Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

ο κύκλος της ζωής όπως ήταν πάντα, αλλά και όπως διαμορφώνεται με τις νέες τεχνολογίες

Ο Άναρχος και Ατελεύτητος Θεός απεικονίζεται σχηματικά στην Ορθοδοξία, με  κύκλο (όχι μόνο ως Ο, εντοπισμένα θεολογικά  στην ΠΔ και σε άλλες προσεγγίσεις, αλλά και ως Ο+Ο=Ω όπως αναλύονται στο θεόσδοτο όνομα ΙΩΑΝΝΗΣ και ΚΔ)… αλλά και στην συνέχεια, όπως αναφέρει ο απ.Παύλος ‘’φιλοσοφικά’’ (για να υπάρξει σημείο επαφής και ελκύσει φιλοσόφους) … 27 ζητεῖν τὸν Κύριον, εἰ ἄρα γε ψηλαφήσειαν αὐτὸν καὶ εὕροιεν, καί γε οὐ μακρὰν ἀπὸ ἑνὸς ἑκάστου ἡμῶν ὑπάρχοντα. 28 ἐν αὐτῷ γὰρ ζῶμεν καὶ κινούμεθα καὶ ἐσμέν, ὡς καί τινες τῶν καθ᾿ ὑμᾶς ποιητῶν εἰρήκασι· τοῦ γὰρ καὶ γένος ἐσμέν. (Πραξ.ιζ’) 

Θα ήταν όμως άτοπο και μονότονο και ανεδαφικό αν οριζόταν η ζωή μας με έναν κύκλο (που ως γεωμετρικό σχήμα είναι χωρίς αρχή και τέλος) αφού η ζωή μας και αρχή και τέλος έχει. Βιολογική αρχή και πνευματική (ως θεία πνοή με την σύλληψη) αλλά και τέλος, που μετά από αυτό, έχει και κατάληξη/κατάταξη. 


Στον βιούμενο ‘’κύκλο’’ ζωής, νομίζω πως όλοι αισθανόμαστε τανύσματα θεωρητικά και πρακτικά, κεντρομόλα και φυγόκεντρα, που μας εγγίζουν ή απομακρύνουν από το Κέντρο.
 

Στον μικρόκοσμό μας, και όσο τυγχάνουμε επί γης επιβάτες, όλοι μαζί, γη κι εμείς, πάλι είναι άστοχη η γεωμετρική απεικόνιση ως κύκλου που περιστρέφεται μαζί με άλλους πλανήτες, μονότονα, γύρω από έναν σταθερά ‘’καρφιτσωμένο’’ στον ουρανό,  ήλιο.΄


Στο https://www.youtube.com/watch?v=0jHsq36_NTU (1) φαίνεται παραστατικά η ελικοειδής κίνηση. Στον κόσμο (σύνολο μικρομικρόκοσμου, μικρόκοσμου και μακρόκοσμου) που γέμει από σπείρες, (6άρια και 9άρια) εκτυπούμενη και ενεργώντας η ζωή στο dna , κοχλιούς, φυτά έως και γαλαξίες… δεν είναι λογικό σφάλμα να πούμε πως όλα τα παραπάνω είναι ενδεικτικά και βοηθητικά (αν θέλουμε) δια της αναγωγής, προς την  αυτογνωσία μας [εν ημίν 6vs9 - κοιλία - κεφαλή, ους ανεστραμμένος μάλχος 6, έμβρυο vs αναγέννηση όρθιος ανήρ, 9], οντογνωσία, κοσμογνωσία και εν μέρει θεογνωσία, όσο μας προτρέπει και επιτρέπει Ο Κύριος να ψηλαφούμε. 

Παράλληλα, οι άγιοι πατέρες λένε: …Ἡ αἰωνιότητα ὅπως καὶ ἡ ἱστορία δὲν εἶναι

ἕνας κύκλος ἀλλὰ μία πορεία πρὸς τὰ πάνω. Δὲν εἶναι ἕνα γεωμετρικὸ σημεῖο ἀλλὰ μία ἑλικοειδὴς ἄνοδος. 

Μας συμφέρει να μείνουμε στα τανύσματα που δέχεται η ψυχή μας ενόσω είμαστε μέσα στον κύκλο της ζωής, κι αυτά, δεν είναι άλλα, από την κεντρομόλο Ι (Ιησού - 888) που θέλει να μας σώσει (χειραγωγώντας μας αναστάσιμα) επαναφέροντας όσους θέλουν και εργάζονται επ’αυτού στο Κέντρο και Τριαδικό Θεό (999), και αντίθετα την φυγόκεντρο Ι (ι’ τάγμα των δαιμόνων), με τάση προς απώλεια (666) και εξοστρακισμό. 

Είναι τα δύο Ι που εμπεριέχονται στο ΕΙΝΑΙ* μας, ‘’εμβολιασμένα’’ από το ΕΝΑ που λάβαμε αυτήν (την ζωή), νομοτελειακά στην φύση μας, προς ελεύθερη επιλογή και ακολούθηση. 

Κι οι επιλογές μας δεν είναι άλλες, από το να καταλήξει η φύση στην υπερφύση (ανώγειο) ή παραφύση (δυσώδες υπόγειο) ανάλογα με την βιωτή, σε θεωρία και πράξη, σαρκοποίηση του πνεύματος ή πνευματικοποίηση της σάρκας. 

Ή ο ηγεμονικός νους να λεπτύνει, καθαρθεί και ανέλξει και τον ασκούμενο χου** στην άνω Βασιλεία (χάριτι), ή η σάρκα να γίνει τόσο χοϊκή και βαρειά, που να καθέλξει και τον νου, στα κάτω ‘’βασίλεια’’ (ενεργεία και συνεργεία με τον άλλον).  

Νοούμενος ο ηγεμονικός νους βασιληάς, (όπως πολλές φορές εύχεται η εκκλησία για αυτόν, και μπερδεύεται ο κόσμος)… δέχεται την επήρρεια του ουράς του δράκοντος, που ως πτερνιστής περιτυλίγεται στο πόδι του αλόγου (σώματος), ώστε να τον καταρρίψει.     

Βασιλεύς νους κινούμενος (με πολλές αντιξοότητες εκ του απανθρώπου) προς Τον Βασιλέα των απάντων (που θα κλίνει παν γόνυ επουράνιον επίγειον και καταχθόνιον)… ή προς υποταγήν του στον αντίποδα. 

Αναφερόμενοι σε βασιληάδες και βασίλεια, (ειδικά της τελευταίας αυτοκρατορίας ντπ) συνειρμικά οδηγούμαστε στα γραπτά του προφ.Δανιήλ (β’) που επαναλαμβάνουμε, ευκαιρίας δοθείσης, αφού αυτός είναι ο καθ’ύλην αγώνας μας: … 33 αἱ κνῆμαι σιδηραῖ, οἱ πόδες μέρος τι σιδηροῦν καὶ μέρος τι ὀστράκινον. 34 ἐθεώρεις ἕως οὗ ἐτμήθη λίθος ἐξ ὄρους ἄνευ χειρῶν καὶ ἐπάταξε τὴν εἰκόνα ἐπὶ τοὺς πόδας τοὺς σιδηροῦς καὶ ὀστρακίνους καὶ ἐλέπτυνεν αὐτοὺς εἰς τέλος. 35 τότε ἐλεπτύνθησαν εἰς ἅπαξ τὸ ὄστρακον, ὁ σίδηρος, ὁ χαλκός, ὁ ἄργυρος, ὁ χρυσός, καὶ ἐγένετο ὡσεὶ κονιορτὸς ἀπὸ ἅλωνος θερινῆς· καὶ ἐξῇρεν αὐτὰ τὸ πλῆθος τοῦ πνεύματος, καὶ τόπος οὐχ εὑρέθη αὐτοῖς· καὶ ὁ λίθος ὁ πατάξας τὴν εἰκόνα ἐγενήθη ὄρος μέγα καὶ ἐπλήρωσε πᾶσαν τὴν γῆν. (Δαν.β’) (2)

Για να μην πλατιάζουμε και χαθεί το νόημα, ‘’πρέπει’’ να τρέξουμε την οριζόντια διάσταση του χρόνου, προς συνάντηση του Βασιλέως και αχειρότμητου λίθου και με το ‘’ελθέ και σκήνωσον εν ημίν’’ να διαλύσει ΑΥΤΟΣ Ο ΕΝ ΗΜΙΝ ΛΙΘΟΣ (και πέτρα ην Χριστός) τα δόλια και απάνθρωπα σχέδια, και εξαφανίσει αυτά (καὶ τόπος οὐχ εὑρέθη αὐτοῖς), μαζί με τους υπηρέτες τους.    

‘’Πρέπει’’ ο νους να κολλήσει στον νοητό ήλιο και να ποιεί ευθείας τας τρίβους, όπως Αυτός τρέχει μέσα στην ιστορία. Συμπλέων, συνοδοιπορών και Ιατρός ψυχών και σωμάτων έως της συντελείας. 

‘’Πρέπει’’ κι εμείς να ανεβάσουμε λάβαρο και σημαία βιωτής κι όχι μόνο θεωρίας, όπως ο Κωνσταντίνος παλαιολόγος ΙΑ’ είχε στο έμβλημα το ΒΒΒΒ. 

Το ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ. Το «Βασιλεύς Βασιλέων Βασιλεύων Βασιλευόντων» ή στην πιο ταπεινή εκδοχή : «Βασιλεύ Βασιλέων Βασιλεί Βοήθει». (Παραλλαγή του εμβλήματος με τα Τέσσερα Βήτα υπάρχει στην σημαία της Σερβίας). 

Και… όπως ε-αυτός είναι εικών Αυτού (που Του είμαστε εικόνες)  και πρέπει με το ελθέ και σκήνωσον εν ημίν να πληρωθούμε, σε σχέση με το ε-γώ που είναι εικών (το ε που προηγείται) επί γης (γω) που σαν σκιά πρέπει να καταργηθεί... το δεύτερο μπορεί να επιτευχθεί, ΜΟΝΟ όσο πληρούται ο εαυτός με Αυτόν (επανερχόμενοι νοηματικά και ουσιαστικά στο να έμβει ο Λίθος εν ημίν, ως Θεία κοινωνία, και πατάξει το είδωλο). 

Κι αν δεν προηγηθεί η έσω τάξις και νίκη, μάταια ψάχνονται εξωτερικές κινήσεις αντίδρασης. Ματαίως ηγρύπνησεν ο φύλαξ… ματαίως οικοδομεί… ματαίως ορθρίζει, εάν δεν ενεργήσει Ο Κύριος… 

Και, όπως από την προσωπική μας σχέση με τον Σταυρό, παράμετροι και επιπτώσεις στα συλλογικά... θα αλλάξουν οι καταστάσεις όχι μόνο επί του εαυτού, αλλά ομόκεντρα προς τα έξω, στην Ελλάδα και επί γης, το αυτό ισχύει και με τις παραπάνω παρατηρήσεις. Οι μεν τρέχουν και επείγονται να μας κάνουν το θανατηφόρο εμβόλιο και μεταλλάξουν σε υβρίδια δουλικά, Ο δε Κύριος αναμένει ελεύθερα να Τον εμβάσουμε στην ψυχή και ζωή μας να μας κάνει ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ. 

Από φίλη που είναι ψαχτήρι στο ίντερνετ και ‘’κυνηγά’’ σύμβολα, εναντιούμενη στην τεχνητή νοημοσύνη, μου εγνώρισε ότι ‘’κυκλοφορά’’ το Ε με επόμενα 10Β … (ΕΒΒΒΒΒΒ….) 

Έχω την γνώμη ότι είναι εναρμονισμένα με τα 10 σεφιρώθ της καμπάλα, που δεν χρειάζεται εδώ να επαναλάβουμε και προβάλουμε το σχήμα τους…

Με τα συμφραζόμενα και σχετικά, μάλλον αφορά την εικόνα (Ε) του Βασιλέα των Βασιλευόντων, ως ειδωλικός/εικονικός αντίποδας. Τα δε 10Β μάλλον αφορούν τους 10 ‘’βασιληάδες’’ των 10 έκπτωτων αγγελικών νοερών δυνάμεων που συντάχθηκαν εις εν, το ι’. 

Κάνοντας αναζήτηση σχετική, έπεσα στην επεξήγηση σαν λέξη κλειδί, που ήταν deviantart και σημαίνει αποκλίνουσα τέχνη. 

Η τέχνη τεχνών στην ορθοδοξία, είναι η προσευχή και συγκέντρωση όλων των ψυχικών δυνάμεων στο κέντρο, ο νους στην καρδιά. (…και επιστροφή / μετανοίας, δια της κεντρομόλου Ι, στην Βασιλεία).   

Κι αυτή η συγκλίνουσα, είναι η όρασις δια κυρτού κατόπτρου, ταπεινά (που ελκύει την χάρι) σε αντίθεση με την αποκλίνουσα που είναι ‘’τέχνη’’ κι αυτή αλλά της φυγοκέντρου, που με κοίλο κάτοπτρο ορώντας τις καταστάσεις, σαν από κοιλιά, εγωιστικά, μετεωρίζεται ο άνθρωπος και χάνεται. (ερμηνευόμενος ο μετεωρισμός στο ψαλτήρι, ως κύματα οργής Θεού.  

Αυτή η αποκλίνουσα ‘’τέχνη’’ έχει πολλούς εργάτες, που μέσα στο επιτρέπεται του Θεού, ως εργάτες σιωνισμού, εωσφοριστές σατανιστές…. κατέχουν θέσεις κλειδιά παγκοσμίως. 

Ένας από αυτούς έγραψε πρόσφατα….   

Εμπρός για την μεγάλη επαναφορά την μεγάλη επανεκκίνηση, The Great Reset / Great Reboot..*** 

Σημειολογικά… όπως η GR με έμβλημα και βίωμα το πολίτευμα του Σταυρού, έγινε κυματοθραύστης αυτοκρατοριών με κινητήρια δύναμη τον αγκυλωτό που θάθελε να συνθλίψει τον κόσμο… έτσι και τώρα στα προέσχατα καλείται ο έλλην να προτάξει πνευματικά στήθη και Χριστό. ….οὗτοι ἐν ἅρμασι καὶ οὗτοι ἐν ἵπποις, ἡμεῖς δὲ ἐν ὀνόματι Κυρίου Θεοῦ ἡμῶν μεγαλυνθησόμεθα. αὐτοὶ συνεποδίσθησαν καὶ ἔπεσαν, ἡμεῖς δὲ ἀνέστημεν καὶ ἀνωρθώθημεν. Κύριε, σῶσον τὸν βασιλέα, καὶ ἐπάκουσον ἡμῶν, ἐν ᾗ ἂν ἡμέρᾳ ἐπικαλεσώμεθά σε. (ψαλμ.ιθ’) 

Τρέχουν οι σκιές σαν τον πυρράκη Ησαύ να εμφανιστεί πρώτος στον κόσμο… αλλά το σχέδιο του Θεού ως Φως, τους προλαβαίνει και στέλνει τον Ιακώβ, με επειλημμένη την χείρα επί της πτέρνης του Ησαύ, και καλύψει την θανάσιμη τρωτότητά του… αμήν κι εμάς να κυκλώσει και ασφαλίσει την πτέρνα μας…

Κι επειδή ο αντίδικος υποψιάζεται και γνωρίζει από πού αντλούν δύναμη αυτοί που θα τον νικήσουν, γιαυτό και πολεμά μετά μανίας την Θεία Κοινωνία, ειδικά στην Ελλάδα, ενώ στο εξωτερικό ‘’προτρέπει’’ άλλες αλλοιώσεις υβριστικές, που αν ακολουθηθούν εκπίπτουμε. Κουταλάκια, μάσκες….   μη γένοιτο. Στώμεν καλώς με τις ουράνιες δυνάμεις. 

Να απέχουμε του Αγίου Ποτηρίου, να μας ‘’στύψουν’’ από XC, όπως προφήτευσαν οι αυτοεκπληρούμενοι προφήτες…. για να είμαστε εύκολη λεία…. (πάλι οι ΒΒΒ … εντολείς και εντολοδόχοι για το ρεσέτ, ρεστάρτ και το build back better…) με άλλη μία σημειολογική διαφήμιση του biden... 

αλλά όσοι λίγοι κατανόησαν και βίωσαν το μυστήριο…. επιμένουν στην ΜΙΑ ΛΥΣΗ… 

καὶ ἵνα μή, ἐπὶ πολὺ ἀφιστάμενος τῆς κοινωνίας σου, θηριάλωτος ὑπὸ τοῦ νοητοῦ λύκου γένωμαι. 

όπως συνέβη και στην αναφορά που κάνει Ο Όσιος Παλλάδιος για τον Άγιο Μακάριο (μαγεία και Θ.Κοινωνία) 

Επί του πρακτέου, όπως ο αγιογράφος υπογράφει ‘’δια χειρός’’ παραδίδοντας το χέρι του Στον Κύριο για να απεικονιστεί δι αυτού, με ακρίβεια και ευλογία το εικονιζόμενο άγιο πρόσωπο … έτσι μακάρι να παραδίδουμε πάν μέλος**** πάσαν την ζωή ημών….  για να περατωθεί νικηφόρα κι αυτός ο μεγάλος αγώνας, ποιούντες ευθείας τας τρίβους γιατί η ευλογία έρχεται στους ευθείς την καρδίαν και συγχρόνως, ευθέως κρίνει Ο Κύριος τα έθνη…. 

---- 

* Εκ του μη όντος στο είναι… 

** Μολυνόμενος ο νους από πονηρούς λογισμούς, ενεργείται η δαιμονική επήρρεια και το πάθος στα αισθητά μέλη και προσβάλλεται και το σώμα. Μολυνόμενο το σώμα γίνεται γεώδης και ο νους. Αυτή η αλληλεπίδρασις είναι ένα μυστήριο που κάνει τον άγιο Ιωάννη της κλίμακος να πη: ‘’θαύμα ιδέσθαι νουν ασώματον υπό σώματος μολυνόμενον και σκοτούμενον και πάλιν δια πηλού τον άϋλον ανακαθαιρόμενόν τε και λεπτυνόμενον’’. Δλδ είναι θαυμαστό πράγμα να βλέπης τον ασώματο νου μας να μολύνεται και να σκοτίζεται από το σώμα. Και πάλι ο άυλος νους να ξανακαθαρίζει και να λεπτύνεται από τον πηλό (δλδ από τις ασκήσεις του σώματος). 

ελικοειδής κίνησις νοός (μερικά σχετικά άρθρα)  

Οι τρείς κινήσεις της ψυχής – ευθεία, ελικοειδής, κυκλική – σύμφωνα με τους Πατέρες της Εκκλησίας 

*** Μετά τον covid ένα ακόμη καταστροφικό σενάριο από παγκοσμιοκράτες… Η Νέα Τάξη τελικά ήταν αποπροσανατολισμός κατ΄ουσίαν απεργάζεται την Παγκόσμια Αταξία, την απορρύθμιση των κοινωνιών την γενικευμένη αποδόμηση… O Jeremy Jurgens, Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ-WEF δηλώνει : ′′πιστεύω ότι θα υπάρξει μια άλλη κρίση. Θα είναι πιο σημαντική. Θα είναι πιο γρήγορη συγκριτικά με αυτό που είδαμε με τον covid. Οι συνέπειες θα είναι πιο σημαντικές και οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις θα είναι πολύ πιο σημαντικές.”Ο Klaus Schwab ιδρυτής κι Διευθυντής του WEF συγκεκριμενοποιεί τη νέα απειλή: ′′ Ξέρουμε τα πάντα αλλά δεν επιδεικνύουμε πάντοτε αρκετή προσοχή στο φοβερό σενάριο μια ολοκληρωτικής κυβερνο-επίθεσης που δύναται να σταματήσει το ηλεκτρικό ρεύμα, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα νοσοκομεία και την κοινωνία μας γενικότερα. Η κρίση του COVID-19 θα θεωρηθεί ως μια μηδαμινή διαταραχή συγκρινόμενη με μια κυβερνοεπίθεση πιο σημαντική “. 

Εμπρός για την μεγάλη επαναφορά την μεγάλη επανεκκίνηση, The Great Reset / Great Reboot.. πηγή 

**** Νέκρωση μελών αμαρτίας  με την προσευχή προς την Παναγία (Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά)

[Υπεράγαθε Δέσποινα Θεοτόκε,
επάκουσον της οικτράς μου δεήσεως και μη καταισχύνης με από της προσδοκίας μου, η μετά Θεόν ελπίς πάντων των περάτων της γης.
Τον βρασμόν της σαρκός μου κατάσβεσον.
Τον εν τη ψυχή μου αγριότατον κλύδωνα κατεύνασον.
Τον πικρόν θυμόν καταπράϋνον.
Τον τύφον και την αλαζονείαν της ματαίας οιήσεως εκ του νοός μου αφάνισον.
Τας νυκτερινάς φαντασίας των πονηρών πνευμάτων
και τας μεθημερινάς των ακαθάρτων εννοιών προσβολάς
εκ της καρδίας μου μείωσον.
Παίδευσόν με την γλώσσαν λαλείν τα συμφέροντα.
Δίδαξον τους οφθαλμούς μου βλέπειν ορθώς της αρετής την ευθύτητα.
Τους πόδας μου τρέχειν ανυποσκελίστως ποίησον την μακαρίαν οδόν των του Θεού εντολών.
Τας χείρας μου αγιασθήναι παρασκεύασον, ίνα αξίως αίρω αυτάς προς τον Ύψιστον. 
Κάθαρόν μου το στόμα, ίνα μετά παρρησίας επικαλείται Πατέρα τον φοβερόν Θεόν και πανάγιον. Άνοιξόν μου τα ώτα, ίνα ακούω αισθητώς και νοητώς τα υπέρ μέλι και κηρίον γλυκύτερα των αγίων Γραφών λόγια, και βιώ κατ‘ αυτά από σου κραταιούμενος.

Δια γαρ σου, πανύμνητε και υπεράγαθε Δέσποινα, περισώζεται πάσα βροτεία φύσις αινούσα και ευλογούσα Πατέρα, Υιόν και Άγιον Πνεύμα, την παναγίαν Τριάδα και ομοούσιον, πάντοτε, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.]. 

….να πληρωθεί πάσα η γη (όπως προφητεύτηκε από τον Δανιήλ) απ’άκρον εις άκρον… όχι ως συνήθως το νοούμε σε πλάτος σύμπαντος δυσπρόσιτα, αλλά εις ύψος, ψαυστά, ως εν ουρανώ και επί της γης, ευδοκία…



 


 

 

 

  

με την ακριβή και κατά Θεόν, ομόπνοοι και επόμενοι τοις αγίοις πατράσιν Φιλοθεΐα και φιλανθρωπία , αμήν δι ευχών. 

(1)


(2) αφήνοντας την συνέχεια της προφητείας χωρίς μετάφραση αλλά μόνο με πιο έντονα γράμματα, ευχόμενος ο καλός Θεός να κτίζει καθαρήν καρδίαν και πνεύμα  ευθές να εγκαινίζει εις τα έγκατά μας, ώστε να μην την παραφράσουμε… αλλά εργαζόμενοι ευθέως, συναριθμηθούμε στο τελευταίο σώμα (και βασιλεία) και αναστηθούμε εις τους αιώνας. 

43 ὅτι εἶδες τὸν σίδηρον ἀναμεμειγμένον τῷ ὀστράκῳ, συμμειγεῖς ἔσονται ἐν σπέρματι ἀνθρώπων καὶ οὐκ ἔσονται προσκολλώμενοι οὗτος μετὰ τούτου, καθὼς ὁ σίδηρος οὐκ ἀναμείγνυται μετὰ τοῦ ὀστράκου. 44 καὶ ἐν ταῖς ἡμέραις τῶν βασιλέων ἐκείνων ἀναστήσει ὁ Θεὸς τοῦ οὐρανοῦ βασιλείαν, ἥτις εἰς τοὺς αἰῶνας οὐ διαφθαρήσεται, καὶ ἡ βασιλεία αὐτοῦ λαῷ ἑτέρῳ οὐχ ὑπολειφθήσεται· λεπτυνεῖ καὶ λικμήσει πάσας τὰς βασιλείας, καὶ αὐτὴ ἀναστήσεται εἰς τοὺς αἰῶνας. 

--- 

ένα ελάχιστο σχόλιο ως προσέγγιση, ίσως βοηθητικό και μάλιστα επί του πρακτέου. Εισερχόμενος Ο Κύριος σε κάθε μέλος / άνθρωπο, ως λίθος αχειρότμητος εξ όρους, που το επιθυμεί και εργάζεται μυστικά και μυστηριακά, την καθαρότητα και ταπεινότητα, θα ενεργεί Ο Κύριος μέσω των μελών Του (3) , προς δόξαν Πατρός, συνδοξάζοντας τους εργάτες Του, συνανασταίνοντας τους και πατάσσοντας όσους θάθελαν να συμμείξουν το πυρίτιο (όστρακο) στο σπέρμα των ανθρώπων, ποιούντες μας γενετικά τροποποιημένους….. 

Συναριθμώντας τους (αμήν εμάς, και από εμάς εξαρτώμενο) από όλες τις κοινωνικές τάξεις και επαγγέλματα, ως νέο στρατό (και λαό 4) της δικής Του βασιλείας…., που χαρακτηριστικό τους θάναι, αθώοις χερσί, καθαραίς καρδίαις… Και γράφτηκε αυτή η γνώμη, γιατί αρκετοί αμφισβητούν τον  ερχόμενο αγ.Ιωάννη Βατάτζη, ότι δεν τον αναφέρει η αποκάλυψις, ενώ στην προφητεία του Δανιήλ νομίζω ευκρινώς το λέγει. Αμήν στρατιώτες του….

Αυτή είναι η ζωή. Όπως πάντα ήταν αλλά και τώρα με τις νέες τεχνολογίες, έχουμε να δούμε πολλά πράματα εν ουρανώ και επί γης (επίγειας ζωής μας) … Μέρα με την ημέρα, νύχτα με την νύχτα, ώρα με την ώρα ξεδιπλώνεται η σπείρα της ζωής και έρχονται στο φως αυτά που το Φως φυσικοπνευματικά φωτίζει για να μας γνωσθούν. [Οἱ οὐρανοὶ διηγοῦνται δόξαν Θεοῦ, ποίησιν δὲ χειρῶν αὐτοῦ ἀναγγέλλει τὸ στερέωμα. ἡμέρα τῇ ἡμέρᾳ ἐρεύγεται ῥῆμα, καὶ νὺξ νυκτὶ ἀναγγέλλει γνῶσιν. ψαλμ.ιη’]… Κρύφια ψυχής πολλών. Καλοπροαίρετα οπότε ‘’επιστρατεύονται’’ ή κακοπροαίρετα, οπότε χειροτερεύουν την κατάστασή τους. Τι περιμένουμε; με υπομονή και μυστική εργασία την επιστράτευση, την πάταξη [(αυτό που λέει ο αγ.Παΐσιος) θα βάλει ο Θεός το χέρι Του, θα πάει περίπατο η πρόσφατη δικτατορία του διαβόλου]. Θα χαθούν οι θρασείς νέοι οι υβριστές του Αγίου Θεού, όπως προτύπωσε στην ζωή του (την δική του σπείρα) ο προφ.Ελισσαίος … [όπως εμφανίζει ο καλός Θεός μέσα από τις διαφανείς δικές Του μικρογραφίες, αγίους Του, ό,τι θέλει, πάντα με τον ίδιο στόχο (και θέληση) την επίγνωση της Αληθείας και την σωτηρία μας....] για να μπούμε στην τελική ευθεία προς τα έσχατα (και προφ.Ηλία). Κύριε έρχου, Ἀναστήτω ὁ Θεός, καὶ διασκορπισθήτωσαν οἱ ἐχθροὶ αὐτοῦ, καὶ φυγέτωσαν ἀπὸ προσώπου αὐτοῦ οἱ μισοῦντες αὐτόν. ὡς ἐκλείπει καπνός, ἐκλιπέτωσαν· ὡς τήκεται κηρὸς ἀπὸ προσώπου πυρός, οὕτως ἀπολοῦνται οἱ ἁμαρτωλοὶ ἀπὸ προσώπου τοῦ Θεοῦ. καὶ οἱ δίκαιοι εὐφρανθήτωσαν (ψαλμ.ξζ’). Αυτή η σχέση του ξ με το ζ και της Ζωής Του. …. θα τους φέρει σε ευθεία. Αμήν μέτοχοι.        

(3) Βιολογικό σώμα, κοινωνικά σώματα και Σώμα Χριστού = Ορθόδοξη Εκκλησία

(4) ὑμεῖς γὰρ ναὸς Θεοῦ ἐστε ζῶντος, καθὼς εἶπεν ὁ Θεὸς ὅτι ἐνοικήσω ἐν αὐτοῖς καὶ ἐμπεριπατήσω, καὶ ἔσομαι αὐτῶν Θεός, καὶ αὐτοὶ ἔσονταί μοι λαός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου