Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

η Αλήθεια… και ο κλέφτης

Δυο τρεις σκέψεις που βάζουν στο πνευματικό μικροσκόπιο έναν μικρό ιό που δημιουργεί εσχάτως μεγάλα προβλήματα χρησιμοποιούμενος αυτός πολιτικά με περισσή τρομοκρατία, για δικούς τους σκοπούς και σχέδια. 

Το θέμα μας θα κινηθεί στην μέση οδό και πως η φυσική αλήθεια οδοδεικτεί στην άλλη, ώστε να επιλυθούν αυτά και ελευθερώσουν άνθρωπο και κόσμο από τα εκατέρωθεν τανύσματα. Εκτιμώ ένα ερέθισμα για όσους εξαντλούν την αγωνία και αγώνα τους με το αν θα κάνουν εμβόλιο ή όχι, αν θα φορέσουν μάσκες ή όχι ... σκέψεις με αφορμή αυτά, παράθεση μιας άλλης σπουδαιότερης οπτικής. Τα της ψυχής.

Τέλειος νους, νους αφάνταστος. Τα δεξιά και αριστερά οριζόντια τανύσματα που δέχεται η ψυχή που σκοπό έχει την ανύψωση, οφείλονται καθαρά
στην φαντασία. 

Υπέρμαχοι του εμβολίου πιέζουν τους αρνητές με χαρακτηρισμούς όπως άνοες μη εμπιστευόμενοι την τελευταία λέξη της επιστήμης, συνωμοσιολόγους, ψεκασμένους, ανεύθυνους πολίτες για εαυτό, οικείους και τους άλλους (παίζοντας όμως το παιχνίδι των συνεννοημένων μεταξύ τους παγκοσμίως, κυβερνήσεων με προοπτική στέρηση ελευθεριών στους απειθούντες στα κελεύσματα του καίσαρα) ... Οι αρνητές από την άλλη, με γνώμονα συνήθως τα πνευματικά και την καλή καχυποψία ότι τα εν λόγω εμβόλια δεν έχουν δοκιμαστεί αρκετά, δεν δέχονται να γίνουν πειραματόζωα. Κι η μέγγενη του αγκυλωτού σταυρού ‘’καλά κρατεί’’. 

Κι ο καθένας από την πλευρά του, ανάλογα της δομημένης κοσμοθεωρίας συνήθως εξάγει από την φαρέτρα του ό,τι βοηθά την εδραίωση της θέσης του και 

μυστικά ενεργεί με κόφτη πληροφοριών των αντιτιθέμενων απόψεων, για να εμμείνει στην πόλωσή του. 

Και… το φως του ηλίου είναι ευθές, μέχρις ενός σημείου. Πολωμένο φως (το οποίο φωτίζει τις παραπάνω δύο αντιμαχόμενες μερίδες) δίνει η σελήνη. Εκ του αποτελέσματος όποιος θέλει, γνωρίζει από ποιο φως φωτίζεται η συνείδησή του και μεριμνά (και πάλι ΑΝ ΘΕΛΕΙ) να περάσει από τον στρεβλό και εκ διαχύσεως φωτισμό, στον απλό και άμεσα θεόσδοτο, χωρίς την παρεμβολή του δορυφόρου μας (3).  

Μόνο, που το καλό παύει να είναι καλό, αν δεν γίνεται και με καλό τρόπο. 

Αυτό σημαίνει πως αν κάποιος εκφράζει αναλήθεια στην προσπάθεια προς την Αλήθεια, δεν είναι δικός Της κι ούτε δρα επ’ωφελεία Της. 

Αφορμή μια κυκλοφορούσα συνέντευξη δημοφιλούς επιστήμονος ιατρού, που όμως εκφράζει λανθασμένες απόψεις από άλλο επιστημονικό πεδίο, μόνο και μόνο για να στηρίξει την θέση του. Με το ‘’αν’’ όμως και την τρομοκρατημένη φαντασία που τρομοκρατεί και τους υπόλοιπους ακροατές και εμπιστευόμενους αυτόν ως ‘’γνώστη’’, δεν προχωράμε.    

Κι ο ΤΡΟΜΟΣ* (στα οικεία μας) λεξαριθμικά = ΟΦΙΣ. Κι ο Γιάννης φοβάται το θερηό και το θερηό τον Γιάννη. 

Κι ο ένας ΟΦΙΣ** ο έρπων, θα του συντριβεί η κεφαλή από τον όρθιο κρεμασθέντα, ως αντίτυπο (2) σε σκιά, επί της ράβδου του Μωσέως κι ο άλλος θα του τηρήσει την πτέρναν. Κι η ανομία της πτέρνης κυκλώσει με αλλά και … όπλω κυκλώσει σε η Αλήθεια Αυτού… 

Μιλάμε διαρκώς για φόβο και θάνατο, αλλά και ο φόβος και ο θάνατος υπό προϋποθέσεις, καταργείται και πατείται. 

Μας έπεισε ο διάβολος (κρυπτόμενος ως δόλιος και πλάνος που είναι), πως μία και μόνη συνάντηση θα έχουμε μαζί με τον θάνατο. Στο πέρας της βιολογικής ζωής και μόνο. Κι όποιος τον πιστεύει, μάλλον δεν κάνει κάτι για να νικήσει καθ’ημέραν τον πνευματικό θάνατο, απείρως σπουδαιότερο από τον αναπόφευκτο βιολογικό κι οι οποίες νίκες ή ήττες θα κρίνουν και την αιώνια κατάστασή μας μετά το ‘’πέρασμα’’ του κατωφλίου, που θα κρεμάσουμε τους χιτώνες μας σε ένα αγκίστρι έξωθεν της θύρας και θα εισέλθουμε γυμνοί, πρόσωπα έναντι Προσώπου.  

Και, δεν είναι κάτι άλλο ο προς αντιμετώπιση θάνατος, από το αγιογραφικό….  23 τὰ γὰρ ὀψώνια τῆς ἁμαρτίας θάνατος, τὸ δὲ χάρισμα τοῦ Θεοῦ ζωὴ αἰώνιος ἐν Χριστῷ ᾿Ιησοῦ τῷ Κυρίῳ ἡμῶν. (Ρωμ.ς’) την αντιμετώπιση της αμαρτίας που προκαλεί θάνατο. 

Επανερχόμενοι στην επιστημονική αστοχία του δόκτορος… οι ενασχολούμενοι με τα της φυσιογνωσίας και βιολογίας, εντόπισαν ότι εξερχόμενο το mRna εκ του πυρήνος όπου το dna, έχει ειδική αποστολή και ΔΕΝ ξαναγυρνάει πίσω για να τροποποιήσει τον πυρήνα απόπου εξήλθε και μεταλλάξει. 

Έτσι, με το ‘’αν’’ γυρνάει, στήνεται μια παραφιλολογία αντιεπιστημονική, που τους μεν γνώστες τους ‘’αναγκάζει’’ να μην κοινωνήσουν στον φόβο του γιατρού και τους έχοντες άγνοια να τους τρομοκρατήσει στρέφοντας όμως αλλού την ορμή τους και ‘’άμυνα’’ από τον κυρίως εχθρό που σε άλλο επίπεδο, αλωνίζει. 

Κι αυτός που ξέρει τον αγνοεί κι αυτός που δεν ξέρει στρέφει τον φόβο του στο εμβόλιο (και ιό) αντί για φόβο Θεού που αφενός θα προσηλώσει τον όλο άνθρωπο στον Ζωοποιό Σταυρό και εξ αυτού θα περιστείλει σωματικές, ψυχικές και πνευματικές αμαρτίες και ανομίες και αφετέρου θα του προσφέρει σοφία και εμπειρία στον πνευματικό αγώνα, οπότε και θα νικά καθ’ημέραν τον θάνατο. Θα στέφεται νικητής χάριτι δια Σταυρού, αμαρτιών και ανομιών.      

Κι ο Θεός, μέσω της φύσης, ορίζοντας αυτόν ως διδάσκαλο ισότιμο  των Γραφών, διδάσκει το πρέπον, ώστε εμείς στην παραφύση, να ζηλέψουμε να το κατορθώσουμε και ανεβούμε το σκαλοπατάκι. Ένα σκαλοπάτι απαραίτητο το κατά φύσιν για μετοχή του υπέρ φύσιν. 

Ο Δημιουργός έβαλε πύλες φρουρούμενες στον πυρήνα για να απαγορεύει την πρόσβαση οτιδήποτε ισχύει στο κυτταρόπλασμα ειδωλικό, πολύ περισσότερο την διάθεση ωμοίωσης με τα έξω προσλαμβανόμενα ξένα του ανθρώπου σώματα και στοιχεία. Κι η τροφή και τα εμβόλια, όλα είναι ξένα σώματα. Ο δε πυρήνας φύσει θεοεπίβλεπτος ασφαλισμένος, ώστε το dna των ανθρώπων να μην μεταλλάσσεται. Αλλιώς με τόσες ασθένειες και ιώσεις και ξένα σώματα βλαβερά που μέχρι τώρα περάσαμε και εισάγαμε στο σώμα μας εθελούσια ή εν αγνοία, κάποιος γραφικά είπε, ότι αν δεν ήταν ασφαλισμένος ο πυρήνας μας, θα έπρεπε τώρα να είμασταν κροκόδειλοι. 

Βέβαια, για κάποιον λόγο, υπάρχει ένας ιός που μπορεί να μπερδέψει τον πυρήνα. Κι αυτός είναι ο hiv. Έχει όμως νοηματική αξία*** να ευρεθεί το ‘’γιατί’’ και αίτιον μέσα στο πρωταίτιο Λόγο κι αυτό είναι γιατί ο θάνατος δια των θυρίδων εισέρχεται. Λεπτομέρειες στον παρατιθέμενο δεσμό, όχι μόνο γιατί συμβαίνει, αλλά και η προτεινόμενη ορθοδόξως θεραπεία. 

Διττός είναι ο άνθρωπος κι οι προηγούμενες μονοδιάστατες προσεγγίσεις, είναι ελλειπείς. Λες κι η υγεία ως ‘’θεά’’ είναι μονοδιάσταση και αφορά ΜΟΝΟ την σαρκική. Δυστυχώς, η ψυχική υποτιμάται από τους έχοντες τετράγωνη λογική, αλλά την βιώνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ στο πετσί μας, ένθεοι και άθεοι (όλοι χωροχρονικά εσταυρωμένοι) και από αυτήν εξαρτάται η αντιμετώπιση των πάντων. Μακάρι όχι μονοδιάστατα σαν τον κύκλωπα…. 

Δεν είναι όμως μόνο τι αφ-ομοιώνει το σώμα από τα ξένα εισερχόμενα και η δυνατότητα απομάκρυνσης των βλαβερών και αχρήστων (όσο μπορεί), αλλά και τι αφ-ομοιώνει η ψυχή από τα (πάλι) ξένα, αλλά αυτήν την φορά πνευματικά εισερχόμενα. Κι  όπως το στομάχι μοιάζει με μυλόπετρα που αλέθει για να μπει ο οργανισμός σε διαδικασία, το ίδιο ισχύει και για την ψυχή. [γιατί η ψυχή μοιάζει με τη μυλόπετρα; (Αββάς Κασσιανός)]. 

Η διεργασία της αφομοίωσης (με τι θα ωμοιωθούμε από τα εισερχόμενα ξένα) είναι στα χέρια μας, με μεταβολισμό, να υπάρχει όχι μόνο φυσικός και βιολογικός, αλλά και πνευματικός. (Μεταβολισμός φυσικός και πνευματικός). 

Άνωθεν, υπερφυσικός που συγκαταβαίνει : …Θεοῦ τὸ Σῶμα καὶ θεοῖ με καὶ τρέφει· θεοῖ τὸ πνεῦμα, τὸν δὲ νοῦν τρέφει ξένως έως ου μορφωθεί Ο XC εν ημίν και κάτωθεν, αντί να θεωρεί τον εαυτό του ο άνθρωπος εικών Αυτού (ε-αυτός) κι όχι απλό απάρτιο γης (ε-γώ) εικών επί γης (και μόνο την ονομάτων επίσκεψη εφόδιο για αυτογνωσία και σοφία…), δλδ να νοήσει ότι είναι ναι μεν ζώον, αλλά ζώον θεούμενον.     

Γιαυτό και το ψαλμικό… καὶ ἄνθρωπος ἐν τιμῇ ὢν οὐ συνῆκε, παρασυνεβλήθη τοῖς κτήνεσι τοῖς ἀνοήτοις καὶ ὡμοιώθη αὐτοῖς. (ψαλμ.μη’) 

Κι ενώ ο πυρήνας είναι ‘’βράχος’’ άμυνας (όπως η φύση ορίζει και διδάσκει) και δεν επιτρέπει από τον χώρο των ειδώλων και πληροφοριών (κυτταρόπλασμα) να τρωθεί και μεταλλαχθεί, δεν ισχύει το ίδιο για τον πυρήνα μας που είναι η ψυχή, από τον εικονικό χώρο και προβολών μέσα στον οποίο ζει και κινείται και δραστηριοποιείται το σώμα.

Οι θυρίδες της ψυχής, από άγνοια, αδιαφορία, αδυναμία (ακόμη και από άλλη κοσμοθεωρία) επιτρέπουν πολλά είδωλα να μπουν σε αυτήν, να αφομοιωθούν και τελικά ωμοιάσουμε εμείς αυτά. 

…τὰ εἴδωλα τῶν ἐθνῶν, ἀργύριον καὶ χρυσίον, ἔργα χειρῶν ἀνθρώπων·…. ὅμοιοι αὐτοῖς γένοιντο οἱ ποιοῦντες αὐτὰ καὶ πάντες οἱ πεποιθότες ἐπ᾿ αὐτοῖς. (ψαλμ.ριγ’) 

Μήπως δεν έχουμε παραδείγματα τέτοιας ακινησίας; κι ο βράχος του κύνωπα στην Πάτμο, και το (απαγορευμένο πρόσβασης) πέτρινο καράβι στην Ρόδο απέναντι από την Παναγία Σκιαδενή, και την Ζωή (the miracle ρώσικη ταινία βασισμένη σε αληθινό γεγονός με τον αγ.Νικόλαο)… μακάρι αυτές οι πληροφορίες να μην περάσουν από ‘’κόφτη’’ και να τύχουν εκμετάλλευσης προς το συνολικό μας συμφέρον… 

Κι η ψυχή λαμπρυνόμενη προς τα άνω, θεοειδώς ή δαιμονιοποιούμενη προς τα κάτω σκοτιζόμενη, ανάλογα τις επιλογές ζωής και αφομοιούμενα ξένα εισερχόμενα (4), όσο καλύπτεται από τους δερμάτινους χιτώνες και έχει βιολογική ζωή, έχει χρόνο να αλλάξει την κατάστασή του. Μετά, όχι. 

Ο αγ. Ανδρέας δια XC σαλός γράφει σχετικά στο περί ψυχής και κολάσεως… για τις μορφές που λαμβάνει η ψυχή και πως φαίνεται. Κι αν είναι μακρυά μια θεολογική οπτική, πόσο απέχει από την κίρκη που μεταμόρφωνε τους ανθρώπους ανάλογα με το πάθος τους σε γουρούνια, καμήλες, κλπ;;; [βέβαια ο καθένας πρέπει να ερευνήσει τα του οίκου του και γιατί είναι πιο πιστευτά (οι τάχα) μύθοι (σίγουρα εκπαιδευτικοί και ηθοπλαστικοί), κι όχι αναφορές αγίων, αλλά ας το προσπεράσουμε επί του παρόντος...].  

Νομίζω πως οι αρνητές των εμβολίων (που ζημιά προξενεί η συσκευασία και οι τρόποι συντήρησης) , χωρίς να υποτιμάται το πολύ βιαστικό της ‘’έγκρισης’’ χωρίς μελέτες παρενεργειών, ας μην φοβούνται τόσο πολύ την εξωτερική μεταμόρφωση (που διαφημίζει ο έλον μασκ ότι τεχνηέντως θα επέμβει στο dna και θα μετατρέπει κατά το δοκούν τον άνθρωπο σε πεταλούδα κλπ….   ) όσο δια των παθών την ψυχική μας μεταμόρφωση σε αυτά, επειδή το πλέγμα**** πνευματικής άμυνας είναι διάτρητο και διαμπερές, χωρίς αντιστάσεις.    

Κι επειδή η επιστήμη ολοέν πλησιάζει στην μαγεία, χωρίς πιθανόν να το ξέρει ή να το θέλει, ας μην επιτρέψουμε τεχνολόγους (αλόγους) και μάγισσες να μεταμορφώσουν το σώμα και ναό του Πνεύματος, αλλά και την ψυχή μας (ως θηλυκό) σε δοχείο και μηκέτι σκήνωμα της αμαρτίας αλλά μόνο Πνεύματος Αγίου. 

Κατορθούμενο αυτό το επίτευγμα χάριτι (1) όσο, Ἔχομεν δὲ τὸν θησαυρὸν τοῦτον ἐν ὀστρακίνοις σκεύεσιν δια της μετανοίας*****, να Τον βρούμε.   

Στους υπέρμαχους (μονοδιάστατα ορώμενα επιστημονικά) το εμβολίου, ελπίζω τα λίγα παραπάνω περί ψυχής να τύχουν εκμεταλλεύσεως και η θέρμη υπερασπίσεως του απροσπέλαστου πυρήνα βιολογικά να γίνει αφορμή προάσπισης του πυρήνα της ψυχής μας από εξωτερικές αφομοιώσεις ένεκα παθών και ωμοιώσεις ακινητούντων ειδώλων που αψευδώς αυτή θα είναι η κατάληξις. 

Κι οι χακεράδες της φύσης μας, με την άλογη τεχνολογία, συνεργαζόμενοι με τον κλέφτη που είναι πολέμιος της Αληθείας και της κατά Θεόν ελευθερίας, θα  προσπαθήσουν τώρα στα προέσχατα να συμμείξουν το όστρακο με το σπέρμα των ανθρώπων. (Δαν.β’43)

Κι αν σήμερα με έπαρση (μακάρι όχι αλαζονεία εκ της γνώσης που φυσιεί) κοροϊδεύουν αφ’υψηλού τους αρνητές ότι να δεν έχω τσιπάκι, ή θα πιάνω καλύτερο σήμα και βραχέα και fm…. είναι πολύ κοντά μετά την συνήθεια εμβολιασμών, ΚΑΙ ΑΥΤΟ. 

Είναι η προσπάθεια ‘’λογικής’’ αντιμετώπισης των πάντων η άρνηση της τάχα συνωμοσιολογίας. Δεν είναι όμως τόσο ιδανικά και αγαθά τα πράματα όσο φαντάζονται, όπως κάθε ανακάλυψη πρώτα περνάει από την κακή χρησιμοποίηση, όπως πυρηνική βόμβα προς καταστροφή και μετά για φιλάνθρωπες (όσο) χρήσεις…. Έτσι, θάβουν το τάλαντό τους στην γη, εξαντλώντας την σπιρτάδα της διανοίας ΜΟΝΟ στα χοϊκά. Μην τύχει και γνωρίζουμε την κάτω αλήθεια, την επιστημονική, αλλά λόγω μη υγιούς ευθείας κίνησης του νοός προς πνευματική αναγωγή και σύνδεση του λόγου αληθείας με Τον Λόγο (εγώ ειμί η Αλήθεια…) βρεθεί ο κλέφτης και χάσουμε και τα δυο.                  

Δεν χρειάζεται για τέλος ευχή. Μόνο το όστις έχει νουν νοείτω και ώτα ακούειν, ακουέτω. 

Αμήν ωφέλιμα. 

--- 

(1) Ἐάν μὴ Κύριος οἰκοδομήσῃ οἶκον, εἰς μάτην ἐκοπίασαν οἱ οἰκοδομοῦντες· ἐὰν μὴ Κύριος φυλάξῃ πόλιν, εἰς μάτην ἠγρύπνησεν ὁ φυλάσσων. (ψαλμ. 126) 

(2) αναλαμβάνοντας επάνω στον Σταυρό κάθε ασθένεια και κάθε αμαρτία, με μας να διαλέγουμε θέση και στάση. Σταυρωτές, σταυρούμενοι και κληρονόμοι 

…τίς ἀναβήσεται εἰς τὸ ὄρος τοῦ Κυρίου καὶ τίς στήσεται ἐν τόπῳ ἁγίῳ αὐτοῦ; ἀθῷος χερσὶ καὶ καθαρὸς τῇ καρδίᾳ, ὃς οὐκ ἔλαβεν ἐπὶ ματαίῳ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ καὶ οὐκ ὤμοσεν ἐπὶ δόλῳ τῷ πλησίον αὐτοῦ. οὗτος λήψεται εὐλογίαν παρὰ Κυρίου καὶ ἐλεημοσύνην παρὰ Θεοῦ σωτῆρος αὐτοῦ. 

Με τελειότητα, να μην είναι άρνηση του κόσμου αλλά προσπάθεια για διαφάνεια… 

 

Δερμάτινοι χιτώνες και διαφάνεια 

κι επειδή ο Ιούδας (που σημαίνει εξομολόγηση) κρέμασε την ζωή του στην συκή δλδ δερμάτινους χιτώνες, ας μην φανούμε όμοιοι με αυτόν κρεμώντας και στηριζόμενοι στα ψαυστά ‘’υλικά’’ που τάχα η γνώση τους δεν είναι θεωρητική αλλά δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Μήπως όμως αυτή είναι και η αρχή της επιστημονοσύνης του καθενός; η αμφιβολία; καλή η προαίρεση για πρόοδο, αλλά μακάρι νάναι καλό και το τέλος και έξυπνο. Βέβαια, ας μην περιμένει υπερφύαλα το μικρό δημιούργημα να βάλει Τον Δημιουργό σε πειραματική εξάρτηση υποκάτωθεν των εργαλείων και μικροσκοπίου του ‘’σήκω σήκω, κάτσε κάτσε’’ κατά το θέλημά του, αλλά να προσαρμόσει το δικό του, στο θείο φιλάνθρωπο θέλημα, που έστησε την φύση, πυρήνα και κυτταρόπλασμα, dna και mRna… ως οδοδείκτη προς Εαυτόν και επιτέλους ανάβαση από αυτόν τον παράλογο κόσμο, στο κατά φύσιν. Κι όχι μόνο, αλλά κυρίως αγιασμό. Άγιοι γίνετε ότι άγιος ειμί…. Έχουμε παραδείγματα. Η θέληση μας λείπει κι αν βρεθεί, θα γίνουν θαύματα. Κυρίως θα θανατωθεί ο θάνατος.     

Με αφορμή δε το εμβόλιο και την αδιακρίτως θεοποιηθείσα σαρκική υγεία, ας μην υποτιμηθεί ή αδιαφορήσουμε για την αιώνια ψυχική. 

Ιούδας ισκαριώτης, κατά Θεόν παιδαγωγία και εμβόλιο (δύο όψεις και προοπτικές)

(3) με την κατάσταση φωτισμού να αναλύεται στο Ο ΘΕΟΣ vs ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ και συγχρόνως να αναφέρεται κι η λύση περάσματος από την μία πίστη στην άλλη, παρά το φαινόμενο της ορθοδοξότητος (σαν βάση) του καθενός.  

(4) αγ.Μαξίμου ομολογητού (για να νοήσουμε τι είναι όντως ξένο με την φύση μας και να αποφεύγουμε την εισαγωγή του) : ….

αλλά πιο ουσιαστικά, για να μην κυνηγάμε σκιές, να εστιάσουμε στις αρετές δίνοντας με αυτόν τον τρόπο ''δικαιώματα'' Στην ολκάδα θελόντων σωθήναι καλή μας Παναγία, να μας εισάγει Φως στην ψυχή και εξάγει από τις περιττές διχογνωμίες... 

* Περί τρόμου … (και τρομοκρατίας)

** …14 καὶ εἶπε Κύριος ὁ Θεὸς τῷ ὄφει· ὅτι ἐποίησας τοῦτο, ἐπικατάρατος σὺ ἀπὸ πάντων τῶν κτηνῶν καὶ ἀπὸ πάντων τῶν θηρίων τῶν ἐπὶ τῆς γῆς· ἐπὶ τῷ στήθει σου καὶ τῇ κοιλίᾳ πορεύσῃ καὶ γῆν φαγῇ πάσας τὰς ἡμέρας τῆς ζωῆς σου. 15 καὶ ἔχθραν θήσω ἀνὰ μέσον σοῦ καὶ ἀνὰ μέσον τῆς γυναικὸς καὶ ἀνὰ μέσον τοῦ σπέρματός σου καὶ ἀνὰ μέσον τοῦ σπέρματος αὐτῆς· αὐτός σου τηρήσει κεφαλήν, καὶ σὺ τηρήσεις αὐτοῦ πτέρναν. (Γεν.γ’)

*** περί AIDS και της πνευματικής του αναγωγής...

**** πνεύμα, πλέγμα και ύδατα

***** μετανοίας αρχή και ανεύρεση του Θησαυρού…

με την Αλήθεια ως βασιλική διακριτική οδό, πέραν των δύο πολωμένων απόψεων, που ο κλέφτης ''παίζει''. Της κατά φαντασίαν (όσης) του τάχα άτρωτου ''πιστού'' και από την άλλη, της τάχα αντικειμενικής δυνατότητος του ιού που μπαίνει με ύβρι σε θείο χώρο όπου ο θάνατος τεθανάτωται (Σώμα Χριστού), προσεγγίζοντας αυτόν τον ιό επιστημονικά, αλλά με έλλειψη ορθοδόξου (παρότι παρεξηγιέται αν του το πουν) πίστης... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου