Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

ο αγών μου και η αρία φυλή, ελληνορθοδόξως προσσεγγιζόμενα

το πνεύμα του καλού και του κακού δεν είναι κάτι καινούριο. Αυτά που υπήρχαν από παληά προσαρμόζονται στα δεδομένα κάθε εποχής και μάχονται αλλήλοις. Όχι σαν διαρχία αλλά υπό Του Ενός Τριαδικού. 

Αντικαταστάθηκε το άλογο με τανκς (ιππικό/τεθωρακισμένα) και ο στρατός που χρησιμοποιεί, μας πολεμά χρησιμοποιώντας άλλα μέσα για την επιβολή του θελήματός του.  

Αγκυλωτός τότε, αγκυλωτός και τώρα που θάθελε να συνθλίψει τους αντιπάλους του. 

"Το βάδισμα της ανθρωπότητας διά μέσου της Ιστορίας είναι ένα μακρινό ταξίδι. Σ' αυτό το μακρινό ταξίδι, η ανθρωπότητα ''λερώνεται'' και ''σκονίζεται'' πάντα με την ίδια σκόνη και ''πλένεται'' πάντα με το ίδιο νερό. Η σκόνη είναι η αμαρτία και το νερό είναι η Μετάνοια. "όλη η ελπίδα μας βρίσκεται στον Κύριο και Θεό μας"… άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς († 5 Μαρτίου)… 

[είναι τα δύο Ι στο ΕΙΝΑΙ μας, όπου το ένα Ι μολύνει και το άλλο Ι καθαρίζει. Το ένα υλοποιεί την φυγόκεντρο και απανθρωπιά και το άλλο την κεντρομόλο και ανθρωπιά. Όχι όμως την ουμανιστική χωρίς Άνθρωπο ούτε αυτήν του διαφωτισμού, γιατί όπου Ο Άνθρωπος εκεί και το Φως το ευθές, την στιγμή που ο διαφωτισμός ‘’φωτίζεται’’ από πνεύμα πλάνο… Την  σχέση ευθέως και εκ διαχύσεως, μπορεί κάποιος να την κατανοήσει όταν θέλοντας να φτάσει στην πραγματική όαση ακολουθήσει αυτό το φως που την δείχνει ευθέως και το άλλο που δείχνει τον αντικατοπτρισμό της. Είναι περιττό να ρωτήσουμε θεωρητικά πιο είναι εύστοχο και πιο όχι, αλλά το θέμα είναι στην πράξη]... 

η επανεμφάνιση του ναζισμού και η εφαρμογή του... έχουν το ίδιο πνεύμα ως υποκινητή, εμπνευστή, εντολέα. 

Ανέκαθεν έβρισκε εργάτες συνειδητοποιημένους, αλλά και μάζα χρησίμων νεροκουβαλητών…. αντίθετα οι εργάτες του πνεύματος του Θεού Του Ζώντος 

διαπνέονται από την ελευθερία και μόνο όστις θέλει.    

Το παράξενο τότε και τώρα είναι πως αυτή η φασιστική νοοτροπία βρίσκει εφαρμογή σε ανθρώπους με άλλη παιδεία. Ειδικά στην Ελλάδα, που οι πρόγονοί τους πολέμησαν ενάντιά της και μας το πέρασαν σαν dna. 

Είναι η Ελλάδα που σαν κυματοθραύστης διέλυσε αρκετές αυτοκρατορίες, όλες εμπνεόμενες και υποκινούμενες από τον αγκυλωτό και σκότος. Τώρα μετά λύπης βλέπουμε πολλούς Έλληνες να διολισθαίνουν στα νερά του φυσικώς και πνευματικώς αντιπάλου τους, κάτι σαν εθνική αυτοχειρία. Κρίμα με τέτοιους προγόνους, αλοίμονο σαν παρακαταθήκη για τους απογόνους. 

Για να βάλουμε όμως τα πράματα στην θέση τους, ξεκινάμε με την ελληνική προσέγγιση της έννοιας αρία φυλή. 

Η αρία (φυλή), έχει ίδια ρίζα με τους αρουραίους, άροτρο και τα άρουρα που είναι γενικώς γη... χώματα. 

Εκ του αγνού ‘’χώματος’’ (σώματος) Της Θεοτόκου βλυστάνει Ο Κύριος, γενόμενη μεσσίτρια ώστε Ο Πανοικτίρμων Θεός να μας χαρίσει ευφορία από την εύφορή Της νηδύ. 

Χαῖρε, ἄρουρα βλαστάνουσα εὐφορίαν, οἰκτιρμῶν,… 

Εκ πηλού (αφού ΑΔΑΜ σημαίνει και πήλινος) η πάντων αφετηρία, οπότε κάθε έπαρση και υπεροψία είναι ψυχοβλαβής. Μόνο προσευχή Σώσόν με από πηλού, ίνα μη εμπαγώ» (Ψαλ. 68,15) για να χαρίσει ο καλός Θεός πνοή και Ζωή. Αλλιώς,  σκέτη λάσπη θάμαστε. Ούτε κι αυτή. Η μετάβαση από σαρκικό σε πνευματικό επίπεδο χαρίζεται από Την γέφυρα (Θεοτόκο) Την μετάγουσα τον άνθρωπο, από την γη στον ουρανό. Αυτό πρέπει να ευχόμαστε για κάθε εν πηλώ αδελφό. Και φυσικά, σε ένα έδαφος που καρποφορεί δεν μπορεί να μην πατήθηκε σε αυτό, ο θάνατος. Στην γαστέρα Της Κυρίας Θεοτόκου που ανέβλυσε Ζωή πατήθηκε προηγουμένως ο θάνατος.

αυτός που έξω ως λέων ωρυόμενος περιπατεί ποίον πρώτον καταπίει [αλλά μαρμαρώνει σε κολόνα της εκκλησίας (αχειροποίητο οπισθόφυλλο σε πόνημα)]. Κι όποιος κουράστηκε να φοβάται από τον βρυχηθμό και την έξω κατοχή, ας εισέλθει εντός Αυτής, να τον νικήσει.  Έξω το φοβού μέσα το μη φοβού... Διαλέγουμε.

Έτσι, όταν ο χίτλερ αναφέρεται σε αρία (φυλή), δεν εννοεί ΜΟΝΟ το ξανθόν γένος (βορείους) και μόνο γερμανούς, αλλά ενώ τότε στον β’ππ συμπυκνώθηκε και αφορούσε αυτούς, στην κυριολεξία αφορά κάθε χωμάτινο και γηγενή... (όντας ο κάθε γηγενής άριος για το κράτος του).  Και έρχεται ο ορκισμένος εχθρός του νατιβισμού (γηγενισμού) πρόσφατος πρωθυπουργός ‘’μας’’, για να πατάξει ποιους; την Ελλάδα! Την μητέρα αγίων και ηρώων!!!  Αυτούς που πραγματικά πάτησαν την γη, δείχνοντας με την ατρόμητη για τον θάνατο και ανδρεία πολιτεία τους, ουρανό. 

Ιστορικά αγιογραφικά, πάντα τα εξωτερικά αδέλφια είχαν μια μονόπλευρη διχόνοια. Ο Κάιν κυνηγά και σκοτώνει τον Άβελ… ο άγαρ μισεί τον Ισαάκ, ο Ησαύ παιδεύει τον Ιακώβ κλπ….  

Μπορεί στον κόσμο να αριθμούνται πολλά τα έθνη, αλλά πνευματικά είναι μόνο δύο. … 23 καὶ εἶπε Κύριος αὐτῇ· δύο ἔθνη ἐν γαστρί σου εἰσί, καὶ δύο λαοὶ ἐκ τῆς κοιλίας σου διασταλήσονται· καὶ λαὸς λαοῦ ὑπερέξει, καὶ ὁ μείζων δουλεύσει τῷ ἐλάσσονι. 24 καὶ ἐπληρώθησαν αἱ ἡμέραι τοῦ τεκεῖν αὐτήν, καὶ τῇδε ἦν δίδυμα ἐν τῇ κοιλίᾳ αὐτῆς. 25 ἐξῆλθε δὲ ὁ πρωτότοκος πυρράκης, ὅλος ὡσεὶ δορὰ δασύς· ἐπωνόμασε δὲ τὸ ὄνομα αὐτοῦ ῾Ησαῦ. 26 καὶ μετὰ τοῦτο ἐξῆλθεν ὁ ἀδελφὸς αὐτοῦ, καὶ ἡ χεὶρ αὐτοῦ ἐπειλημμένη τῆς πτέρνης ῾Ησαῦ· καὶ ἐκάλεσε τὸ ὄνομα αὐτοῦ ᾿Ιακώβ.  (Γεν.κε’) 

Η βιωτή του καθενός (σαρκική ή πνευματική, εκ της γης ή εξ ουρανού) προσομοιάζει ή με τον έναν αδελφό ή με τον άλλον. Τον έναν να περισφίγγει και τον άλλον να αμύνεται. Είναι οι δύο ομόκεντροι κύκλοι…. κύκλος Αληθείας και κύκλος ασεβείας… η δε μεταξύ τους σχέση με μας, όταν γεφυρωθούν σαν συγ-χώρεση, αποκαλούνται ο ένας αδελφός εν πηλώ (χωμάτινος) κι ο άλλος εν XC (ουράνιος και ομοαίματος, ο ορθόδοξος χριστιανός). 

Δίνει ο ένας στον άλλον δικαιώματα σύνθλιψης κατά την φοβία του (που του προκαλεί ο αντίπαλος) και κατά την ανομία του… ἱνατί φοβοῦμαι ἐν ἡμέρᾳ πονηρᾷ; ἡ ἀνομία τῆς πτέρνης μου κυκλώσει με. (ψαλμ.μη’) 

Το πώς στην γενέτειρα της δημοκρατίας και με ιστορικό τόσους αγώνες προάσπισης της ελευθερίας, εμφανίστηκαν τόσοι  καταπατητές της που συμφωνούν με τον παγκόσμιο τρόπο χειρισμού των εχόντων αντίθετη γνώμη στις δυναστικές υποχρεωτικότητες, θα ήταν απορίας άξιον αν δεν ψάχναμε την αιτία και την λύση, εντός. 

Αυτά τα δύο ‘’έθνη’’ είναι εντός. Είναι ο ένας που έχει σαρκικό (χωμάτινο) φρόνημα, κοσμικό και ο άλλος όσο μπορεί πνευματικό. Κι όπως η σάρκα αντιστρατεύεται του πνεύματος (1) εν ημίν, έτσι εκτυπώνεται και έξω. Μην απορεί λοιπόν κανείς πως προοδεύει η εξωτερική κατοχή και εμφανίζονται ολοέν και περισσότεροι υπέρμαχοι της στέρησης ελευθεριών του προσώπου, αφού η πηγή ‘’δύναμής’’ τους, σαν τον αίαντα, είναι η ίδια η γη. Η αμαρτία και η ασέβεια.  

Όσο εξαντλούμε την αγωνιστικότητά μας λεκτικά ακόμη και πρακτικά στους έξω ‘’φασίστες’’ και δεν προοδεύουμε στην εντός καρποφορία, θάναι μάταιοι και ατελέσφοροι οι αγώνες. 

Ο δικός τους ‘’αγών’’ για την δική τους ‘’άρια’’ φυλή, (mein kampf έργο του χίτλερ) είναι η νίκη της γης και της σάρκας δια του αγκυλωτού σταυρού ενάντια στο πνεύμα. Ο δικός μας ‘’αγών’’ για το δικό μας γένος (ελληνικό και πανανθρώπινο), είναι η νίκη μας κατά της σάρκας, κατά του κόσμου, κατά του διαβόλου (σαν τριαξονικό κακό) δια του Σταυρού. 

Στο ειλητάριό του ο άγιος Σάββας (που σαν καρκινοειδή γραφή διαβάζεται και από την μία και από την άλλη) και συγχρόνως χωρίζει την σαρακοστή των Χριστουγέννων σε δύο ίσες περιόδους των 20 ημερών (όχι τυχαία) γράφει… 

όστις σώμα ενίκησε ούτος φύσι ενίκησε` ο δε φύσιν νικήσας πάντως υπέρ φύσιν εγένετο… 

Προχωρώντας προς τα Χριστούγεννα, είναι εκείνη η καίρια καμπή που ή θα ακολουθήσουμε την συνήθη σαρκική (και σαρκολατρική βαρεία) γιορτή της Γεννήσεως (λαμπιόνια, δωράκια, διακοπές φαγοπότι) ή θα την προσεγγίσουμε πνευματικά, λεπτά. 

Το μεταίχμιο και η προσωπική απόφαση με επόμενο, νους και χους να λεπτύνουν ή να παραμένουν παχυλά, θα κλίνει την ζυγαριά και των έξω ‘’αγώνων’’. (10)

Σαρκοποίηση του πνεύματος ή πνευματικοποίηση της σάρκας 

Ακούμε εκ του καθημερινού αποδείπνου…. Παῦσον τὰς ὁρμὰς τῶν παθῶν, σβέσον τὰ πεπυρωμένα βέλη τοῦ πονηροῦ τὰ καθ' ἡμῶν δολίως κινούμενα. Τάς τῆς σαρκὸς ἡμῶν ἐπαναστάσεις κατάστειλον καὶ πᾶν γεῶδες καὶ ὑλικὸν ἡμῶν φρόνημα κοίμισον. Καὶ δώρησαι ἡμῖν, ὁ Θεός, γρήγορον νοῦν, σώφρονα λογισμόν, καρδίαν νήφουσαν… 

Πόσο μάταιες φαντάζουν με αυτό το σκεπτικό όλες οι εξωτερικές προσπάθειες να νικηθεί η ‘’γη’’ , ο αγκυλωτός της και η επιχιερούμενη κατοχή της, με την ‘’αρία’’ (καθαρούς, υπεύθυνους, νομοταγείς, μη ψεκασμένους…) αν δεν συνδυάζονται με την έσω νίκη κατά της σαρκός κατά του γεώδους και υλικού φρονήματος; 

Μακάρι ο καλός Θεός να μας χαρίζει γρήγορο νου (από βραδύ) προς αντίληψη, σώφρονα λογισμό (από ασύνετες αποφάσεις, ειδικά αν αντιστρατεύονται του πνεύματος και της ελευθερίας) και καρδία νηφάλια (από ταραγμένη που είναι συνήθως λόγω εξωτερικών καταστάσεων)… 

καρδιά που φυτρώνει ή καλό καρπό ή ζιζάνια ( αγκυλωτό) και για τα οποία όλα θα αποδώσουμε λογαριασμό, και την ώρα της προσωπικής μερικής κρίσεως (στα 40 του νεκρού) και στην τελική (Κρίση), εξαρτώμενο αυτό που αναφύεται μέσα από εμάς και εμφανίζεται στον κόσμο. Και τι θα φυτρώσει, εξαρτάται απόλυτα από το πιο ποτίζουμε και του ρίχνουμε λίπασμα…   καρδιά που καίγεται με το θείο πυρ (κοινωνώντας όσο είναι δυνατόν καθαρά με εξομολόγηση, ανάξια πάντα) που ως Θεός πυρ τυγχάνει καίει τα ζιζάνια ή καρδιά χλιαρή ή ψυχρή που ελλείψει του θείου πυρός καίγεται από το άλλο πυρ που καταστρέφει τον καλό σπόρο και επόμενο καρπό... Καταστάσεις που πιέζουν την καρδιά, να τοποθετηθεί. Πυρ εξ ουρανού στην καρδιά, που ξεχωρίζει την ήρα από το σιτάρι…    

Το θέμα είναι να βρεθούν οι τρόποι που να συνάδουν στην θεωρητική μας θέληση, γιατί δυστυχώς πρακτικά, είμαστε εξωμότες…. οπότε και θα ακούσουμε το φοβερό… ουκ οίδα υμάς, αποχωρείτε απ’Εμού οι εργαζόμενοι την ανομίαν (2)… 

Εκ της πλευράς του πρώτου ΑΔΑΜ αφού Ο Θεός τον ύπνωσε και τον έφερε σε έκσταση του εξήγαγε την Εύα [που κλήθηκε Ζωή, ως μητέρα πάντων των ζώντων (Γεν.γ’20)]. Εκ Της πλευράς του δευτέρου ΑΔΑΜ (Χριστού) αφού Τον ύπνωσε (τριήμερος ταφή) μας εξήγαγε την έσω Ζωή και συγχρόνως μας εισάγει σε Αυτήν (κάτω από μυστικές και μυστηριακές προϋποθέσεις). Εκεί τα ουσιώδη πνευματικά, παρά τους κατ’ευφημισμόν τίτλους σε διανοούμενους, άθεους, πολεμίους Σταυρού… από τους οποίους έχουμε εμείς οι κοινοί θνητοί, απαιτήσεις αντίστασης, λέγοντας μα τι κάνει επιτέλους ο ‘’πνευματικός κόσμος’’ σε αυτήν την νέα κατοχή;;; 

Μαζί με τον εξωστρεφή τρόπο δράσης συμπαρασύρονται πολλοί, μάλλον εργαζόμενοι υπέρ του αγκυλωτού και αντιπάλου, αντί υπέρ του Σταυρού (και μοναδικής περίπτωσης νίκης). 

Θυμώνουμε και οργιζόμαστε προς τα έξω για τους άρχοντες και θρησκευτικούς μας αρχηγούς, αλλά απέχουμε από το να θυμώνουμε με τον εαυτό μας, που ένεκα της ζοφώδους κατάστασης αυτού, αυτοί μας ‘’αξίζουν’’ (3). Παραπονιόμαστε που μας ανέβηκαν στο κεφάλι, αλλά διόλου δεν μας περνά από το μυαλό το γιατί επιτράπηκε να ανεβούν... 

Επιβάλλουν φίμωτρα προς τα έξω οι ιεράρχες και μερικοί συμφωνούν από φόβο του αναπόφευκτου βιολογικού θανάτου και για χάριν σαρκικής υγείας, αντί να θέσουμε φυλακή τω στόματι, (θου Κύριε…) για πνευματική υγεία.         

Προτείνουν ως ‘’αγαθό’’ το εμβόλιο (mRNA) γονιδιακής τροποποίησης (που θα γνωσθούν τα περιεχόμενα σε αυτό το 2075 και όποιον ζήσει) κι ούτε λόγος για το έσω μοναδικό ΑΓΑΘΟ εμ-βόλιο Ζωής (που είναι Χριστός και) που δεν παραμορφώνει τον άνθρωπο [version 0.2 χωνεύοντάς τον στο metaverse (4)  ως απόλυτα διαχειριζόμενο και υπάκουο διαδικτυακό προϊόν με αριθμό] αλλά τον μεταμορφώνει χάριτι σε τέκνο Φωτός και Θεού…  Αυτοί τελικά την δουλειά τους κι εμείς την δική μας...  

Ο δικός τους αγών αφού σταύρωσαν Τον Άνθρωπο να σταυρώσουν και τους ανθρώπους. Ο δικός μας αγών να προσέξουμε μην τύχει και από αδιακρισία και χοντράδα σταυρώνουμε κι εμείς τους συνανθρώπους μας (δι αγκυλωτού συνθλίβοντές τους) και όσο μπορούμε να σταυρωνόμαστε (στο θείο θέλημα) τέλεια (χάριτι). Σταυρωτές, σταυρούμενοι και κληρονόμοι 

μη πάντες απόστολοι; μη πάντες σταυροφόροι; αυτοί απόστολοι του άλλου ανθρώπου με άλλον σταυρό, εμείς απόστολοι Κυρίου με Σταυρό Χριστού. 

Αυτοί κυνηγούντες μας σαν στρατιώτες του φαραώ τους εξερχόμενους από την αίγυπτο προς αγίους τόπους (γέννηση) καταποντιζόμενοι στην ερυθρά από την προτύπωση του Σταυρού (Μωυσής) σε οριζόντια διάσταση και συγχρόνως πάλι ομότροπα καθέτως όταν σταύρωναν Τον Κύριο αλλά Αυτός τους νικούσε κατά κράτος, πατώντας δια του θανάτου τον θάνατον. (τύπωση στην γαστέρα). Η γέννησή Του Κυρίου και ο Σταυρός 

Κι εδώ βλέπουμε μια ουσιώδη προϋπόθεση που πρέπει σαν δρόμος να ακολουθηθεί. Γεννήθηκε (25 Δεκ) από καθαρή γαστέρα αλλά προηγουμένως συνελήφθη (25 Μαρ) σε καθαρό νου και κεφαλή, καθορίζοντας τα υποχρεωτικά βιώματα του μεθ’ημών Ο Θεός (Εμμανουήλ). 

Ο ένας ως ανόητος κεφαλή (σημαία κράτους) να πολεμά Χριστό κι ο άλλος έννους με Χριστό, να προσπαθεί δια της καθαρότητος νου και χου (από κεφαλής έως γαστέρας) να συλλάβει και γεννήσει εν σαρκί Τον Χριστό, παραπλησίως Της Θεοτόκου. 

Αυτός είναι ο αγώνας μας. Εμείς ΚΑΘΑΡΣΗ, Ο Κύριος τον φωτισμό Του. Εμείς την σταύρωσή μας (στο γενηθήτω Κύριε το θέλημά Σου) Ο Κύριος την ανάσταση. Τα του φωτισμού και τελείωσης ανώτερα στάδια αφενός είναι χάρις Του Κυρίου αφετέρου αν δεν προηγηθεί η προϋπόθεση, μοιραία εργαζόμαστε προς τα έξω (παρά την φαινομενική θρησκευτικότητα και σχήματα) επ’ωφελεία του αντιδίκου. Κύριε ελέησον…

Αν ήταν να ερμηνεύουμε κατά γράμμα την ΠΔ, ‘’καλώς’’ όχι οι ασθενείς (άρα ΔΕΝ τους ενδιαφέρει η υγεία) αλλά οι μη εμβολιασμένοι να θεωρούνται λεπροί.   

Πρότειναν οι ιουδαίοι στην σκιά της ΠΔ την περιτομή, για νάναι καθαροί (άριοι) και με το ίδιο σκεπτικό πρότειναν οι ίδιοι, για να καυχώνται επάνω στην σάρκα μας οι μετά Χριστόν, κατάσταση αντιπνευματική που τους διέκοψε τις επιθυμίες ο απ.Παύλος. Ας καυχηθούμε στον Σταυρό με την περιτομή των αμαρτιών, μη χαροποιώντας τους αντιχρίστους που θάθελαν να επιβάλλουν στην σάρκα μας την δική τους σφραγίδα (πρόταση αδιάκριτων ιεραρχών). …ουρά που τυλίγεται επικίνδυνα στο άλογο (σώμα) για να ρίξει τον αναβάτη (νου), χρησιμοποιώντας και το βαρύ αόρατο πυροβολικό την μαύρη μαγεία (5), που εξ αγαθότητος (κακώς νοουμένης όταν δεν συνδυάζεται με την γνώση) εμπιστοσύνης στην ‘’επιστήμη’’ και τάχα συνωμοσιολογίας ενώ αυτή ξέφυγε από τον ανθρωπιστικό της ρόλο, διαφεύγει της προσοχής της ιεραρχίας. Κύριε ελέησον. 

…και χίλιες δυο ακόμη εξωστρεφείς άστοχες δράσεις που επαναπαύουν (αποκοιμίζουν) συνειδήσεις την ώρα που πρέπει όλοι να επαγρυπνούμε… κι αν από αδιακρισία μου αναφερόμενος γενικά και αόριστα, κάποιον τον προσέβαλα, εξ ύπνου αμαρτίας διάγων, ας μας συγχωρεί και εύχεται και για μας να βάλουμε αρχή...   

Πως  λοιπόν περιμένουμε να αρθούν τα αποτελέσματα και οι έξω προβολές όταν οι αιτίες βρίσκονται στον καθένα μέσα και που τροφοδοτούν και δυναμώνουν το θηρίο; ναι… το θηρίο του φασισμού που είναι μια επέκταση του άλλου θηρίου (τυράννου) των εσχάτων τώρα στα προέσχατα (6) σαν αρμονική. 

Θηρίο που προαπεικονίστηκε νοερώς από τον αγ.Ιωάννη θεολόγο στην αποκάλυψη …2 καὶ τὸ θηρίον ὃ εἶδον ἦν ὅμοιον παρδάλει, καὶ οἱ πόδες αὐτοῦ ὡς ἄρκου, καὶ τὸ στόμα αὐτοῦ ὡς στόμα λέοντος. καὶ ἔδωκεν αὐτῷ ὁ δράκων τὴν δύναμιν αὐτοῦ καὶ τὸν θρόνον αὐτοῦ καὶ ἐξουσίαν μεγάλην (αποκ.ιγ’) και τώρα έρχεται να εμφανιστεί και φυσικώς. 

‘’έργο’’ αρχόντων του κόσμου τούτου που καυχώνται οι του ΟΗΕ φωταγραφιζόμενοι κάτωθεν αυτού, αυτού που επονόμασαν ‘’ειρήνη’’ και την υπηρετούν. 

Την δεκαετία των χίπις, κυκλοφόρησε το σχεδιάκι και πολυφορέθηκε από πολλούς, με τα κατεβασμένα χέρια του Μωυσή και την νίκη του αμαλήκ ενάντια στον Ιησού του Ναυή (όχι μόνο το ιστορικό σκέλος, αλλά ιδίως το πνευματικό, με την έννοια ισραήλ = νους ορώμενος τω Θεώ. Τον καθένα μας στον αγώνα του)…. Κι ήρθε η ώρα να εμφανίσουν το πραγματικό πρόσωπο της ‘’ειρήνης’’ τους, πίσω από τα σχήματα. Και την θέλησή τους με την ''χίμαιρα'' να προωθήσουν τις γενετικές  μεταλλάξεις και τροποποιήσουν την φύση προς το ''καλύτερο'' αφού ο Δημιουργός δεν τα έκανε και τόσο καλά όσο θα ''έπρεπε'' (κατά την γνώμη τους)... Κι Ο Κύριος μακροθυμεί.

Και κάποιοι ακόμη εργάζονται για την ειρήνη (7) του κόσμου, όπως την εννοούν αυτοί οι κοσμοκράτορες και προάγοντες τα ομόπνοα δηλητηριώδη τους εμβόλια που δια του σώματος θάθελαν να εισέλθουν αλλά έχουν στόχο ΚΑΙ το σώμα να το μολύνουν και την ψυχή να την απωλέσουν. Θεός φυλάξοι μην γινόμαστε εν αγνοία συνεργάτες τους…. 

Η φωτιά του πολέμου τον β’ παγκόσμιο ξεκίνησε απέξω και καψάλισε αρκετούς. Την Ελλάδα την πάτησε για να την αφανίσει. 42 μήνες κατοχής, ως προτύπωση των 42 μηνών (τρισήμισυ χρόνων) της τελευταίας κατοχής αντιχρίστου. Η σημερινή φωτιά είναι εντός και από μέσα ξεκινά να καίει συνθλίβοντας τον αδελφό… 

Και τότε έσπασε τα μούτρα της η αυτοκρατορία του ράιχ…. ο δε τρόπος, αναφέρεται στο ένδοξο παρελθόν και ελπιδοφόρο (υπό προϋποθέσεις) μέλλον και με την χάρη Της Παναγίας και όλων των αγίων που συμπολέμησαν κέρδισε η ανθρωπότητα την κατά Θεόν ειρήνη. 

Τώρα, όλη γη ξανακοιτά τον έλληνα, και προσμένει να σταθεί στο ύψος της ιστορικής του ‘’φύσεως’’. Όχι αρίας, αλλά ουρανίας. Δι ευχών και με μετάνοια (8), διόρθωση και ευστοχία εντός, (καταστέλλοντας της σαρκός τις επαναστάσεις και κοιμίζοντας το σαρκικό φρόνημα… σταματώντας να τρέφουμε το θηρίο… ) μπορεί να γίνει. Νικώντας δε τις εσωτερικές αιτίες (ο καθένας για τον εαυτό του μαζί με τον πνευματικό του και σύσσωμη την ορθόδοξη Ελλάδα) θα λάμψει αυτό το φως και έξω. Ως προόρισται (9). Αμήν. 

--- 

(1) …23 βλέπω δὲ ἕτερον νόμον ἐν τοῖς μέλεσί μου ἀντιστρατευόμενον τῷ νόμῳ τοῦ νοός μου καὶ αἰχμαλωτίζοντά με ἐν τῷ νόμῳ τῆς ἁμαρτίας τῷ ὄντι ἐν τοῖς μέλεσί μου. 24 Ταλαίπωρος ἐγὼ ἄνθρωπος! τίς με ρύσεται ἐκ τοῦ σώματος τοῦ θανάτου τούτου; 25 εὐχαριστῷ τῷ Θεῷ διὰ ᾿Ιησοῦ Χριστοῦ τοῦ Κυρίου ἡμῶν. ἄρα οὖν αὐτὸς ἐγὼ τῷ μὲν νοῒ δουλεύω νόμῳ Θεοῦ, τῇ δὲ σαρκὶ νόμῳ ἁμαρτίας. (Ρωμ.ζ’) 

(2) …21 Οὐ πᾶς ὁ λέγων μοι Κύριε Κύριε, εἰσελεύσεται εἰς τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν, ἀλλ᾿ ὁ ποιῶν τὸ θέλημα τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς. 22 πολλοὶ ἐροῦσί μοι ἐν ἐκείνῃ τῇ ἡμέρᾳ· Κύριε Κύριε, οὐ τῷ σῷ ὀνόματι προεφητεύσαμεν, καὶ τῷ σῷ ὀνόματι δαιμόνια ἐξεβάλομεν, καὶ τῷ σῷ ὀνόματι δυνάμεις πολλὰς ἐποιήσαμεν; 23 καὶ τότε ὁμολογήσω αὐτοῖς ὅτι οὐδέποτε ἔγνων ὑμᾶς· ἀποχωρεῖτε ἀπ᾿ ἐμοῦ οἱ ἐργαζόμενοι τὴν ἀνομίαν. (Ματθ.ζ’) 

(3) Απόκρισις περί αναξίων αρχόντων 

(4) το σύμπαν του Θεού και το μετασύμπαν του ανθρώπου…. 

(5) Δαιμονισμένη αποκαλύπτει πως το εμβόλιο συνδέεται με την μαύρη μαγεία 

(6) προέσχατα και έσχατα από π.Σεραφείμ Ρόουζ 

(7) ειρήνη με, μες στον δεσμό να αναπτύσσονται 10 σχετικά άρθρα ειρήνης κατά Θεόν και ειρήνης του κόσμου. Κι όποιος θέλει. 

(8) Προσευχή μετανοίας (Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος) 

Εξομολόγηση Γέροντος Φιλοθέoυ Ζερβάκου τo 1908 

μη πέφτοντας και στο άλλο άκρο…. ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ Ποιος είναι ο μη κατ' επίγνωσιν ζηλωτής; 

(9) κείμενο του Αγίου Νεκταρίου για τον κοσμοϊστορικό ρόλο των Ελλήνων (μονοτονικό)

(10) ο αγών τους και ο αγών μας, η αρία (γήινη, χωμάτινη) φυλή και η αμήν ουράνιά μας πολιτεία.... με τα αποτελέσματα και τις σκιές έξω και τον κυρίως αγώνα ΕΝΤΟΣ. Εκεί οι αιτίες, γιατί πιο το κέρδος να πολεμά κάποιος σκιές (αφού με αυτήν την νοοτροπία και θα κουραστεί και δεν θα καταφέρει τίποτα) αντί του σαρκικού φρονήματος που τρέφει το θηρίο; 

Γιατί…. όπως αναφέρει ο Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς: «Η μεγαλύτερη τραγωδία του αμαρτωλού είναι ότι ασυνείδητα και χωρίς να το θέλει είναι σύμμαχος των ίδιων των εχθρών του! Απεναντίας, ο δίκαιος άνθρωπος έχει ριζωμένη στον Θεό και στη βασιλεία του Θεού τη δύναμη της ψυχής του και γι’ αυτό δεν φοβάται. Δεν φοβάται τον εαυτό του κι επομένως δεν φοβάται και τους άλλους εχθρούς του. Δεν φοβάται, διότι δεν είναι σύμμαχος ούτε συνεργός των εχθρών της ψυχής του. Κατά συνέπεια, ούτε άνθρωποι ούτε δαίμονες μπορούν να τον βλάψουν. Ο Θεός είναι σύμμαχός του και οι άγγελοι του Θεού είναι προστάτες του. Τι μπορεί τότε να του κάνει ένας άνθρωπος; Τι μπορούν να του κάνουν οι δαίμονες;»

Αμαρτωλότητα, δεν είναι μόνο τα ηθικά παραπτώματα. Είναι η ρίζα της αστοχίας κατά το ήμαρτον = αστόχησον…. και πως ταΐζεται και γιγαντώνεται το θηρίο (μέσα στον κόσμο και ενάντια στον καθέναν) ; … από τον φόβο για το σαρκίον (αστοχία κι αυτή, αντί φόβο Θεού και φόβο αιωνίου ψυχικού θανάτου), την άστοχη οργή κατά του ανθρώπου που τον βλέπουν να την ξεστομίζει (άλλοτε αλήθειες και άλλοτε ψέματα, πάντα βολικά σύμφωνα με σχέδιο…) κι όχι τον διάβολο που τους υποκινεί. Τρέφεται επίσης από τον ‘’δίκαιο’’ θυμό από την αίσθηση της κοροϊδίας.... με όλα αυτά να έχουν μελετηθεί, για να αναγκάσουν τον άνθρωπο να αντιδράσει άσχημα. Με την άστοχη αντίδραση και πρόκληση χάους, μέσα σε ένα πλαίσιο που θα τους δίνει δικαιώματα για την δική μας ‘’ασφάλεια’’, περισσότερης τυρρανίας και αφαίρεσης ανθρώπινων δικαιωμάτων κοκ…. Θα μπορούσαμε να πούμε πως μας την έχουν στημένη και να ‘’πανικοβληθούμε’’. ΑΛΛΑ!!! κι ο καλός Θεός που έχει τον τελευταίο λόγο*, τους την έχει στημένη. Οπότε, ελπίδα, υπομονές, προσοχή και προσευχή!! Κύριε ελέησον!!! 

δουλεύουν αυτοί με ένα τάγμα, δουλεύει ο καλός Θεός με 9… το πώς, μας το γνωρίζει ο άγιος αγγελικά τάγματα - αγ.Λουκά ιατρού 

*Άγιος Λουκάς Κριμαίας: Κάποιος Άλλος αδερφέ κυβερνάει το σύμπαν

1 σχόλιο:

  1. Ο μυστηριώδης πολεμιστής της μάχης του Μαραθώνα! Ο ήρωας-αίνιγμα που συνέβαλε αποφασιστικά στον ελληνικό θρίαμβο

    https://yiorgosthalassis.blogspot.com/2022/01/blog-post_635.html

    καὶ νῦν ἐπιστρέψω τοῦ πολεμῆσαι μετὰ τοῦ ἄρχοντος Περσῶν· καὶ ἐγὼ ἐξεπορευόμην, καὶ ὁ ἄρχων τῶν ῾Ελλήνων ἤρχετο, 21 ἀλλ' ἢ ἀναγγελῶ σοι τὸ ἐντεταγμένον ἐν γραφῇ ἀληθείας, καὶ οὐκ ἔστιν εἷς ἀντεχόμενος μετ' ἐμοῦ περὶ τούτων, ἀλλ' ἢ Μιχαὴλ ὁ ἄρχων ὑμῶν. (Δαν.ι')

    ΑπάντησηΔιαγραφή