Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

«Θα γίνει ...της Κορέας»! Απόστρατοι στους δρόμους εν ενεργεία σε απόγνωση
«Στα όπλα» οι απόστρατοι, μετά από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις τις οποίες επειδή κανείς δεν τόλμησε να τις κάνει τις …μοίρασαν γραπτώς στους δημοσιογράφους! 40% μείον οι συντάξεις όσων έχουν ηλικία κάτω των 55!!! Αδιάφορο πόσα χρόνια υπηρεσίας έχουν, αδιάφορο πόσο δύσκολη υπηρεσία είχαν και κυρίως τελείως αδιάφορο πως θα επιβιώσουν. Οι απόστρατοι βγαίνουν στο δρόμο σε πρώτη φάση έξω από το ΥΕΘΑ και αυτή τη φορά είναι αποφασισμένοι να είναι δυναμικοί στις εκδηλώσεις τους. Θα είναι η πρώτη φορά που ένα τόσο μαζικό και μάλλον …αγριεμένο πλήθος αποστράτων θα διαδηλώσει μπροστά στο ΥΕΘΑ.

Οι Ενώσεις Αποστράτων έχουν ήδη... κινητοποιηθεί με πρώτες τις πιο «φρέσκες» ΑΚΙΣ και ΑΝΕΑΕΔ. Και οι δύο συμφωνούν ότι πρέπει να υπάρξει μαζική κινητοποίηση όλων των αποστράτων ανεξάρτητα σε ποια Ένωση ανήκει ο καθένας και δυναμικότατες κινητοποιήσεις.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΑΚΙΣ:

Η ΑΚΙΣ σε ανακοίνωσή της που υπογράφει ο πρόεδρός της αντισυνταγματάρχης ε.α Χρήστος Χρηστίδης επισημαίνει ότι τα μέτρα είναι αντισυνταγματικά, αλλά είναι προφανές ότι το Σύνταγμα της χώρας έχει εδώ και καιρό καταλυθεί! Επίσης θέτουν προ των ευθυνών τους τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων αλλά και τον ΥΕΘΑ, για τον οποίο βέβαια κανείς δεν πιστεύει ότι θα αντιδράσει, όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά επειδή πιστεύει στα μέτρα!

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΑΝΕΑΕΔ:

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της ΑΝΕΑΕΔ, στη πρόταση της ΑΚΙΣ. Ο πρόεδρος της ΑΝΕΑΕΔ απάντησε:

«Μετά τις συνεχείς επιδρομές στους μισθούς, συντάξεις και μερίσματα των στελεχών των ΕΔ και ΣΑ, υπάρχει πλέον θέμα επιβίωσης των ιδίων και των οικογενειών μας.
Η ΑΝΕΑΕΔ, συμφωνώντας απόλυτα με το πνεύμα της ανακοίνωσης σας, πιστεύει ότι δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για μεμονωμένες αντιδράσεις και κινήσεις που θα προσπαθούν να καλύψουν τα μικροκλαδικά μας συμφέροντα και τις επιθυμίες των μελών μας, αλλά η συλλογική μαζική αντίδραση με την συμμετοχή όλων μας.
Κατόπιν αυτού η ΑΝΕΑΕΔ, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση σας για άμεση σύγκληση σύσκεψης, είναι στη διάθεση σας για συμμετοχή οποιαδήποτε μέρα και ώρα, κριθεί προσφορότερη. Βέβαια πιστεύουμε ότι αυτό πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι την Δευτέρα ώστε η οποιαδήποτε κινητοποίηση να προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα».


(Πηγή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου