Σάββατο 20 Μαΐου 2023

πως υπεισέρχεται και πως λειτουργεί το πολίτευμα του Σταυρού, μέσα στην εγκόσμια πολιτική…


…όχι απλά ενόψει εκλογών, (συμπτωματικά αγ.Κωνσταντίνου και Ελένης και ιαθέντος τυφλού) αλλά ως μια διαχρονική στάση ζωής…. 

ΔΕΝ μας συμφέρει να καταργήσουμε τον κόσμο και το ορατό ένδυμα, αλλά όπως προτείνει ο αγ.Μάξιμος ομολογητής πρέπει να προσπαθούμε να το κάνουμε διάφανο. Ο κυρίως εχθρός είναι η θολούρα της εμπαθούς καρδιάς και μυωπάζοντος οφθαλμού (νοός) που δεν βλέπει καθαρά ή δεν βλέπει καθόλου. 

Το πολίτευμα του Σταυρού, ως τετρακτινοπύρσευτος και πυρίμορφος έχει 4 ακτίνες και παραμέτρους που η βίωση ή η μη, γίνονται προϋποθέσεις ηλιοφάνειας μέσα στο σκότος ή συνέχισης παραμονής μας σε αυτό, όπως εργάζεται επιμελώς ο ‘’κόσμος’’ χρόνια τώρα. Αιώνες… 

Γιαυτό και χαιρετάτε: Χαίρε, θησαυρός εν τη γη φθόνω κρυπτόμενος· χαίρε, ο φανείς εν τοις άστροις τυπούμενος. Χαίρε, τετρακτινοπύρσευτε και πυρίμορφε Σταυρέ· χαίρε, κλίμαξ υψοστήρικτε προοραθείσά ποτέ. Χαίρε, το των Αγγέλων γαληνόμορφον θαύμα· χαίρε, το των δαιμόνων πολυστένακτον τραύμα. 

Στο… σκέψεις πάνω στις στέψεις των βασιλέων σημειώθηκε το… Επί του πρακτέου, ο θείος σταυρός μέσα στον ισοσκελή τετραδιάστατο χωροχρόνο, έχοντας 4 

ακτίνες, αρχίζει και ξηλώνει το σκότος και το νέφος που ‘’πλακώνει’’ την ανθρωπότητα. 

Το κατά πόσο ισχύουν (ορθοδόξως) στον καθένα μας ξεχωριστά ώστε να αποτυπωθεί και έξω στα συλλογικά, τα δύο μυστηριακά σκέλη [της εξομολογήσεως (για το παρελθόν) θείας κοινωνίας για να κατέβει Ο Χριστός (ως Φως και νίκη κατά του θανάτου) μέχρι το τελευταίο κύτταρο του μικρο-μικρόκοσμού μας], και τα δύο μυστικά ως ελπίδα Θεού (για το μέλλον) και υπομονή στο τι μας αναλογεί.    

Έτσι η λύση του προβλήματος και ανατολή της ελευθερίας, έτσι και μέσω της απουσίας τους από την ζωή του ανθρώπου, (του εξεταζόμενου από την ψήφο του έλληνος) η παραμονή του και όλων μας, στην αιχμαλωσία. 

Αμετανόητοι και ανεξομολόγητοι, ακοινώνητοι, απελπισμένοι (μαζί με όλες τις άστοχες ελπίδες στα του κόσμου κι όχι στον Θεό) μαζί με την ανυπομονησία και γογγυσμό για τα δεινά (όσα επιτρέψει Ο Θεός να μας βρουν και ακουμπήσουν και αναλογούν) θα μας κρίνουν ως ανόητες (μωρές) γυναίκες…  10 ὁ δὲ ἐμβλέψας εἶπεν αὐτῇ· ἵνα τί ὥσπερ μία τῶν  ἀφρόνων γυναικῶν ἐλάλησας οὕτως;  εἰ τὰ ἀγαθὰ  ἐδεξάμεθα  ἐκ χειρὸς Κυρίου, τὰ κακὰ οὐχ ὑποίσομεν; ἐν πᾶσι τούτοις τοῖς  συμβεβηκόσιν αὐτῷ οὐδὲν ἥμαρτεν ᾿Ιὼβ τοῖς χείλεσιν ἐναντίον τοῦ Θεοῦ.... (Ιωβ β') με προσέγγιση στο…. υπομονή, σωφροσύνη και αναμαρτησία   

Από την ζωή μας θα εξαρτηθεί κατά πόσο θα εμφανιστεί ο Σταυρός στον ουρανό, που δι Αυτού καταργείται πάσα εναντία δύναμις, όπου κι αν αυτή ενεργεί. Πολιτικά, θρησκευτικά, κοινωνικά…. κατά πόσο ανοίγουμε τις θύρες να εισέλθει στον σκοτεινό κόσμο σαν μήτρα, το ουράνιο Φως, την μόνη θεραπεία στις κερκόπορτες (για να μην πούμε λεωφόρους) που ανοίγουμε για να εισέρχονται οι αλλόφυλοι (δαίμονες) με νομοτελειακό επόμενο, την άλωση της ακρόπολης (νοός) και όλης πόλης (μας). Έσω (βασιλεία) και έξω (εκτυπωμένα ως αθήνα ακρόπολις και Πόλις - καρδία).  

Εμφάνισις στον Μέγα Κωνσταντίνο  (21 Μαϊ) και εκλογές … εμφάνισις και στον υιό του Κωνστάντιο (7 Μαϊ) με το πάτριο, ‘’σήμερα’’ Σάββατο προ εκλογών. 

πως λειτουργούν επί του πρακτέου οι αγ.Κωνσταντίνος και Ελένη, η σχέση τους με την βασιλίδα των πόλεων και την εν ημίν βασιλεία  

Μια συνοδοιπορία μυστική (με τους αγίους) εκ των έξω στα έσω, εκ της γης στον ουρανό. Εκ του θανάτου στην Ζωή. Νομίζω μας συμφέρει να ‘’φανεί’’ λίγο στον προσωπικό μας ουρανό, για να αρχίσει να ξηλώνει το κράτος του σκότους που έχει τα δικά του σχέδια…. 

Έχουν αυτοί, έχει και ο Θεός. Έχει εργάτες πολλούς το ‘’σύστημα’’ και ο κόσμος, έχει λιγοστούς και αρκούν, αλλά μακάρι να πολλαπλασιαστούν οι εργάτες του θείου σχεδίου. Το όντως σταυροειδές, φιλόθεο και φιλάνθρωπο.   

Φυσικά και νομοτελειακά, ο καθένας εργάτης θα πληρωθεί από τον κύρη που υπηρέτησε και υπηρετεί…. [έρχομαι ταχύ αποδούναι εκάστω....  (αποκ.κβ')].

σε κανόνα είμαστε... που η στάση μας, από το κατά πόσο εισάγουμε το πολίτευμα του Σταυρού στην ζωή μας, τακτοποιώντας την, βάζουμε κι εμείς ένα λιθαράκι στην αίσια λήξη αυτού…. 

Και πάλι, από το Ο Θεός θα δώσει τη λύση αγ.Παϊσίου…. Ο Θεός ότι δεν είναι σωστό θα το πετάξει πέρα, όπως το μάτι πετάει το σκουπιδάκι. Δουλεύει ο διάβολος, αλλά δουλεύει και ο Θεός και αξιοποιεί το κακό, ώστε να προκύψη από αυτό καλό. Σπάζουν λ.χ. τα πλακάκια και ο Θεός τα παίρνει και φτιάχνει ωραίο μωσαϊκό. Γι' αυτό μη στενοχωρήσθε καθόλου, διότι πάνω από όλα και από όλους είναι ο Θεός, πού κυβερνά τα πάντα και θα καθίσει τον καθέναν στο σκαμνί, για να απολογηθεί για το τι έπραξε, οπότε και θα τον ανταμείψει ανάλογα. Θα αμειφθούν αυτοί που θα βοηθήσουν μία κατάσταση και θα τιμωρηθεί αυτός πού κάνει το κακό. 

Τελικά ό Θεός θα βάλει τα πράγματα στην θέση τους, αλλά ο καθένας μας θα δώσει λόγο για το τι έκανε σ' αυτά τα δύσκολα χρόνια με την προσευχή, με την καλωσύνη. 

Το θέμα της ψήφου δεν είναι τόσο απλό. Είναι η προβολή των κρυφίων της καρδιάς μας στο τι άρχοντες μας αναλογούν. Στην δε διαφαινόμενη προδοσία (των πρεσπών του αιγαίου) και πολυδιαφημιζόμενη ‘’συνεκμετάλλευση’’ που οι ‘’δημοκρατικοί’’ (3… ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και οι καλοθελητές ομοϊδεάτες μικροί…. ) θάθελαν να στήσουν μια οικουμενική κυβέρνηση να πάρουν ομού το κόστος αυτής, ο καθένας είναι υπεύθυνος αν θα πριμοδοτήσει αυτούς ή θα αναστείλει τα σχέδιά τους … εξαρτώμενα από την προσωπική μας σχέση με τον Σταυρό, παράμετροι και επιπτώσεις στα συλλογικά... 

Τότε, που ένα ΟΧΙ δεν θα αρκεί, αλλά μέσω συντάγματος θα μπορούσαν να ρίξουν το άλογο και τον άνου αναβάτη αυτού. 

Μιας βουλής, που δεν χρειάζεται αγιασμό για την ‘’καλή’’ λειτουργία του, αλλά εξορκισμό. Ένα άλογο (χωρίς Λόγο) και έναν άνου αναβάτη (χωρίς νου Χριστού). 

Δεν ψηφίζουμε αυτούς, αλλά αποδεικνύουμε την έσω μας κατάσταση. Τακτοποιημένη, σταυρική που χαροποιεί αγγέλους και θλίβει δαίμονες ή άτακτη, με αντίθετα αποτελέσματα, που σύντομα όχι μόνο θα τα δούμε, αλλά σαν παροχή δικαιωμάτων στον αντίδικο και άτακτο, θα τα υποστούμε.  Κύριε ελέησον!! 

ΚΑΛΗ επιλογή. ΟΧΙ μέσα στο επιτρέπεται, αλλά αμήν σύμφωνο με το θείο θέλημα. Ευλογημένα. Μην περάσει η Κυριακή του τυφλού τυπικά, και δεν ιαθεί ο τυφλός νους. Μην περάσει η εορτή των ισαποστόλων αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και δεν προσθέσουμε ένα λιθαράκι στην εν ημίν βασιλεία και ελευθερία…  προσωπικά και εξ αυτής της υπευθυνότητος και μη αμαρτίας (πολύπλευρης αστοχίας), στα συλλογικά. Για μας και τα παιδιά μας… Το οφείλουμε.... ενθυμούμενοι ότι οφείλουμε την θεραπεία της αιτίας, στο πνευματικό επίπεδο και τα αποτελέσματα θα ακολουθήσουν.   

Τοποθετώντας έναν (δεν έχει σημασία πόσους ή καθόλου) σταυρό, όπως ο αγιογράφος υπογράφει ''δια χειρός'' έτσι παραδίδουμε δια της χειρός μας την φύση (+) μας, για να εκτελεστεί ευχερέστερα το θείο σχέδιο ή βάζοντας την ψήφο μας υπέρ του άλλου σχεδίου. Τόσο σοβαρή είναι η ψήφος και δεν είναι απόφαση στιγμής, αλλά στάση και θέση ζωής, ως προς τον εαυτό και τα κοινά. Οδηγώντας με την συνέργειά μας στα πρόσημα + ή - , όπως φάνηκε σε απόλυτες τιμές στο εθελουσία πνευματοκατάληψη.... εθελούσια δαιμονοκατάληψη..., άλλωστε η ψήφος μας αντανακλά τον τρόπο ζωής και σκέψης, γενόμενοι ως σταυροφόροι (ορθόδοξου, φυσικού ισοσκελούς, ή αγκυλωτού) απόστολοι ενός εκ των δύο αντιπαρατιθέμενων δυνάμεων με τα σχέδιά τους [δικαιοσύνης Θεού και Αληθείας Του ή ''δικαιοσύνης'' και ''ειρήνης'' του κόσμου (ως άλλο αμαλήκ) και αληθοφανείας... ειδώλου, στην ουσία, ψεύδους] .... μη πάντες απόστολοι; μη πάντες σταυροφόροι; 

Πρωτίστως ομόνοια (και θεία ομόπνοια, όσο μπορούμε), γιατί οι εκλογές, δεν θα λύσουν προβλήματα, αλλά θα τα θερηέψουν…. ΟΛΟΙ εναντίων ΟΛΩΝ - μου παρουσιάστηκε μια ΑΓΙΑ και είπε ... : … να με επικαλείστε, (αγ.Ελένη) όταν θα δείτε αυτά που σας ετοίμασαν τα θηρία... Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.   

---- 

Απόκρισις περί αναξίων αρχόντων TOY EN ΑΓΙΟΙΣ ΠΑΤΡΟΣ ΗΜΩΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΙΝΑΪΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ 

η τάξις στον ψυχισμό, οι αιτίες της αταξίας και η αποκατάσταση 

Πως γίνεται μέσα στην καρδιά μας η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού. Οσίου Θεοφάνους του Εγκλείστου 

η έννοια της ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού (6/3)  

θεραπεύοντας Ο Κύριος τον τυφλό (νου) 

να βάλουμε αρχή με την άσκηση νηπίων, να έλθει ο νους στον φυσικό του τόπο και προχωρήσει μαζί με Τον Κύριο στην καρδιά… (μέσω αυτών των θέσεων, η ευλογημένη μετάθεση από την μία πρωτεύουσα στην άλλη…









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου