Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

περί πολιτικής


δια της πολιτικής θεσμοθετούνται νόμοι και λειτουργεί το κράτος σαν φυσικό σώμα υπό το πνεύμα και εθνική συνείδηση των πολιτικών αρχόντων.

Μέσα στον όρο εθνική νοείται όλη η κλίμαξ από 0 – 100, της ευλογημένης εκ Θεού εθνικότητος (σταυρός χαράς και αρμονίας) που όρια έθεσε, της ασθενούς κατ’άνθρωπον εθνικιστικής [αγκυλωτός ως μέγγενη αλλά και αράς (ταραχής)]*, έως της  διεθνιστικής ή εθνομηδενιστικής τάσης (σπορά και στόχος αντίθεων), με αποτέλεσμα της κάθε στάσεως, την ανοδική και πρόοδο ή καθοδική και μηδενισμό των εννοιών κράτος/έθνος.

Υπό την σκέπη και σχετική οργάνωση, όλα τα κοινωνικά σώματα (υγείας, παιδείας, στρατού, δικαιοσύνης…) ή εξυγιαίνονται ή ασθενούν ανάλογα. 

250 χρόνια τώρα που εργάζονται οι σιωνιστές** κατάφεραν πολιτικώς να περάσουν τα σχέδιά τους, τα αποτελέσματα των οποίων τα ζούμε.

Υπακούοντας ενοποιημένα οι στοές με όλα της τα παρακλάδια που έχουν καταλάβει πολλούς χώρους στον μέγα αρχιτέκτονα του σύμπαντος καθελκύουν την σύμπασα ανθρωπότητα (ως παλαιό ΑΔΑΜ) στους δικούς τους στόχους.

Έχουν αυτοί σχέδια, (απάνθρωπα και αντίθεα) έχει όμως και ο Θεός (φιλόθεα και φιλάνθρωπα). Έχουν αυτοί εργάτες (πολέμιους του Σταυρού), έχει και ο Θεός (τους δικούς Του σταυροφόρους), αναμένοντας ο απλός λαός να τους αναδείξει, αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι ανεξάρτητα της στάσης του καθενός σε σχέση με τον Σταυρό.

Για την ανάδειξη όπως προϋπόθεση των μεν ήταν η υπακοή στον αντίποδα, έτσι και προϋπόθεση είναι η έμπρακτη (κι όχι απλά θεωρητική) υπακοή στον πόδα και πραγματικό Κυβερνήτη (1) του σύμπαντος. 

Με καρδίαν καθαράν και καθαρά χέρια (όποιο επάγγελμα και να ασκεί ο καθένας) δίνει ‘’δικαιώματα’’ στον καλό Θεό να τον χρησιμοποιεί, συνοδευόμενη η εργασία με την μυστική και μυστηριακή μετοχή, όπως στην αγιογραφία υπογράφει ο
αγιογράφος ‘’δια χειρός’’.

Κι η ιστορία συνεχίζει την συγγραφή της στο διάβα των αιώνων, με τους φωτεινούς αφενός και σκοτεινούς αφετέρου εργάτες.

Όταν ρωτούσαν τον άγιο Παΐσιο ποιον να ψηφίσουμε; απαντούσε έναν άγιο.
- μα δεν υπάρχουν άγιοι στην πολιτική
- έ τότε έναν που να αγαπάει την Ελλάδα και Ορθοδοξία…

δίνοντας σε μας την διάκριση να διαλέγουμε.

Νομίζω πολλές φορές αδιάκριτα ψηφίστηκαν φαινόμενοι πατριώτες που εκ των πραγμάτων αποδείχθηκαν χειρότεροι (ή συνεχιστές του έργου) των απάτριδων. Κι η σκυταλοδρομία και το έργο αποδόμησης κράτους και έθνους, ‘’καλά κρατεί’’.

Είχε δοθεί εντολή στις στοές στην ‘’πατριωτική’’ παραδοσιακή δεξιά να φωτογραφίζονται χαμογελαστοί δίπλα σε ιεράρχες για να δίνουν την εντύπωση των πατριωτών και θρησκευόμενων. Και το ‘’φαίνεσθαι’’ απέκρυψε  καλά το προσωπείο του είναι τους, πλανώντας ακόμη και ιεράρχες. Δεν μιλάμε για την ακόμη στήριξη από πολλούς της καταστροφικής ‘’δεξιάς’’ που συμφώνησε στο πούλημα της Μακεδονίας, και οργανώνει δια του μίσους κατά του ‘’γηγενισμού’’ (όπως υποσχέθηκε ο νυν πρωθυπουργός στο ιουδαϊκό συμβούλιο να πατάξει) με την εισροή εκατομμυρίων αφροασιατών με παχυλά επιδόματα και άλλες αντεθνικές ενέργειες να θέλει να ξεπουλήσει θράκες, κρήτες, αιγαία…

Να τους αφήσουμε να κάνουν ανενόχλητοι το έργο τους ή να εξυπνήσουμε; επειδή όμως ο όρος μοιάζει υποτιμητικός πρέπει να κινηθούμε προς την ουσία του εξ-υπνήματος… εξ ύπνου αμαρτίας, αφού η ασθένεια είναι βαθύτερη και στο επίπεδο του πνεύματος, οπότε χρειάζεται και το αντίστοιχο ίαμα που είναι το πολίτευμα του Σταυρού που ενώνει εις έν λαούς και έθνη αγάγοντάς τους εις τον πόδα αναδεικνύοντας την ιδιαιτερότητα του προσώπου τους εν Φωτί, αντί της άλλης προοπτικής ενότητος εις κενότητα και σκότει, με την σύνθλιψη των εθνών και κατάργησή τους.... ως παγκοσμιοποίηση κατά το κονσερβοποίηση.  

Επιβαλλόμενη η ακρόαση και τήρηση των ζωηφόρων εντολών κατά πρόσωπο, ο καλός Θεός θα δώσει άρχοντα κατά τας καρδίας μας. Ένα βάθος που μας διαφεύγει. Αμήν να εισέλθει και φωτίσει τον εσκοτισμένο λογισμό. Ήδη εξωτερικά στον κόσμο έχει αρχίσει να ανατέλλει και το σκότος να αντιδρά στην ερχόμενη απώλειά ισχύος του, με λυσσώδη χτυπήματα.

Η δουλειά των φίλων του Λαζάρου ήταν να αποκυλήσουν τον βαρύ λίθο κι η δουλειά του Θεού ήταν να τον αναστήσει. Ως δική μας υποχρέωση έχουμε να προετοιμάσουμε το καλό έδαφος (καρδίας, νοός, ζωής) ώστε να υποδεχτούμε με χαρά την προσωπική και συλλογική ανάσταση του γένους. Τον βαρύ λίθο του εγωισμού που ''απαγορεύει'' την έλευση Φωτός και λύσης και πεισματικά δεν θέλει την ένωση, αρνούμενος την θεόσδοτη πρόταση. ''Συνήθεια'' των ανθρώπων, που βλέπουν κάποιους μεταφορείς της πληροφορίας και δεν βλέπουν τον άγιο που ''κρύβεται'' καλά από πίσω. Και συνεχίζουμε νάχουμε ανάγκη περισσότερης διακονίας ως ΜΑΡΘΑ και πράξης και περισσότερης προσευχής και ακινησίας και θεωρίας ως φιλοθεΐα σαν ΜΑΡΙΑ, εν ημίν ως αδελφές (κι όχι απλά φίλοι) για να τύχουμε αυτήν (την ανάσταση). 

Και πάλι. στην προηγούμενη σπείρα πνευματικής ημέρας προς νύχτα από την κερκόπορτα (της συνοικίας των εβραίων) εισήλθε ο θάνατος, στην ανατέλλουσα ημέρα από την ‘’κερκόπορτα’’ της συνοικίας των ελλήνων θα εισέλθει Φως και Ζωή (ως προώρισται) ***.   

Στα πλαίσια της υποδοχής και προετοιμασίας προτάθηκε από τον αγ.Παΐσιο η ενωτική ονομασία της ‘’βυζαντινής δημοκρατίας’’, υπό την σκέπη του οποίου κόμματος θα δράσει όλος ο υγιής πατριωτικός χώρος, ο καθένας από το μετερίζι του, χωρίς αυτό το ‘’κόμμα’’ να κομματιάζει εγωιστικά τον λαό, αντιμαχόμενος τα υπάρχοντα υγιή, αλλά ταπεινά όστις θέλει, συμμαχώντας τα, να τα ενώνει προς δόξαν Τριαδικού Θεού.

Με δύο ισοδύναμες και αγαθές πτέρυγες, δύο σκέλη από ΙΟΝΙΟ έως ΙΩΝΙΑ προς επαναφωτισμό των σβησθέντων βιαίως λυχνιών και ένταξη κάθε υγιούς κυττάρου στο εν σώμα. Με αποκοπέν ξίφει ενός μέλους, ιαθέν προσεχώς χάριτι.     

Αμήν δι ευχών των τριών σχετικών αγίων…  αγ.Κωνσταντίνου ιδρυτού της τέλειας βυζαντινής δημοκρατίας (κατά τον Ράνσιμαν), του επανιδρυτού και θεόσταλτου ερχόμενου αγ.Ιωάννη Βατάτζη του ελεήμονος, του εμπνευστού και προτείνοντος του ενωτικού ονόματος αγίου Παϊσίου και εξαιρέτως της γλυκυτάτης Θεοτόκου ης την χάριν της τα εναντία εις ταυτό αγαγούσας, παρακαλούμε.  
        


...και οι κομμουνιστές πόσα χρόνια δηλαδή. Δούλεψαν κοντά 75 χρόνια και δεν κράτησαν, κράτησαν ούτε 70 χρόνια, 72... Οι Σιωνιστές δουλεύουν τώρα, ξέρεις πόσα χρόνια; και 250. Αυτοί ούτε 7 χρόνια δεν θα κρατήσουν... .. Θα τα στριμώξουν τα πράγματα.. ..Τέτοια δικτατορία πού σκέφτονται να κάνουν, μόνο ό διάβολος μπορεί να την είχε σκεφτεί. Κατάλαβες τί γίνεται; Τελικά θα φάει μια σφαλιάρα ή θα πάει στην άκρη... Θα πάει περίπατο... - Γέροντος Παϊσίου

*** (κείμενο του Αγίου Νεκταρίου για τον κοσμοϊστορικό ρόλο των Ελλήνων) κείμενο του Αγίου Νεκταρίου για τον κοσμοϊστορικό ρόλο των Ελλήνων, ιδίως εν σχέσει με την διάδοσιν του Ευαγγελίου





1 σχόλιο:

  1. βλέπουμε το σύννεφο να κινείται προς μία κατεύθυνση κι ενώ ''επιθυμούμε'' να πάει προς την αντίθετη, δεν κανονίζουμε να αλλάξει μέσα μας ο πνέων αέρας (που δεν φαίνεται)....

    ΑΗΡ ποιείται στο σύμβολο της πίστεως και ΑΗΡ νοείται Ο Κύριος και Ορθοδοξία. Αν δε, δεν ορθοτομήσουμε και διορθωθούμε έσω, αν δεν πνεύσει εντός θείος ΑΗΡ, μην περιμένουμε έξω γιατρειά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή