Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

πολιτικές επιδιώξεις του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας


Οι επιδιώξεις του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας είναι:

Πρώτον. Ο έλεγχος και αναζήτηση των υπευθύνων που άσκησαν την πολιτική εξουσία και οδήγησαν τον Ελληνικό Λαό στην υποδούλωση του μνημονίου. Δεν θα ανεχθούμε την ατιμωρησία. Στα χείλη του Λαού βρίσκονται συγκεκριμένοι υπεύθυνοι οι οποίοι επιμελημένα φρόντισαν να περάσουν στην αφάνεια ενώ τα ονόματά τους συνδέονται με τις μεγαλύτερες αλλά και πλέον ύποπτες συμβάσεις εκτέλεσης δημοσίων έργων του νεότερου Ελληνικού Κράτους. Δεν θα περάσουν ανεξέλεγκτοι και ατιμώρητοι αυτοί οι οποίοι φόρτωσαν τα υπέρογκα δάνεια στις πλάτες της Πατρίδος. Θα προκαλέσουμε τη ψήφιση ειδικών νόμων για τη διερεύνηση των αιτίων της εξαθλίωσης των δημοσιονομικών. Οι ένοχοι θα βρεθούν και θα πληρώσουν. Δεν θα κρυφτούν πίσω από τις αισχρές παραγραφές.

Δεύτερον. Δεν θα εφαρμόσουμε τους όρους του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων που θίγουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Χώρας και τις εθνικές της επιλογές. Η Πατρίδα μας ανήκει γεωγραφικά, ιστορικά, πολιτιστικά και πολιτικά στην Ευρώπη. Η ίδια γέννησε τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, τις ιδέες της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Δεν υπάρχει άλλος προσανατολισμός για την Ελλάδα εκτός του ευρωπαϊκού και η θέση της είναι ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς λαούς. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρωπαϊκό νόμισμα. Θέση όμως ισότιμη και όχι θέση του παρία και του αιώνιου οφειλέτη. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η τρόικα έχουν εμπήξει βαθιά τους όνυχές των στις σάρκες του Ελληνικού Λαού και δεν διαφαίνεται καμία δύναμη για να απαλλαγούμε. Την κύρια ευθύνη την έχουν οι ανεπαρκείς και οι ψεύτες πολιτικοί που καθησύχαζαν το Λαό μέχρι να καταστεί αναπότρεπτο το φοβερό ΔΝΤ. Ο Ελληνικός Λαός πρέπει να αντιδράσει στους εκβιασμούς και στις μεθοδεύσεις που ετοιμάζει η νέα κυβέρνηση. Και άλλες φορές στο παρελθόν το κράτος βρέθηκε στην ίδια θέση . Δεν εκχώρησε όμως τα κυριαρχικά του δικαιώματα ούτε εκποίησε το δημόσιο πλούτο που ανήκει στις μελλοντικές γενιές. Στις κρίσιμες ώρες υπήρξαν διορατικοί ηγέτες οι οποίοι στάθμισαν το εθνικό συμφέρον αλλά και τις διεθνείς υποχρεώσεις της Χώρας. Δεν θα εφαρμόσουμε τους όρους που υποθηκεύουν το μέλλον και τη συνέχεια του Ελληνικού Έθνους. Αλλά μέσα σε δύο χρόνια με αυστηρό έλεγχο στις κρατικές δαπάνες και τίμια διαχείριση του ιδρώτα του έλληνα φορολογούμενου θα μπορέσουμε να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Και με ένα δίκαιο αλλά απόλυτα αυστηρό φορολογικό μηχανισμό η εθνική οικονομία θα βρεί την οδό της ανάκαμψης και της επιστροφής στην ανάπτυξη. Το πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι οικονομικό αλλά ηθικό. Διότι το δημόσιο χρήμα έπεσε στα χέρια των ασυνείδητων διαπλεκόμενων αετονύχηδων και των πολιτικών λήσταρχων.

Τρίτον. Ψήφιση νέου Συντάγματος :
(α) Ενίσχυση των εξουσιών του Προέδρου της Δημοκρατίας. Θα πάψει η υπερέχουσα θέση του Πρωθυπουργού που οδήγησε, μετά τη συνταγματική αναθεώρηση του 1986, στην πλήρη κομματοκρατία.
(β) Ενσωμάτωση των βασικών διατάξεων του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής.
(γ) Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας. Η πρωτοπόρος αυτή διάταξη, που εξασφάλιζε την πολιτική ελευθερία κάθε βουλευτού, μετατράπηκε σε συντεχνιακό προνόμιο. Συλλήβδην όλες οι άνομες πράξεις των βουλευτών εξαφανίσθηκαν πίσω από τη διάταξη αυτή. Ας φρόντιζαν να κρατηθούν τίμια και υπεύθυνα στα αξιώματα που τους εμπιστεύθηκε ο Λαός. Τώρα έχει έρθει η δική του ώρα .
(δ) Θα επιτραπεί η παροχή ανώτατης εκπαιδεύσεως όχι μόνο σε Ν.Π.Δ.Δ.
(ε) Δεν θα επιτρέπεται η λειτουργία των κομματικών νεολαιών εντός των χώρων των Πανεπιστημίων. Έξω τα κόμματα από τα Πανεπιστήμια. Το έργο τους δεν ήταν η προαγωγή του φοιτητικού κινήματος αλλά η εξασφάλιση κομματικού στρατού με την καταπιεστική και εκβιαστική δράση τους. Εάν τα κόμματα απαλλάξουν από την παρουσία τους τα Πανεπιστήμια γρήγορα η απόδοσή τους θα εκτοξευθεί και θα πάρουν ξανά τις υψηλές θέσεις που είχαν στην παγκόσμια κατάταξη.
(στ) Θα παραμείνουμε σταθερά προσηλωμένοι στη διατύπωση του άρθρου 16. Η παιδεία έχει σκοπό την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης. Δεν θα επιτρέψουμε την αποξένωση των ελληνοπαίδων από την θρησκευτική πίστη του Λαού.
(ζ) Ενίσχυση της θέσης των πολυτέκνων.
(η) Μείωση του αριθμού των βουλευτών ο οποίος θα ορισθεί με συνταγματική διάταξη και όχι από το νόμο.
(θ) Κατάργηση του θεσμού του βουλευτού επικρατείας.
(ι) Κατάργηση των βουλευτικών προνομίων, επιδομάτων και περιορισμός των ατελειών.
(ια) Καθιέρωση ασυμβίβαστου βουλευτού και υπουργού. Μέγιστη διάρκεια συνεχούς βουλευτικής θητείας τα 8 έτη. Δεν μπορεί να ανεχθεί άλλο η κοινωνία το φαινόμενο του επί τριακονταετία και τεσσαρακονταετία επαγγελματία πολιτικού.

Τέταρτον.Η εκπόνηση και η εφαρμογή εθνικού σχεδίου για την αναδιάρθρωση της παραγωγικής διαδικασίας. Σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες οικογενειών στις μεγαλουπόλεις αναζητούν τρόπο να επιστρέψουν στην ελληνική επαρχία. Το Κράτος θα τους βοηθήσει αποφασιστικά και έτσι θα ζωντανέψει λαμπρή ελληνική επαρχία που χάρισε τον πολιτισμό μας. Θα ανανεωθεί η ελληνική ύπαιθρος με ανθρώπινο παραγωγικό δυναμικό που θα συντελέσει στην αληθινή ανάδειξη της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας και στη παραγωγή προϊόντος.

Πέμπτον. Εμπέδωση της ασφάλειας, της περιουσίας και της ζωής των πολιτών. Η Χώρα δεν θα ξαναβιώσει τις εικόνες του επαίσχυντου Δεκεμβρίου του 2008. Το Κράτος επιτέλους θα ανταποκριθεί στην αποστολή του χωρίς να υπολογίζεται το πολιτικό κόστος. Αν χρειάζεται να επιδεικνύει αποφασιστικότητα και δυναμισμό προς προστασία του κοινωνικού συμφέροντος δεν θα υπάρχει δισταγμός. Οι μεγαλουπόλεις θα λυτρωθούν από την εξουσία της κουκούλας. Ακόμη το κράτος οφείλει να προστατεύσει την πληθυσμιακή σύνθεση της ελληνικής κοινωνίας που κινδυνεύει με τεράστιες εθνικές συνέπειες. Δεν υπάρχει άλλη λύση προστασίας μας παρά ο επαναπατρισμός των εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών που ζουν στην Πατρίδα μας κάτω από άθλιες συνθήκες και η αποφασιστική και δυναμική αντιμετώπισή των διακινητών με εξοντωτικές ποινές.

Έκτον.Θα αναβαθμισθεί η ελληνική παιδεία με το ανοιχτό σχολείο καθημερινά μέχρι τις 6 το απόγευμα με τη διαδοχική παρουσία των εκπαιδευτικών. Το Σχολείο θα αποτελέσει διαρκή και ανοιχτή εστία παραγωγής ελληνικής και χριστιανικής αγωγής. Δεν θα απολέσουμε τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά της εθνικής , πολιτιστικής και θρησκευτικής μας παράδοσης, χάριν της αποχρωματισμένης παγκοσμιοποιήσεως. Θα σταματήσει η χρόνια παραπαιδεία που λυγίζει τον έλληνα οικογενειάρχη με τα υπέρογκα ποσά. Μείωση του αριθμού των δημοσίων πανεπιστημίων και των εισαγομένων στην τριτοβάθμια παιδεία, τον οποίο ψηφοθηρικά και ανεύθυνα έφθασαν στα σημερινά αδιέξοδα του.

Έβδομον.Δυναμική υπεράσπιση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων μας με την παρουσία ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων. Αιγαίο, Θράκη, Κύπρος, Μακεδονία, Ήπειρος, Κρήτη. Κανένας εφησυχασμός. Τίποτα δεν είναι δεδομένο ούτε υπάρχουν προστάτες της εθνικής μας κυριαρχίας έναντι των απειλών. Οι απειλές είναι διαρκείς και τα Βαλκάνια ιστορικά υπήρξαν πεδίο αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων των μεγάλων ξένων δυνάμεων.

Όγδοον.Αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοικήσεως. Αξιολόγηση σε όλο το φάσμα του Δημοσίου. Το Κράτος και οι λειτουργοί του θα ξαναβρούν την αξιοπιστία και την υπόληψή τους. Έλεγχος και αυστηρή παρακολούθηση σε κάθε τομέα του δημοσίου. Καμία συναλλαγή με τα οργανωμένα συμφέροντα και τις συντεχνίες.

Ένατον.Αναδιοργάνωση του συστήματος απονομής δικαιοσύνης. Έλεγχος της πολυνομίας. Πραγματική ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Γιατί θα μπορούσε η Ελληνική Δικαιοσύνη να είχε αποτελέσει το ανυπέρβλητο εμπόδιο στη διαπλοκή και τη διαφθορά και να είχε αποβεί γρανιτώδης θεσμός προστασίας του Λαού και του Έθνους. Δεν λησμονούμε όμως τα αλλεπάλληλα τρομοκρατικά χτυπήματα που δέχθηκαν οι τίμιοι δικαστικοί λειτουργοί για να σιγήσουν οι φωνές υπεράσπισης του δικαίου και του δημοσίου συμφέροντος.

Δέκατον.Εν τέλει: Ναι στην ελεύθερη οικονομία αλλά με ένα ισχυρό, αξιόπιστο, σοβαρό και αποτελεσματικό παρεμβατικό κράτος.

Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας με τη δράση του δημιουργεί τις στέρεες προϋποθέσεις για να ανοίξει ο δρόμος προς τις γνήσιες, άδολες , τίμιες, λαϊκές, δημοκρατικές και πατριωτικές δυνάμεις να αναλάβουν το μέλλον της Πατρίδας μας.

Μας ερωτούν συχνά οι καλόπιστοι φίλοι μας: Πως θα επιτύχετε τους στόχους σας. Απαντάμε : Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί. Δεν ενδιαφερόμαστε για τη διατήρηση και εξασφάλιση του πολιτικού μέλλοντος μας. Δεν γνωρίζουμε ούτε ενδιαφερόμαστε να μάθουμε τι σημαίνει πολιτικό κόστος. Δεν εμπορευόμαστε τις λαϊκές προσδοκίες έναντι των ψηφοδελτίων. Δεν εμβαπτισθήκαμε στις κομματικές κολυμπήθρες εις το όνομα του κόμματος ούτε εκπαιδευτήκαμε να θέτουμε υπεράνω του εθνικού συμφέροντος το συμφέρον του κόμματος και της παράταξης. Έτσι θα πετύχουμε τους στόχους μας. Επιθυμούμε να δράσουμε από τις θέσεις της πολιτικής ευθύνης για να σταματήσουμε το κατρακύλισμα της Πατρίδος και τον διεθνή εξευτελισμό της. Να ανορθώσουμε το φρόνημα και την αυτοπεποίθηση του Λαού. Και είμαστε βέβαιοι πως ο Λαός θα μας στηρίξει.

Γιατί βαθιά γνωρίζει - και πάντοτε γνώριζε - ποίοι είναι αυτοί που μιλούν τη ξύλινη γλώσσα και ποιοι τη γλώσσα της αλήθειας.

Μας ερωτούν: Ποια είναι η ιδεολογία σας, αναφερόμενοι στα στερεότυπα του ξεπερασμένου πολιτικού φάσματος. Απαντάμε: Η Πατρίδα βρίσκεται σε δύσκολες ώρες και θα έρθουν ακόμη δυσκολότερες. Δεν είναι η ώρα για διχαστικές πολιτικές, δήθεν ιδεολογίες, πίσω από τις οποίες κρυβόταν η βουλιμία για τη νομή της εξουσίας και τίποτα άλλο. Μία είναι η ιδεολογία μας. Η ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ. Αυτό το ευγενές συναίσθημα που πυρπολεί τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου και τον καθιστά ΑΞΙΟ να ζει όχι ως ένα απλό βιολογικό όν αλλά ως ένα ψυχικά ανώτερο ον που ανήκει σε ένα Έθνος και μια Πατρίδα.

Κυρίες και κύριοι
Για εμάς ο αγώνας έχει ξεκινήσει. Σας καλούμε να μοιραστείτε μαζί μας τις θυσίες του.

Σας ευχαριστώ
Nίκος Αλικάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου