Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011

Λαμπρός εορτασμός στην Σεβασμία και Ιερά Μονή της Παναγίας της Μαλεβής στον Άγιο Πέτρο της ΚυνουρίαςΛαμπρά εορτάστηκε και φέτος η Εορτή της Παναγίας μας, την 22α και 23η Αυγούστου 2011, στην Σεβασμία και Ιερά Μονή της Παναγίας της Μαλεβής στον Άγιο Πέτρο της Κυνουρίας.
Το εσπέρας την ακολουθία
του Εσπερινού τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς μας Μητροπόλεως π. Θεόκλητος Αθανασόπουλος, συνεπικουρούμενος εκ Ιερέων της Αρχιερατικής Περιφερείας του ΄Αστρους Κυνουρίας και της γύρω περιοχής.

Ανήμερα της Εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, προεξήρχε της Ακολουθίας του Όρθρου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της ως άνω Ιεράς Μονής και συμμετείχε στην Ιερά Λιτανεία που ακολούθησε πέριξ αυτής. Άριστα απέδωσε τους ύμνους της μεγάλης αυτής εορτής, ο Βυζαντινός χορός υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως κ. Βασιλείου Γεωργαρά.

Πολυάριθμοι παρουσία Ιερέων εκ της Ιεράς μας Μητροπόλεως και από άλλες Ιερές Μητροπόλεις, ενώ πολυπληθείς ήταν και η προσέλευση ευλαβών προσκυνητών, αρχόντων και προσκυνητών που έφτασαν με κάθε τρόπο στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Μαλεβής, από όλα τα μήκη και πλάτη της γής.

Ευχόμαστε η Μυροβλήζουσα και Θαυματουργή Παναγία της Μαλεβής, να σκέπη και να προστατεύει πάντας, κυρίως δε να αξιώνει και να χαρίζει μακροημέρευση στην Άξια καθ' όλα Γερόντισσα και Καθηγουμένη Παρθενία Μοναχή και την παρ' αυτής αδελφότητα.

Είναι της πάση γνωστό, ότι η ως άνω αδελφότητα από κοινού εδώ και πάρα πολλά χρόνια επιτελεί σημαντική Πνευματική εργασία προς όφελος της ορθοδοξίας μας, συνάμα δε κοπιά για την συντήρηση και την ανάδειξη της ως άνω Μονής.


+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας


κι άλλες φωτογραφίες εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου