Κυριακή 5 Απριλίου 2020

σχολιασμός επικαιρότητος (5 απρ 2020)



μετά την εμφάνιση του αγ.Νικηφόρου του λεπρού στην Βουλγαρία…. και ενθυμούμενος αυτό που έλεγε ο αγ.Παΐσιος:… όταν κάποιος κάνει μια προσωπική αμαρτία (λογικά) είναι υπεύθυνος για την αποκατάσταση δια επιτιμίου (ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ)... όταν όμως κάνουν οι κυβερνώντες βγάζοντας νόμους αντίχριστους και απάνθρωπους ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ (φταίει δεν φταίει προσωπικά)

δυο σκέψεις…  μετά την επανάληψη* του κεντρικού σημείου του άρθρου.  

ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ αρνήθηκε να διατάξει το κλείσιμο των Εκκλησιών! Και είπε συγκεκριμένα και ας το διαβάσουν όλοι οι "φωστήρες" της χώρας μας: "Ξέρω ότι πολλοί άθεοι λένε: κλείστε τις Εκκλησίες. Για όλα τα άλλα, έχω τη θέληση, έχω το θάρρος, αλλά δεν μπορώ να το κάνω αυτό"! Και τόνισε: "Μόνο ο Κύριος μπορεί να μας βγάλει από αυτή την κρίση"!

Φυσικά και μια μειοψηφία (δυστυχώς απότι αποδεικνύεται) ΔΕΝ περιμέναμε τπτ καλύτερο από τον βιλδεβέργιο μέγα ''ηγέτη'' που του ανεβαίνουν τα ποσοστά (δεν ξέρω από ποιους, αλλά το τρομερό είναι πως παραμένουν πλειοψηφία οι χειροκροτητές) ...ως γνήσιος συνεχιστής του προηγούμενου. Κι η σκυταλοδρομία καλά κρατεί στην ''ορθόδοξη'' Ελλάδα, με τους αμετανόητους (τουλάχιστον με πολιτικό κριτήριο) ευπειθείς στον παγκόσμιο τρόμο.... και πάρσιμο δολίων μέτρων.



και νάχαμε υγιή πολιτικά μέτρα κάτι θα δικαιολογιόντουσαν οι υπερασπιστές τους.... τώρα που απροκάλυπτα θέλουν να οδηγήσουν την πατρίδα μας (πατρίδα αγίων και ηρώων) υπό τις εντολές του ''παγκόσμιου ηγέτη'' το αντέχει η ελληνική καρδιά κι ο τράχηλος; φυσικός και πνευματικός;;;;;

Ας επαναλάβουμε μερικά πρόσωπα της ελληνικής ‘’αρχοντιάς’’ ΕΨΗΦΙΣΜΕΝΟΥΣ από τον ελληνικό λαό…. που διακατέχονται από ένθερμο ζήλο για την υποδοχή αυτού… ο  Γιωργάκης που μάλλιασε  η γλώσσα του, η Ντόρα, ο Χατζηδάκης, και προσφάτως η νεοτοποθετηθείσα ΠτΔ και πολλοί ακόμη κρυφοί
συντελεστές του δόλιου σχεδίου.

Από το παληό καταστατικό του ΠΑΣΟΚ (που ακόμη υπάρχουν υπερασπιστές) :

…Άρθρο 4 Αξίες και στόχοι
Παράγραφος:
6. Το ΠΑΣΟΚ έχει σταθερούς στόχους, ιδίως:
- την καταπολέμηση κάθε διάκρισης που βασίζεται σε φυλετικές, εθνοτικές, θρησκευτικές, πολιτικές ή πολιτιστικές διαφορές ή διαφορές φύλου ή σεξουαλικής προτίμησης, σε μία πολυπολιτισμική κοινωνία που σέβεται τη διαφορετικότητα,

Παράγραφος:
9. Το ΠΑΣΟΚ μέσα στο πλαίσιο ενός νέου διεθνισμού αγωνίζεται για μια ειρηνική διεθνή κοινωνία και για τη διαμόρφωση δομών δημοκρατικής και δίκαιης παγκόσμιας διακυβέρνησης. Προωθεί την ιδέα της πολιτικής και κοινωνικής συνεργασίας για το δημοκρατικό έλεγχο της παγκοσμιοποίησης  

----

* Τμήμα άρθρου που χρήζει μελέτης….

Η απάντηση είναι καταπέλτης για τους πολιτικούς της Ελλάδας! Διότι ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ αρνήθηκε να διατάξει το κλείσιμο των Εκκλησιών! Και είπε συγκεκριμένα και ας το διαβάσουν όλοι οι "φωστήρες" της χώρας μας:

"Ξέρω ότι πολλοί άθεοι λένε: κλείστε τις Εκκλησίες. Για όλα τα άλλα, έχω τη θέληση, έχω το θάρρος, αλλά δεν μπορώ να το κάνω αυτό"! Και τόνισε:

"Μόνο ο Κύριος μπορεί να μας βγάλει από αυτή την κρίση"!

Να γιατί λοιπόν ο Άγιος Νικηφόρος ο Λεπρός ζήτησε από τους Ορθόδοξους Βουλγάρους και να πηγαίνουν στις Εκκλησίες και κυρίως να Κοινωνούν Σώμα και Αίμα Χριστού!

Ο Άγιος επίσης διαβεβαίωσε ότι οι Εκκλησίες ΔΕΝ είναι μολυσμένες και δεν μπορεί κανείς να μολυνθεί εκεί!

Εδώ όμως, στην Ελλάδα της κατάντιας και απιστίας, που πρόσφατα "πούλησε" το όνομα της Μακεδονίας και τώρα την Χριστιανοσύνη όλη, τον Ευαγγελισμό, την Εθνική της Εορτή και το Πάσχα, την ίδια την Ανάστασή της, οι Ναοί είναι κλειστοί και έτσι δεν μας αφήνουν να λάβουμε το φάρμακο του Κορωνοϊού και κάθε ιού, τον ίδιο τον Υιό, δηλαδή την Θεία Κοινωνία! Καθόλου τυχαία φυσικά...

Και οι Αρχιερείς μας πιεσμένοι και τρομοκρατημένοι από τα "εισαγγελικά" ΜΜΕ και την χειραγωγούμενη "κοινή γνώμη"! Αλλά το μήνυμα του Αγίου Νικηφόρου πρέπει να τους δώσει πλέον θάρρος και να αποφασίσουν όλοι μαζί το μαζικό άνοιγμα και Λειτουργία των Εκκλησιών με ανοιχτές θύρες! Όπως στην Βουλγαρία! Για να λάβουμε ΖΩΗ! Ανάσα, καρδιά, πνευμόνια, Πνεύμα Άγιον!

Έως τότε, θυμάρι... Γνωστό για τις αντισηπτικές και απολυμαντικές του ιδιότητες... Και φυσικά προσευχή.

---

έχουν αυτοί τα σχέδιά τους έχει και ο καλός Θεός τα δικά Του*

ζούμε στα προέσχατα και σαν ''αρμονική'' (της κεντρικής συχνότητος) ζούμε την πρόβα τζενεράλε των εσχάτων.... να πάρουμε μυρουδιά τι θα γίνει αργότερα (σε μερικά χρόνια)

τώρα λένε ότι θα εγκαταστήσουν έναν κλώνο του αντιχρίστου, παρότι αυτοί σαν σκοτισμένοι μπορεί να νομίζουν ότι είναι ο τελικός τους ηγέτης (και βασιληάς)

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ


* και... από το Ο Θεός θα δώσει την λύση : ... Τελικά ό Θεός θα βάλει τα πράγματα στην θέση τους, αλλά ο καθένας μας θα δώσει λόγο για το τι έκανε σ' αυτά τα δύσκολα χρόνια με την προσευχή, με την καλωσύνη**.

εκ της αποκαλύψεως : ... 11 ὁ ἀδικῶν ἀδικησάτω ἔτι, καὶ ὁ ρυπαρὸς ρυπαρευθήτω ἔτι, καὶ ὁ δίκαιος δικαιοσύνην ποιησάτω ἔτι, καὶ ὁ ἅγιος ἁγιασθήτω ἔτι. 12 ᾿Ιδοὺ ἔρχομαι ταχύ, καὶ ὁ μισθός μου μετ᾿ ἐμοῦ, ἀποδοῦναι ἑκάστῳ ὡς τὸ ἔργον ἔσται αὐτοῦ. 13 ἐγὼ τὸ Α καὶ τὸ Ω, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος, ἀρχὴ καὶ τέλος. (Αποκ.κβ')

** σταυρικά... ως προσευχή ακινησία (κάθετος φιλοθεΐα) + φιλανθρωπία (οριζόντια επί γης κίνηση και διακονία) - ΜΑΡΙΑ + ΜΑΡΘΑ 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου