρων ὑποστάς ἐπιδρομάς, Ἐφραίμ Μεγαλομάρτυς τοῦ Χριστοῦ· διά τοῦτο ἀναβλύζεις χάριν ἀεί, τοῖς εὐλαβῶς βοῶσι· δόξα τῷ δεδωκότι σοι ἰσχύν, δόξα τῷ σέ θαυμαστώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργοῦντι διά σοῦ, πᾶσιν ἰάματα


---H συγκλονιστική ιστορία ενός ναρκομανούς.(Ένα σύγχρονο θαύμα του Αγίου Νεομάρτυρος Εφραίμ)

1 σχόλιο:

 1. η γνωριμια με τον άγιο εφραίμ

  θα σας διηγηθώ και το δίκανο θαυμα τους γονεις μου το έχω χάση και τους 2 και είμαι πλέον μόνος και έχω ένα πρόβλημα υγείας στο πόδι μου από 8 χρόνων από πέσιμο και βγήκε ο μήλος και δεν έκανα εγερος την επέβαση και καταστράφηκε και με τά χρονια το πόδι δεν μεγάλωνε κανονικά και εμινέ 2 cm κοντότερο κουτσίνα και αυτό με εχτύπησε στην μέση με δύο σισκοκήλες και έπρεπε να κάνω και τρίτη επέβαση ολικιαρθοπλασική ίσιος κουτσίνα και αυτό με χτύπησε στην μέση με δύο δισκοκήλες και έπρεπε να κάνω και τρίτη επέβαση ολικιαρθοπλασική ίσιος και έπρεπε να βρω 5 φιάλες εματος και δεν μπορούσα να της συμπληρώσω 2 δύο μου αδέφια μου που είναι μεγαλύτερα δεν ήτανε στο πλευρό μου ο ένας 1 διολογημένα είναι στο εξωτερικό η άδηλη μου που
  και έπρεπε να πάω μόνος μου στο νοσοκομιο και παρακαλούσα την παναγίτσα μας με δάκρυα να με βοηθήση και εμένα τον αμαρτωλό και να είναι δίπλα μου στην επενάση και βλέπω ένα όραμα να με κινούγουνε 3 σκιές για να με πιάσουνε και ξαφνικά βρίσκομε προστα σε μια εκλησια πέτρινη σε μπεζ χρώμα και μετά βρέθηκα προστα σε μια Λάρνακα που ήτανε ένας με ράσα και το ένα χέρι του δεν ήτανε λιωμένο και το πρωί σηκώθηκα πio ηρεμέμος αλlά απορούσα για το ανηρό τη σημενη μέσα σε 2 ημέρες έμαθα και ποιος άγιος ήταν καφομανε στον υπολογιστή και ήμουνα στο facebook όταν ανεχάσανε ένας από τους φίλου που είχα ακριβώς την ειδιές εκόνες που είδα στον ύπνο μου και εναθα ότι ήτανε ο άγιος εφρέμ την νέας μακρής δεν γνώριζα για την ύπαρξη του μετά άρχισε να ψάχνω μέσα ίντερνετ και τον άγιο εφρέμ και έμαθα ότι είναι ο αγαπημένος άγιος της παναγία μας και για αυτό και μου τον εστιλε η παναγία για να με βοηθήσει
  ο γιατρός μου με είπε ότι η επέμβαση σου είναι ροτίνας και θα διαρκούσε σχεδόν 1 ώρα αλλά δηαηξίε 4 ώρες γιατί βρίκαλανε πολα αλλάτα στα οστά μου όλα πήγαμε μια χαρά το πόδι μου ηρέθη σκέτο στα ίσια με το κανονικό μου πόδι και και περμάτισα κανονικά μετά από 3 μήνες ( ξέχασα να γράψω ότι ήμουνα 38 χρόνων και την επέμβαση την έκανα το 2011και κατά της διαρκιας του χειρουργειο ήτανε ένας φίλο μου που τον γνώρισα 2009 και με βοήθησε πολλή )
  και όταν έχω προβλήματα πάντα είναι δίπλα μου ο άγιο εργέμ και ακόμα μια φορά την είδα στην ύπνο μου

  Ε. Μ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή