Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΜΙΛΙΑ κ.ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


Κυρίες και κύριοι, καλή σας ημέρα και καλώς ήρθατε.


Β. Πανταζής
Μου έχει ανατεθεί η ενημέρωση σας σχετικά με το ποιοι είμαστε εμείς που σας καλέσαμε στη σημερινή συγκέντρωση, γιατί προβαίνουμε στη συγκεκριμένη κίνηση δημιουργίας πολιτικού κόμματος και πως σκεπτόμαστε να κάνουμε πράξη τις σκέψεις μας.


Κατ αρχάς να μου συγχωρήσετε το άγχος μου αλλά ως γνωστό δεν είμαστε πολιτικοί και ελπίζω να μη γίνουμε, τουλάχιστον με τη μορφή που τους γνωρίσαμε τις τελευταίες δεκαετίες.


Εμείς λοιπόν, που πρόσφατα πήραμε την ευθύνη να δημιουργήσουμε ένα νέο πολιτικό φορέα, ο οποίος ευελπιστούμε με τη δική σας συμμετοχή, να παρέμβει αποφασιστικά και να σταματήσει την εξαθλίωση και τον εξευτελισμό που υφίστανται οι συμπατριώτες μας, σας καλέσαμε σήμερα να μας ακούσετε, να μάθετε τις ιδέες μας, να δείτε όσοι δεν μας ξέρετε, ποιοι είμαστε.


Είμαστε λοιπόν κυρίες και κύριοι, μία ομάδα αποστράτων Αξιωματικών, οι οποίοι παραμένουμε πιστοί στα δημοκρατικά ιδεώδη, τα οποία δεν ξεχνάμε ότι γεννήθηκαν εδώ, σε αυτή τη δοκιμαζόμενη σήμερα χώρα
Είμαστε Έλληνες, οι οποίοι πιστεύουμε ακράδαντα, ότι η λύση για τα σοβαρά ηθικά-πολιτικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πατρίδα και τα οποία δημιουργήθηκαν με απόλυτη ευθύνη του πολιτικού συστήματος, μπορεί να προέλθει μόνο μέσα στα πλαίσια της δημιουργίας μιας πραγματικής Δημοκρατίας.
Μιας Δημοκρατίας που δυστυχώς έχει σήμερα αντικατασταθεί, από ένα σύστημα σήψης και παρακμής, το οποίο λειτουργεί καθαρά για την εξυπηρέτηση οικονομικών, προσωπικών και πολιτικών συμφερόντων.
Είμαστε μία ομάδα συμπολιτών σας, οι οποίοι διαισθανόμενοι ότι η σημερινή κατάσταση της Χώρας ταυτίζεται με τις συνθήκες που δημιούργησαν τη λαϊκή επανάσταση της 15ης Αυγούστου 1909 από το «Στρατιωτικό Σύνδεσμο», αποφασίσαμε να προβούμε στην ίδρυση ενός πολιτικού φορέα, με απώτερο σκοπό, την ανάδειξη του πραγματικού Έλληνα, αυτού του φιλότιμου, του εργατικού, του εφευρετικού, του πατριώτη.


Του Έλληνα που ποτέ δεν έπαψε να υπάρχει, όπως ανεπιτυχώς προσπαθούν κάποιοι να μας πείσουν, αλλά απλώς περιμένει αυτόν που θα του ξαναδώσει τη θέση που του αρμόζει, μέσα σε μία κοινωνία με πραγματικά ίσες ευκαιρίες προς όλους.
Είμαστε μια ομάδα απλών οικογενειαρχών, παιδιά εργατών, υπαλλήλων, αγροτών, οι οποίοι αποφασίσαμε, ότι δεν μπορούμε να παραμένουμε άλλο στο περιθώριο, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι κανείς πραγματικός Έλληνας δεν περισσεύει, αν πραγματικά θέλουμε να σώσουμε ότι μπορεί ακόμη να περισωθεί και κυρίως αν θέλουμε να ξαναβρούμε την χαμένη μας υπερηφάνεια και να κάνουμε την Ελλάδα, ένα υποδειγματικό κράτος δικαίου και προόδου, όπως πραγματικά επιτάσσουν η Ιστορία της και οι αγώνες των προγόνων μας.


Είμαστε πολίτες όπως όλοι, που πιστεύουμε ότι η λύση στα προβλήματα της χώρας δεν μπορεί να προέλθει από τα υπάρχοντα κόμματα, ούτε βεβαίως και από μαγικές συνταγές διαφόρων ειδημόνων που εκτρεφόμενοι από αυτά τα κόμματα, περιέρχονται τα κανάλια και προτείνουν διάφορες λύσεις, αλλά μόνο από την ανάσυρση στην επιφάνεια όλων αυτών των ευγενών χαρακτηριστικών της φυλής μας, που δημιούργησαν τον θαυμασμό και τον φθόνο των άλλων λαών.


Κυρίες και κύριοι,
Το κομματοκρατούμενο σύστημα της μεταπολίτευσης, καταρρέει κάτω από το βάρος των δικών του επιλογών.


Αυτό το σύστημα που βασίσθηκε μόνο στο λαϊκισμό και τον εύκολο πλουτισμό, καπηλεύθηκε τα οράματα του απλού πολίτη και τον μετέτρεψε σε ένα παγκοσμιοποιημένο άτομο αστικού τύπου, με κύρια ιδανικά του το ακριβό αυτοκίνητο, το μεγάλο σπίτι και τις τραπεζικές του καταθέσεις.


Εδώ βέβαια εμείς οι ίδιοι δεν ξεχνάμε ότι υπάρχει και δική μας ευθύνη, γιατί ας μην κρυβόμαστε, παρασυρθήκαμε και αδρανοποιηθήκαμε σε ένα περιβάλλον χωρίς κανένα όραμα, χωρίς καμία αξία.


Αυτή μας η ανοχή και αδράνεια έφερε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού, όπου η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί μανιωδώς να δώσει και την τελευταία ώθηση.
Πρέπει κυρίες και κύριοι να αντιδράσουμε


Και αφού τα παιδιά μας δυστυχώς δεν έγιναν ή μάλλον δεν τα κάναμε επαναστάτες, ας προχωρήσουμε εμείς στη δική μας επανάσταση, που είμαι σίγουρος ότι θα την ακολουθήσουν και αυτά, όχι όμως με τρόπο που θα εξαγνίσει τους υπηρετούντες το πολιτικό κατεστημένο και θα τους επιτρέψει να επιστρέψουν εξυγιαντές και απελευθερωτές, αλλά δημιουργώντας ένα νέο πολιτικό κόμμα, που δεν θα ανήκει ούτε δεξιά ούτε αριστερά και θα υπηρετεί μονάχα τους Έλληνες.


Δεν ευαγγελιζόμαστε απλές και εύκολες λύσεις που με μαγικό τρόπο θα μας φέρουν πέντε-δέκα χρόνια πίσω, γιατί πολύ απλά αυτές δεν υπάρχουν.


Εκείνο το οποίο υποσχόμαστε είναι η απόλυτη διάθεση στην προσπάθεια για τη σωτηρία της χώρας, των όποιων οργανωτικών, διοικητικών και άλλων ικανοτήτων μας αλλά και των χαρακτηριστικών που γνωρίζετε ότι μας διακρίνουν σαν ένστολους, όπως η προσήλωση στο καθήκον και το Εθνικό συμφέρον, η αγάπη για την Πατρίδα και η πειθαρχία.


Η δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα ο οποίος έχει σαν βάση απόστρατους Αξιωματικούς αλλά εμπλουτίζεται καθημερινά με όλους όσους ενστερνίζονται πραγματικά τις ιδέες μας και έχουν τη διάθεση να αγωνιστούν μαζί μας, έχει σαν κύριους στόχους:


-Την ανανέωση του πολιτικού σκηνικού με την είσοδο στην πολιτική σκηνή, νέων, ανενεργών και υγιών δυνάμεων που θα ανασύρουν την Ελλάδα από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει και συγχρόνως την αναζήτηση και απόδοση των πολιτικών και ποινικών ευθυνών, σε όσους πρόδωσαν την εμπιστοσύνη που τους έδειξε ο Ελληνικός λαός.


-Να πάψει το κράτος να λειτουργεί προς όφελος μιας συγκεκριμένης μικρής μερίδας πολιτών του, αλλά και να αποκτήσει όλες εκείνες τις δικλείδες που θα εξασφαλίσουν ανεξαρτησία του κρατικού μηχανισμού, της δικαιοσύνης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σ.Α. από τα πολιτικά κόμματα.


-Και ο μεγαλύτερος μας στόχος, κυρίες και κύριοι, είναι αν δεν καταφέρουμε να βρούμε τον ηγέτη που έχει ανάγκη σήμερα η χώρα μας, όπως βρήκε ο στρατιωτικός σύνδεσμος το 1909 τον ηγέτη εκείνης της εποχής, να αναλάβουμε τις ευθύνες που αναλογούν σε κάθε ένα από όλους εμάς που αγαπάμε πραγματικά την πατρίδα, και να αφοσιωθούμε στον ένα και μοναδικό σκοπό , που δεν είναι άλλος από το να ανασηκώσουμε την Ελλάδα και να την στηρίξουμε γερά πάλι στα πόδια της.


Κυρίες και κύριοι,
Τελειώνοντας αυτή τη σύντομη ομιλία μου, θα ήθελα να σας γνωρίσω τα μέλη της προσωρινής ΔΕ που συγκροτήθηκε με σκοπό να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη δημιουργία του κόμματος.


Εδώ θέλω να τονίσω ότι η προσωρινή ΔΕ δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό, να ολοκληρώσει με γρήγορο ρυθμό, όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την ίδρυση και την αρχική οργάνωση του κόμματος, μέχρι και το πρώτο του συνέδριο όπου θα γίνει και η εκλογή των αντιπροσωπευτικών και καταστατικών του οργάνων.


Μαζί με τη ΔΕ, εργάζεται σε διάφορες επιτροπές, κάνοντας όπως όλοι μας με ευχαρίστηση προσωπικές και οικονομικές θυσίες, ένα πλήθος συναδέλφων, αλλά και απλών πολιτών, τους οποίους θα ήθελα να ευχαριστήσω για την πλήρη αφοσίωση τους στο σκοπό μας.


Η προσωρινή ΔΕ λοιπόν αποτελείται από τους


Αλικάκο Νικόλαο απόστρατος Στρατού Ξηράς Πρόεδρος
Πανταζή Βασίλειο απόστρατος Στρατού Ξηράς Αντιπρόεδρος
Δρούγο Αθανάσιο Πολίτης μέλος
Σιδερή Γεώργιο απόστρατος ΠΝ μέλος
Διαμάντη Θεόδωρο απόστρατος ΕΛΑΣ μέλος
Ρίζο Φώτιο απόστρατος Στρατού Ξηράς Ταμίας
Σφατίδη Στέφανο απόστρατος Στρατού Ξηράς Υπεύθυνος Γραμματείας
Σπαντίδο Άγγελο απόστρατος Στρατού Ξηράς Υπεύθυνος Επικοινωνίας
Γερούλη Γεώργιο απόστρατος ΠΑ Υπεύθυνος Οικον. σχεδιασμού
Κουτσαϊμάνη Ιωάν. απόστρατος Στρατού Ξηράς Υπεύθυνος Οργανωτικού
Σακελλαρόπουλο Στ. απόστρατος Στρατού Ξηράς Υπεύθυνος Ασφαλείας
Χύτα Ιωάννη απόστρατος Στρατού Ξηράς Υπεύθυνος Πολιτικού σχεδιασμού


Στη συνέχεια θα με διαδεχθεί, ο πρόεδρος της προσωρινής ΔΕ κος Νίκος Αλικάκος, στον οποίο έχει ανατεθεί η παρουσίαση των γενικών μας ιδεολογικών θέσεων και τον οποίο παρακαλώ να ανέλθει στο βήμα.


Πανταζής Βασίλειος
Αξκος ε.α.
Πολ. Μηχκός ΕΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου