Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΒΑΥΑΡΙΑΣ Α.Σ


Το κείμενο που ακολουθεί είναι επιστολή της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Γονέων Βαυαρίας προς την Άννα Διαμαντοπούλου! 
Οι καταγγελίες που περιέχει είναι σημαντικότατες και φανερώνουν πράξεις είτε ανικανότητας από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, είτε ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ! Βεβαίως, από τη σημερινή κυβέρνηση, «τα έχουμε δει όλα» και τίποτα πλέον δεν μας εκπλήσσει. Πόσο μάλλον από την κυρία Διαμαντοπούλου η οποία δεν φημίζεται για την «αγάπη» της στην Ελληνική Γλώσσα (όλοι θυμόμαστε την πρότασή της να γίνουν τα Αγγλικά επίσημη γλώσσα της πατρίδας μας). Διαβάστε το κείμενο, είναι ένας ακόμα ογκόλιθος -και όχι λιθαράκι- στο σωρό του αναθέματος που ρίχνουμε σε αυτήν την αλλοτριομορφοδίαιτη παρέα που παριστάνει την κυβέρνηση της Ελλάδας…
Θα επιθυμούσαμε εάν υπάρξει απάντηση της κυρίας Διαμαντοπούλου να τη δημοσιεύσουμε.

Ειδικά εκεί που αναφέρει ότι τα Ελληνικά Σχολεία και οι Έλληνες Δάσκαλοι πληρώνονται από την κυβέρνηση της Βαυαρίας! Γιατί κυρία Διαμαντοπούλου κλείνεις σχολεία που δεν πληρώνει το ελληνικό κράτος; Τι σου κοστίζει;

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΒΑΥΑΡΙΑΣ Α.Σ
Αριθμός Συλλόγου 14362
Αρ. Π. Εξ. 13/11
Μόναχο, 17.10.11
c/o
Krikis Athanassios
Dachauerstr. 481, 80993 München
Email: anthanassios.krikis@man.eu
Προς: την κα Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Θέμα: Νέος νόμος /πλαίσιο για την εκπαίδευση των ελληνοπαίδων του εξωτερικού.
Κυρία Υπουργέ

Με το νέο νόμο /πλαίσιο για την εκπαίδευση των ελληνοπαίδων του εξωτερικού, προσπαθείτε την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στην Γερμανία, να την κάνετε κομμάτι του καταρρέοντας ελληνικού κρατικού συστήματος, μ’ ένα «σχεδιάγραμμα εξόντωσης» και «στραγγαλισμού»του δημόσιου σχολείου αποκλείοντας τους μαθητές της Γερμανίας από την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Ελλάδας αφού με το κλείσιμο των Ελληνικών Λυκείων στη Γερμανία στερείτε από τους μαθητές την Ελληνόγλωσση εκπαίδευση που τους προσφέρει το Λύκειο, με αποτέλεσμα να στερείτε από τα Ελληνόπουλα που θέλουν να μάθουν τη Γλώσσα της Πατρίδας τους, το δικαίωμά τους να την διδαχθούν, αλλά επίσης στόχος σας είναι να καταργήσετε και το ποσοστό 3% των φοιτητών και σπουδαστών που εισάγονται μέχρι τώρα στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας, αφού με το κλείσιμο των Ελληνικών Λυκείων στερείτε από αυτούς τους μαθητές τη δυνατότητα να εισάγονται στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. 

Ειδικότερα η διάταξη του υπό ψήφιση Νόμου, η οποία προβλέπει την κατάργηση των Ελληνικών Λυκείων στη Γερμανία έρχεται σε αντίθεση και διαψεύδει όσα δηλώσατε στη Βουλή αλλά και στο από 25-05-2010 Δελτίο Τύπου όπου αναφέρατε ότι: 

«Η πολιτική μας θα μπορούσε να συνοψιστεί στο δόγμα ότι δεν πρέπει ούτε ένα Ελληνόπουλο, σε κανένα σημείο του πλανήτη, τη στιγμή που θέλει να μάθει ελληνικά, να μην έχει τη δυνατότητα να μάθει. Γι’ αυτό το θέμα της γλώσσας, είναι το κεντρικό στοιχείο, γύρω από το οποίο οργανώνεται αυτή η πολιτική».

Θέλετε να διαλύσετε ήθη και έθιμα;
Θέλετε να εξοντώσετε όσους μιλούν ελληνικά;
Το Υπουργείο Παιδείας μας ξεγέλασε με τον δήθεν Διάλογο της Παιδείας του εξωτερικού. Στείλατε την Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας και την Υφυπουργό σας στο Μόναχο, οι οποίες με εντυπωσιακή σκηνοθεσία παίξανε τον συγκεκριμένο ρόλο τους. ότι δήθεν θα δώσουν την μάχη τους μαζί με το θύμα, (Πειράματα του Παυλώφ), για την αναβάθμιση των σχολείων μας στη Γερμανία, ενώ ήταν προκαθορισμένη η τύχη της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης, κατεξευτελίζοντας το επίπεδο των σχολείων μας με τις ανούσιες δήθεν αλλαγές «μεταρρυθμίσεις» κατωτάτου Γερμανικού επιπέδου, με βιβλία γραμμένα στο γόνατο
Το πετύχατε αυτό με πολύ υπομονή, βήμα – βήμα και τμηματικά σε κάθε γενιά μέχρι στους σημερινούς μαθητές, χωρίς να αισθάνεστε σαν αρμόδιοι, συνυπεύθυνοι στον αργό αλλά βέβαιο υπαρκτό εκφυλισμό της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης των παιδιών μας.
Το Υπουργείο Παιδείας, το γραφείο Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Μονάχου και άλλοι καλοθελητές που εμφανίστηκαν με ψεύτικη πατρότητα με σκοπό την παραπλάνηση των γονέων και μόνο τυφλωμένοι από τις προσωπικές και οικονομικές τους φιλοδοξίες αλλά και για να επιδείξουν έργο στα αφεντικά τους δεν διστάζουν να μετέλθουν κάθε μέσου, μέχρι και να θυσιάσουν τους 2.000 Έλληνες μαθητές της Βαυαρίας, αφού όπως πολύ καλά γνωρίζετε, τα σχολεία της Βαυαρίας χρηματοδοτούνται από την Κυβέρνηση της Βαυαρίας με το 100% στους μισθούς των εκπαιδευτικών και το μεγαλύτερο μέρος των λειτουργικών εξόδων και από τις επιχορηγήσεις αυτές το Ελληνικό Δημόσιο έχει και έσοδα, με την παράνομη παρακράτηση του 25% από τον μισθό των εκπαιδευτικών, τα οποία κατατίθενται στον Προϋπολογισμό της Ελλάδας.

Προφανώς για το Υπουργείο Παιδείας, ισχύει ότι:
«Ηθικόν είναι ότι εξυπηρετεί το Κόμμα»;

Πως εξηγείται αλλιώς, ότι κάποιοι αρμόδιοι διαχειριστήκαν το θέμα μας με ένοχη ανικανότητα; Κάποιοι διέσυραν και οδήγησαν τα παιδιά μας στα στόματα θηρίων, είτε από επιπολαιότητα είτε ενδεχομένως και από ύποπτες σκοπιμότητες.
Και να που φτάσαμε, με την «Τεχνική του Σαλαμιού»!! Ισοπεδωθήκανε στο μηδέν τα σχολεία μας. Δεν θα υπάρχει συνέχεια!
Με αυτήν την ανάλγητη συμπεριφορά του Υπουργείου Παιδείας προς μαθητές που για μια ακόμη φορά αρνείται πεισματικά να ενσωματώσει τα τέκνα του, δείχνει μια παγκόσμια πρωτοτυπία της χώρας μας. Όπως επίσης πουθενά στο κόσμο δεν υπάρχουν σχολεία τα οποία με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δεν έχουν βιβλία.
Κυρία Υπουργέ
Μάλλον θα ζείτε και θα κυβερνάτε σε άλλη χώρα, αλλιώς θα γνωρίζατε πώς η εθνική μας υπερηφάνεια στηρίζεται σε μια ιστορία που όλοι τους ζηλεύουν και πως η αξιοπρέπεια και η μόρφωση των μαθητών μας αξίζει περισσότερο από τα πάσης φύσεως συμφέροντα.
Με τη ψήφιση του νέου νόμου καταργείτε την δημόσια ελληνόγλωσση εκπαίδευση στη Γερμανία. Είναι αυτονόητο επίσης ότι οι γονείς και οι μαθητές της Γερμανίας δεν θα το δεχθούν αυτό. 
Δεν αντέχουμε άλλο, να διεκδικείτε πιεστικά τα δάκρυα και το αίμα μας . Δεν είναι υπερβολή αυτό. Και πρέπει να σας το πούμε «δεν σας παίρνει άλλο γιατί εσείς είστε η Υπουργός, ενώ εμείς είμαστε απλοί γονείς», γονείς και μαθητές που τους έχετε τραυματίσει το ηθικό και την αξιοπρέπεια.
Γι’ αυτό θα σας το φωνάξουμε στα αυτιά σας, στα αυτιά όλων των αρμοδίων:
«Ως εδώ»!
Αν δεν μπορείτε, να βρείτε λύσεις, πιο αποδοτικές, πιο έξυπνες και σίγουρα πιο ανθρώπινες, ομολογήστε την αδυναμία σας. Δεν είναι ντροπή να μη μπορεί κανείς, είναι όμως απαράδεκτο να επιμένει στην ευθύνη της γενικευμένης καταστροφής της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό
Φτιάξατε μια εκπαίδευση που προσφέρει στους μαθητές πολύ λιγότερα από όσα τους απαιτεί. Πρέπει να καταλάβετε ότι δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στους μαθητές και γονείς που ταχθήκατε να υπηρετείτε.
Όλοι οι Γονείς και οι μαθητές στη Γερμανία ζουν σήμερα με το άγχος και την αγωνία με ποιόν τρόπο θα μπορούν να εισάγονται στα Ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ μετά την κατάργηση των Ελληνικών Λυκείων και τι ακριβώς θα ισχύσει για το ποσοστό 3% εισαγωγής των Ελλήνων μαθητών εξωτερικού στα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας;
Για το Δ.Σ της Ομοσπονδίας Βαυαρίας
Ο Πρόεδρος      Η Γραμματέας
Α. Κρίκης          Ζ. Γκουτζίνα

1 σχόλιο:

 1. ''φυσικά'', όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά η ''χάρη'' της/τους επεκτείνεται ΚΑΙ στο εξωτερικό με στόχο, όπου ΕΛΛΑΔΑ + ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, να μηδενιστεί...

  και σίγουρα το 3% των ελλήνων του εξωτερικού καταργείται, ΔΕΝ καταργείται όμως των μουσουλμανόπαιδων του εσωτερικού, που εφόσον ξέρουν ότι ισχύει, χωρίς να διαβάζουν, χωρίς να επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό με φροντιστήρια και ιδιαίτερα της τάξεως των 1000 και, ευρώ, και βαθμούς 3 ή 4, περνάνε ιατρικές, φαρμακευτικές, νομικές... δοξάζοντας την ιδιαίτερη ''τουρκική'' τους γενεαλογία... επιδοτούμενοι από το τουρκικό προξενείο ΚΑΙ για την μαντήλα.

  Και πάλι εύγε)

  Είχα πριν πολλά χρόνια ένα φανταράκι μουσουλμάνο, το οποίο είχε σπουδάσει νομική. Ρωτώντας τον τι σκεφτόταν να κάνει, μου είπε ότι ήθελε αργότερα να πάει Θεσ/νίκη. Μετά από λίγα χρόνια, τον βλέπω εργαζόμενο σε ένα κατάστημα. Του λέω, εσύ δεν ήθελες να πας Θεσ/νίκη; και γυρνά και μου απαντά εμπιστευτικά...
  - ήθελα, αλλά δεν με άφησε το προξενείο... να φύγω

  (τα συμπεράσματα δικά σας)

  ΑπάντησηΔιαγραφή