Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Φ. Σταϊνμάιερ: «Όχι στο ξεπούλημα της Ελληνικής Δημόσιας περιουσίας»

Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Handelsblatt», ο Στάινμαϊερ επισημαίνει ότι η Ελλάδα έχει αντιμετωπίσει «τεράστιες προκλήσεις τους τελευταίους μήνες και έχει καταφέρει αρκετά. Το αν αρκούν οι προσπάθειες αυτές θα το αξιολογήσει η τρόικα. Ακόμα όμως κι αν δοθεί το πράσινο φως στην 6η δόση θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι μόνο με χρήμα δεν λύνεται το πρόβλημα».
Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να ξεπουλήσει δημόσια περιουσία σε τιμή ευκαιρίας, τόνισε ο επικεφαλής της ΚΟ των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών και πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ.
Σύμφωνα με το γερμανό πολιτικό, η Ελλάδα θα ορθοποδήσει μακροπρόθεσμα αν ακολουθήσει μια πορεία εκσυγχρονισμού, έχοντας τη στήριξη και της Ευρώπης.
«Η Κομισιόν έχει στη διάθεσή της 200 δισ. ευρώ από τα διαρθρωτικά ταμεία. Ταυτόχρονα όμως η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να ξεπουλά τη δημόσια περιουσία σε τιμή ευκαιρίας», τονίζει ο Στάινμαϊερ.
Για τις ιδιωτικοποιήσεις, ο ίδιος προτάσσει μια ευρωπαϊκή λύση διαχείρισης των ιδιωτικοποιήσεων, που θα υλοποιηθούν σταδιακά σε διάστημα δεκαετίας, ώστε να υπάρξουν το δυνατόν μεγαλύτερα οφέλη.
«Τα ζητούμενα είναι ικανότητα διαχείρισης της κρίσης, ευθύνη και αλληλεγγύη. Αν δεν πετύχουμε τώρα ένα νέο ξεκίνημα τότε η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση δεν θα επιζήσει αυτή την κρίση», προειδοποιεί ο Στάινμαϊερ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου