Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

περί επιθυμιών και υλοποίησής τους… οι πολιτικοί και η πολιτεία μας

Φυσικό και θεμιτό η ύπαρξη επιθυμιών στον άνθρωπο, αφού αυτές τον υποκινούν και κινούν. Πάλι φυσικό, μέσα στην ελευθερία αυτοδιάθεσής του, εργάζεται με βοηθούς πρακτικούς και θεωρητικούς, (σωματικά και πνευματικά) για την υλοποίησή τους, όταν δίνεται όλος σε αυτές. 

Στον αγωνιστικό χώρο της γης (+) όλα μα όλα, έχουν μια προοπτική, που είναι και το τέρμα της κινήσεως των επιθυμιών. Τον εξοστρακισμό μέσω ορμής, προς τα άνω, 9 (και 999 ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ, αληθινός Θεός και ενσωμάτωση στον ‘’ήλιο’’ ως σωτηρία) ή προς τα κάτω, 6 (και 666 αληθοφανή ποιητή ουρανού και γης, ΙΑΠΕΤΟΣ, απώλεια) όπως στο περί της κλίμακος και των ακραίων πλατύσκαλων…. (φυσική και θεολογική προσέγγιση) κάπως αναλύθηκαν. Κι η ορμή (1) εκ των έσω, παρασύρει και τα έξω, όπως η μηχανή το σκαρί του οχήματος. Οδηγεί τον όλον εαυτό βάσει των επιθυμιών. Το φυγόκεντρο γενηθήτω το θέλημά ΜΟΥ (ε-γώ εικών επί γης) σε σχέση με το κεντρομόλο γενηθήτω Κύριε το θέλημά ΣΟΥ (ε-αυτό, ως εικών Αυτού που ποθεί την επανένωση, από εκεί που ανοήτως και δολίως του άλλου, απεκόπη). 

Προχωράμε, έτσι κι αλλιώς σε μια εθελουσία πνευματοκατάληψη.... εθελούσια δαιμονοκατάληψη... με μας να πρέπει να διακρίνουμε το πρόσημο και σε ποιον

κύριο υποτασσόμαστε και παραδινόμαστε (από τον οποίο και θα ‘’πληρωθούμε’’ κατά τα έργα μας). 

Κι έρχεται η ώρα, που ο άρχοντας του τόπου προβαίνει σε εθελούσια ή από σκοτισμό και άμετρη εγωπάθεια, δαιμονοκατάληψη. Ένδειξη αν όχι απόδειξη (συνδυαζόμενο με τον εν γένει βίο και επηρροές από την τάχα μύστρια σύζυγό του). Σύμφωνα με το πρόσφατο άρθρο Ένα τέρας στο γραφείο του Κυριάκου! ακολουθούν δυο σκέψεις … με άξονα τους πολιτικούς μας, όπως τους βλέπουμε εξωτερικά και την έσω (άγνωστη στους περισσότερούς μας) πολιτεία μας. Με λίγη αυτογνωσία και παρατήρηση, βλέπουμε πως όλες οι έξω σκιές είναι αποτελέσματα και έχουν σαν αιτία την συλλογική έσω κατάστασή μας. 

Και συνεχίζουμε χωρίς καμμιά συστολή να ενοχοποιούμε τους άλλους αλλά ποτέ τον εαυτό, βάσει της μεταπτωτικής παιδείας που δεν προάγει την μετάνοια κι έχει μάθει να βλέπει το μικρό σφάλμα του άλλου αλλά όχι την καμπούρα του… Κι όμως Η αμαρτία μας αντανακλάται και στα πεπρωμένα του σύμπαντος κόσμου - Ἅγιος Σιλουανὸς Ἀθωνίτης  

Βλέπουμε και κατακρίνουμε τους έξω άρχοντες, πάπα, ιερώνυμο, βαρθολομαίο, τσίπρα… στο Εν-τυπώσεις και ουσία για την τόσο προβεβλημμένη επίσκεψη του πάπα στην Λέσβο… χωρίς να αναλογιζόμαστε την δική μας ‘’συνεισφορά’’ στο να στηθούν αυτά τα πρόσωπα στην εκάστοτε εξουσία. Βρίζουμε και αναθεματίζουμε τους πολιτικούς μας αλλά μας διαφεύγει η πολιτεία μας… 

Σημειώνεται στο Απόκρισις περί αναξίων αρχόντων από τον εν αγίοις πατρός ημών Αναστασίου επισκόπου Αντιοχείας : … Όταν είχε γίνει βασιλεύς ο Φωκάς ο τύραννος4 και άρχισε εκείνες τις αιματοχυσίες με τον Βονόσο5 τον δήμιο, υπήρχε κάποιος μοναχός στην Κωνσταντινούπολι, άγιος άνθρωπος, που έχοντας πολλή παρρησία προς τον Θεό, σαν να δικαζόταν με τον Θεό και έλεγε με απλότητα: «Κύριε, γιατί έκανες τέτοιον βασιλέα;» Και τότε, αφού το έλεγε αυτό για αρκετές ημέρες, τού ήλθε φωνή εκ Θεού που έλεγε: «Διότι δεν βρήκα άλλον χειρότερο»…. κατά το διαχρονικό, θα σας δίνω άρχοντες, κατά τας καρδίας υμών. Κι ήρθε κι η σειρά μας να ‘’δούμε’’ τι μας αναλογεί, και πως θα καλυτερέψει την κατάστασή μας*.  

Στο άρθρο αναλύεται και στην φωτο φαίνεται  ο δαίμονας Γιαογκουάι, που καταλαμβάνει το ανθρώπινο σώμα και οδηγεί τον ξενιστή σε καταστροφικές επιλογές, τις οποίες όμως ο ίδιος δεν συνειδητοποιεί. Ο συγκεκριμένος δαίμονας καταλαμβάνει κυρίως ανθρώπους με δύναμη, βασιλιάδες, κυβερνήτες, δυνάστες, ώστε να αποκτά απεριόριστη πρόσβαση για το καταστροφικό του έργο. 

Το κεντρικό ‘’σημείο’’ υλοποίησης της επιθυμίας, είναι ο ομφαλός. Ισχύει σε φυσικό επίπεδο με την κυοφορία όσο δια του ομφάλιου λώρου λαμβάνει σάρκα και οστά η επιθυμία. Το ίδιο ισχύει και πνευματικά.

 

Ο δρόμος της πληροφορίας (2) εξ άνωθεν για να συνειδητοποιηθεί, περνάει από τον ομφαλό….   

Κατά τους αγίους, το άκτιστο Φως κουβαλάει μαζί Του πληροφορίες. Αυτό, δεν είναι ιδίωμα μόνο της Αληθείας, αλλά και ειδωλικά, του αντίποδά του. 

Κουβαλάει και ο μονόφθαλμος (κύκλωπας και φιλισταίος και γαστέρα, το γνωστό μασονικό σύμβολο του ‘’οφθαλμού’’) πληροφορίες που διαστρεβλώνοντάς τες (όσο εμείς τις εξαντλούμε ως μόνη αλήθεια), ισχύει καταπάνω μας ως επί α-νοήτων (χωρίς νου Χριστού) και βραδυκαρδίων… που οι οφθαλμοί μας ‘’κρατούνται’’ (όπως εις εμμαούς). 

Δια του ομφαλού ο θάνατος δια του ομφαλού και η ζωή, εάν τυπωθεί επ’αυτού και βιωθεί, το θανάτω θάνατον πατήσας, δια σταυρού. 

Το θέμα είναι, πως προηγείται η θεωρία και ακολουθεί η κίνηση από τον χρόνο προς Τον άχρονο (από το αεί που τυπώνεται στην κοιλία / ομφαλό, στο νυν και κεφαλή. Από κάτω προς τα πάνω). Κινούμαστε από τα ορατά και όσα υποπίπτουν στην αντίληψή μας (δεξιά επίγνωση) προς τα αόρατα (αριστερή). Από τα δεξιά προς τα αριστερά.   

Από την πλευρά του Θεού, Αυτός κινείται προς συνάντησή μας διακονών την σωτηρία μας και επίγνωση της αληθείας. Διάκονοι των επιθυμιών μας, αλλά απωλείας ακολουθούν τον ίδιο δρόμο… 

Τρέχουν οι άγγελοι και οι άγιοι να μας ''καθαρίσουν'' από επιθυμίες για να μείνει μία σωτήρια [33 ζητεῖτε δὲ πρῶτον τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ καὶ τὴν δικαιοσύνην αὐτοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν. (Ματθ.ς')], με δική μας συνεργασία της καθαρότητος των τοιχείων νοός και καρδίας, περί σοφίας και φιλοσοφίας (τοιχεία νου και καρδιάς και σ+τοιχεία) ώστε να επιθυμήσει Ο Βασιλεύς του κάλλους Σου (ψαλμ.μδ') (1) προς ενοίκηση [όπως Στην Θεοτόκο, έτσι δι Αυτής και σε όλους μας (3)], τρέχουν και οι άλλοι για να υπηρετήσουν και προσθέσουν ολοέν και περισσότερες μάταιες (και ψυχοβλαβείς) επιθυμίες, με αποτέλεσμα τον μολυσμό σαρκός και πνεύματος, μη ανάπαυση και απομάκρυνση του Τριαδικού Θεού. 

Όπως φαίνεται στο σχεδιάγραμμα, ο επιθυμών ζωγραφίζει στο αριστερό μάτι τον στόχο του, κι όταν αυτός υλοποιηθεί, εμφανίζεται στο δεξί. 

Το μέτρο του πόθου και η αγωγιμότητα που προσφέρεται από τον άνθρωπο φέρνει και το αποτέλεσμα. Το πέρασμα ''επιθυμίας'' από αριστερή επίγνωση στην δεξιά (υλοποίηση) ... 

Με το θετικό (θεϊκό) πρόσημο υλοποιείται το πέρασμα από το κατ’εικόνα στο καθ’ωμοίωση και ενσωματούμενος Ο Κύριος, ισχύει το …20 Χριστῷ συνεσταύρωμαι· ζῶ δὲ οὐκέτι ἐγώ, ζῇ δὲ ἐν ἐμοὶ Χριστός· (Γαλ.β’) 

Στα αρνητικά, και στην μαγεία, όσο δίνονται δικαιώματα ατομικά και συλλογικά.... (πρόσωπα, ελλάδα και κόσμος) περνάει μέσω αυτών η καταστροφή. Ενσυνείδητα ή ασυνείδητα από απροσεξία ή αδιαφορία. 

Ρωτάει κάποιος αδελφός… το αριστερό μάτι στο γραφείο του π/θ έχει κάτι επάνω, και δεν είναι λευκό όπως αρχικά (η κούκλα) παρέχεται. Ποιος άραγε να είναι ο σκοπός (goal) που ζωγράφισε επάνω του ο πρωθυπουργός ‘’μας’’. Την καταστροφή μας; 

Ναι έχει ορκιστεί να πατάξει τον γηγενισμό και απότι φαίνεται δεν έχει μείνει στο ανθρωπίνως δυνατό αλλά έβαλε ολόκληρη λεγεώνα να βοηθήσει σε αυτό το ‘’ύψιστο’’ έργο. 

Δυστυχώς, δώσαμε και δίνουμε πολλά δικαιώματα .... δικαιώματα που το κοσμικό πυρ ‘’μπορεί’’ να κατακάψει απ’άκρον σε άκρον όλη την ελλάδα, το μεγάλο σώμα μέσα στο οποίο φιλοξενούμαστε ως κυτταράκια…   

Στο μέτρο του καθενός, ας δούμε, πόσο φλέγεται η όλη ύπαρξίς μας από πυρ και πόθους και επιθυμίες χοϊκές, που δεν αντέχουν στην αιωνιότητα και σαν σαρκικό φρόνημα δυστυχώς αντιστρατεύεται του πνευματικού, αντί του άλλου πυρός που είναι το μόνο που μπορεί να δώσει λύση σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση. Κάθε τι εξωτερικό συμβάν, είναι μια καλή ευκαιρία να ελέγξουμε θυμό [που είναι η αιτία της ορμής (1)] και επιθυμίες. (Μήπως δεν θυμώνουμε με όλα αυτά που συμβαίνουν; μήπως δεν επιθυμούμε; ) Μακάρι με καθαρό νου να ελέγξουμε νεφρά (έδρα των παθών) και επινεφρίδια (έδρα ψυχής) και την ευστοχία ή όχι των αντιμετωπίσεων.... Όλα συμπυκνωμένα ενεργούντα στην καρδιά και οδηγούντα αυτήν και τον όλο εαυτό προς παραφύση ή κατά φύση ή υπερφύση. Αμήν τα ωφέλιμα.    

Με αυτήν την συσχέτιση ‘’ποιος’’ φταίει; η απάντηση του παλαιού ΑΔΑΜ θα είναι διαχρονική…. δεν φταίω εγώ, αλλά το σώμα (η γυναίκα) που μου έδωσες… δεν φταίει (η ΕΥΑ – ΖΩΗ) ο όφις μας εξαπάτησε. Οι άρχοντες φταίνε κι όχι εμείς… Μακάρι ο καλός Θεός να μας ανακαινίσει (δια του νέου ΑΔΑΜ και δι ευχών πάντων των αγίων) μετανοητικά και αφού αναλάβουμε την αναλογούσα ευθύνη να παρακαλέσουμε Τον Ιατρό ψυχών και σωμάτων, να μας δίνει δύναμη διόρθωσης, ώστε να μας αναλογούν άγιοι άρχοντες (πολιτείας και εκκλησίας), από εωσφοριστές, σιωνιστές, μάγους, που εργάζονται για την καταστροφή μας, κράτος vs έθνους, αιώνες τώρα... Κύριε ελέησον!! να διορθώσουμε τον θυμό και τις επιθυμίες μας για να μην γινόμαστε άθελα ή ηθελημένα συνεργάτες της καταστροφής, αλλά συνεργάτες της προσωπικής και συλλογικής ανάστασης ... αμήν να φτάσουμε στο βίωμα του αγίου... γεννηθήτω Κύριε το θέλημά Σου, καν θέλω καν δεν θέλω....

--- 

από την προσωπική μας σχέση με τον Σταυρό, παράμετροι και επιπτώσεις στα συλλογικά... 

Ἄσπιλε, ἀμόλυντε, ἄφθορε, ἄχραντε, ἁγνὴ Παρθένε, Θεόνυμφε Δέσποινα (τα πέντε άλφα και η πεντάλφα….) 

με αφορμή τα ΤΡΙΑ “A” του ΟΣΙΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ του Τσαλίκη

από την αγ.Ματρώνα την αόμματη ακούμε: … Ο λαός είναι σαν υπνωτισμένος και μια φοβερή δαιμονική δύναμη έχει μπει σε δράση. Βρίσκεται στον αέρα, και διεισδύει παντού. Παλιά, η δαιμονική αυτή δύναμη κατοικούσε στα έλη και στα πυκνά δάση, επειδή οι άνθρωποι πήγαιναν τακτικά στην εκκλησία, φορούσαν και τιμούσαν τον σταυρό. Τα σπίτια τους ήταν προστατευμένα από τις εικόνες, τα κανδήλια πού έκαιγαν, τον αγιασμό πού έκαναν. Τα δαιμόνια πετούσαν μακριά και φοβόντουσαν να πλησιάσουν. Σήμερα όμως, τα σπίτια αυτά αλλά και οι ίδιοι οι άνθρωποι έχουνε γίνει κατοικητήριο δαιμόνων για την απιστία τους και την απομάκρυνσή τους από τον Χριστό. 

και από τον αγ.Θεόδωρος συκεώτης … διαβάζουμε ότι … ο Άγιος προσέτρεχε στις πόλεις και τα χωριά και καπάκωνε τους δαίμονες που ταλαιπωρούσαν ολόκληρους πληθυσμούς.

Τον καλούσαν οι ταλαιπωρημένοι άνθρωποι και αυτός τους συγκέντρωνε έξω από τις πολιτείες τους και κοντά σε μεγάλα πηγάδια καταβόθρες, όπου και τους διάβαζε ευχές εξορκισμών και τα ακάθαρτα πνεύματα φυγαδεύονταν μέσα στα σκοτεινά βάθη της γης. Μετά με μια πέτρα πλάκα καπάκωνε τα φρεάτια μέσα στα οποία έπεφταν τα δαιμόνια και επάνω έβαζε ένα ΣΤΑΥΡΟ.
 

Αμήν δυνάμει του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, Κύριε ελέησον!! 

ΣΤΑΥΡΟΣ … ομφαλός και γαστέρα

προσευχή νηστεία και δαιμόνια... (με λεπτομέρεια επάνω, τον οφθαλμό του...)

Δεξιά και αριστερή επίγνωση, άνω και κάτω… σταυροειδώς 

μη μείνουμε μόνο στο δεξιά - αριστερό ''δίδυμο'' αδελφό, χθων και αντιχθών αλλά να εντοπιστεί και ο άνω πραγματικά ελεύθερος.

περί ψυχής και κολάσεως… αγ.Ανδρέα δια XC σαλού 

Περάσματα και Θύρα 

--- 

(1) πνευματική γνώμη περί του θύμου αδένος

Δια των αγίων Σάββα και Νικολάου, 5/6 Δεκ, η επίγνωσις της αλφαβήτας της πίστεως και αυτογνωσία Λιτή αναφορά για την πνευματική λειτουργία των νεφρών και επινεφριδίων

πνευματική φυσιολογία νεφρών και καρδιάς…. και μδ' ψαλμό ώστε εμποτισμένα νεφρά και καρδία με Άγιο Πνεύμα, να προετοιμαστούν για θεία υποδοχή XC... και αναπαύσουν (αμήν) Τριαδικό Θεό.

(2) η πορεία της πνευματικής πληροφορίας ... 

για τους δύο τρόπους μεταφοράς της πληροφορίας (σωματιδιακά και κυματοειδώς) 

(3) ...Ότι και πάντες οι Άγιοι τον Λόγον του Θεού εν εαυτοίς συλλαμβάνουσι τη Θεοτόκω παραπλησίως και γεννώσιν αυτόν και γεννάται εν αυτοίς και γεννώνται υπ’ αυτού και πως υιοί και αδελφοί και μητέρες αυτού χρηματίζουσιν άγιος Συμεών ο νέος θεολόγος. 

* Τη δυστυχία τους έκλαιγαν οι Σέρβοι,

αλλ’ ο ζωντανός Θεός δεν τους θυμήθηκε-

γιατί εκείνοι δε θυμήθηκαν το Θεό,

ούτε τις αμαρτίες τους. 

από το Η Ουράνια Λειτουργία.(Αγ.Νικολάου Βελιμίροβιτς μόνο που… Ζαχαρίας μεθερμηνεύεται ... αυτός που θυμάται τον Θεό και ο Θεός τον θυμάται... (με δε την αφωνία του έως ότου γεννηθεί ο αγ.Ιωάννης Πρόδρομος ΣΗΜΑΙΝΕΙ την ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ... έτσι, ΑΝ ΘΕΛΕΙ κάποιος, να ΘΥΜΗΘΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ, δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να εισακουστεί... και αντίστοιχα Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΘΥΜΗΘΕΙ...) Αμήν να βάλουμε αρχή… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου