Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΝΕΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ (ΕΟΠ...

Χθές στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία η έναρξη αγώνων (απεργιακών και άλλων στο μέλλον) ενάντια στο νέο έκτρωμα του υπουργείου Υγείας που λέγεται ΕΟΠΥΥ.

Ας αναφερθούμε λίγο σε αυτό το ταμείο, για να καταλάβει ο κόσμος για ποιά αναβάθμιση της υγείας μιλάμε. Ο ΕΟΠΥΥ (Εθνικός Οργανισμός Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης Υγείας) προέρχεται απο τη συγχώνευση των βασικότερων ταμείων του κράτους : ΟΠΑΔ (Δημόσιο), ΙΚΑ, ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ) και ΟΓΑ !! Αφορά λοιπόν το 95% των ασφαλισμένων! Οι υπόλοιποι, ανήκουν στο ΤΑΥΤΕΚΩ (ΕΛΤΑ, ΟΤΕ, ΔΕΗ Τράπεζες κλπ), το οποίο όμως και αυτό θα ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ το 2012.

Τι μας λέει λοιπόν ο υπουργός; Να συμβληθούμε με το ταμείο αυτό με μισθό 1000 € το μήνα!!! Και ερωτάται ο υπουργός: όταν ένα ιατρείο, το πιο ταπεινό όπως το δικό μου, έχει μηνιαία έξοδα συντήρησης 1000€, πως θα μπορέσω εγώ και η οικογένειά μου να επιζήσουμε; Η απάντηση είναι αυτονόητη νομίζω.

Τώρα, τίθεται το μεγάλο ερώτημα: υπάρχουν γιατροί που θα συμβληθούν και τι πρέπει να περιμένει ο κόσμος από αυτούς; Η απάντηση έρχεται με τη λογική. Ο

γιατρός που θα συμβληθεί με τοιν ΕΟΠΥΥ, ή θα είναι ανεπαρκής και ανασφαλής επιστημονικά, ή στο μυαλό του θα έχει επεξεργαστεί τρόπους πλουτισμού που κοινώς λέγονται κομπίνες ή λαμογιές , είτε αυτές είναι με φάρμακα είτε με εταιρείες είτε με φακελλάκια. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ; Αυτή την ποιότητα υγείας θέλουν οι ασφαλισμένοι;


Αγαπητοί φίλοι. Στις πονηρές μέρες που ζούμε, θα πρέπει να σκεφτόμαστε και πονηρά: αφού έχουμε χρεωκοπήσει, πως είναι δυνατόν ο Λοβέρδος να φτιάξει σύστημα υγείας; Να φανταστείτε ότι χθές η Τρόικα του είπε ότι είναι πολλά αυτά που προσφέρει!! Αρα το σύστημα θα αποτύχει και η όλη αποτυχία θα χρεωθεί στους αναίσθητους και άπληστους γιατρούς.


ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΠΟΝΗΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ: ενώ το ιατρικό επάγγελμα είναι απελευθερωμένο στην ουσία (μια τυπική άδεια απο τον Ιατρ. Σύλλογο χρειάζεται για να ανοίξεις ιατρείο ΟΠΟΥ θέλεις), με σημαία μια ΤΑΧΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, αλλάζει το καθεστώς ίδρυσης ιδιωτικών κέντρων υγείας. Ενώ δηλαδή μέχρι τώρα για να ανοίξει ένα κέντρο απαιτείτο το 51% των μετόχων να αποτελείται από ιατρούς, ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ! Ετσι ο κάθε μεγαλοέμπορος πχ μπορεί να ανοίξει το δικό του κέντρο προσλαμβάνοντας μερικούς από τους εξαθλιωμένους γιατρούς που δυστυχώς πληθαίνουν μέρα με τη μέρα και να παρέχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με την ποιότητα που φαντάζεσθε...

Κλείνοντας τούτο το ενημερωτικό, καλώ και πάλι τον κόσμο να σταθεί μαζί μας στον αγώνα που θα κάνουμε, διότι γίνεται μεν για την τσέπη μας όπως μερικοί θα πουν, αλλά γίνεται κυρίως για την ποιότητα υγείας την οποία υποβαθμίζουν τραγικά με τούτα τα επινοήματα. Αν ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ και η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ θέλανε πραγματικά να εξοικονομήσουν χρήματα και χτυπήσουν τη διαφθορά, θα το κάνανε. ΠΩΣ; Μα με το πόθεν έσχες στις δύο μεγάλες κατηγορίας τρωκτικών της υγείας που όλοι τους ξέρουμε και κανείς δεν τους αγγίζει : τους κλινικάρχες-φακελλάκηδες χειρουργικών ειδικοτήτων ιατρούς και τους μεγαλοκαθηγητάδες που εκμεταλλεύονται τον τίτλο τους για να πίνουν κυριολεκτικά το αίμα του κοσμάκη. Αλλά η διαπλοκή είναι μεγάλη και βαθιά...

Οσο για τους συναδέλφους που θα σπεύσουν να συμβληθούν, τους παρακαλώ να το ξανασκεφτούν διότι να ξέρουν ότι θα έχουν την περιφρόνηση του υπόλοιπου ιατρικού κόσμου και επίσης να σκεφτούν και τούτο που το είπα και στη χθεσινή συγκέντρωση του Συλλόγου μας: βάλτε ένα "κυτίο" πάνω στο γραφείο σας και μια ταμπελίτσα "ότι προαιρείσθε". Είναι βέβαιον ότι ο κόσμος θα σας ανταμείψει πολλαπλάσια από το τον Λοβέρδο ο οποίος με τον ΕΟΠΥΥ "κοστολογεί" την κάθε επίσκεψη 1 και 2 ευρώ!!

Η πρόταση η δικιά μου και η οποία μπορεί να λειτουργήσει σε μια τέτοια περίοδο κρίσης, είναι η εξής: αφήνουν τον κόσμο να επιλέγει ελεύθερα τον ιατρό του, ο ασθενής πληρώνει την επίσκεψή του και αυτή επιδοτείται με ένα ποσό που το κράτος αποφασίζει ότι μπορεί να αντέξει, πχ δίνει στον ασφαλισμένο 20 ευρώ για κάθε επίσκεψη, με κάποια όρια φυσικά. Απλά πράγματα.
Τονίζω επίσης τη μεγάλη σημασία που έχει το να μπορούν ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, συμβεβλημένοι και μή να έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Θεμελιώδης διεκδίκηση και ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ για τους αγώνες μας.


ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου