Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,


ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,
ΕΙΣ ΩΠΗΝ (το 324 π.Χ.)

(Σε συμπόσιο, ενώπιον 9.000 Αξιωματούχων και Προυχόντων κάθε φυλής, Ελλήνων, Περσών, Μήδων...)

«Σας εύχομαι τώρα που τελειώνουν οι πόλεμοι να ευτυχήσετε με την Ειρήνη. Όλοι οι θνητοί, απ’εδώ και πέρα, να ζήσουν σαν ένας λαός, μονιασμένοι, για την κοινή προκοπή. Να θεωρείτε την Οικουμένη Πατρίδα σας, μα Κοινούς Νόμους, όπου θα κυβερνούν οι Άριστοι, ανεξαρτήτως φυλής. Δεν χωρίζω τους ανθρώπους όπως κάνουν οι στενόμυαλοι, σε Έλληνες και Βαρβάρους. Δεν μ’ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών, ούτε η ράτσα που γεννήθηκαν. Τους καταμερίζω μόνο με ένα κριτήριον, την Αρετήν. Για μένα κάθε  καλός Ξένος , είναι Έλληνας και κάθε κακός Έλληνας, είναι χειρότερος από Βάρβαρο.

Αν ποτέ σας παρουσιασθούν διαφορές, δεν θα καταφύγετε στα όπλα, παρά θα τις λύσετε ειρηνικά. Στην ανάγκη θα σταθώ εγώ διαιτητής σας.
Τον Θεό, δεν πρέπει να τον νομίζετε ως αυταρχικό κυβερνήτη, αλλ’ ως κοινό πατέρα όλων... Από μέρους μου, θεωρώ όλους ίσους, λευκούς και μελαμψούς. Και θα ήθελα να μην είσθε μόνον υπήκοοι της Κοινοπολιτείας μου, αλλά μέτοχοι, όλοι συνεταίροι. 


Όσο περνάει από το χέρι μου θα προσπαθήσω να συντελεσθούν αυτά που υπόσχομαι. Τον Όρκον τούτο που δώσαμε με την σπονδήν απόψε, κρατήσετέ τον σαν Σύμβολον Αγάπης.

---

Περί του όρκου του Μεγ.Αλεξάνδρου. Η άλλη όψις

5 σχόλια:

  1. αυτό βέβαια, τόχουν πάρει οι (χωρίς Χριστό) οικουμενιστές και τόχουν κάνει σημαία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έχουν δλδ κάνει ''σημαία'' την εικόνα του νερού κι όχι το ίδιο το νερό, λες και πολύ ξεδίψασαν ή ξεκουράστηκαν από τον αντικατοπτρισμό της όασης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η μυστική τους σχέση, έγκειται στο ότι ο 33χρονος Μέγας Αλέξανδρος, ως μακεδνός (απλωμένος σε μήκος) ''κοσμοκράτορας'' με την σπονδή του (θυσία) και τον όρκο αγάπης στην ΩΠΗ, (Σινώπη, Ωπήν) ενδεικνύει τον 33χρονο τανυσθέντα ορθίως στον Σταυρό, με την ύψιστη θυσία για τον άνθρωπο, Παντοκράτορα Χριστό, όχι πλέον ως ''σύμβολο αγάπης'' αλλά, ΑΓΑΠΗ (ταυτοπροσωπεία).

    Η λέξη ΩΠΗ εξάγει τον αριθμό 888, όσο και ο ΙΗΣΟΥΣ = 888, με, επίσης το Ω 24γράμμα της ελληνικής αλφαβήτας, Π το 16ο και Η=8.... (τα 3 πολλαπλάσια του 8, μέσα στην 24γράμματη ευλογημένη αλφαβήτα/οδοδείκτη : http://www.scribd.com/doc/54908642/%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%BB%CF%86%CE%B1%CE%B2%CE%AE%CF%84%CE%B1-%CE%9F%CE%B4%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%BA%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%BF%CF%81%CE%B8%CF%8C%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82 )...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...αναρτήθηκε, με αφορμή την ''αγιοποίηση'' του μεγαλέξανδρου από τους σκοπιανούς και την ''αγιογράφησή'' του σε ''ορθόδοξη'' εκκλησία...

    πληροφοριακά: Ο Μέγας Αλέξανδρος, όταν ήταν κοντά στην περιοχή των ιουδαίων, τους κάλεσε να συμμαχήσουν μαζί του, για την εκστρατεία ενάντια στους Πέρσες. Επειδή όμως είχαν παλαιό σύμφωνο ειρήνης, αυτοί δεν δέχτηκαν. Τότε ο Μέγας Αλέξανδρος, τους απαντά: όποιος δεν είναι μαζί μου, είναι εναντίον μου. Ετοιμαστείτε να σας ισοπεδώσω, γιατί δεν θέλω στα νώτα μου ούτε εχθρούς, ούτε φίλους των εχθρών μου.
    Ξεκινάει λοιπόν, εναντίον των ιουδαίων. Ο τότε αρχιερέας ρωτά τον Θεό, τι να κάνει. Και Ο Κύριος του απαντά: Ντύσου με την αρχιερατική σου στολή, ντύσε 2000 άνδρες με λευκές στολές και βγες έξω από την πόλη να τον προϋπαντήσεις. Ο αρχιερέας διστακτικός Του απάντησε: Κύριε, έχουμε ακουστά για τον Αλέξανδρο, να μην αμυνθούμε; Έτσι οι άσπρες μας στολές θα γίνουν κατακόκκινες. Θα μας σφάξει!!!
    - μην φοβάσαι παιδί μου, κάνε ό,τι σου λέω.
    Έτσι και έκανε. Ερχόμενος ο Μέγας Αλέξανδρος και βλέποντας αυτό το θέαμα, αφήνει πίσω του τους στρατηγούς που απορούσαν γιατί ετοιμαζόντουσαν για μάχη, και τον βλέπουν να πηγαίνει να αγκαλιάζει * τον αρχιερέα τους. Ο αρχιερέας με απορία, τον ρωτάει:
    - μα πως με αγκαλιάζεις;! Και ο μέγας Αλέξανδρος του απαντά:
    - Όταν ήμουν μικρός και σκεφτόμουν να κατακτήσω τον κόσμο και απορώντας πως θα το καταφέρω, είδα στο όνειρό μου έναν σαν κι εσένα, με στολή, άγνωστο θεό και 2-3000 αγγέλους ντυμένους με λευκές στολές, (όπως τώρα) να μου λέει με γλυκύτητα. Εγώ παιδί μου θα σε βοηθήσω…
    Έτσι και τους άφησε ζωντανούς.
    -----
    * οι εβραίοι, αλλοίωσαν λίγο το ιστορικό στοιχείο, λέγοντας ότι ‘’προσκύνησε’’ τον αρχιερέα, και οι ‘’έλληνες’’ το πήραν στραβά, με την έννοια ότι ο στρατηλάτης ‘’προσκύνησε’’ τον Γιαχβέ. Δεν είναι ούτε έτσι, ούτε αλλιώς. Έγινε όπως παραπάνω.
    Με τη βοήθεια του Τριαδικού Θεού, απλώθηκε η ελληνική παιδεία από τον 33χρονο Αλέξανδρο, για να γραφεί και διαδοθεί το Ευαγγέλιο. Δλδ, μέσα στην οικονομία του Θεού.
    ----
    Ξεχνάνε βέβαια αυτοί που τον αγιοποιούν, πως ο Μ.Αλέξανδρος δεν ήταν ούτε σλάβος, που αυτοί εμφανίστηκαν στην περιοχή μετά το 600μ.Χ. ούτε μιλούσε σλάβικα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μακεδνός = απλωμένος εις μήκος... [όταν φουσκώνει η κοιλίτσα του μικρού, λέμε θα το ρίξει σε μπόι... όσο ''ύψος'' και νάχει κάποιος εδώ, μήκος είναι μήκος θα καταντήσει. Το πραγματικό ύψος ήλθε και έφερε μετά τον 33χρονο αλέξανδρο (εξάπλωση της ελληνικής παιδείας), ο τανυσθείς επί σταυρού 33χρονος Ιησούς και Ορθοδοξία (ως πνευματικό ύψος, και προτυπωθείς ως κρεμασθείς όρθιος όφις επί της ράβδου του Μωυσέως...] με δε την οφιοειδή όρθια σπονδυλική στήλη των 33 σπονδύλων και σπονδή = θυσία

    ΑπάντησηΔιαγραφή