Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Ξένοι παρκάρουν «τσάμπα» τα lear jet τους στα στρατιωτικά μας αεροδρόμια!


 ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ξένοι παρκάρουν «τσάμπα» τα lear jet τους στα στρατιωτικά μας αεροδρόμια!

Yπουργική απόφαση  δίνει το δικαίωμα στις ιδιωτικές εταιρείες του εξωτερικού αλλά και στους διεθνείς οργανισμούς να παρκάρουν τα αεροπλάνα τους και τα ελικόπτερά τους στα στρατιωτικά αεροδρόμια της χώρας μας, πολύ πιο φθηνά από όσο αναγκάζονται να πληρώνουν οι πολίτες, για να σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους σε ιδιωτικά πάρκινγκ!   Αναλυτικότερα, με την Υπουργική Απόφαση  που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 958/ τ.Β΄/2009 και φέρει τον τίτλο: «Πρόσοδοι από την προσγείωση και παραμονή Αεροσκαφών και Ελικοπτέρων ιδιοκτησίας ιδιοκτητών εταιρειών Άλλων Χωρών ή Διεθνών Οργανισμών σε Αεροδρόμια της Π.Α», καθορίζονται τα τέλη προσγείωσης και παραμονής των αεροσκαφών-ελικοπτέρων στα αεροδρόμια της Πολεμικής Αεροπορίας ως εξής:
«Τα τέλη προσγείωσης των ελικοπτέρων ορίζονται στα 15 ευρώ ομοίως και των αεροπλάνων. Η ώρα παραμονής των ελικοπτέρων όμως ορίζεται στο ένα ευρώ, ενώ των αεροπλάνων στο ενάμισι ευρώ . Επιπλέον, από την Υπουργική Απόφαση «προβλέπεται για το διάστημα από 1η Οκτωβρίου έως και 30 Μαρτίου έκπτωση 30% στα τέλη προσγείωσης και παραμονής».

πηγή

2 σχόλια:

  1. ...Για τη διαδικασία είσπραξης των ως άνω εσόδων υπέρ του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας (ΜΤΑ), καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας, εξουσιοδοτείται ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας για την έκδοση των Διαταγών που απαιτούνται.


    Αθήνα, 15 Μαΐου 2009
    Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή