Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Για την καθυστέρηση εκπλήρωσης των προφητειών και τους ‘’καθυστερημένους’’


Είναι γνωστή η παραβολή με τον ψεύτη τον βοσκό που όλο τρόμαζε το χωρηό λέγοντας ήλθε λύκος ήλθε λύκος!! και τρέχανε όλοι να δουν, όταν όμως αυτός μετά τα ψεματάκια του είπε (επιτέλους) την αλήθεια και κατατρομαγμένος φώναζε ΗΛΘΕ Ο ΛΥΚΟΣ … κανείς δεν τον πίστευε πλέον κι έτσι, ο κακός ο λύκος έφαγε ολονών τα πρόβατα (και όσων καθόντουσαν στο καφενείο)…

Με τις εκ Θεού Ζώντος προφητείες [κι όχι τις χιλιαστικές ή ψευδοπροφητών, ούτε αυτών των ‘’προφητών’’ (ιλουμινάτι) που αυτοεκπληρώνονται, αφού υπόγεια δουλεύουν για να δικαιωθούν… και δικαιολογήσουν την ‘έμπνευσή’’ τους], έχουμε μια ‘’μικρή’’ διαφορά.

Ο χρόνος για τον Θεό είναι διαφορετικός από τον χρόνο των ανθρώπων και αξία για Αυτόν έχει η μετανοούσα και έτοιμη ψυχή. Αυτήν που για αυτήν κάνει τα πάντα ώστε ο άνθρωπος να αποκτήσει επίγνωση της Αληθείας και να τον σώσει.

Με αυτό σαν κέντρο άξονα της θέλησής Του, ‘’αλλιώς’’ σκέφτεται απότι ο
άνθρωπος, ειδικά αυτός που δεν τον παραδέχεται. Έχοντας δώσει τέτοια απαράβατη ελευθερία στο πλάσμα Του, δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπουμε να αμφισβητείται και υβρίζεται μέχρι σταυρώσεως Ο Πλάστης από το  πλάσμα Του… Τι να πούμε;; το δίκοπο μαχαίρι της ‘’ελευθερίας’’ που μπορεί να σώσει τον άνθρωπο ή να το γυρίσει ο ίδιος στον εαυτό του και αυτοκαταστραφεί, επειδή δεν πίστεψε όχι τον ψευτράκο τσοπάνη, αλλά τον αληθινό προφήτη του Θεού….

Κι Ο Κύριος ‘’σκανδαλιστικά’’ δίνει παράταση και χρόνο στους ανθρώπους, για να μετανιώσουν. Έτσι δεν έγινε με την Νινευί; Η ανταπόκρισή τους όμως στην επικείμενη οργή του Θεού λόγω αμαρτιών που ΑΛΗΘΩΣ τους μετέφερε την γνώμη του Θεού ο προφ. Ιωνάς, αλλάζει, λόγω της ειλικρινούς ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ τους, που αυτοί και τα ζώα τους νήστεψαν τρεις μέρες. Τρεις μέρες ΜΟΝΟ, αλλά ικανές να κάμψουν το ΔΙΚΑΙΟ θέλημα του Θεού και να ‘’νικήσει’’ η ευσπλαγχνία την οργή (κοσμικώς νοούμενη, αλλά θεολογικώς η αοργησία του Πανάγαθου Θεού, δεν είναι αυτή που κάνει το ‘’κακό’’ αλλά επιτρέπει για παιδευτικούς λόγους να υπερισχύσει προς στιγμήν το κακό. Ένας αγαθός παντεπόπτης, που ούτε τρίχα δεν πέφτει, αν δεν το επιτρέψει. Παρεξηγήθηκε ο Ιωνάς γιατί δεν ίσχυσε η πρώτη απειλή… και ‘’εξετέθη’’.

Χρόνια τώρα ακούμε για ανεκπλήρωτες προφητείες τώρα στα προέσχατα και όλο και ‘’εκτίθενται’’ άγιοι πατέρες μας που ‘’προείδαν’’ και μας ενημέρωσαν τι μέλλει γενέσθαι.

Κι ο Νώε;  120 ολόκληρα χρόνια κατασκεύαζε την κιβωτό. Κι άκουγαν πως ο Θεός θα πλημμυρίσει τον κόσμο. Κι αυτοί ΠΑΛΙ γελούσαν με την καθυστέρηση εκπλήρωσης της απόφασης του Θεού, χαρακτηρίζοντάς τον όπως και τώρα, ‘’καθυστερημένο’’ όποιον πιστεύει σε μυθεύματα θρησκείες κλπ…. [και το στενάχωρο είναι, πως οι ίδιοι κύκλοι αποδέχονται μια χαρά τις αρμονικές του Φωτός, με άλλους κατακλυσμούς όπως του Δευκαλίωνα ή στο έπος του Γκιλγκαμές…, αλλά όχι την κύρια συχνότητα δια της οποίας έχουμε και το θείο μνμ, και ευθεία προβολή, με ίχνος στον Νώε, προτείνοντας μετάνοια και επιστροφή και διόρθωση σε σχέση με τα ανύπαρκτα μηνύματα των άλλων κατακλυσμών, δόλια βολικά για αυτόν που μας αιχμαλωτίζει εδώ στις σκιές, με ''γνώσεις'').

Νοοτροπία που πρέπει να προβληματίσει τον φιλαλήθη άνθρωπο, στο γιατί εύκολα δέχεται λόγους φιλοσόφων, διανοουμένων, αλλά όχι όμοιους Του Χριστού, Του Νου,  παρότι ισχύει το αντίθετο δλδ οι αντικατοπτρισμοί ομοιάζουν την όαση κι όχι η όαση τους αντικατοπτρισμούς. Εκ της όασης το πλάνο έρπων φως δημιουργεί αντικατοπτρισμούς κι όχι οι αντικατοπτρισμοί την όαση. …Ο Θεός εποίησεν ημάς από αγάπη και όχι εμείς (από ανάγκη) τον Θεόν…  ΨΑΛΜΟΣ 99ος Ἀλαλάξατε τῷ Κυρίῳ, πᾶσα ἡ γῆ, δουλεύσατε τῷ Κυρίῳ ἐν εὐφροσύνῃ, εἰσέλθετε ἐνώπιον αὐτοῦ ἐν ἀγαλλιάσει. γνῶτε ὅτι Κύριος, αὐτός ἐστιν ὁ Θεὸς ἡμῶν, αὐτὸς ἐποίησεν ἡμᾶς καὶ οὐχ ἡμεῖς· ἡμεῖς δὲ λαὸς αὐτοῦ καὶ πρόβατα τῆς νομῆς αὐτοῦ. εἰσέλθετε εἰς τὰς πύλας αὐτοῦ ἐν ἐξομολογήσει, εἰς τὰς αὐλὰς αὐτοῦ ἐν ὕμνοις. ἐξομολογεῖσθε αὐτῷ, αἰνεῖτε τὸ ὄνομα αὐτοῦ, ὅτι χρηστὸς Κύριος, εἰς τὸν αἰῶνα τὸ ἔλεος αὐτοῦ, καὶ ἕως γενεᾶς καὶ γενεᾶς ἡ ἀλήθεια αὐτοῦ. (καλούμαστε με διάκριση και κριτική σκέψη κι ο Θεός να μας φωτίσει, να βρούμε τον πόδα και ίχνος από τον οποίο ξεκινά η άνω σπείρα 999… και να φτάσουμε στην κορυφή, ως πραγματικά συμφέρον αντί του να μένουμε εδώ ‘’φιλοσοφούντες και γνωρίζοντες θρησκειολογίες’’, δλδ ίχνη και σκιές. ΔΕΝ σώζουν οι σκιές, αλλά το ΦΩΣ).].

Όντως, αν κρίνουμε από την προοδευτικότητα και την ‘’εξυπνάδα’’ του κόσμου τούτου, 10 ἡμεῖς μωροὶ διὰ Χριστόν, ὑμεῖς δὲ φρόνιμοι ἐν Χριστῷ· ἡμεῖς ἀσθενεῖς, ὑμεῖς δὲ ἰσχυροί· ὑμεῖς ἔνδοξοι, ἡμεῖς δὲ ἄτιμοι. (Α’ Κορ.δ’)
         
Κι όσο δεν εκπληρώνονται οι προφητείες τόσο οι πιστεύοντες ονειδίζονται. Ονειδίζονται για χάριν του ονόματος Του Κυρίου. Οπότε, με την μη εκπλήρωση τελεσιουργείται κάτι μυστικό. Οι λέγοντες ταπεινώνονται κι αυτό είναι όφελος κι οι ακούοντες έχουν επιλογή ή μετανοίας αφού τους δίδεται χρόνος, ξανά και ξανά (έως όριο που θέτει Ο Κύριος) ή αμετανοησίας με επίγνωση, χλευάζοντες τους ‘’ευπίστους’’.

Βλέποντας κάποιος ότι στον ουρανό μαζεύονται πυκνά σύννεφα, προλέγει ότι θα ρίξει μπόρα. Κι αυτή αργεί. Κι όλο πληθαίνουν και βαραίνουν τα σύννεφα. Το να πάρει κάποιος τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης ή ακόμη και μια ομπρελίτσα είναι εξυπνάδα. Δυστυχώς, ακόμη και στα φυσικά, όσο καθυστερεί η εκδήλωση της μπόρας κι όσο αυτά πυκνώνουν ‘’ίσως’’ ο κρατών τα νέφη ΟΤΑΝ ΤΑ ΑΦΗΣΕΙ να αποδώσουν αυτό που έχουν κρατημένο, όντως να γίνει χειρότερος χαλασμός απότι αν τα άφηνε νωρίτερα.

Κι αν αυτά τα σημάδια (για τον καιρό) μοιάζουν λογικά, πως τα πνευματικά σημάδια δεν ειδοποιούν τους ‘’έξυπνους’’ ;

Να πέσει η μπόρα στο κεφάλι και μετά να ξυπνήσουμε; Μακάρι να μην είναι αργά, που δυστυχώς θα είναι. Δυστυχώς η με επίγνωση κοροϊδία και αμετανοησία, είναι αδικαιολόγητος και αιτία η σκληροκαρδία, παρά το φαινόμενο των ‘’ευαίσθητων’’ και έξυπνων του κόσμου τούτου, που χλεύαζαν την άλλη μερίδα ανθρώπων.

Τον ίδιο Τον Κύριο, επί του Σταυρού τον πίεζαν να κατέβει για να σώσει τον εαυτό Του για να Τον πιστέψουν. Όλα τα προηγούμενα θαύματα δεν ήταν αρκετά για να τους πείσουν. Και βλέπω με παράπονο  ότι οι εκφέροντες την ίδια γνώμη όπως τότε, έχουν κάτσει και διαβάσει μυριάδες βιβλία, έχουν κάνει χιλιάδες συζητήσεις αμφισβήτησης, αλλά ένα βιβλίο της προκοπής, ένα βιωματάκι γνήσιο (μιας κι είναι ήδη βαπτισμένοι) πάνω στο οποίο θα μπορούσε να σταθεί η διάθεση μεταστροφής, δεν βρίσκεται.

Σήμερα (22/1), ο εορτάζων άγιος μάρτυρας Αναστάσιος πέρσης, ήταν πυρσολάτρης την εποχή που οι πέρσες έκλεψαν τον Τίμιο σταυρό και τον μετέφεραν στην περσία. Εκεί, κάθε βράδυ έφεγγε ‘’άλλο Φως’’ και λόγω πολλών θαυμάτων ‘’έπεισε’’ τους καλοδιάθετους ότι κάτι άλλο συμβαίνει εδώ, μεταστρέφοντας την πίστη τους από ειδωλολατρεία και το άλλο πυρ, στο αληθινό. Από τον αντικατοπτρισμό στην όαση.

Λέγει ο γερ. Εφραίμ ο φιλοθεΐτης πως στα 40 του θα ενταθούν οι προκλήσεις των τούρκων ενάντιά μας… και το βλέπουμε. Μερικοί περιμένανε την συντέλεια του κόσμου και επειδή δεν γίνεται, βρίσκουν ευκαιρία να προβάλουν την δυσπιστία τους και κάθε άρνηση σε αυτά που πιστεύουν οι γιαγιάδες, ως εξυπνάδα.

Ο ίδιος αναφέρει πως γνωρίζοντας την δυσκολία της εποχής, ο καλός Θεός έχει κατεβάσει πολύ τον πήχυ για να σώσει τον άνθρωπο που βάλλεται από τόσα πυρά… αλλά μέχρις ενός σημείου. Όχι πιο κάτω.

Δεν πειράζει. Ο ένας ταπεινώνεται (όφελος) κι ο άλλος του δίνεται πίστωση χρόνου για μετάνοια και διόρθωση (πιθανό όφελος, εξαρτώμενο από την ελευθερία και διάθεσή του) μήπως και σωθεί (που είναι και αποδεδειγμένα, το θείο θέλημα).

Ο αμετανόητος τελικά, μετά από τόση νουθεσία, αδικαιολόγητος. Ο ονειδιζόμενος που ταπεινούται κι ΑΝ υπομένει έως τέλους έχει μισθό εν ουρανοίς αδιάψευστα. …11 μακάριοί ἐστε ὅταν ὀνειδίσωσιν ὑμᾶς καὶ διώξωσι καὶ εἴπωσι πᾶν πονηρὸν ρῆμα καθ᾿ ὑμῶν ψευδόμενοι ἕνεκεν ἐμοῦ. 12 χαίρετε καὶ ἀγαλλιᾶσθε, ὅτι ὁ μισθὸς ὑμῶν πολὺς ἐν τοῖς οὐρανοῖς· οὕτω γὰρ ἐδίωξαν τοὺς προφήτας τοὺς πρὸ ὑμῶν. (Ματθ.ε’)

Κι εφόσον βλέπουμε το διπλό καλό και την άπειρη ευσπλαγχνία του Θεού, κι οι μεν (λίγο πιο ευκρινώς) κι οι δε (έστω και δυσδιάκριτα) ας μην πιέζουν τις καταστάσεις. Ο Θεός είναι Ζων και συνδιαλέγεται με αγάπη ως πρόσωπο με το παιδί Του. Ζων κι όχι κομπιούτερ ή απρόσωπη έστω και δίκαια, ενέργεια….  20 προφητείας μὴ ἐξουθενεῖτε. 21 πάντα δὲ δοκιμάζετε, τὸ καλὸν κατέχετε· 22 ἀπὸ παντὸς εἴδους πονηροῦ ἀπέχεσθε. (Α’ Θεσσ.ε’)



Μας συμφέρει και τις προφητείες να μην εξουθενώνουμε και καλό είναι τα πάντα να δοκιμάζονται, αλλά το καλό να κρατάμε, απέχοντας από κάθε πονηρό. Μήπως και η βαθύτερη αιτία της αντίρρησης και αντίδρασης κατά των προφητειών, με πρόσχημα ότι να… μας κοροϊδεύετε αφού δεν εκπληρώνονται, είναι η αδυναμία ή η μη θέληση διόρθωσης. Κι αυτά συμβαίνουν βαθειά στην καρδιά. Εκεί πρέπει να στραφεί η προσοχή μας κι όχι στην ξερή έξω γνώση που κάνει τεχνολόγους και φιλοσόφους, μήπως και κατακριθούμε από την καλή μας Παναγία .. που τους αφιλόκαλους φιλοσόφους και αρνησίχριστους τεχνολόγους* καταδεικνύει ως ασόφους και ως αλόγους.

Ας γίνει αυτή η κρίσις (της Θεοτόκου) ερέθισμα επιστροφής και τιμής του βαπτίσματός μας. Εκεί κι η εξυπνάδα μας. Η εξ ύπνου αμαρτίας ανάστασή μας, σαν έγερση από την κοπριά που κάθονται επ αυτής, και δεν ενοχλούνται τα ζώα. Ενοχλείται και απομακρύνει όμως από την ψυχή και το σώμα μας τον αγαθό και ευωδιαστό άγγελο. Κι αυτό είναι κρίμα, γιατί από άγνοια ελκύει τον δυσώδη και κάνει παιχνίδι με το μυαλό των ‘’προοδευτικών’’….

Αμήν (ειδικά για τα βαφτισμένα) ελληνόπουλα με συμπάθεια, αλλά και σε όλους τους έχοντες καλή διάθεση ανθρώπους…  

---

Ερεθίσματα ΑΝ στο βάθος κάτω από πολύ χώμα και μπάζα και σκουπίδια ‘’κάτι’’ υπάρχει….

Πως γίνεται μέσα στην καρδιά μας η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού. Οσίου Θεοφάνους του Εγκλείστου γνωρίζοντας ότι από μίσος οι εβραίοι έθαψαν τον σταυρό κάτω από πολλά χώματα, σκουπίδια και έστησαν επάνω κι ένα ιερό της αφροδίτης… (ανάλογα κι εντός της καρδιάς μας, νεοελλήνων και όχι μόνο…)


Η Ζωή που ‘’χόρεψε’’ με εικόνα του αγ.Νικολάου… και έχει βγει και σε ταινία ως θαύμα….


εκ της εικόνος...


---

*… με, έναν από τους τεχνολόγους και διακεκριμμένες διάνοιες να ‘’φεύγει’’ την ‘’π’’ day (3.14  - 14 Μαρ)**… ‘’τυχαία’’ ή προσφερόμενο ως ίχνος;;;  Για την κοίμηση του στήβεν χόκινγκ


** Αεί ο Θεός ο Μέγας γεωμετρεί, το κύκλου μήκος ίνα ορίσει διαμέτρω,
παρήγαγεν αριθμόν απέραντον, και όν, φευ, ουδέποτε όλον θνητοί θα εύρωσι. (Το πλήθος των γραμμάτων κάθε λέξης της φράσης αυτής αντιστοιχεί σε καθένα από τα διαδοχικά ψηφία του ιστορικού και περίφημου αριθμού π = 3. 1 4 1 5 9 2 6 5 3 5 8 9 7 9 3 2 3 8 4 6 2 6…)…

---

*** το πρόβλημα με την αμφισβήτηση ΔΕΝ εξαντλείται στο πρόσωπο του Κυρίου, αλλά επεκτείνεται και στο Πνεύμα. Αυτό, που δίνει την μοναδικότητα. Ακούμε τον Θεό μια μέρα πλάσης να λέει: γενηθήτω φυτά. ΜΙΑ ΛΕΞΗ και πραγματώνεται η διαταγή Του Δημιουργού άμεσα, αλλά με μια παράμετρο που πολλοί την προσπερνούν. Την ποικιλία, τα αρώματα, τα χρώματα τα σχέδια…. Τα δημιούργησε το Άγιο Πνεύμα. Γενηθήτω τα ζώα και έγιναν… αλλά πάλι η ποικιλία το μέγεθος το είδος η μοναδικότητα όπως το ανεπανάληπτο και μοναδικό πρόσωπο του ανθρώπου με τα ιδιαίτερα χαρίσματα και τάλαντα που δόθηκαν στον καθένα, ήταν/είναι ενέργεια του Αγίου Πνεύματος. Και δυστυχώς, Αυτό αμφισβητείται, Αυτό που ακούμε στο ‘’πιστεύω’’ μας… το λαλήσαν δια των προφητών.

Έ! Αυτήν την ιδιαιτερότητα (που είναι πεποίθηση δυστυχώς πολλών) να υβρίζουμε το Δημιουργούν Πνεύμα (δια του αγνωστικισμού ή αθεΐας ή πολυθεΐας), ΔΕΝ μας την έδωσε Το ίδιο, αλλά είναι ενέργεια του αντιδίκου, που χαίρεται όταν υβρίζεται ο αληθινός Θεός. Ας μην του κάνουμε πλέον την χάρι…  αλλά το δοθέν σοι τάλαντον, φιλοπόνως έργασαι… που συνεγράφη με αφορμή την μη τυχαία κοίμηση του στήβεν χόκινγκ… που έγινε την 14/3 (ημέρα του ‘’π’’) και ετών 76…
   






1 σχόλιο:

  1. λέγει ο γερ.Πορφύριος ότι οι προφητείες λέγονται για ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ!!! προτιμά ο εύσπλαγχνος Θεός να εκθέσει τον προφήτη για να ερεθίσει τον άνθρωπο σε μετάνοια, και αφού την δει, μετριάζει έως μηδενίζει το επαπειλούμενο... (έτσι δεν έγινε και με την νινευί; )

    στο 2.13 και μετά, μέχρι τέλος...

    https://www.youtube.com/watch?v=w4Rjz5b7RKQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή