Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

ο σταυρός του ευχελαίου, ο έρωτας, το πνεύμα του αντιχρίστου και το σφράγισμά του …

…18 έτη η συγκύπτουσα έβλεπε το χώμα και μόνο τα πόδια των συνοδοιπόρων της…. δεμένη από τον διάβολο. Κι Ο Κύριος σπλαγχνισθείς την θυγατέρα του Αβραάμ την έλυσε, για να δει πρόσωπα και ήλιο. 

Επειδή η αγιογραφική και ιστορική συγκύπτουσα αφορά τον νου του καθενός και την φύση (όπως μας ερμηνεύει* ο αγ.Μάξιμος ομολογητής και όλοι οι άγιοι της μυστικής θεολογίας) που δεμένη από τον διάβολο κοιτάει χαμηλά, η τότε θεραπεία επεκτεινόμενη στους αιώνες ‘’μπορεί’’ να ακουμπήσει και εμάς. ΑΝ θέλουμε. 

Για νάναι όμως θυγάτηρ Αβραάμ, πρέπει να κρατάει από το ίδιο (πνευματικό) dna ως συνέχεια της ίδιας έλικας. Και ως νους, να έχει προστεθεί στην κεφαλή (του ανθρώπου) το Α της Αγάπης και Αλήθειας του Θεού και το Ρ (σαν δικαιοσύνη) στο σώμα του (όπως ιστορήθηκε το γεγονός και μετονομάστηκαν ο Άβραμ και η Σάρα στο Γεν.ιζ, 5 και 15), όντας αυτό απαραίτητο πέρασμα από την αταξία και ασθένεια, στην τάξη και θεραπεία. 

Για να δει η συγκύπτουσα τον εξωτερικό ήλιο τότε, που συμπίπτει και με τον εν ημίν Ιατρό ψυχών και σωμάτων Ήλιο, πρέπει να θεραπευτεί. 

Είναι τα 18 έτη συμβολικά, ενταγμένα στην 24γράμματη ελληνική αλφάβητο που

ξεκινά από το Α και καταλήγει στο Ω, όπου το Σ (18ο γράμμα) και φωτιά του κόσμου, να σημαίνει τα 3 καταδυναστεύοντα τον νου (και χου και ζωή), 6άρια.

Όταν μπει μέσα στο οπτικό του πεδίο ο ήλιος, ο υγιής ηλίανθος τον παρακολουθεί ενώ ο άρρωστος αδιαφορεί. Ριζωμένοι κι εμείς στο χώμα, ο νους ως ηλίανθος καλό θα ήταν να παρακολουθεί τον νοητό ήλιο στον εσωτερικό ουρανό, θαυμάζοντας την ζωογονία. Κι όταν έλθει η ώρα που θα αποκοπούμε από την γη, αμήν να μας συνάγει στις αποθήκες με τον καλό καρπό κι όχι στην πυρά ως ασθενείς…. 

Είναι η δομή της σκέψης του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά, που θα τον ενσωματώσει στην τάξη του σταυρού προς θεραπεία και πάλι η δομή της σκέψης που θα τον εξοστρακίζει εκτός σταυρού και Φωτός στην αταξία. 

Από το πῶς ὁ ἄνθρωπος καταντάει ὑπηρέτης τοῦ Ἀντίχριστου- Ἅγιος Ἰγνάτιος Μπριαντσιανίνωφ διαβάζουμε ότι όποιος λόγω δομής της σκέψης του αρνείται τον Χριστό (1), αυτός, ακριβώς λόγω της δομής της σκέψης του, είναι έτοιμος να δεχθή και θα δεχθή τον αντίχριστο. … 

Κατάσταση διαχρονική, μη περιμένοντας μόνο τα έσχατα για να πάρουμε θέση επί των θεμάτων σφραγίσματος, αλλά από τον τρόπο σκέψης (και επόμενης δράσης, σύμφωνης με την θεωρία) να κινούμαστε προς, ή την σφραγίδα δωρεάς που είναι από την μία (προς ύψος) ή από την άλλη, σφραγίς αντιδίκου (στον αντίποδα και βάθος). 

Είδαν οι Πατέρες τη Χάρη (της προσευχής) και την περιγράφουν σαν μία σειρά από 7 τοίχους που περικυκλώνουν τον άνθρωπο και είναι αδύνατον στον διάβολο να διαπεράσει τους «τοίχους» αυτούς και να εισχωρήσει στον άνθρωπο…. Ο ἄνθρωπος πού προσεύχεται, ἡ Χάρη τοῦ Θεοῦ τόν προστατεύει 

Αυτοί οι 7 τοίχοι, είναι παράλληλοι των 7 οφθαλμών που έχει Το Αρνίο (στην αποκάλυψη). Ορατά Σε Αυτόν από τα φανερά χοϊκά που πέφτουν στην αντίληψη και την δική μας (τα ίχνη επί γης σαν αυτά που βλέπει η συγκύπτουσα)  αλλά και τα κρύφια της καρδίας, των επάνω ορόφων έως εβδόμου που μας διαφεύγουν, αφού τις περισσότερες ώρες στο υπόγειο διαβιούμε και όταν η λίγη προσευχή, μας ανεβάζει στο υπερώο, εκεί κλείνουμε τα μάτια από νύστα…. ή από ανετοιμότητα, αυτά κρατούνται. Βραδυκάρδιοι και ανόητοι….     

Έρχεται Ο Εσταυρωμένος Κύριος (με τον Σταυρό Του) και μας ανασταίνει… θεραπεύοντας νου και ζωή. ‘’Διεισδύει’’, καθαρίζει, ελευθερώνει και φωτίζει οίκο και όχημα. Συνανυψώνει ζωή και όραση από χώμα και προσωπεία στο να δει φωτισμένα εν XC πρόσωπα. Από αποτελέσματα και σκιές την ουσία των πραγμάτων.   

Και, όπως πριν καν ανακοινώσει την έξοδο των πρωτοπλάστων από τον παράδεισο, συλλαμβάνει σχέδιο αποκατάστασης του δημιουργήματός Του, της εικόνος Του [άνθρωπος = ο έχων Του Ανδρός (ανθρ) την όψη (ωπος)] με Την Θεοτόκο… 15 καὶ ἔχθραν θήσω ἀνὰ μέσον σοῦ καὶ ἀνὰ μέσον τῆς γυναικὸς καὶ ἀνὰ μέσον τοῦ σπέρματός σου καὶ ἀνὰ μέσον τοῦ σπέρματος αὐτῆς· αὐτός σου τηρήσει κεφαλήν, καὶ σὺ τηρήσεις αὐτοῦ πτέρναν. (Γεν.γ’) έτσι προλαμβάνει μυστηριακά την σφραγίδα του αντιχρίστου, με το ευχέλαιο. 

Την θεραπεία και στα 7 δωμάτια (που σαν διάταξη θα μπορούσε να νοηθεί το ένα πιο ψηλά από το άλλο (όπως η όραση) ή σε βάθος ομόκεντροι κύκλοι, το ένα μέσα στο άλλο, στο μυστικό βάθος της καρδίας. 

Με τα 7 αναγνώσματα αποστολικών χωρίων, 7 ευαγγελίων ευχές, γονυκλισία… διεισδύει ο Σταυρός και καθαρίζει τον άνθρωπο και σε χώρους που δεν φαντάζεται. Μη αντικαθιστώντας το μυστήριο της εξομολογήσεως (όπως εμβάθυνε ο αγ.Πορφύριος στο η Θεία ψυχανάλυση) αλλά συμπληρώνοντάς το για τα συγγνωστά. Κι ενώ η ανθρώπινη διείσδυση είναι περιορισμένη, όπως και οι ευχές που κάνουν οι άνθρωποι μεταξύ τους στις γιορτές εξαντλώντας τες με χρόνια πολλά και καλά, κι ό,τι επιθυμείς, οι ευχές της εκκλησίες ακουμπάνε (και ευλογούν) τα πάντα… όπως φαίνεται και με την ευχή αρχής ενιαυτού  

Και τι διορθώνει επεμβατικά στην καρδιά ο σταυρός του ευχελαίου επιχρίοντας σε μέτωπο και χέρι; Τον έρωτα. Σε θεωρία (μέτωπο) και σε πράξη (χέρι). Εκεί που ο άνθρωπος χωλαίνει και δυσλειτουργεί. 

Είναι η δομή της σκέψης που προσελκύει το χάραγμα που θάθελε να πάρει την θέση της σφραγίδος Θεού. 

…ΚΑΙ εἶδον, καὶ ἰδοὺ τὸ ἀρνίον ἑστηκὸς ἐπὶ τὸ ὄρος Σιών, καὶ μετ᾿ αὐτοῦ ἑκατὸν τεσσαράκοντα τέσσαρες χιλιάδες, ἔχουσαι τὸ ὄνομα αὐτοῦ καὶ τὸ ὄνομα τοῦ πατρὸς αὐτοῦ γεγραμμένον ἐπὶ τῶν μετώπων αὐτῶν(Αποκ.ιδ’) 

Στο όρος Σιών (στην καρδία) και εξαρτημένοι οι 12 Χ 12 σε χιλιάδες (αριθμός πνευματικής τελειότητος κατά τον αββά Δωρόθεο) 144.000, αριθμός συμβολικός**, ανάλογο και του τείχους που μετρήθηκε στην αποκάλυψη και βρέθηκε όμοιο στο μέτρο του ανθρώπου…. 17 καὶ ἐμέτρησε τὸ τεῖχος αὐτῆς ἑκατὸν τεσσαράκοντα τεσσάρων πηχῶν, μέτρον ἀνθρώπου, ὅ ἐστιν ἀγγέλου. (Αποκ.κα’) 

Είναι η σφραγίς του αντιχρίστου που ελκύεται από τον άστατο έρωτα της πολυθεΐας (κάθετα ως ειδωλολατρεία) και πολυγαμίας (οριζόντια διασπορά και αστοχία) ώστε και πριν τα έσχατα νάχει ο συμπεριφερόμενος έτσι άνθρωπος, το πνεύμα το θεοκτόνο σε σχέση με τον εύτακτο [σταυρό και εύστοχο σε μονοθεΐα – μονογαμία, είτε αζύγων είτε συζύγων (2)] και την δική Του σφραγίδα (σε μέτωπο και χέρι, θεωρία και πράξη) κατά την εύστοχη φιλοθεΐα + φιλανθρωπία (από άλλες νοοτροπίες που έχουν ίδιο καλούπι και φέρουν το ίδιο όνομα, αλλά με διάφορο πνεύμα. Πλάνο, αρνητικό, που ρυπαίνει τον οίκο μας και χαλάει το όχημα). 

Όπλον ημίν δέδωκας…. μυστικό (προσευχής) και μυστηριακό (ευχέλαιο) στήριγμα και επαναπρογραμματισμό και επιδιόρθωση*** την πανοπλία του Σταυρού… δια των οποίων ενεργείται η καθαρότητα του οίκου μας, η θεραπεία ή κατά Θεόν ζωογόνηση και υιοθεσία.   

Είναι από την μία ο μολυσμός και από την άλλη η κάθαρση, η απαραίτητη προϋπόθεση φωτισμού. 

…οὗτοι ἐν ἅρμασι καὶ οὗτοι ἐν ἵπποις, ἡμεῖς δὲ ἐν ὀνόματι Κυρίου Θεοῦ ἡμῶν μεγαλυνθησόμεθα. αὐτοὶ συνεποδίσθησαν καὶ ἔπεσαν, ἡμεῖς δὲ ἀνέστημεν καὶ ἀνωρθώθημεν. Κύριε, σῶσον τὸν βασιλέα, καὶ ἐπάκουσον ἡμῶν, ἐν ᾗ ἂν ἡμέρᾳ ἐπικαλεσώμεθά σε. (ψαλμ.ιθ’) …. σώσε Κύριε τον βασιλέα και ηγεμονικό νου.  

Όπως οι τότε κυνηγούντες στρατιώτες του φαραώ τους ισραηλίτες στην έρημο, έτσι και τώρα ο καίσαρας και κοσμοκράτορας, το ίδιο πνεύμα, με τους εργάτες του ενάντια σε μας τους αόπλους μεν, αλλά με την δύναμη του Σταυρού. 

Έστω και σε αρμονική των προεσχάτων**** που προτυπώνουν τα έσχατα, ήρθε η ώρα να εξέλθουμε στο στάδιο των αρετών, με κάθε καμπή της ιστορίας να πλησιάζει ολοέν την Κρίση.  

Το στάδιον των αρετών ηνέωκται, οι βουλόμενοι αθλήσαι εισέλθετε, αναζωσάμενοι τον καλόν της νηστείας αγώνα. Οι γαρ νομίμως αθλούντες, δικαίως στεφανούνται. Και αναλαβόντες την πανοπλίαν του Σταυρού, τον εχθρόν αντιμαχησόμεθα, ως τείχος άρρηκτον κατέχοντες την Πίστιν, και ως θώρακα την προσευχήν, και περικεφαλαίαν την ελεημοσύνην. Αντί μαχαίρας την νηστείαν, ήτις εκτέμνει από καρδίας πάσαν κακίαν. Ο ποιών ταύτα, τον αληθινόν κομίζεται στέφανον, παρά του Παμβασιλέως Χριστού, εν τη ημέρα της Κρίσεως. 

Αμήν… ἐκ τῶν κρυφίων μου καθάρισόν με. καὶ ἀπὸ ἀλλοτρίων φεῖσαι τοῦ δούλου σου· … καὶ ἔσονται εἰς εὐδοκίαν τὰ λόγια τοῦ στόματός μου καὶ ἡ μελέτη τῆς καρδίας μου ἐνώπιόν σου διὰ παντός, Κύριε, βοηθέ μου καὶ λυτρωτά μου. (ψαλμ.ιη’) 

--- 

(1) Χριστόφιλος ἢ Χριστομάχος Τοῦ Ὁσίου Ἰουστίνου Πόποβιτς 

(2) ισοσκελής αρμονικός σταυρός κατά τον Πλάτωνα, όπου τα δύο μέρη που ήταν κάποτε ενωμένα, έλκονται προς επανένωση. Κι εμείς, ‘’βλέπουμε’’ Τον ενώνοντα τα διεστώτα Χριστό, Θεό και άνθρωπο στο πρόσωπό Του ως θεάνθρωπο και άνδρα+γυναίκα εις εν (ή κεφαλή και σώμα) δια Χριστού εν Χριστώ και έσονται ένα… 

κι όπως το εμβόλιο mRNA αποδεδειγμένα ενισχύει τις ασθένειες εμφανίζοντάς τες πολύ ενωρίτερα της φυσικής τους πορείας, με σκοπό τον διαχωρισμό ψυχής και σώματος (θάνατος) αλλά και των ανθρώπων μεταξύ τους, έτσι και το ευχέλαιο μυστηριακά ενισχύει σε θεωρία και πράξη τα φυσικά (+) και πνευματικά () (ελληνικώς και ορθοδόξως οι σταυροί vs του αγκυλωτού που θέλει να μας συνθλίψει) χαρίσματα προς ένωση με τον Θεό και τον συνάνθρωπο, ως ομόνοια επί τω αυτώ. Εν Κυρίω υγιείς πνευματικά και αμήν κατ'άμφω. 

παρότι δε το άρθρο περιστράφηκε γύρω από την λειτουργικότητα του ιερού ευχελαίου, δεν μπορεί να νοηθεί αποκομμένο από τα άλλα ζωοποιά μυστήρια και τα μυστικά εφόδια ΖΩΗΣ της ορθοδοξίας. 

* Η θεραπεία τής συγκύπτουσας (Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς) 

για την συγκύπτουσα 

Πώς δικαιολογούνται οι πέντε άνδρες της Σαμαρείτιδας και ο έκτος που δεν ήταν άνδρας της; 

** Ο Κύριος τρέφει (σοφία του κόσμου και βιωματική θεολογία) 

*** Σουηδική έρευνα η οποία αποδεικνύει ότι τα εμβόλια mRNA καταστέλλουν τον μηχανισμό επιδιόρθωσης του DNA (με δε ευθεία κίνηση του νοός και διαπερνώντας την παχυλότητα της ύλης, ανάλογα ισχύουν και με το πνευματικό dna και έλικα, όπου οι εισακτέες από χου ουσίες, προξενούν παρενέργειες και στον νου).   

**** προέσχατα και έσχατα από π.Σεραφείμ Ρόουζ 

Σταυρός, καρδία και κομποσχοίνι…

και… όπως ισχύει με το τι συμβαίνει στον σταυροειδή μεταβολισμό μας όταν εντάσσουμε στην ζωή μας την προσευχή και την νηστεία...  που εισερχόμενα τα μυστικά εφόδια στον σταυροειδή (διττό) άνθρωπο τον ενισχύουν στον δρόμο προς την τελείωση, έτσι και ο σταυρός του ευχελαίου ενισχύει μυστηριακά τον άνθρωπο προς θείο έρωτα (ακριβούς φιλοθεΐας και ειλικρινούς φιλανθρωπίας) και αφενός απομακρύνεται από τον επαπειλούντα αντίχριστο με το σφράγισμά του με την αιώνια καταδίκη και αφετέρου γίνεται έτοιμο καλούπι υποδοχής θείου σφραγίσματος και δωρεών ελευθερίας και αθανασίας. Αμήν γένοιτο!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου