Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

το ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ, σήμερα…

Παρά την μοναδικότητα, το ανεπανάληπτο των καταστάσεων, ακόμη και το απρόσμενο του τι θα συμβεί στο δυσοίωνο μέλλον, πίσω από τα φαινόμενα κρύβεται η ουσία του καλού και του κακού, τα οποία εμπνέουν τους επίγειους εργάτες τους… προς υπερίσχυση του ενός επί του άλλου. Κι  ο καθένας, στρατιώτης* (αμήν πρακτικά κι όχι μόνο θεωρητικά και φαντασμένα) του ΚΑ(Λ)ΟΥ κι όχι του ΚΑ(Κ)ΟΥ…  που δείχνει το Κ (αδιέξοδο  | < ) σε σχέση με το ατελεύτητο σε τελειότητα (Λ) και Λόγο. Εξ Αυτού, προς Αυτόν (σκοπός και δρόμος για τον σκοπό και τα δυο άγια), με την σφραγίδα, ότι χωρίς Εμού, ου δύνασθε ποιείν ουδέν... 

Διαχρονικός ο πόλεμος παρά τις χρονικές ενθυμήσεις, όπως συμβαίνει και με την αρχή της μεγάλης τεσσαρακοστής. Όντας αυτή συμπύκνωση του όλου αγώνα ζωής. Το δε 40, σηματοδοτεί την μετάβαση από την γη (4) στον ουρανό (0) και αγκαλιά Του Πατρός. Αναπτυγμένο επί γης σαν σκιά (1), σαν έξοδος από την αίγυπτο προς τους αγίους τόπους και Ιερουσαλήμ, με πύρινο στύλο (οδηγών τους

εν σκότει) και σκέπη (-) πλατυτέρα νεφέλης, κάθετα δε, προς τα άνω και μέσα, την εν ημίν βασιλεία (2) δι ευχών και ενεργείας Της Θεοτόκου και του Σταυρού (+).   

Το στάδιο των αρετών, ήδη είναι ανοικτό και το υπερόπλο του Σταυρού (μαζί με το υπέρ παν όνομα), κι αυτό διαθέσιμο. Σε σχήμα, ιδίως όμως σε τρόπο ζωής (πολίτευμα). 

Το στάδιον των αρετών ηνέωκται, οι βουλόμενοι αθλήσαι εισέλθετε, αναζωσάμενοι τον καλόν της νηστείας αγώνα. Οι γαρ νομίμως αθλούντες, δικαίως στεφανούνται. Και αναλαβόντες την πανοπλίαν του Σταυρού, τον εχθρόν αντιμαχησόμεθα, ως τείχος άρρηκτον κατέχοντες την Πίστιν, και ως θώρακα την προσευχήν, και περικεφαλαίαν την ελεημοσύνην. Αντί μαχαίρας την νηστείαν, ήτις εκτέμνει από καρδίας πάσαν κακίαν. Ο ποιών ταύτα, τον αληθινόν κομίζεται στέφανον, παρά του Παμβασιλέως Χριστού, εν τη ημέρα της Κρίσεως. 

Νικά χάριτι και ο μέγας Κωνσταντίνος με αυτό το σύμβολο, τους ειδωλολάτρες. Περιστοιχιζόμαστε από ειδωλολάτρες σαν πατρίδα, που από πλεονεξία μας κήρυξαν τον πόλεμο. (‘’φίλοι’’ και εχθροί). 

έχουν σχέδια αυτοί και πολλούς εργάτες, έχει και ο καλός Θεός. Μακάρι να αναδείξει τους δικούς Του εργάτες… 

Αν κάποιος αναρωτηθεί, πως μπορεί να την βοηθήσει, αυτήν την μητέρα πατρίδα (που λέμε πως αγαπάμε), αλλά και την εκκλησία (Μητέρα και μήτρα αναγέννησής μας) οι άγιοι προτείνουν να ξεκινήσουμε από τα απλά και τα απτά δικά μας. Βελτιούμενοι, διορθούμενοι…. σταυρούμενοι (κι όχι σταυρωτές), ίνα κληρονομήσουμε, ενσωματούμενοι στο αναστάσιμο σώμα (της ορθόδοξης εκκλησίας), θεραπευόμενοι, φωτιζόμενοι και αγιαζόμενοι ...από την προσωπική μας σχέση με τον Σταυρό, παράμετροι και επιπτώσεις στα συλλογικά... 

Νικώντας δια Σταυρού τον κακό μας εαυτό, τον παλαιό, τον νεκρό δια της Ζωής και του Ζωηφόρου Ξύλου.… 5 Νεκρώσατε οὖν τὰ μέλη ὑμῶν τὰ ἐπὶ τῆς γῆς, πορνείαν, ἀκαθαρσίαν, πάθος, ἐπιθυμίαν κακήν, καὶ τὴν πλεονεξίαν**, ἥτις ἐστὶν εἰδωλολατρία, 6 δι' ἃ ἔρχεται ἡ ὀργὴ τοῦ Θεοῦ ἐπὶ τοὺς υἱοὺς τῆς ἀπειθείας, 7 ἐν οἷς καὶ ὑμεῖς περιεπατήσατέ ποτε, ὅτε ἐζῆτε ἐν αὐτοῖς· 8 νυνὶ δὲ ἀπόθεσθε καὶ ὑμεῖς τὰ πάντα, ὀργήν, θυμόν, κακίαν, βλασφημίαν, αἰσχρολογίαν ἐκ τοῦ στόματος ὑμῶν· 9 μὴ ψεύδεσθε εἰς ἀλλήλους, ἀπεκδυσάμενοι τὸν παλαιὸν ἄνθρωπον σὺν ταῖς πράξεσιν αὐτοῦ 10 καὶ ἐνδυσάμενοι τὸν νέον τὸν ἀνακαινούμενον εἰς ἐπίγνωσιν κατ' εἰκόνα τοῦ κτίσαντος αὐτόν, (Κολοσ.γ’) 

Αμήν Σταυρέ Του Χριστού, σώσον ημάς τη δυνάμει Σου!

Σταυρός ο φύλαξ πάσης της Οικουμένης,

Σταυρός η ωραιότης της Εκκλησίας,

Σταυρός βασιλέων το κραταίωμα,

Σταυρός πιστών το στήριγμα,

Σταυρός αγγέλων η δόξα και

των δαιμόνων το τραύμα.

δια Σταυρού, η τάξις κι η χαρά κι η Ζωή.... η τάξις στον ψυχισμό, οι αιτίες της αταξίας και η αποκατάσταση

αμήν να (συ)σταυρωθούμε για να (συν)αναστηθούμε   

προσ-ήλωση όλων των μερών του εαυτού, (πνεύματος, νοός, ψυχής, σάρκας...) όπως αναλύεται στο για τον χρόνο και το βίωμα Του Άχρονου για την τελική νίκη του χρόνου, κρόνου και θανάτου... 

--- 

πως υπεισέρχεται και πως λειτουργεί το πολίτευμα του Σταυρού, μέσα στην εγκόσμια πολιτική… 

τι συμβαίνει στον σταυροειδή μεταβολισμό μας όταν εντάσσουμε στην ζωή μας την προσευχή και την νηστεία... 

Σταυρός… σε θεωρία και πράξη 

Σταυρωτές, σταυρούμενοι και κληρονόμοι 

Αυτός (ο σταυρός) μας δόθηκε σαν σημάδι πάνω στο μέτωπό μας, όπως στον Ισραήλ δόθηκε η περιτομή·

Δεξιά και αριστερή επίγνωση, άνω και κάτω… σταυροειδώς 

Πως γίνεται μέσα στην καρδιά μας η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού. Οσίου Θεοφάνους του Εγκλείστου

(1) περιπλάνηση 40 ετών στην σκιώδη έξοδο, ευθεία τεσσαρακοστή και εξομολόγηση… 

(2) πως λειτουργούν επί του πρακτέου οι αγ.Κωνσταντίνος και Ελένη, η σχέση τους με την βασιλίδα των πόλεων και την εν ημίν βασιλεία 

* μη πάντες απόστολοι; μη πάντες σταυροφόροι;

φιλοθεΐα και φιλανθρωπία  

ο κύκλος της ζωής όπως ήταν πάντα, αλλά και όπως διαμορφώνεται με τις νέες τεχνολογίες

** Περί πνευματικής πλεονεξίας (αγ.Γεωργίου Χοζεβίτου) 
Διότι τρεις είναι οι τάξεις πραγμάτων εις το επιθυμείν το περισσότερον. Το πέραν του πρέποντος, τούτο είναι πλεονεξία η δε αυτάρκεια τούτο είναι φυσικόν το δε να επιθυμεί τις το ολιγώτερον ενώ δύναται να έχει το μεγαλύτερον και ενδοξότερον τούτο είναι αρετή και ταπείνωσις.... [με πρόταση στους στρατιώτες μας, τον καθένα μας που θάθελε να συνταχθεί στον στρατό του Χριστού (πέραν επαγγέλματος και ενασχόλησης, υγιές (όσο και ακόμη) κομμάτι εαυτού, Ελλάδος, ανθρωπότητος σαν μικρή ζύμη) που ποθεί την προσωπική και συλλογική ανάσταση... ), νάχει αυτό ως πνευματικό και φυσικό όπλο κατά των επιτιθέμενων ειδωλολατρών που υποκινούνται από το άλλο πνεύμα]... πνεύμα πλεονεξίας (ειδωλολατρικό) όχι μόνο στα φυσικά, αλλά και ύπουλα στα πνευματικά, (όταν νομίζουμε ότι αξίζουμε και ο Θεός μας χρωστάει...) που πολλοί πάσχουμε καταντώντες από απροσεξία πνευματική εργάτες του άλλου και χρειαζόμαστε διόρθωση... 

Εξωτερικά, ισχύει ότι οι κυβερνήσεις είναι μαριονέτες παγκοσμιοποίησης.

Γέρων Ιουστίνος Πίρβου: "Να ξέρετε ότι ο Θεός θα πατάξει τις Μεγάλες Δυνάμεις.
«Πιστεύετε ότι οι διεθνείς οργανισμοί, όπως ΟΗΕ και ΝΑΤΟ θέλουν στ’ αλήθεια την ειρήνη των λαών; Αυτές είναι ανοησίες, για να αποβλακώνονται οι μάζες!
Μόνον αφελείς αναγνώστες των εφημερίδων μπορούν να πιστεύουν πλέον αυτές τις κουταμάρες.
Αυτοί οι οργανισμοί κάνουν πόλεμο στο όνομα της ειρήνης ώστε, μετά, αυτοί πάλι να φαίνονται ως “σωτήρες του κόσμου”• ενώ στην πραγματικότητα μετά τον πόλεμο πάλι αυτοί θα κερδίζουν, δρέποντας τους καρπούς και τη δόξα, μοιράζοντας μεταξύ τους τα κέρδη, όπως επιθυμούν.
Να ξέρετε όμως ότι και τις “Μεγάλες Δυνάμεις” ο Θεός θα τις παιδαγωγήσει κατάλληλα. Θα τις πατάξει, όταν δεν θα το περιμένουν και τότε θα ηττηθούν. Τι απέγινε η Ιταλία με τον Μουσολίνι; Τι απέγινε η Γερμανία με τον Χίτλερ; Όλους τους διαίρεσε ο Θεός. Ο Θεός και αυτούς θέλει μετανοιωμένους, όχι μόνον τους χριστιανικούς λαούς. Ο Θεός προνοεί έτσι ώστε πολλοί ειδωλολάτρες να επιστρέψουν στην Ορθοδοξία.
Ο πόλεμος ποτέ δεν έρχεται από τους χριστιανούς, πάντα από τους ειδωλολάτρες. Ένας ηγέτης που είναι μέλος της Εκκλησίας δεν συμμαχεί ποτέ με τους ειδωλολάτρες, ούτε εναντίον ορθοδόξων κρατών.

Αυτήν την ώρα ο κόσμος διευθύνεται από μια μοναδική παγκόσμια κυβέρνηση, η οποία κατευθύνει όλες τις “κυβερνήσεις” των κρατών. Εμείς κατηγορούμε τους κυβερνήτες μας αλλά αυτοί, σαν μαριονέτες, δεν έχουν σχεδόν κανένα δικαίωμα. Ό,τι τους λέει ο αρχηγός αυτό εκτελούν». (ο σκιώδης ΜΑΤΣ)... ο οποίος νικάται κατακράτος από την δύναμη του Σταυρού.

Τελειώνει την θεολογικοτάτη επιστολήν του, την πρώτην, ο Ευαγγελιστής Ιωάννης και λέγει : «Τεκνία, φυλάξατε ἑαυτούς ἀπό τῶν εἰδώλων». Έτσι τελειώνει· που σημαίνει ότι «εσείς μεν που βρίσκεσθε μέσα σ' έναν χώρον, σ' έναν χώρον πολλής θεολογίας, ώστε να σας γράφω, με τόσην θεολογίαν, ότι «ὁ Θεὸς ἀγάπη ἐστί», «ὁ Θεὸς φῶς ἐστί» και «ὃ ἀκηκόαμεν, ὃ ἑωράκαμεν» κ.λπ. κ.λπ. ισάξια του « Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος.» κ.λπ., μη νομίσετε ότι, ευρισκόμενοι μέσα εις αυτόν τον χώρον της Θεολογίας, όπως την καταλαβαίνετε και όπως την ζείτε, ότι δεν μπορείτε να βρεθείτε μέσα στην ειδωλολατρία. Η ειδωλολατρία είναι ένα πολύ λεπτό πράγμα, στο οποίο κανείς γλυστρά, ολισθαίνει, χωρίς να το καταλάβει». Η ειδωλολατρία υπάρχει και θα υπάρχει πάντοτε. Όχι στους λαούς που δεν γνώρισαν τον Χριστό, αλλά στους χριστιανούς. Στους χριστιανικούς λαούς. Πάσης μορφής ειδωλολατρία - Πατήρ Αθανάσιος Μυτιληναίος

Στα καθ’ημάς και βιώματα από τα οποία ξεκινά και καταλήγει η νίκη ή η ήττα ανθρώπου και ανθρωπότητος, με την έφοδο που κάνει ο θάνατος, να εισέλθει μέσα μας δια των θυρίδων, η μόνη λύση είναι Κύριος (Αίμα Αμνού) και Σταυρός...  (όπως προτυπώθηκε εν σκιά στην ΠΔ και ενεργεί τώρα...). Αμήν...  «Συντριβήτωσαν υπό την σημείωσιν του τύπου του Τιμίου Σταυρού σου πάσαι αι εναντίαι δυνάμεις».

περί AIDS και της πνευματικής του αναγωγής... Ο θάνατος «…δια των θυρίδων εισέρχεται»

εγώ θα ανοίξω τις πόρτες (γερ.Φιλόθεος Ζερβάκος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου