Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Βάπτιση Ορθοδόξου...

Υπάρχει μια συγκλονιστική μαρτυρία από έναν Αγιορείτη, τον πατέρα Συμεών, πού κατάγεται από το Περού.


Όταν ήταν μικρός, ή μητέρα του στο Περού του έλεγε:

-Εσύ, όταν θα μεγαλώσεις, θα φορέσεις μαύρα. Δεν ξέρω τι θα είναι αυτά τα μαύρα. Θα ζήσης σ’ ένα μέρος, πού δεν θα είναι νησί, και μόνο με βάρκα θα πηγαίνεις εκεί.

Μεγάλωσε, σπούδασε και γύρισε όλον τον κόσμο. Πήγε και στο Παρίσι, εκεί γνώρισε έναν’ Ορθόδοξο μοναχό, και ελκύστηκε στην Ορθοδοξία, γιατί ήταν

παπικός.

Ταξίδεψε στο Άγιον Όρος κι εκεί ο Θεός έκαμε το θαύμα του! Βαπτίσθηκε, έγινε μοναχός με το όνομα Συμεών και αργότερα ιερεύς.

Ύστερα από αρκετά χρόνια, πήγε στην πατρίδα του, στο Πε­ρού, όπου κατήχησε και βάπτισε την μητέρα του σε μια λίμνη. Τρεις φορές την έπιασε, την βούτηξε μέσα στο νερό και την σή­κωσε. Μετά την τρίτη ανάδυση, σηκώθηκε ή μητέρα του ψηλά και φορούσε έναν ωραιότατο λευκό χιτώνα, έμεινε για μια στιγμή ακί­νητη… κι ύστερα έπεσε κάτω και λιποθύμησε.

Τα αδέλφια του, όρμισαν να τον λυντσάρουν γιατί νόμισαν ότι τη μάνα τους την έπνιξε ο αδελφός τους, ο καλόγερος. Μόλις όμως πλησίασαν κοντά, άρχισε να σηκώνεται ή γυναίκα και είπε τα έξης:


-Μετά την τρίτη κατάδυση και ανάδυση, όταν σηκώθηκα, άστρα­ψε όλος ο τόπος και γέμισε όλος από φως, μια υπέρλαμπρη φωτο­χυσία. Αυτό το φως με έντυσε με ενδύματα ολόχαρο, ολόφωτεινα, ολόλαμπρα. Αυτό το φως μπήκε και μέσα μου, με πλημμύρισε ολό­κληρη, με έπνιξε, με κατέφαγε, με εξαΰλωσε, μέσα και έξω και με έκανε κυριολεκτικά φωτοφόρο.

Ήταν δε τόσο δυνατό το φως και τόσο δυνατή ή συγκίνησης πού την κυρίευσε από αυτήν την πλημμύρα της φωτοχυσίας, πού δεν άντεξε και λιποθύμησε. Αυτά τα διηγείτο ο ίδιος ο πατήρ Συ­μεών, σε ευλαβείς προσκυνητές.

Να τα θαύματα, πού γίνονται στο Μυστήριο του αγίου Βαπτί­σματος.

ΓΝΩΣΙΣ ΚΑΙ ΒΙΩΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ. ΠΡ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ


http://istologio.org/ και εδώ (αηδόνι)


---------




19χρονος Σέρβος που βαπτίζεται στο Χιλανδάρι...  (εμφανίζεται ΜΟΝΟ στην φωτογραφία ένα περιστέρι πάνω στο κεφάλι του νεοφώτιστου) 

...κατά το όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε, Χριστόν ενεδύσασθε...

(είτε το βλέπουν τα χοϊκά μας μάτια, είτε όχι...)

στην ενότητα Σάρκωσις Του Λόγου...


---

ΘΑΥΜΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ


Σε χωριό της Ι.Μ. Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας βαπτίστηκε τις μέρες των γιορτών ένα κοριτσάκι 4 χρονών. Η συμπεριφορά του μέχρι την ηλίκία αυτή ήταν παράξενη και οι γονείς δεν μπορούσαν να την ερμηνεύσουν. 

Όταν πήγαν στην εκκλησία, ο ιερέας έβαλε το πετραχήλι για να διαβάσει τις ευχές. Τότε ακριβώς το κοριτσάκι με μια φωνή που δεν ήταν δική του άρχισε να βρίζει τον ιερέα, να βγάζει αφρούς από το στόμα και να κινείται απειλητικά εναντίον του. 

Αν και μεγαλόσωμος ο ιερέας δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στην επίθεση που δέχτηκε και είπε στους παρευρισκόμενους να την κρατάνε ώστε να μπορέσει να διαβάσει τις ευχές. Κατάλαβε ότι το κορίτσι ήταν δαιμονισμένο αλλά με ψυχραιμία και ηρεμία συνέχισε το μυστήριο. 

Τελείωσε η κατήχηση και μπήκαν στον κυρίως ναό και πάλι η ίδια συμπεριφορά. Το κοριτσάκι έβγαζε αφρούς από το στόμα και έβριζε. Την ώρα που ο ιερέας έβαλε το παιδί στο νερό αυτό έχασε τις αισθήσεις του και λιποθύμησε. Ήταν σαν νεκρό. Όταν συνήλθε ήταν θεραπευμένο. Τα δαιμόνια φύγανε. 

Αφού τέλειωσε το μυστήριο ο ιερέας απηύθυνε λίγα λόγια στους παριστάμενους. Τους μίλησε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν όταν καθυστερούν οι γονείς την βάπτιση τω παιδιών τους τονίζοντας ότι το μυστήριο πρέπει να τελείται όσο το δυνατόν γρηγορότερα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου