Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011

Στην ΕΥΠ μετανάστες με ιθαγένεια ενός έτους!


Με μια περίεργη και ύποπτη διάταξη που έβαλε σε άσχετο νομοσχέδιο περί θαλάσσιων μεταφορών ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής ανοίγει διάπλατα τις πόρτες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών σε αλλοδαπούς που έχουν αποκτήσει πριν από μόλις έναν χρόνο την ελληνική ιθαγένεια.
Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς ότι με τον νόμο περί ιθαγένειας που έχει περάσει ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πλέον αυτό είναι εύκολο, μια σειρά αλλοδαποί θα μπορούν να αναλάβουν θέσεις-κλειδιά στην πιο ευαίσθητη υπηρεσία της χώρας. Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι ένας πολίτης που η εθνική του ταυτότητα και τα συμφέροντά του είναι μιας άλλης χώρας θα μπορεί χωρίς κανένα κώλυμα να μπαίνει στα άδυτα της ΕΥΠ και να μαθαίνει από πρώτο χέρι τα ελληνικά κρατικά μυστικά.
Συγκεκριμένα ο κ. Παπουτσής στο άρθρο 28, παράγραφος 9 του νομοσχεδίου έχει βάλει το παρακάτω: «Στο άρθρο 10 του ν. 3649 2008 “Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και άλλες διατάξεις” (Α 39) προστίθενται παράγραφοι 3 και 4 ως ακολούθως:
“Η πρόσληψη των πολιτικών υπαλλήλων στην ΕΥΠ γίνεται με μεικτό σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια) και αξιολόγησης ειδικότερων προσόντων τους, από Ελληνες πολίτες που έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια ένα (1) τουλάχιστον έτος πριν την ημερομηνία διορισμού τους”.
Η κίνηση αυτή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη θα προκαλέσει την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μας ο τομεάρχης του κόμματος για θέματα Προστασίας του Πολίτη Θανάσης Νάκος θα καταγγείλει τη διάταξη και θα ζητήσει την απόσυρσή της.
“Δημοκρατία”

4 σχόλια:

 1. άξιος συνεχιστής του Χρυσ... ο οποίος με σύμβουλο της Αφροδίτη, σε συγκεντρώσεις στελεχών της αστυνομίας, μοίραζε κοράνια για να είναι διαβασμένοι οι αστυνόμοι...

  ΑΝ θα έδιναν γραπτές εξετάσεις, δεν το ξέρω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. στην σελίδα 123 των πρακτικών αναφέρει για 5 έτη.

  Η ουσία είναι ότι...

  Η ιθαγένεια δεν απονέμεται. Η υπηκοότητα μπορεί να δοθεί. Η ιθαγένεια δεν αφαιρείται. Δεν παύει ο άλλος να είναι Έλληνας αν κάνει κακούργημα, απλά θα χάσει κάποια πολιτικά δικαιώματα. Την υπηκοότητα, όμως, του ξένου που τον έχεις πολιτογραφήσει, μπορείς να την αφαιρέσεις.

  και για λόγους εθνικής ασφαλείας, μακάρι οι ενασχολούμενοι νάχουν διάκριση των παραπάνω όρων και τη μη συμμετοχή αλλοδαπών στοιχείων όση ''φιλελληνικότητα'' κι αν επιδεικνύουν....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. εκτιμώ πως, η ''φιλελληνικότητα'' των υποψηφίων, (που κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να είναι ΜΟΝΟ ιθαγενείς ξέχωρα από τα πιθανά συνεργαζόμενα άτομα άλλων υπηκοοτήτων, χωρίς όμως ''κρατική θέση'' ) πρέπει να υποψιάζει τους υπεύθυνους...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/12/blog-post_8774.html#.TushNjX8708

  ( Μάνος Ηλιάδης: "Η Μυστική Δράση των Τούρκων στην Ελλάδα και η ΜΙΤ"

  Μυστική δράση των Τούρκων: Η νέα, διαφοροποιημένη απειλή για την Ελλάδα
  Εκδόσεις Ινφογνώμων )

  ΑπάντησηΔιαγραφή