Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΜΙΛΙΑ Δρα ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΥ

ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ (ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΚΟΜΜΑ) ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ.

ΔΕΚΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

1)ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΥΓΙΕΙΣ ΤΟΜΕΙΣ-ΧΩΡΟΥΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΚΑΙ ΝΟΣΗΡΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΝ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΛΟΓΕΣ-ΑΠΟΥΣΙΑΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΚΕΣ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΣΗΡΟΤΗΤΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ…

2)ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΝΕΧΕΙΑΣ-ΠΤΩΣΗΣ-ΠΑΡΑΚΜΗΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΩΝ-ΝΟΣΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗΛΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΧΑΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΗΣ ΡΗΞΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ…ΔΕΝ ΔΙΑΝΟΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΝ ΑΠΡΑΞΙΑ Ή ΜΕ ΑΝΑΙΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ , ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ.

3)ΓΙΑΤΙ-ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΡΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΟΡΕΙΕΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΜΗΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΕΠΙ 14 ΧΡΟΝΙΑ-ΕΙΜΑΙ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ-ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ.

4)ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΑΦΘΑΡΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

5)ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ-ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΞΟΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΧΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΒΥΘΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ -ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΥΤΕΡΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΕΩΝ , ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

6)ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΣΑ ΚΑΠΟΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΧΙΑΧΘΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ, ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΤΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΛΕΨΙΜΑΤΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΖΗΜΙΟΓΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ.

7)ΓΙΑΤΙ –ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΟΥ ΕΝΤΜΟΝΤ ΜΠΟΥΡΚ- «ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΟ ΚΑΚΟ , ΤΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΙΚΟ, ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΝΤΙΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΝ». ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΛΟΓΟΣ.

8)ΓΙΑΤΙ Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΨΥΧΕΣ «ΝΑ ΚΟΙΤΑΝΕ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΝΕΟ ΓΟΥΔΙ ΑΝΑΤΑΣΗΣ ΣΑΝ ΤΟΥ 1909», ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΜΑΧΕΣ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΟΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΓΩΝΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΠΛΟΚΟΥΣ ΤΩΝ ΣΤΗΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ, ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ.

9)ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ. ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΑΝ. ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ Η ΓΛΩΣΣΑ ΔΕΝ ΤΟ ΒΓΑΖΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ. ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΑΝ. Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ-ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ.

10)ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΤΗ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ(ΑΝΩΤΑΤΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ/ΤΑΞΗΣ 49Α ΤΗΣ ΣΣΕ), ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΑ ΩΣ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΣΕ ΟΙΚΕΙΟ ΧΩΡΟ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΔ ΜΕ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ-ΔΙΑΛΕΚΤΗ-ΑΝΑΛΥΤΗ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΦΙΛΟ. ΑΡΑ-ΠΑΡΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΟΥ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΙΝΑΙ ΠΡΕΠΟΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ.

20 ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ/ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ (ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΚΟΜΜΑ) ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ 18-9-2011.

ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ .Ε .ΔΡΟΥΓΟΣ
ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟΣ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ

1)ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ(ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ), ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΔΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ-ΥΠΟΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΙΣΧΥΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. ΜΕ ΗΘΙΚΟ-ΜΕΣΑ-ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ. ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ. ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.

2)ΣΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ FYROM ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩ-ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΙΕΡΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.

3)ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΡΑΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΤΟΧΗ, Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΛΙΣΕ ΤΗΣ ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΕΜΜΕΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΩΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΑΦΕΣ. Η ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΩΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ. ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΜΕ ΒΑΣΕΙ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.

4)ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. Η ΧΑΓΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ. ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΟΖ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΔΙΜΕΡΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ Η ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ. Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ. ΟΣΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΝΗΣΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΩΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΑΣΔΕΝ. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ.

5) Η ΧΩΡΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΑ/ΟΗΕ Ή ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ.

6) ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ.

7)ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ «ΖΗΤΗΜΑ» ΤΩΝ ΤΣΑΜΗΔΩΝ. Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ, ΜΕ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΞΕΠΕΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ. ΥΠΗΡΞΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ. ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΧΩΡΑ.

8)ΣΤΗΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ Η ΧΩΡΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΣΤΕΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ. ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ. ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΑ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΕ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ(ΠΛΗΝ ΣΚΟΠΙΩΝ), ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥΣ. ΕΜΒΑΘΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΝΑ ΕΥΡΩΠΗ.

9)ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ . Ο ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΦΟΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΠΕΡΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ.

10)ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ-ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.

11)ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ/ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΑΣΥΜΜΕΤΡΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ.

12)ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΗ-ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ/ΜΗ-ΓΡΑΜΜΙΚΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ ΚΑΙ ΑΣΥΜΜΕΤΡΩΝ ΠΕΔΙΩΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ . ΠΧ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ/ΟΠΛΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΛΠ.

13)Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ.

14)ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. ΟΧΙ ΜΕ ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΣΜΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ.

15)ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ, ΩΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ…

16)ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

17)ΙΣΧΥΡΑ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΗ ΚΥΒΕΡΝΟΑΜΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ.

18)ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ. Ο ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ.

19)ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΠΕΡΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ. ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΣΕΩΝ/ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ/ΚΑ.

20)Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΘΝΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ ΧΑΡΑΞΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΧΩΡΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ-ΕΦΙΚΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου