Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Τέσσερις οι τοίχοι της απωλείας, τέσσερις και της σωτηρίας…

Τέσσερις είναι οι τοίχοι του νέου πύργου της Βαβέλ: Ο πρώτος τοίχος είναι η επιστήμη, ο δεύτερος είναι η βιομηχανία, ο τρίτος τοίχος είναι η πολιτική και ο τέταρτος τοίχος είναι ο εγωκεντρισμός. Και οι τέσσερις τοίχοι δεν έχουν την ευλογία του Θεού και είναι ενάντια* στο Θεό. Είναι σκοτεινοί σαν νύχτα χωρίς αστέρια και φεγγάρι. Σ’ αυτό τον πύργο κατοικούν κάποιοι σκοτεινοί άνθρωποι στους οποίους το σκοτάδι είναι πιο αγαπητό και από το φως. Από οποιαδήποτε πλευρά του πύργου και να σταθείτε, θα ακούσετε να φιλονικούν.

Μπροστά στον τοίχο των επιστημόνων θα ακούσετε παραμύθια για τον κόσμο και τον άνθρωπο και τόση φασαρία που θα βιαστείτε να φύγετε μακριά. Αν βρεθείτε στον τοίχο της βιομηχανίας, πάλι θα ακούσετε να φιλονικούν. Θα δείτε την

ανοησία που υπάρχει στην αχρείαστη παραγωγή και καβγάδες όσον αφορά την εργασία και την αμοιβή της. Τα αυτιά σας θα πονέσουν.

Αν βρεθείτε μπροστά από τον τοίχο της πολιτικής, πάλι θα ακούσετε να καυγαδίζουν. Θα δείτε την ανοησία του κάθε πολιτικού, που προσπαθεί με αδικίες σε βάρος άλλων κομμάτων να προχωρήσει το δικό του κόμμα και με αδικίες σε βάρος άλλων λαών να δοξαστεί ο λαός του. Ο καθένας ψάχνει τη δική του ανάσταση πάνω από τον τάφο του άλλου, τη δική του ευτυχία πάνω στην ατυχία του άλλου. Και να μη μιλάμε για τους καυγάδες των πολιτικών. Γι’ αυτούς χρησιμοποιούνται κάθε μέρα βαγόνια χαρτιού για να τυπωθούν εφημερίδες, οι οποίες γράφουν για τις κενοδοξίες, τις υποκρισίες και τους καυγάδες τους.

Στο τέλος, αν πλησιάσετε στον τέταρτο τοίχο, πάλι θα ακούσετε να φιλονικούν. Θα δείτε την ανοησία, επειδή ο εγωκεντρισμός από μόνος του είναι η πιο σκοτεινή ανοησία, η αιτία πολλών καβγάδων μεταξύ των ανθρώπων και των λαών. Εδώ θα δείτε τον εγωκεντρισμό σ’ όλες τις μορφές του και μ’ όλες τις ονομασίες του: Προσωπικός, ομαδικός, βιομηχανικός, πολιτικός, κομματικός και εθνικιστικός. Σκοτάδι χωρίς ούτε μία ακτίνα του ηλίου. Φιλονικίες χωρίς τέλος. Όλη η ζωή σ’ αυτόν τον πύργο είναι ζωή χωρίς παιδεία, χωρίς χαρά, χωρίς νόημα, χωρίς αγάπη. Έρχεται στον άνθρωπο η επιθυμία να φωνάξει: Φύγετε τρέχοντας από αυτή τη γη που την παράτησε ο Θεός και την καταράστηκε. (ερανεισμένο το κειμενάκι από φβ)... και εδώ πηγή

---

... Βαθμίς πρώτη (της κλίμακας του Ιωάννη σιναΐτη). Φεύγε και πίσω μην κοιτάς… φεύγε του κοσμικού φρονήματος. Φεύγε της αιγύπτου, (δια του χριστοφόρου νοός** – επί πώλου όνου) φεύγε από το κατέναντι του παραδείσου (ς) . Μην μείνεις στο απέναντι (5) γιατί εκεί εκάθητο και ωδύρετο για την απώλεια ο ΑΔΑΜ… Σκοπός και στόχος το, λόγοι εν Λόγω (2) δια της μετοχής (με προϋποθέσεις) του θείου πυρός…. 56 ὁ τρώγων μου τὴν σάρκα καὶ πίνων μου τὸ αἷμα ἐν ἐμοὶ μένει, κἀγὼ ἐν αὐτῷ. (Ιωαν.ς’56) δια Της μεσιτείας και ενεργείας της φλεγομένης και μη καιομένης βάτου… 

Ομοιάζει ο αντικατοπτρισμός της όασης με την όαση…. έτσι ο ένας πύργος (απωλείας) αντικατέστησε τοιχεία και στοιχεία με το δικό του πυρ (εξώτερο) ς προσθέτοντας τον ειδωλικό εαυτό του πάνω σε αυτά (σ+τοιχεία) ώστε να διακρίνουμε τα μεν από τα δε. Είναι λοιπόν αυτοί οι 4 τοίχοι κατ'αντιστοιχία του παραδείσου που 4 ποταμοί τον όριζαν... μεταξύ αυτών ο τίγρης και ευφράτης νοούμενοι οι ποταμοί εκ των αγίων, ότι ο λογικός παράδεισος  βρίσκεται μεταξύ εγκρατείας και διακρίσεως. Ο δε χρυσοπλοκώτατος πύργος και δωδεκάτειχος πόλις πάλι ορίζεται δια τεσσάρων άκρων. Άκρων του ΣΤΑΥΡΟΥ. Κορωνίδα κεφαλή ως προσευχή, νηστεία βάση και κοιλία, ακρόαση και τήρηση (δεξιά και αριστερά πλευρά). Αμήν δι ευχών εισακτέοι στον λογικό παράδεισο δια Της Αδιοδεύτου.... (επί γης οι 4 τοίχοι του πύργου της βαβέλ, στον ουρανό οι άλλοι 4 τοίχοι... δι εγωισμού ο ένας δια ταπεινότητος ο άλλος και άλλων διιστάμενων επιλογών... ). 


Αμήν δι ελευθερίας, και όστις θέλει, την συμφέρουσα επιλογή μετάβασης από την επιστήμη στην επιστήμη των επιστημών και τα γήινα και σκιώδη πολιτεύματα, στο πολίτευμα του Σταυρού, που δι αυτού η όαση αντί η παραμονή εν αιχμαλωσία, στον αντικατοπτρισμό της και τα τοιχεία της και παρατεινόμενο πνεύμα βαβέλ. Της ασυνεννοησίας μεταξύ μας και της εμφάνισής μας ως υψηλόφρονες ανόητοι ενώπιον του Θεού. Τάχα θεοί, αλλά χωρίς Θεό. Όντως δαιμονικές καταστάσεις. Γιαυτό και το φεύγε.... εκεί όπου ό
λη η ζωή σ’ αυτόν τον πύργο είναι ζωή χωρίς παιδεία, χωρίς χαρά, χωρίς νόημα, χωρίς αγάπη. Καιρός αρμόδιος και ήδη αργήσαμε  για την μετάβαση δια της παιδείας στην Ζωή, χαρά αντί αράς, με νόημα, με κατά Θεόν αγάπη και φωτισμό, αντί του ουμανιστικού διαφωτισμού που στρεβλώνει τις ψυχικές δυνάμεις αντί να τις λαμπρύνει και αναδείξει σε έναν κόσμο που λιμοκτονεί πνευματικά. Μια επιστροφή από την δύση στην καθ'ημάς ανατολή***

---

* δεν είναι αυτή καθεαυτή η επιστήμη με την έννοια των λόγων αληθείας (έστω και μεταπτωτικής φύσης) που αναζητούνται από αυτήν, αλλά η προσπάθεια μερικών επιστημόνων να τους αποκόψουν από την αρχή τους. Είναι και η απάνθρωπη χρησιμοποίηση των επιτεύξεών της. Με τέτοια νοοτροπία και τετράγωνη ‘’λογική’’ που αντιστρατεύεται την σφαιρική του Λόγου, θα καταλήξουν οι τεχνολόγοι άλογοι και οι φιλόσοφοι άσοφοι. Αλλιώς φωτίζονται ως μύστες εκ Της Θεοτόκου, όσο η μερική αλήθεια ενδεικνύει Την Όλη και Μία. Χριστό Λόγο, ορθοδόξως εγγιζόμενο οικειούμενο και μετεχόμενο. Μην θαφτεί το δοθέν τάλαντον, αλλά αμήν φιλοπόνως να εργαζόμαστε.  

Κι οι τρεις πρώτοι τοίχοι …. επιστήμη, βιομηχανία και πολιτική, είναι το γόνιμο έδαφος που μπορεί να φυλλοβολήσει κατά τον σπόρο που θα θαφτεί και μεριμνήσουμε να καρπίσει. Σε απόλυτη τιμή, ό,τι ποτίσουμε. ΚΑΙ καλό καρπό αλλά δυστυχώς ΚΑΙ ζιζάνια, ανάλογα τις μέριμνές μας, εξαρτώμενες από τον τέταρτο τοίχο (σπουδαιότερη παράμετρο) το πόσο είναι ο εγωκεντρισμός (καθελκτική 6) ή η ταπεινοφροσύνη (ανελικτική 9) και αναστάσιμη. 

Με την παραπάνω σχηματική παράσταση, η επιστήμη η βιομηχανία και η πολιτική είναι ένα οριζόντιο επίπεδο σαν γη, πάνω στο οποίο δραστηριοποιείται ο άνθρωπος, αλλά αυτό που θα δώσει το πρόσημο προόδου και ποιότητος στο ΕΙΝΑΙ του καθενός, είναι η με ταπεινοφροσύνη κεντρομόλος Ι (Ιησούς) και ελικοειδώς ανάσταση (9), του γενηθήτω Κύριε το θέλημά Σου, γενόμενοι εμείς εργάτες του θείου σχεδίου Του δια των παραπάνω τοιχείων μέσα στον κόσμο και που οδηγεί τον κόσμο στο (τριαδικό) ΕΝΑ και το γενηθήτω το θέλημά Σου, ως εν ουρανώ και επί της γης, αντί της ακολούθησης του νοσηρού και θανατηφόρου εγωκεντρισμού που χρησιμοποιούν η φυγόκεντρος Ι (Ι τάγμα δαιμόνων) τους δικούς της εργάτες για το απάνθρωπο θέλημα του αντιδίκου, που πάλι ελικοειδώς σαν ρουφήχτρα (6), θέλει να καταπίει και απωλέσει τον κόσμο.   

Διαβιούντες στον κόσμο, στην νοητή αίγυπτο και ενασχολούμενοι με επιστήμη, βιομηχανία και πολιτική, εξαρτάται από μας (και την ψυχωφελή ή ανώφελη παιδεία μας) να μην επαναλάβουμε τα αρνητικά αλλά τα θετικά της ‘’ιστορίας’’ που με πνευματικό τρόπο καταγράφηκαν αγιοπνευματικά στους ψαλμούς… οἱ πατέρες ἡμῶν ἐν Αἰγύπτῳ οὐ συνῆκαν τὰ θαυμάσιά σου καὶ οὐκ ἐμνήσθησαν τοῦ πλήθους τοῦ ἐλέους σου καὶ παρεπίκραναν ἀναβαίνοντες ἐν τῇ ἐρυθρᾷ θαλάσσῃ. καὶ ἔσωσεν αὐτοὺς ἕνεκεν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ τοῦ γνωρίσαι τὴν δυναστείαν αὐτοῦ· καὶ ἐπετίμησε τῇ ἐρυθρᾷ θαλάσσῃ, καὶ ἐξηράνθη, καὶ ὡδήγησεν αὐτοὺς ἐν ἀβύσσῳ ὡς ἐν ἐρήμῳ· καὶ ἔσωσεν αὐτοὺς ἐκ χειρὸς μισοῦντος καὶ ἐλυτρώσατο αὐτοὺς ἐκ χειρὸς ἐχθρῶν· (ψαλμ.ρε’) 

‘’αν’’ θέλουμε να σωθούμε εκ χειρών μισούντων και εχθρών μας… που δια της επιστήμης, βιομηχανίας και πολιτικής εκτελούν πειθήνια τις εντολές του αντιδίκου και μισανθρώπου. 

Ακούστηκε πως το ‘’υποχρεωτικό’’ εμβόλιο θα επέμβει στο χρωμόσωμα 8, εγνωσμένο για την διάνοια, το ανοσοποιητικό, τον καρκίνο… θέλοντας επειγόντως την μείωση του πληθυσμού και γενετική τροποποίηση από άνθρωπο σε υπάκουο ανθρωποειδές, χωρίς νου και διάνοια, με ανίσχυρο ανοσοποιητικό και να θερίζει ο καρκίνος … (γιαυτό και αποποιείται των ευθυνών η κατασκευάστρια εταιρεία). 

Κρίμα για τους εν γνώσει ή εν αγνοία εργάτες αυτών των σχεδίων. Στώμεν καλώς οι υπόλοιπoι, παρότι μικρή μειονότητα… Φύγωμεν της φαρισσαϊκής υψηγορίας, σκοτισμού και αιχμαλωσίας… φύγωμεν της αιγύπτου, προς φωτισμόν… 

** εξ αιγύπτου εκάλεσα τον Υιό Μου

*** ανατολή και δύση - αγ.Νικολάου βελιμίροβιτς

σκέψεις με αφορμή το ‘’Ἀνατολή καί Δύση’’ του αγ. Νικολάου Βελιμίροβιτς

Ἰδού ἡ Ἀνατολή καί ἡ Δύση εἶναι στήν ψυχή σου...

κι αφού από αυτούς τους τρεις στέρεους επί γης τοίχους αρχίζει η ή άνοδός μας (τρίγωνο, κάπως σχηματικά κωνοειδώς/πυραμιδοειδώς προς τα άνω) ή η κάθοδός μας (τρίγωνο προς τα κάτω) καλούμαστε να δουλέψουμε με τον τρόπο σκέψης μας. Κατά τον γέρ. Αιμιλιανό Σιμωνοπετρίτη:… «Ο τρόπος σκέψης του χριστιανού» … Η ζωή μου, οι λογισμοί μου, η ύπαρξή μου, ο τρόπος της προσευχής μου οφείλουν να μην είναι ένα σακάτεμα του εαυτού μου, να μην είναι μια δυσκολία, ένα σφίξιμο, ένα στρίμωγμα, αλλά να είναι χαρά και τέρψη και πανηγύρι η ζωή μου. Γιατί; Διότι δυστυχισμένοι άνθρωποι δεν μπορούν να πάνε στον ουρανό. Αφού από εδώ είναι αποτυχημένοι, καταλαβαίνουμε ποιο θα είναι και το μέλλον τους. Όταν λέγει κάποιος, δεν μπορώ, πονάω, είμαι άρρωστος, δεν με αγαπούν, δεν με λυπούνται, όπως νοιώθει εδώ στη γη, έτσι θα συνεχίσει να νοιώθει και στον ουρανό. Αφού η Εκκλησία, δηλαδή ο Χριστός, δεν μπορεί να του δώσει χαρά εδώ, σε αυτή τη ζωή –διότι δεν θέλει την χαρά του Χριστού αλλά ζητάει άλλες χαρές- , ούτε εκεί πάνω θα έχει χαρά. 

ομόρροπο, με αυτό που μας νουθετεί κι ο αγ.Αντώνιος bloom ότι, .... αν δεν βρούμε Χριστό από εδώ, ούτε ''μετά'' θα Τον βρούμε, δείχνοντας ότι η Ορθοδοξία ΔΕΝ είναι μεταφυσική και θα... αλλά από τώρα και στους αιώνες. Αμήν ‘’νυν’’ και ‘’αεί’’ εφ’ημών και μεθεκτός εντός ημών, Ο Κύριος.

---

Τέσσερις οι τοίχοι της απωλείας, τέσσερις και της σωτηρίας…

2 σχόλια:

  1. … στο τέσσερις οι τοίχοι της απωλείας, τέσσερις και της σωτηρίας… όπου αρχικά είχα ερανειστεί τμήμα της όλης προσέγγισης του αγίου που την παρουσιάζω εδώ (γιατί την βρήκα αργότερα), διαχώρισα τους τέσσερις τοίχους σε 3 περιφερειακούς και έναν κεντρικό, όπως όπου ο θησαυρός εκεί και η καρδιά.

    Δι αυτού, του εγωισμού καθέλκεται ο όλος άνθρωπος με τις αυτεξούσιες ανακαλύψεις και εφευρέσεις του…. αφού ακολουθεί την φυγόκεντρο (6 και Ι, Ι’ ταγμα δαιμόνων) σε σχέση με την χάρι της κατά Θεόν ευλογημένης ταπεινότητας (κι όχι ταπεινολογίας) οπότε αυτή δρα ανελικτικά και αναστάσιμα (9 και Ι, Ιησούς) ως ακόλουθη και ομόπνοη της κεντρομόλου. (Με τα 6,9 και δύο Ι, ελικοειδώς και ευθέως ή προς απώλεια ή προς σωτηρία αμήν).

    θα τα δούμε ΟΛΑ πως θα αλλάξουν…. με τον αγ.Ιωάννη Βατάτζη, με μας να πρέπει να βιαστούμε να αλλάξουμε άξονα οπτικής και ενεργειών, και έννοιας θησαυρού που έλκεται η καρδιά μας, ώστε να γίνουμε στρατιώτες του και εργάτες του θείου σχεδίου.

    Τότε η πολιτική (με κέντρο άξονα το πολίτευμα του Σταυρού) θα είναι φιλάνθρωπος και φιλόθεος, κι όχι όπως τώρα απάνθρωπος και αντίθεος (σταυρομάχος και εκκλησιομάχος) λόγω μασωνίας ….

    Έτσι, επόμενο είναι η βιομηχανία και επιστήμη, θα είναι υπέρ του ανθρώπου και προς δόξαν Θεού. Τότε που τα μυαλά δεν θα είναι στρεβλωμένα και εσκοτισμένα, ούτε θα θάβουν το τάλαντό τους στην γη (εξαντλώντας τον νου και διάνοια στα χοϊκά) αλλά θα διακονούν τον άνθρωπο…. Αμήν δι ευχών, γενηθήτω Κύριε το θέλημά Σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΜΗΝ!!!

      Και πάλι ευχαριστούμε για ένα ακόμη καταπληκτικό άρθρο σου!

      Δόξα τω Θεό πάντων ένεκεν!!!

      Διαγραφή