Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

ασθενειών συνέχεια….

Κατακλυζόμαστε τώρα στα προέσχατα από ασθένειες φυσικές αλλά και των εργαστηρίων για ευνοήτους λόγους. 

Με αφορμή την ενημέρωση (1) από γιατρό για το τι είναι και πως λειτουργεί, αυτή η τελευταία πολυδιαφημισμένη νόσος της ευλογιάς των πιθήκων που υπόσχεται να παίξει ρόλο προσεχώς, δυο σκέψεις. 

Η ανεµοβλογιά και ο έρπης ζωστήρας αποτελούν δύο διαφορετικές εκδηλώσεις της λοίµωξης από τον ίδιο ιό. 

Είναι κυρίως παιδική νόσος και αποτελεί τη πρωτοπαθή λοίμωξη από το ιό του έρπητα ζωστήρα. Αν η νόσος εκδηλωθεί σε ενήλικες είναι πιο σοβαρή και μπορεί να οδηγήσει σε διάμεση πνευμονία. Η ανεμοβλογιά μπορεί να παραμείνει σε λανθάνουσα μορφή και να εκδηλωθεί αργότερα σαν έρπης ζωστήρας. 

Είναι DNA και όχι RNA ιός όπως ο SARS-CoV-2, γεγονός που τον καθιστά λιγότερο επιρρεπή σε μεταλλάξεις. 

Δεν μεταλλάσσεται με φυσικό ή τεχνητό τρόπο μόνο ο ιός, αλλά ιδίως ο άνθρωπος μεταμορφώνεται, ο άνθρωπος μεταλλάσσεται. 

Ο κόσμος, γέμει από πνευματικές εντολές, ‘’αποστολές’’, προτάσεις. (μη πάντες απόστολοι; μη πάντες σταυροφόροι; με τον άνθρωπο νάναι ‘’απόστολος’’, έτσι κι αλλιώς. Το ζήτημα είναι το πρόσημο, ο κύρης του, του οποίου τηρεί τις εντολές).

Θεωρίες τανύζουσες, ένθεν κακείθεν με σύμβολα ή προς ελευθερία και ανάδειξη του προσώπου, ορθόδοξο Σταυρό ή προς αιχμαλωσία και σύνθλιψη προσώπων και κατάργηση εθνών, μέσω αγκυλωτού…. Από την διάκρισή μας εξαρτάται η προς τα άνω ή προς τα κάτω ‘’μετάλλαξή’’ μας που θα μας εγγίσει και οικειώσει με τις πηγές των εντολών, Κύριο ή διάβολο, κατά την ακολούθησή τους. 

Η έσω κλίμαξ (ως πυρήνας, φυσικά ασφαλισμένη για να μας δίνει το πρότυπο και διδάσκει η φύση) ενώνει τον άνθρωπο με το θεοειδές του είναι, ως πρόσωπο, ως ‘’ζώον θεούμενον’’, οι δε έξω επηρροές, (εκ των δερματίνων χιτώνων που περιβάλλουν τον πυρήνα και ψυχή του) όπως αυτές εμβάζονται (ως αποστολές και στόχοι και τάχα ‘’ουσία’’ της ζωής) στο προσωπείο του, τον κατεβάζουν σε απλό ‘’ζώο’’, χωρίς προοπτική αιωνιότητος με τον Δημιουργό Του. [περί δερματίνων χιτώνων και εμ-βόλιαΙούδας ισκαριώτης, κατά Θεόν παιδαγωγία και εμβόλιο (δύο όψεις και προοπτικές)].  

Έτσι, όπως ο πυρήνας ανοίγοντας τις πύλες του, τις αποστολές που κυκλοφορούν στο κυτταρόπλασμά του, τις περάσει και εγγράψει αυτές στο dna του, οπότε μεταλλάσσεται, έτσι δρα και η ψυχή (πυρήνας) σε σχέση με το σώμα που την περιλάβει και τις αποδεκτές πληροφορίες και εντολές. 

Κι αν είναι από Θεού (αληθινού) οι εντολές (λόγοι Γραφών και φύσης) τον ζωοποιούν και θεοποιούν (Ι,9) ενώ αν είναι εντολές του ψευδοθεού (ειδωλικού αντικατοπτρισμού) τον κατεβάζουν επίπεδο (Ι,6). Ευθέως και ελικοειδώς.  

Δύο είναι οι όψεις. Γνώση της Αληθείας που ελευθερώνει, θάρρος, δύναμη και ενδιαφέρον για τα της ψυχής και αντίθετα, η άγνοια, ο  φόβος, η αδυναμία και αδιαφορία για τα πνευματικά που τον δεσμεύουν. Στα της εποχής μας, βλέπουμε μια έξαρση ‘’εντολών’’ που έχουν άξονα την αθεΐα, την άγνοια Του Θεού μαζί με την θεομαχία, τον φόβο, την αδυναμία και αδιαφορία για τα πνευματικά με γνώμονα την ύλη, το σαρκικό φρόνημα και αμαρτία (αστοχία) που αξιώνει την νομιμοποίησή της. 

Κι οι δύο όψεις, αλληλοεξαρτημένες μεταξύ τους, ποσοτικά και ποιοτικά, μπορούν να μας βοηθήσουν στην σωστή θεώρηση και εξ αυτής ορθοπραξία στην αντιμετώπιση των φαινομένων που μας ταλανίζουν και μπερδεύουν. …οὗ δὲ ἐπλεόνασεν ἡ ἁμαρτία, ὑπερεπερίσσευσεν ἡ χάρις, (Ρωμ.ε’20). 

Τα πάντα εξαρτώνται από του τι θα διέλθει από τις θυρίδες και ορίζει πλέον τα της ψυχής. ΦΩΣ ή σκότος, ΖΩΗ ή θάνατος. 

Οι γιατροί αναφέρουν πως το Σύνδρομο της Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας (κι όχι μόνο από τον ιό του aids που ‘’δημιουργεί’’ τρίτη κλίμακα dna) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ιατροκοινωνικά προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει σήμερα η ανθρωπότητα. [περί AIDS και της πνευματικής του αναγωγής... 

εγώ θα ανοίξω τις πόρτες (γερ.Φιλόθεος Ζερβάκος)]. 

Ανέφερε ο Μοντανιέ πως όσοι κάνουν εμβολιασμό με την τεχνολογία mRNA της γενετικής τροποποίησης, να κάνουν τεστ aids. Θα εκπλαγούν από τα αποτελέσματα….      

Με αφορμή τις ιατρικές παρατηρήσεις και ‘’λόγους’’ επιβάλλεται να τα αναγάγουμε στα πνευματικά. Όπως η ανεμοβλογιά είναι σε  λανθάνουσα μορφή και εκδηλώνεται αργότερα σαν έρπης ζωστήρας,  πρέπει να νοηθεί το ‘’κακό’’ (για την ψυχή αυτήν την φορά) και τον πνευματικό θάνατο, που είναι σε λανθάνουσα μορφή, μέσα στον καθένα.  

Πολλές φορές, ο καλός Θεός επιτρέπει τις σωματικές ασθένειες για να εξυγιανθεί η ψυχή. Επιτρέπει τον αναπόφευκτο βιολογικό θάνατο για να μας ερεθίσει να εργαστούμε για τον μη αναπόφευκτο πνευματικό. (Ποιός εἶναι ὁ θάνατος τῆς ψυχῆς; - αγ.Γρηγορίου παλαμά). 

κι εδώ ανευρίσκεται η των ασθενειών συνέχεια… (τίτλος παρόντος), με τα αποσιωπητικά να συμπληρώνονται από του καθενός την αντιμετώπιση.

δοκιμασίες και θλίψεις (18 άρθρα). Προς ατελεύτητο ΖΩΗ ή μετά τον βιολογικό θάνατο ατελεύτητο θάνατο (απουσία Ζωής). 

Έτσι, είναι θέμα όρασης. (Περί όρασης…). Σε ποια ‘’πλευρά’’ θα πάμε συνειδησιακά για να βλέπουμε τα πράματα. Σαν εμπεριεχόμενες ασήμαντες κουκίδες ή σαν περιέχοντες τα πάντα. (Διαστάσεις του ανθρώπου του εμπεριεχομένου και του περιέχοντος…). 

Αδελφός είδε τον (τόσο μεγάλο τάχα) κόσμο, να είναι ένα παληό πλυσταριό διαστάσεων 2Χ2, που όταν εξήλθε από εκεί (καθαρός όσο), τον πρώτο που αντίκρυσε ήταν ο προφητάναξ Δαυίδ και με τον οποίο συμπορεύτηκαν στον διάδρομο που οδηγούσε στα ανάκτορα του Βασιλέως, ψάλλοντες μαζί τον ν’ ψαλμό, το… ελέησόν με.   

Σε αυτόν τον κόσμο είμαστε μόνον εγώ και ο Θεός (αββάς Αλώνιος) και κατά τον άγιο Μάξιμο ομολογητή, ο άνθρωπος είναι μεγαλύτερος από τον κόσμο γιατί ορίστηκε να τον εξουσιάζει. Να κοιμίζει και κρατά σε λανθάνουσα κατάσταση την κυρίως ασθένεια (θάνατο), ευχόμενος και δρώντας μέρα και νύκτα ανάλογα … Παῦσον τὰς ὁρμὰς τῶν παθῶν, σβέσον τὰ πεπυρωμένα βέλη τοῦ πονηροῦ τὰ καθ' ἡμῶν δολίως κινούμενα. Τάς τῆς σαρκὸς ἡμῶν ἐπαναστάσεις κατάστειλον καὶ πᾶν γεῶδες καὶ ὑλικὸν ἡμῶν φρόνημα κοίμισον. Καὶ δώρησαι ἡμῖν, ὁ Θεός, γρήγορον νοῦν, σώφρονα λογισμόν, καρδίαν νήφουσαν… (Νέκρωση μελών αμαρτίας). Κι είναι το αντίθετο του βραδέως νοός, [βραδυκάρδιοι και α-νόητοι (χωρίς νου Χριστού), μακράν της βιωματικής αναλήψεως] με εσκοτισμένο νου, κρατημένα τα μάτια να μην βλέπουν, άφρονες λογισμούς, καρδίες ταραγμένες και χωρίς εμπιστοσύνη στην θεία πρόνοια…. 

Καλό θα ήταν να γνωρίσουμε ή υποψιαστούμε τι προκαλεί το άγχος και η φοβία και η τρομοκρατία τους. Είναι η λεωφόρος που στρώνεται για να περάσει ‘’πανηγυρικά’’ η επίκτητη ανοσολογική ανεπάρκεια και θερηέψει κάθετι που η φύση και φύση μας, κράτησε σε λανθάνουσα μορφή. 

Μακάριοι θάμαστε αν εδαφιούμε τα νήπια της ασεβείας και αμαρτίας (ψυχοσωματικά) στην Πέτρα Χριστό. … μακάριος ὃς κρατήσει καὶ ἐδαφιεῖ τὰ νήπιά σου πρὸς τὴν πέτραν 

Χαλιναγωγῶν σὺ τῶν παθῶν τὰ σκιρτήματα, τῆς ἐγκρατείας ἔρωτι μετεστοιχείωσας τῆς σαρκὸς τὸ ὑλῶδες, πρὸς τὴν τῆς ἀπαθείας, Πάτερ, ἀκρώρειαν. (ᾨδὴ α΄, τοῦ Ἁγίου Μεθοδίου, 14 Ἰουνίου). [Αμήν να βάλει ο καλός Θεός το χέρι Του (14) τη αιτήσει μας (αν διακρίνουμε το ωφέλιμο) επί των παθών (6). Είναι μεθοδολογία προς ‘’Ζωή’’].   

Με αυτήν την οπτική, όλες οι λοιμικές ασθένειες που τώρα ενεργοποιούνται από τους εργάτες του κακού, ενώ φαίνονται ότι είναι εκτός ημών (της δικής μας εγωιστικής κουκίδας) και μας επιτίθενται, στην πραγματικότητα, δεν είναι εκτός ημών, (όταν βρισκόμαστε στην ταπεινή οπτική ως εμπεριέχοντες) αλλά ενυπάρχουν στον κόσμο. Στο σύνολο της ανθρωπότητος, με μας κύτταρα της. 

Περνάνε αυτές οι ασθένειες, από πρώην λανθάνουσα μορφή σε ενεργητική κι αυτό γιατί πέφτουν οι άμυνες , του παλαιού και μη ανακαινισμένο ΑΔΑΜ. 

Πέφτουν οι φυσικοπνευματικές υγιείς άμυνες, που είναι ο πρώτος και κύριος στόχος των αρχόντων του κόσμου τούτου. 

Την ίδια επιθετική συμπεριφορά έχει ο θάνατος, είτε αφορά το πρόσωπο (στον μικρόκοσμο) είτε ενάντια στην ανθρωπότητα (μακρόκοσμο). 

Είναι ακριβώς ο ίδιος μηχανισμός. Υπάρχουν μέσα μας (στο επίπεδο των κυττάρων) σε λανθάνουσα μορφή και ενεργοποιούνται για κάποιον λόγο. Ενυπάρχουν και στον κόσμο και ενεργοποιούνται από τους εργάτες (σε επίπεδο ανθρώπων), επιτρέποντος του Θεού. Μηχανισμός επίθεσής τους, για ανοσολογική ανεπάρκεια (μέσω πολλαπλών εμβολιασμών γενετικής τροποποίησης), υποξεία με ό,τι αυτό συνεπάγεται (λόγω μασκοφορίας) για καρκίνους και ‘’πειθαρχία’’, μη έκθεση στον ήλιο (και Ήλιο με απιστία και φοβία) μείωση βιταμίνης D, διαρκής παρουσία των ακίδων πρωτεΐνης που είναι υπεύθυνες για τις ζημιές (όχι μόνο στα πνευμόνια αλλά και στο μυοκάρδιο, περικάρδιο με ‘’ξαφνικίτηδες’’ αιτίες θανάτων…  για να αναδιπλωθούν από την άλλη όψη οι σχετικές άμυνες με τον ‘’μηχανισμό’’ τους, οξυγόνωση (φυσική και πνευματική / προσευχή), άσκηση, ‘’έκθεση’’ στον ήλιο (και Ήλιο, ως πρόσθεση πνευματικής βιταμίνης D, με θάρρος και πίστη vs φοβίας και ολιγοπιστίας) κοινωνικότητα, απόρριψη ακίδων με zinc, ζεόλιθο, ψύλλιο…  [οι γιατροί που έχουν άξονα κίνησής τους την υγεία, όπως ορκιστήκανε κι όχι τις δόλιες επιδοτήσεις των φαρμακευτικών με τα πολιτικά πρωτόκολλα (θανάτου) μπορούν να βοηθήσουν σχετικά].         

Σκοπός μας είναι, να μην δίνουμε πνευματικά πατήματα ενεργοποίησης όλων αυτών των ασθενειών, που τώρα είναι σε λανθάνουσα μορφή. 

Ο καλός Θεός να μας δίνει διάκριση για ποιον λόγο συμβαίνουν αυτά. Και, όπως ο Τίμιος πρόδρομος ενεργοποιεί την μετάνοια δια λόγων Γραφών (στην πρώτη του Χριστού παρουσία), έτσι και ο προφ.Ηλίας (στην δευτέρα του Χριστού παρουσία) δια λόγων της φύσεως ενεργοποιεί την μετάνοιά μας, την μόνη που είναι θεμέλιο στην πνευματική ζωή. Με αυτόν τον θησαυρό σαν εφόδιο και την πίστη, παρατηρούμε ότι ο νόμος του Θεού εφαρμόζεται πολυτρόπως. Προσωποποιημένα. Βλέπουμε εν μέσω συνόλου ασθενών (με μάλιστα λοιμική που κολλάει και μόνο με την παρουσία ή αναπνοή) ή λεπρών, ο άλλος να παραμένει υπερδόξως υγιής και ο άλλος εν μέσω υγιών, να ασθενεί. Κύριε ελέησον κι ό,τι μας αναλογεί.  

Αν ο καλός Θεός μας μεταφράσει το γιατί των λόγων Του, δλδ να βρούμε τις αιτίες όλων αυτών που συμβαίνουν, τότε θα αναγνωριστεί η αγιογραφική (από Τον Κύριο) ταυτότητα αγ.Ιωάννη και προφ.Ηλία, που κι οι δυο εργάτες Του είναι ομόπνοοι και ομότροποι και μακάρι να μας οδηγούν στην μετάνοια. … 14 καὶ εἰ θέλετε δέξασθαι, αὐτός ἐστιν ᾿Ηλίας ὁ μέλλων ἔρχεσθαι. 15 ὁ ἔχων ὦτα ἀκούειν ἀκουέτω. (Ματθ.ια’). Αμήν δι ευχών. 

Παρατηρούμε πως…. «ασθενεί το σώμα, ασθενεί μου και η ψυχή, (από τον καθένα εξαρτάται εάν) προς Σε καταφεύγω, την Κεχαριτωμένην, ελπίς απηλπισμένων, Σοί μοι βοήθησον…» 

Σκοπός μας είναι, να κινηθούμε προς άφεση αμαρτιών κι αν θέλει ο καλός Θεός, ας αποκτήσουμε ή διατηρήσουμε την φυσική μας υγεία, προσέχοντας μήπως και από την θεοποίηση της βιολογικής υγείας και από τον φόβο της σαρκός απομακρυνθούμε από τον φόβο Θεού που είναι αρχή σοφίας (υπό την δυναμική έννοια της φιλοκαλίας). 

Κι επειδή αρχή σοφίας (φιλοσοφική απλά ενημερωτική προσέγγιση) είναι και των ονομάτων επίσκεψις (ελληνικώς), τα βάρη όλα, μικρά και μεγάλα που μας κρατάνε δεσμίους στην γη (σε θεωρία και πράξη) πρέπει να σπάσουν από Τον Ισχυρό, που γιαυτό ήλθε και δια Του Αίματός Του (μόνο) αποπλύνει!! (Variola major και Variola minor). 

για το βάρος της αμαρτίας και την απελευθέρωση από την αμαρτία - Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς 

περιπλάνηση 40 ετών στην σκιώδη έξοδο, ευθεία τεσσαρακοστή και εξομολόγηση… 

Να εξαχθούμε προς ανάσταση… μην μείνουμε στην αίγυπτο και είδωλα και κοσμικό φρόνημα όπου υπερισχύουν και μας τρομοκρατούν οι λοιμικές νόσοι (θλίψεις έξετε, αλλά θάρσει…)… Μακάριος ἀνήρ, ὃς οὐκ ἐπορεύθη ἐν βουλῇ ἀσεβῶν καὶ ἐν ὁδῷ ἁμαρτωλῶν οὐκ ἔστη καὶ ἐπὶ καθέδρᾳ λοιμῶν οὐκ ἐκάθισεν. ἀλλ᾿ ἤ ἐν τῷ νόμῳ Κυρίου τὸ θέλημα αὐτοῦ, καὶ ἐν τῷ νόμῳ αὐτοῦ μελετήσει ἡμέρας καὶ νυκτός. (ψαλμ.α’ - 1ος) 

Να πατηθεί ο θάνατος, ο δράκων που σαν έρπων (όφις) ζωστήρ και ζώνη θανάτου ενεργεί πέριξ του ομφαλού, περικυκλώνων ο ένας κύκλος ασεβείας τον άλλον, της Αληθείας 

ΣΤΑΥΡΟΣ … ομφαλός και γαστέρα. Αμήν, θανάτω θάνατον πατήσας. Βιωματικά, σταυροαναστάσιμα. 

Γνωρίζοντας ότι στα έσχατα ο αντίχριστος θα καταλάβει την καθέδρα της υγείας… (από αγ.Σάββα αχιλλέως) στο προφητευθέντα και νυν ενεργούμενα.... πρέπει να δούμε τις καταστάσεις σφαιρικά κι όχι με τετράγωνη (χωρίς Χριστό) λογική. 

Γιατί αλήθεια, ποιο το μακροπρόθεσμο κέρδος αν ‘’αμυνθούμε’’ στα σωματικά σε όλες αυτές τις επιτιθέμενες νόσους, χοίρων, πτηνών, πιθήκων… (ζωικού περιβόλαιου σχήματος) κοκ αλλά δεν δούμε την εσωτερική ψυχική μας κατάσταση που ήδη λόγω παθών * ισχύει; (και έτσι ''φαινόμαστε'' αληθώς και πίσω από τα φαινόμενα, στους αγίους; περί ψυχής και κολάσεως…). 

Μήπως η μεταμόρφωση των φίλων του οδυσσέα από την μάγισσα κίρκη σε διάφορα ζώα (κατά τα πάθη τους) είναι μύθος ή άλλη μία παιδαγωγική συμβουλή (από ελληνικής πλευράς) να προσέχουμε τις πνευματικές μεταλλάξεις και μεταμορφώσεις μας, παρά το εξωτερικά φαινόμενο ανθρώπινο σχήμα που κοιτάζοντάς μας, στον καθρέπτη επαναπαυόμαστε ; Μακάρι ο καλός Θεός να μας δίνει την ακριβή εσωτερική μας αυτογνωσία.

ΔΕΝ είναι μόνο η κίρκη (γραφική κατά πολλούς ‘’λογικούς’’) , αλλά και οι φαρμακοί συνεχιστές της…. Γιαυτό, είναι πλάνη και πίστη στα φαινόμενα, αν τα θεωρούμε όλα αυτά ότι συμβαίνουν μόνο εξωτερικά και εξαντλούμε την αντιμετώπιση για το σαρκίον αγχωνόμενοι για τα βιολογικά, χωρίς εσωτερική αντανάκλαση στα πνευματικά, οπότε και την ανάλογη παιδεία… ὅτι οἱ ἔμποροί σου ἦσαν οἱ μεγιστᾶνες τῆς γῆς, ὅτι ἐν τῇ φαρμακείᾳ σου ἐπλανήθησαν πάντα τὰ ἔθνη(αποκ.ιη’) …με το παραπάνω εδάφιο, να μας δίνει ένα ελάχιστο καλό ερέθισμα ‘’καχυποψίας’’ για τους εμπόρους και μεγιστάνες της γης, που για το ‘’καλό’’ μας, και τάχα ενδιαφερόμενοι για την σωματική μας (θεοποιηθείσα) υγεία, τρέχουν να μας εμβολιάσουν με φαρμακείες, που στόχο έχουν τον ψυχικό θάνατο.

Αμήν, κατ’άμφω υγεία, καρδίαν καθαράν και πνεύμα ευθές…. γιατί  μέ τόν τρόπον αὐτόν ἐβγῆκαν ὅλες αἱ πλάνες καί ἔγιναν αἱ αἱρέσεις ∽ Όσιος Ιωσήφ Ησυχαστής † και πάλι από τον ίδιο άγιο… οι επιθυμούντες χάρι, να ετοιμάζονται για πειρασμούς. χάρις και πειρασμοί. … 33 ταῦτα λελάληκα ὑμῖν ἵνα ἐν ἐμοὶ εἰρήνην ἔχητε. ἐν τῷ κόσμῳ θλῖψιν ἕξετε· ἀλλὰ θαρσεῖτε, ἐγὼ νενίκηκα τὸν κόσμον. (Ιωαν.ις’) 

--- 

* (από τον Ὅσιο Ἀνδρέα τον διά Χριστόν σαλό) ...οἱ ψυχές πού “ταυτίστηκαν μέ τά ἄλογα κτήνη καί ἔγιναν ὅμοιες μ’ αὐτά”(Ψαλμ. μη’13).

.... 

Γι’ αὐτό ὁ Κύριος τίς ἔκανε νά φαίνονται μέ τέτοιες μορφές.

Συγκεκριμένα, οἱ φονιάδες φαίνονται σάν σκορπιοί,

οἱ εἰδωλολάτρες σάν ἀγριοκάτσικα,

οἱ μάγοι σάν φίδια,

οἱ κτηνοβάτες σάν ποντίκια,

οἱ ἀρσενοκοῖτες (ὁμοφυλόφιλοι) σάν βρωμόσκυλα,

οἱ πόρνοι σάν γουρούνια,

οἱ κλέφτες σάν λύκοι,

οἱ ἀπατεῶνες σάν ἀλεποῦδες,

οἱ φιλάργυροι σάν ἀγριόγατες,

οἱ ὀργίλοι σάν πάνθηρες,

οἱ μνησίκακοι σάν ὀχιές,

οἱ γαστρίμαργοι σάν ἄλογα,

οἱ προαγωγοί σάν γαϊδούρια,

οἱ βλάσφημοι σάν κουροῦνες,

οἱ συκοφάντες σάν κοράκια,

οἱ αἰσχροί τραγουδιστές σάν βατράχια,

οἱ χορεύτριες σάν ἐρωδιοί,

οἱ πόρνες σάν κατσίκες… 

[ποιο το όφελος να μην ''πάθουμε'' την ασθένεια των ζώων σαν προσωπικότητες χοϊκές, αλλά τα πρόσωπά μας, βαθύτερα και πίσω από την ανθρώπινη (ωραία) επιδερμίδα να ομοιάζουν με αυτά, ενώπιον του Θεού, των αγγέλων και των αγίων Του ; ] Κύριε ελέησον! διόρθωσον την οπτική και αντιμετώπιση των ασθενειών, την βαρύτητα των έσω με αφορμή τα έξω....

---

σχετικά… 

mRNA και DNA στην δίνη της ''πανδημίας'' (μια άλλη οπτική) 

πέραν της αντικειμενικής και υποκειμενικής, η σταυρική αντιμετώπιση του covid, αλλά και κάθε ασθένειας (της αντικειμενικότητος της γνώσης των εξωτερικών επιστημόνων και την υποκειμενικότητα της πίστης, που καθετώνονται μεταξύ τους, στην ουσία όμως, όχι απαραίτητα διαζευκτικά, αλλά αμήν σταυρικά, συμπληρωματικά προς ισορροπία). Ο άνθρωπος, ντυμένος με ζωικό (και όχι μόνο) περίβλημα, όπου το χοϊκό βλέπουμε να συμπεριλαμβάνει και το ορυκτό και το φυτικό βασίλειο, ΔΕΝ είναι άτρωτο στις ασθένειές του κόσμου. Ενδεδυμένος όμως με ένδυμα Χριστού (μέσα στην εκκλησία) είναι άτρωτος στον πνευματικό θάνατο, που έχει σημασία αυτή η Ζωή και αυτή η δια Σταυρού, νίκη. Η ''αντικειμενικότητα'' της γνώσης και ιατρικής της πεπτωκυΐας φύσης, δεν προσπερνά τα σκαλοπάτια και τις θύρες των ιερών (ορθόδοξων) ναών που είναι κύτταρα θεία (απόληξη φλέβας Του στην αγία Τράπεζα), αρτηρίας (με το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας), προσευχής (νεύρου) όπου ισχύει ο Άλλος Ιατρός. Η δε ορθή πίστη που ξεκινά ομόκεντρα προς όλην την οικουμένη, ισχύει, όποτε και αν θέλει ο καλός Θεός.... με τον έναν να ελέγχεται η αντικειμενικότητά του και στον άλλον η υποκειμενικότητα της πίστης του.... Γιαυτό η λύση είναι ΣΤΑΥΡΟΣ!      

''προφητεία'' για εμβόλιο από τέκτονα 

ο φόβος θανάτου σε πιστούς και απίστους .... 

πνευματική φυσιολογία νεφρών και καρδιάς…. (προσέγγιση ‘’λειτουργικότητος’’ μδ’ ψαλμού) αμήν καρδίαν καθαράν και πνεύμα ευθές … 

προσεγγίζοντας πνευματικά την αντίστροφη μεταγραφάση 

περί AIDS και της πνευματικής του αναγωγής... 

Το Σύνδρομο της Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας  αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ιατροκοινωνικά προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει σήμερα η ανθρωπότητα. 

εγώ θα ανοίξω τις πόρτες (γερ.Φιλόθεος Ζερβάκος) 

ενθυμούμενοι ότι…. Ἐάν μὴ Κύριος οἰκοδομήσῃ οἶκον, εἰς μάτην ἐκοπίασαν οἱ οἰκοδομοῦντες· ἐὰν μὴ Κύριος φυλάξῃ πόλιν, εἰς μάτην ἠγρύπνησεν ὁ φυλάσσων. ΨΑΛΜΟΣ 126ος

και όσον αφορά τα θελήματα του αντιδίκου και των εργατών του στον κόσμο ότι… Κύριος διασκεδάζει βουλὰς ἐθνῶν, ἀθετεῖ δὲ λογισμοὺς λαῶν καὶ ἀθετεῖ βουλὰς ἀρχόντων· ἡ δὲ βουλὴ τοῦ Κυρίου εἰς τὸν αἰῶνα μένει, λογισμοὶ τῆς καρδίας αὐτοῦ εἰς γενεὰν καὶ γενεάν. μακάριον τὸ ἔθνος, οὗ ἐστι Κύριος ὁ Θεὸς αὐτοῦ, λαός, ὃν ἐξελέξατο εἰς κληρονομίαν ἑαυτῷ. ἐξ οὐρανοῦ ἐπέβλεψεν ὁ Κύριος, εἶδε πάντας τοὺς υἱοὺς τῶν ἀνθρώπων· ΨΑΛΜΟΣ 32ος 

ο κύκλος της ζωής όπως ήταν πάντα, αλλά και όπως διαμορφώνεται με τις νέες τεχνολογίες

το great reset…. ελληνορθοδόξως ορώμενο

--- 

(1) από γιατρό: … ΕΥΛΟΓΙΑ: μολυσματική ασθένεια που προκαλείται από δύο στελέχη ιών (Variola major και Variola minor). 

Μέχρι το 1980, ο Π.Ο.Υ. ξεκαθάρισε ότι η ευλογιά είχε εξαλειφθεί πλήρως, παρόλο που η Αμερικανική κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει τον ιό της ευλογιάς για ερευνητικούς σκοπούς. 

ΑΝΕΜΕΥΛΟΓΙΑ: εξαιρετικά μεταδοτική ιογενής εξανθηματική νόσος με πυρετό. Είναι κυρίως παιδική νόσος και αποτελεί την πρωτοπαθή λοίμωξη από το ιό του έρπητα ζωστήρα (varicella zoster=VZV). Η ανεµευλογιά και ο έρπης ζωστήρας αποτελούν δύο διαφορετικές εκδηλώσεις της λοίµωξης από τον ίδιο ιό. 

Είναι κυρίως παιδική νόσος και αποτελεί τη πρωτοπαθή λοίμωξη από το ιό του έρπητα ζωστήρα. Αν η νόσος εκδηλωθεί σε ενήλικες είναι πιο σοβαρή και μπορεί να οδηγήσει σε διάμεση πνευμονία. Η ανεμοβλογιά μπορεί να παραμείνει σε λανθάνουσα μορφή και να εκδηλωθεί αργότερα σαν έρπης ζωστήρας. 

ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ: ανήκει στο ίδιο γένος με τον ιό variola, ο οποίος προκαλεί την ευλογιά που έχει εκριζωθεί παγκοσμίως από το 1980. (βλέπε πάνω) 

Η ευλογιά των πιθήκων είναι λιγότερο μεταδοτική από την ευλογιά και τα συμπτώματά της είναι πιο ήπια. Είναι DNA και όχι RNA ιός όπως ο SARS-CoV-2, γεγονός που τον καθιστά λιγότερο επιρρεπή σε μεταλλάξεις. 

Οπότε, χαλαρώνουμε, κλείνουμε τη ρημάδα την τηλεόραση και συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε την πολιορκημένη μας ελευθερία! 

---

με την απόκτηση της πραγματικής ελευθερίας ακόμη και εν μέσω αιχμαλωσίας (όπως υμνείται ο αγ.Ιωάννης ρώσσος) : 

Ὁ Οἶκος

Πῶς ἐπαινέσω τοὺς σοὺς ἀγῶνας ὁ τάλας, Ὅσιε Πάτερ ; τῶν δακρύων δέ, πῶς τὸ πέλαγος ἐξερεύξομαι; Σὺ γὰρ τῷ βίῳ ἐνδιαπρέπων, τῶν Ἀγγέλων κατέλαβες χορείαν, τὰ πάθη ἐγκρατείᾳ νεκρώσας σοφὲ, καὶ σάρκα δουλαγωγήσας καθυπέταξας τῷ πνεύματι, καὶ τὸν τοῦ σκότους προτάτην κατῄσχυνας. Διὸ καὶ νῦν, τῷ θρόνῳ τοῦ Δεσπότου παριστάμενος, ὦ Ἰωάννη∙ πρεσβεύεις ὑπὲρ τῶν πίστει τιμώντων σε.

της πραγματικής πνευματικής υγείας εν μέσω θλίψεων και ασθενειών. 

Αμήν να διορθωθούν οι άξονες αναφοράς, αντιμετώπισης, κινήσεών μας, από λοξό κοσμικό, σε ευθεία θείο, δια ευθειών τρίβων και θείας εμπιστοσύνης... 

Αμήν όλα τα παραπάνω να αποδώσουν μια ελάχιστη ωφέλεια προς θείαν οικοδομήν, αρχή αναστάσεως, αναλήψεως και φωτισμού. Τότε και έτσι η θεραπεία, που μόνο η ορθοδοξία προσφέρει.

Ο Κύριος θεραπεύων τον τυφλό νου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου